Weet je waarom de wereld er nog niet anders uitziet dan nu het geval is?
Omdat we er blijkbaar nog niet klaar voor zijn.

Te veel mensen zijn nog steeds té comfortabel in de huidige situatie.
Te veel mensen wimpelen alles wat gebeurt nog weg.
Te veel mensen kijken weg.
Te veel mensen zien het allemaal zo’n vaart niet lopen.
Te veel mensen zijn niet persoonlijk getroffen.

Want, als jij ineens wél persoonlijk getroffen wordt, dan kom je echt wel in beweging. Dan ga je onderzoeken. Dan ga je je mening verkondigen. Dan ga je vechten voor je rechten. Of (en dat is meer waar ik nu zit): Dan ga je je focussen op wat je wilt. En overal het mooie van inzien. Zonder de andere kant te ontkennen.

En dat gebeurt wel. Steeds meer mensen komen in beweging. Maar het kantelpunt is nog niet bereikt.

Willen wij in deze wereld meer liefde, dan zullen we meer liefde moeten voelen in en voor onszelf.

Liefde is de energie van verbinding, van heelheid, van balans, van samen.
Eh… kijk eens om je heen. Wat zien we nu?
Vrijwel het tegenovergestelde toch?

Is dat slecht nieuws?
Nee, niet per se.
Het is nodig.
Het Universum maakt geen fouten.

We moeten vaak keihard met de feiten worden geconfronteerd voordat we in actie komen.

En dan… dan gebeuren de wonderen.

We zitten op het punt dat we met zijn allen eigenlijk collectief burn-out zijn,  maar we ontkennen het nog steeds. We zitten dik in het rood en doen nog net alsof er niks aan de hand is.

Een logische reactie. Want erkennen dat er wél wat aan de hand is, heeft consequenties. Dan kun je niet vervolgens weer je kop in het zand steken. Dan is de geest uit de fles. Dan komt er dus Ver.An.De.Ring!
En dat vinden we éng man! Iets nieuws!! Oh… neee!!

Programmeerfout in ons brein

Tja… nieuw is onbekend en dat maakt onbemind. Het is een rare programmeerfout in ons brein. En gelukkig kun je die eruit halen. Want verandering komt NOOIT uit het NU of uit het VERLEDEN.
Dus we kunnen maar beter vriendjes worden met het nieuwe, met de toekomst, het onbekende. Dat is de weg.

De vraag is, durf jij die weg te bewandelen?

  • Heb jij de moed om NU al onder ogen te zien dat het tijd is om bloedeerlijk te worden?
  • Weet jij diep van binnen dat ook jij tegengehouden wordt door angst?
  • Ben jij ook vaak bang voor wat anderen van jou vinden?
  • Ben jij bang voor de consequenties als jij kiest voor jouw leven, jouw mening, jouw manier?

Je bent in goed gezelschap.

Maar misschien onderscheid jij je van de massa omdat jij nu voelt en beseft:

“Het is KLAAR nu. Dit wil ik niet meer.
Hoe spannend ook, ik wil over dat hek springen, mijn vrijheid tegemoet.
Ik wil leren leven vanuit vertrouwen.
Ik wil luisteren naar dat zachte stemmetje en leren hoe ik die innerlijke criticus liefdevol de mond kan snoeren.
Want als ik niet kan leven vanuit wie ik ben en waar ik voor sta, wat is mijn leven dan waard?
Als ik niet kan gaan en staan waar ik wil en mijn tijd doorbrengen met wie ik wil, wat is dat dan voor leven?”

Hoe jij het leven ervaart, is een direct gevolg van hoe jij je van binnen voelt over jezelf. Hoe bewust jij bent van wie je werkelijk bent. En als jij zou weten wie je werkelijk bent, zou jij grenzeloos veel van jezelf houden.

Als dat nu niet zo is, dan is daar dus heeeeeel veel winst te halen.
Winst in de zin van liefde, voldoening, vervulling, plezier, dankbaarheid, levenslust, noem maar op.

En uiteindelijk is dat toch wat we allemaal willen. Leven vanuit die energie?
Alleen de meeste mensen zijn pas bereid die stap te zetten en die prijs te betalen als het water hun zo hoog aan de lippen staat, dat ze niet meer anders kunnen.

Waarom zou je zolang wachten?
Hoe eerder je leert hoe het anders kan, des te sneller zul jij je zoveel beter voelen en een andere realiteit ervaren dan die welke ons dag in dag uit wordt voorgehouden als ‘de enige echte’.

We zitten momenteel in de training Stap in de Rol van je Leven in een fase die perfect aansluit bij wat er nu allemaal speelt in de wereld.
Mijn deelnemers ervaren dat zij dankzij alles wat we in de training doen, bespreken en ervaren ze steviger en meer gegrond staan temidden van alle tumult en chaos.

En komende weken gaan we stap voor stap meer inzicht krijgen in wat het is waar jij écht van aan gaat. Want dat is uiteindelijk het doel van de training. Dat jij leert ontdekken waar jouw hart ligt. Waar jouw ziel van gaat zingen.

Het leven wil jou dolgraag geven wat jij ten diepste verlangt.
Dat is echt waar. Dat is ook de boodschap van het boek en de film ‘The Secret’.
Je kunt je afvragen waarom dat toch zo geheim moest blijven he? Wie heeft daar belang bij? Dat niet iedereen gelukkig is en vervuld?

Nou ja, ze zeggen toch: Angst regeert!? Dat is dus nog de oude (huidige) wereld. De angstwereld, daar zitten we nu nog middenin.
Wil jij daarin blijven hangen? Dat is wat gebeurt als jij zo gemanipuleerd en gehersenspoeld bent dat je niet meer bij je gevoel kunt en niet meer voor jezelf kunt denken.
Dan kies je niet voor jezelf, maar voor ‘veiligheid en controle’.
Dat is de wereld van de persconferenties.

Niet mijn wereld. Voor mij klinkt deze wereld namelijk bepaald niet liefdevol, hartverwarmend of opwindend. Het is een wereld van uitsluiting en veroordeling, onder het mom van veiligheid en samen. Maar het klopt niet voor mij. Het voelt voor mij niet goed.

Ik wil meer dan overleven. Overleven is synoniem voor stress en ziekmakend.
Ik wil meer dan ‘niet ziek worden’ en continu focussen op wat ik niet wil. Daar word ik pas schijtziek van.

Ik wil Leven met een grote L van Levenslust. Vanuit Vrijheid, in Verbinding en met onnoemelijk veel Plezier bij alles wat ik doe.

En ik ben mezelf zo dankbaar dat ik jáááren terug al de beslissing heb genomen dat de maat vol was. Want aan deze kant van het hek is het gras écht veel groener. Onbekend…. I love it!

Het avontuur roept. Ook jou? Het programma Stap in de Rol van je Leven online is inmiddels compleet en bestaat uit 16 lessen die je nu helemaal kunt volgen in De Zonnebank. 

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest