Weet je waarom de wereld er nog niet anders uitziet dan nu het geval is?
Omdat we er blijkbaar nog niet klaar voor zijn.

Te veel mensen zijn nog steeds té comfortabel in de huidige situatie.
Te veel mensen wimpelen alles wat gebeurt nog weg.
Te veel mensen kijken weg.
Te veel mensen zien het allemaal zo’n vaart niet lopen.
Te veel mensen zijn niet persoonlijk getroffen.

Want, als jij ineens wél persoonlijk getroffen wordt, dan kom je echt wel in beweging. Dan ga je onderzoeken. Dan ga je je mening verkondigen. Dan ga je vechten voor je rechten. Of (en dat is meer waar ik nu zit): Dan ga je je focussen op wat je wilt. En overal het mooie van inzien. Zonder de andere kant te ontkennen.

En dat gebeurt wel. Steeds meer mensen komen in beweging. Maar het kantelpunt is nog niet bereikt.

Willen wij in deze wereld meer liefde, dan zullen we meer liefde moeten voelen in en voor onszelf.

Liefde is de energie van verbinding, van heelheid, van balans, van samen.
Eh… kijk eens om je heen. Wat zien we nu?
Vrijwel het tegenovergestelde toch?

Is dat slecht nieuws?
Nee, niet per se.
Het is nodig.
Het Universum maakt geen fouten.

We moeten vaak keihard met de feiten worden geconfronteerd voordat we in actie komen.

En dan… dan gebeuren de wonderen.

We zitten op het punt dat we met zijn allen eigenlijk collectief burn-out zijn,  maar we ontkennen het nog steeds. We zitten dik in het rood en doen nog net alsof er niks aan de hand is.

Een logische reactie. Want erkennen dat er wél wat aan de hand is, heeft consequenties. Dan kun je niet vervolgens weer je kop in het zand steken. Dan is de geest uit de fles. Dan komt er dus Ver.An.De.Ring!
En dat vinden we éng man! Iets nieuws!! Oh… neee!!

Programmeerfout in ons brein

Tja… nieuw is onbekend en dat maakt onbemind. Het is een rare programmeerfout in ons brein. En gelukkig kun je die eruit halen. Want verandering komt NOOIT uit het NU of uit het VERLEDEN.
Dus we kunnen maar beter vriendjes worden met het nieuwe, met de toekomst, het onbekende. Dat is de weg.

De vraag is, durf jij die weg te bewandelen?

  • Heb jij de moed om NU al onder ogen te zien dat het tijd is om bloedeerlijk te worden?
  • Weet jij diep van binnen dat ook jij tegengehouden wordt door angst?
  • Ben jij ook vaak bang voor wat anderen van jou vinden?
  • Ben jij bang voor de consequenties als jij kiest voor jouw leven, jouw mening, jouw manier?

Je bent in goed gezelschap.

Maar misschien onderscheid jij je van de massa omdat jij nu voelt en beseft:

“Het is KLAAR nu. Dit wil ik niet meer.
Hoe spannend ook, ik wil over dat hek springen, mijn vrijheid tegemoet.
Ik wil leren leven vanuit vertrouwen.
Ik wil luisteren naar dat zachte stemmetje en leren hoe ik die innerlijke criticus liefdevol de mond kan snoeren.
Want als ik niet kan leven vanuit wie ik ben en waar ik voor sta, wat is mijn leven dan waard?
Als ik niet kan gaan en staan waar ik wil en mijn tijd doorbrengen met wie ik wil, wat is dat dan voor leven?”

Hoe jij het leven ervaart, is een direct gevolg van hoe jij je van binnen voelt over jezelf. Hoe bewust jij bent van wie je werkelijk bent. En als jij zou weten wie je werkelijk bent, zou jij grenzeloos veel van jezelf houden.

Als dat nu niet zo is, dan is daar dus heeeeeel veel winst te halen.
Winst in de zin van liefde, voldoening, vervulling, plezier, dankbaarheid, levenslust, noem maar op.

En uiteindelijk is dat toch wat we allemaal willen. Leven vanuit die energie?
Alleen de meeste mensen zijn pas bereid die stap te zetten en die prijs te betalen als het water hun zo hoog aan de lippen staat, dat ze niet meer anders kunnen.

Waarom zou je zolang wachten?
Hoe eerder je leert hoe het anders kan, des te sneller zul jij je zoveel beter voelen en een andere realiteit ervaren dan die welke ons dag in dag uit wordt voorgehouden als ‘de enige echte’.

We zitten momenteel in de training Stap in de Rol van je Leven in een fase die perfect aansluit bij wat er nu allemaal speelt in de wereld.
Mijn deelnemers ervaren dat zij dankzij alles wat we in de training doen, bespreken en ervaren ze steviger en meer gegrond staan temidden van alle tumult en chaos.

En komende weken gaan we stap voor stap meer inzicht krijgen in wat het is waar jij écht van aan gaat. Want dat is uiteindelijk het doel van de training. Dat jij leert ontdekken waar jouw hart ligt. Waar jouw ziel van gaat zingen.

Het leven wil jou dolgraag geven wat jij ten diepste verlangt.
Dat is echt waar. Dat is ook de boodschap van het boek en de film ‘The Secret’.
Je kunt je afvragen waarom dat toch zo geheim moest blijven he? Wie heeft daar belang bij? Dat niet iedereen gelukkig is en vervuld?

Nou ja, ze zeggen toch: Angst regeert!? Dat is dus nog de oude (huidige) wereld. De angstwereld, daar zitten we nu nog middenin.
Wil jij daarin blijven hangen? Dat is wat gebeurt als jij zo gemanipuleerd en gehersenspoeld bent dat je niet meer bij je gevoel kunt en niet meer voor jezelf kunt denken.
Dan kies je niet voor jezelf, maar voor ‘veiligheid en controle’.
Dat is de wereld van de persconferenties.

Niet mijn wereld. Voor mij klinkt deze wereld namelijk bepaald niet liefdevol, hartverwarmend of opwindend. Het is een wereld van uitsluiting en veroordeling, onder het mom van veiligheid en samen. Maar het klopt niet voor mij. Het voelt voor mij niet goed.

Ik wil meer dan overleven. Overleven is synoniem voor stress en ziekmakend.
Ik wil meer dan ‘niet ziek worden’ en continu focussen op wat ik niet wil. Daar word ik pas schijtziek van.

Ik wil Leven met een grote L van Levenslust. Vanuit Vrijheid, in Verbinding en met onnoemelijk veel Plezier bij alles wat ik doe.

En ik ben mezelf zo dankbaar dat ik jáááren terug al de beslissing heb genomen dat de maat vol was. Want aan deze kant van het hek is het gras écht veel groener. Onbekend…. I love it!

Het avontuur roept. Ook jou? Het programma Stap in de Rol van je Leven online is inmiddels compleet en bestaat uit 16 lessen die je nu helemaal kunt volgen in De Zonnebank. 

Actueel

Kies jij voor nep of ware verlichting?

In mijn laatste Zonnestraal van dit jaar stel ik deze vraag. Je kunt ‘m hier nalezen:
Kies jij voor nep of ware verlichting? 

Ik besef dat ik dit jaar weer dieper ben gezakt in het besef dat december van mij vraagt om heel anders te beleven dan ik vele jaren heb gedaan.

Al dat licht, al dat eten, al die (sociale) verplichtingen, verwachtingen en daarmee onontkoombare teleurstellingen. Het levert veel ruis op. En veel momenten van jezelf voorbijrennen en uit verbinding zijn.

Deze crisis, deze afgelopen 2 jaar en deze maand in het bijzonder duwen ons steeds meer het pad op van bewustwording. Dat we ons licht laten schijnen op waar we mee bezig zijn, hoe we leven, wat we allemaal onderdrukken, negeren en verstoppen en hoe we daarmee onszelf tekort doen. Als we tenminste ook serieus verlangen naar anders. Naar meer samen. Naar meer verbinding. Naar meer vrede en heelheid.

 

Elke verandering, elke vorm van heling, begint bij onszelf. En daarom is dat precies wat deze maand voor mij centraal staat. 

In De Zonnebank geef ik in december in totaal 5 x een Zoom waarin precies dit centraal staat. De eerste aflevering staat al online. Je kunt er op 9, 14 22 en 28 december zelf bij zijn of terugkijken in de replay.

En als je nu Zonnebank lid wordt, betaal je als decembercadeautje geen 70, maar 50 euro deze maand. 
Kortingscode: wareverlichting

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest