Ondernemen vanuit je Ware Zelf 

E
Ik word vaak overvallen door twijfel:
Wie zit er nou op mij te wachten?
E
Ik heb de neiging steeds cursussen en opleidingen te blijven doen.  Wanneer ben ik ‘gekwalificeerd’ genoeg?
E
Ik lig nog regelmatig overhoop met mezelf.
Hoe kan ik dan anderen (verder) helpen?
E
Ik hou niet van mezelf verkopen.
Waar haal ik dan nieuwe klanten vandaan?
E
Ik vertel niet altijd duidelijk mijn visie en waar ik voor sta.
Wat als mensen me afwijzen als ik openhartig ben?
“Ik wil zo graag leren beter te luisteren naar die interne stem waar ik voor op aarde ben. Dat zou ik graag verder willen onderzoeken.”

Janine

Bovenstaande vragen zal vrijwel elke ondernemer, startend of doorgewinterd, herkennen.

Je bent dus absoluut niet de enige. Al. denk je dat misschien wel . Maar dat komt omdat heel veel ondernemers heel goed zijn in het verbergen van hun onzekerheden. Ondernemers zijn net mensen 😉

Ook ik liet me als ondernemer aanvankelijk tegenhouden door angsten als

 

Wat als ik onvoldoende verdien?

Geef ik wel genoeg waarde?

Wat als ik mijn investeringen er niet uithaal?

Wist je dat dit soort vragen erop wijst dat je last hebt van de angst dat je niet goed genoeg bent?


Ik noem dat perfectionisme.
Dat is niks anders dan de angst om niet goed genoeg te zijn.
En vrijwel iedereen heeft er op een of andere manier last van.
Bewust of onbewust.

Omdat we die angst niet willen voelen, verzinnen we van alles om dat gevoel te compenseren …

=> We rennen onszelf voorbij om onszelf te bewijzen:

Dit heet ploeterend perfectionisme.

=> We gaan uitstellen, wegkruipen en onszelf kleiner maken.

Dit heet falend perfectionisme oftewel faalangst. 

Perfectionisme en ondernemerschap vormen een ‘marriage from hell’

Wanneer je besluit voor jezelf te beginnen, heb je daar hele goede redenen voor en je hebt er ook goed over nagedacht voordat je de moedige sprong waagt.

Ben ook jij niet begonnen met ondernemen vanwege dit soort redenen? 

 • De vrijheid om dingen op je eigen manier te kunnen doen;
 • De vrijheid om je eigen tijd in te delen;
 • De kick om je eigen geld te verdienen (er is geen plafond);
 • De droom om je eigen toekomst te kunnen bepalen;
 • Het verlangen om sneller en flexibeler te kunnen werken en reageren dan in een grote, logge organisatie;
 • De wens om meer balans tussen werk en privé te creëren.
 • De ambitie om echt iets van jezelf te hebben en niet onderdeel te zijn van andermans plannen.

En er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te verzinnen om je eigen koers te varen en voor het ondernemerschap te kiezen.

 

Maar wat is helaas heel vaak de praktijk?

 • 60 tot 70% van de startende ondernemers stopt binnen 5 jaar!
 • Heel veel ondernemers lopen zichzelf volledig voorbij en raken opgebrand (burn-out)
 • Veel zelfstandigen blijven met hun bedrijf hangen in de zogenaamde ‘hobbyfase’.
  Het blijft aanmodderen en ze houden er niet of nauwelijks een salaris aan over om een goed bestaan van op te bouwen.

 

Vooral dat opgebrand raken en het uitblijven van (financieel) succes is een groot taboe waar maar weinig ondernemers eerlijk over durven te zijn.

Misschien verwachtte je op voorhand niet dat perfectionisme en ondernemerschap zo’n slechte match vormen.
Immers, perfectionisme heeft toch nog steeds het imago van een positieve eigenschap.
“Het brengt me heel veel” is een vaakgehoorde opmerking.
Dat komt omdat het verward wordt met ‘oog voor detail’, ambitieus zijn of streven naar goede resultaten.
Dat soort eigenschappen is geen probleem, nee het is juist fantastisch als je daarover beschikt.

 

Maar faalangst en perfectionisme zijn gewoon angsten. En angst is nooit een goede raadgever.

 • Angst verlamt.
 • Angst vernietigt dromen.
 • Angst maakt van alles kapot.

 

Zelfreflectie en zelfontwikkeling zijn cruciaal voor succesvol ondernemen:

Je bedrijf kan nooit succesvoller worden dan je eigenwaarde!

Als je ondernemer bent, kom je continu jezelf tegen.

 

Jouw geloof in jezelf bepaalt alles:

Wat je durft, hoeveel je investeert, de risico’s die je neemt, de stappen die je zet;
Kortom het succes dat je creëert.
Als jij je droom en je bedrijf serieus neemt, dan neem je jezelf serieus.
Dan ben jij jouw prioriteit.
Immers jij bént jouw bedrijf.

Hoe jij je voelt en over jezelf denkt, is het allerbelangrijkst.

In mijn In mijn eigen ondernemerschapreis tot nu toe onderscheid ik 3 fasen

N
FASE 1:
Ik liep  al jaren vast in mijn loondienstwerk, maar vertelde mezelf dat ik niet wist wat ik wél wilde. Ik bleef voortdurend twijfelen over de stap om voor mezelf te beginnen. Ik wachtte op zekerheid en garanties voordat ik de stap durfde te zetten.

Als ik toen had beseft dat ik me liet tegenhouden door faalangst en perfectionisme en had geweten wat ik nu weet, waren niet al die jaren verloren gegaan met twijfelen en uitstellen, maar had ik de sprong veel eerder gewaagd.

Ik geloofde dat ik het niet wist, maar in werkelijkheid wist ik veel meer dan ik wilde besefte. Dat verlangen zat er heus wel, alleen de angst kwam er steeds weer tussen. En zo drukte ik mijn dromen weg.

N
Fase 2:
Na jaren twijfelen zette ik uiteindelijk toch de stap om voor mezelf te beginnen. Nadat ik de nodige opleidingen volgde, begon ik eerst veilig parttime. Mijn vertrouwen groeide gaandeweg, maar vaak vond ik ondernemen behoorlijk ingewikkeld en stressvol. De gewenste resultaten bleven veel langer uit dan ik hoopte, terwijl hard werken en chronisch tijdgebrek aan de orde van de dag waren.

Ik realiseerde me toen nog niet dat ik beter eerst kon werken aan mijn zelfvertrouwen en dat ik dan automatisch ook gemakkelijker zichtbaar zou durven worden, mijn mening zou durven geven, ‘nee’ zou durven verkopen en goede prijzen zou durven vragen voor mijn diensten.

Now I found out the hard way. En dat heeft me veel tijd, energie en geld gekost. Niet erg, maar het kan dus slimmer.

N
Fase 3:
Ik had inmiddels mijn fulltime praktijk prima op de rit, maar voelde diep van binnen dat ik het spel kleiner speelde dan waar ik heimelijk van droomde. Ik was niet meer blij en voelde me niet meer voldaan met wat ik deed.

Het duurde jaren voordat ik ontdekte dat je kunt ondernemen vanuit zelfvertrouwen. Dit ging ik geleidelijk steeds meer doen en het bracht me steeds meer succes.

Maar ik kwam erachter dat er ook nog een heel ander niveau van vertrouwen bestaat.
Een niveau dat ik heel lang niet serieus nam en wegstopte uit angst om voor gek versleten te worden.

Maar hoe langer ik dit wegstopte, des te ontevredener en gefrustreerder ik werd in mijn bedrijf. Het klopte niet meer. Ik durfde de volgende sprong niet aan. Ik liep ervoor weg.

Ik heb het over “Ondernemen vanuit je Ware Zelf”.
Als je dit gaat toepassen, zul je ontdekken wat je écht hier te doen hebt in deze wereld, waar je echt heel  vervuld en succesvol van kunt worden. En… zielsgelukkig, omdat het klopt.

Dit is geen gemakkelijke weg. Want hij daagt je enorm uit. Het vraagt dat je je ingevingen, je gevoel durft te volgen zonder precies te weten waar het naartoe gaat. En het vraagt van je dat je je verbindt met je Ware Zelf, met je echte kracht. Omdat je anders het gevoel zult krijgen dat je niet geschikt bent voor of opgewassen tegen je taak.

En niks is minder waar.
Als je die verbinding met je Ware Zelf voelt, de kracht van het Universum die door je heen stroomt, dan voel je ook in elke vezel dat dit de bedoeling is.
En dat…. dat gevoel … is onbetaalbaar! Dat maakt dat je het gevoel hebt dat je leeft. En … dat je leven een doel dient.

Zoek jij in je ondernemerschap ook die verbinding met je Ware Zelf? 


Als je je herkent in het bovenstaande, maar werkelijk geen idee hebt HOE je je kunt verbinden met je Ware Zelf om gaandeweg te ontdekken dat je tegelijkertijd voldoening, vervulling en succes kunt ervaren terwijl je doet waar je blij van wordt, dan ben ik er voor je.  

Dat is namelijk mijn missie. Daarvan krijg ik kippenvel – ook weer nu ik dit typ. ☼☼

“Ik breng coaches, healers, therapeuten en andere ‘lichtwerkers’ in contact met hun Ware Zelf.
Zodat ze datgene wat ze te doen hebben ook daadwerkelijk durven en gaan doen. 

Omdat dat de bedoeling is.
Omdat de wereld hierop zit te wachten.

Omdat dat hun missie is. 
En omdat dat ze de meeste vervulling geeft en het beste is dat ze kunnen doen in hun leven om zich werkelijk gelukkig en vervuld te voelen.”

Kortom een volledige win-win situatie voor alles en iedereen.

Je begrijpt vast wel dat Ondernemen vanuit je Ware Zelf haaks staat op ondernemen vanuit controle en angst (oftewel perfectionisme).
Zolang jij dus merkt dat perfectionisme en faalangst je ondermijnen en tegenhouden, zal jouw ware pad zich niet voor je ontvouwen.

Wanneer je perfectionisme plaatsmaakt voor meer zelfvertrouwen, zul je ervaren dat er flow komt in je bedrijf, dat het gaat stromen.
En als dat zelfvertrouwen vervolgens nog breder wordt en uitgroeit tot vertrouwen in je Ware Zelf, dan kan de magie in je leven (en in je bedrijf) gaan stromen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit pad te mijden.
Iedereen is vrij om zelf te kiezen in zijn leven. Maar als het de bedoeling is, zul je – zo weet ik uit ervaring – er regelmatig mee geconfronteerd worden dat het niet klopt dat je wegduikt en jezelf kleiner maakt dan je bent. 

Je houdt namelijk iets achter. En als gevolg hiervan zul je je leeg, niet vervuld, angstig gestresst of depressief voelen.

Zoveel ondernemers blijven investeren in dingen die ze niet verder helpen

Natuurlijk is het van belang dat je investeert in jouw kwaliteit. Dat je iets te bieden hebt. Dat je ergens supergoed in bent. Anders heeft het totaal geen zin om te proberen jezelf aan de man te brengen. Dus dat je hier de nodige tijd, energie en geld in investeert is logisch en nodig.

Alleen sommige mensen houden niet op en bereiken niet het punt dat ze echt gaan DOEN. Ze blijven dat moment maar uitstellen en vinden allerlei excuses en uitvluchten om nog maar niet echt aan de bak te hoeven. Het voelt nog niet goed, het vertrouwen is er nog niet of onvoldoende en ze vertellen zichzelf dat dat er wel zal zijn als ze eerst nog ….  en dan volgt een waslijst aan ‘things to do’ of ‘programmes to follow’ waar ze niet zonder menen te kunnen.

E

Hoeveel inhoudelijke cursussen en trainingen denk je nog nodig te hebben voordat je aan de slag gaat met en gaat staan voor wat je NU AL WEET?

Natuurlijk, je kunt je altijd verder verbeteren, leren stopt nooit, maar verkijk je niet op de TOEGEVOEGDE WAARDE die je nu al hebt voor zoveel mensen! Ging je dat nu maar eens grootschalig in de praktijk brengen en kenbaar maken zodat meer mensen je zouden vinden.

E

Je kunt tijden blijven dubben of je nou Facebook of Instagram of toch LinkedIn moet leren inzetten om je bereik te verhogen.

Of misschien denk je wel dat je eerst al die kanalen moet ‘masteren’ voordat het succes jouw kant opkomt. Ook kun je heel lang bezig zijn met het perfectioneren van je administratie. Maar is dat echt waar jouw toegevoegde waarde zit? Of maak je de verkeerde keuzes?

E

Je succes is NOOIT afhankelijk van welke tools je gebruikt.

Ja, als je dat gelooft, maak je dat dat wel zo lijkt, maar geloof me: Jouw mindset, wat je over jezelf gelooft en of je afgesloten of aangesloten bent op je werkelijke ik, dat is wat hét verschil gaat maken.

E
En wat te denken van:

 • Eerst moet ik nog professionelere foto’s laten maken;
 • Eerst moet ik een professionele(re)website hebben;
 • Eerst moet ik een passende branding/logo/visitekaartjes;

Geloof je werkelijk dat je potentiéle klanten je dankbaar zijn en met liefde wachten tot je zover bent terwijl ze hun hulpvraag even in de ijstkast zetten?

Wie zegt uberhaupt hoeveel tijd je hebt? Het leven is zo fragiel, misschien is het morgen wel voorbij! 

“Ik zie in dat we in de basis veelal met dezelfde twijfels zitten. Dus ik ben niet anders (minder) dan de ander..”

Daniëlle

GET REAL: Erken dat je jezelf zoet houdt met dit soort smoesjes 
Je vindt het gewoon doodeng om echt tevoorschijn te komen!

Natuurlijk zijn al bovenstaande punten wel belangrijk bij het ondernemerschap. Maar ze bepalen niet je succes. Je kunt het allemaal piekfijn in orde hebben en toch merken dat het niet stroomt in je onderneming. Dat je er geen voldoening, plezier en energie (meer) uithaalt, maar dat het heel veel kost.
Als dat zo is, dan klopt het niet bij de basis. Bij jezelf.
Want je hebt geen bedrijf. Je bént je bedrijf. Jouw onderneming is als het goed is een verlengstuk van jou. Van wie jij bent.

En als jij niet jezelf bent, maar leeft vanachter een masker, dan is jouw bedrijf gegarandeerd niet zo succesvol als het kan zijn.

Jouw angst en onzekerheid blijven je in de weg zitten als je deze niet herkent en erkent.

Naast alle focus op dingen die niet het allerbelangrijkst zijn, is de kans groot dat je jezelf ook blijft verlammen en vermoeien met allerhande excuses waarom nu niet de juiste tijd is of jij niet de juiste persoon bent.

 • De kinderen vragen aandacht;
 • Je partner steunt je onvoldoende;
 • Je financiën laten het niet toe;
 • Je energie of gezondheid zijn niet optimaal, etc. etc. etc.

Voor alle duidelijkheid: Ik ben zelf niet zonder angst. No way. Geen mens is dat!
Maar ik heb 2 dingen geleerd:
Je angst overschreeuwen of op wilskracht gaan handelen is niet een gezonde optie.
Angst kan dan wel een illusie zijn, maar zo voelt hij vaak niet.
Als je dit (h)erkent, kun je vervolgens de angst laten oplossen of verminderen door deze liefdevol te zien voor wat het is.
Klinkt misschien zweverig, maar werkt als een dolle. Als de angst er mag zijn, bepaal jij. Niet de angst!

Perfectionisten en angsthazen zijn echter niet zo goed in het herkennen en erkennen van hun angst. Die MOET weg om een goed mens of een goede ondernemer te zijn. En zo ga je strijdend ten onder!

Wanneer je je bewuster wordt van en eerlijker wordt over je angsten, je waar nodig en verstandig je innerlijke blokkades bij de wortel aanpakt als ze je blijven saboteren, kun je veel lekkerder en effectiever aan de slag. Je werkt dan niet op wilskracht, maar veel meer vanuit flow.

De tijd en omstandigheden om te gaan vliegen worden nooit perfect. Maar jij bent dan wel perfect uitgerust om gewoon te gaan fladderen en gaandeweg worden die vliegbewegingen steeds meer ontspannen, mooier en stabieler.

Hoe kan ik jou helpen? 

Jarenlang heb ik geworsteld met het gevoel dat ik niet goed genoeg was.

Niemand had dat door, want ik had mezelf een sterke en zelfverzekerde houding aangemeten. Maar diep van binnen klopte dat voor geen meter. Dit gebrek aan zelfvertrouwen maakte dat ik keuzes maakte die anderen me aanreikten. Zij zouden wel weten wat goed en verstandig was om te doen. Dat ik daarmee mezelf volledig verloor, is natuurlijk niet gek.

Een van de momenten dat ik besefte dat ik niet mijn leven aan het leiden was, was toen ik als beleidsadviseur voor een belangenvereniging van Energiebedrijven in Groningen over gastarieven zat te onderhandelen. Ik snapte er geen barst van, had er nul affiniteit mee en vroeg me af hoe ik hier in hemelsnaam terecht was gekomen.

:
In die tijd had ik er een handje van om alles en iedereen de schuld te geven van het feit dat ik me niet gelukkig, vervuld en gewaardeerd voelde. Tot ik me realiseerde dat ik ZELF alle keuzes had gemaakt die tot deze uitkomst hadden geleid. Het waren allemaal keuzes vanuit mijn hoofd geweest. Ja, dat deel van mij was prima ontwikkeld!

Jaren later, steeds gefrustreerder geworden inmiddels, voelde ik een hele sterke drang om toch écht voor mezelf te kiezen. Ik ging trainingen volgen, ontdekte dat het geheim van een gelukkig leven alles te maken had met voor jezelf durven kiezen en zoog als een spons alle informatie op die me leerde hoe ik mijn eigen brein kon besturen en keuzes kon leren maken vanuit plezier en vertrouwen in plaats van vanuit angst en wantrouwen.

Wat een wereld van verschil. Wat een mogelijkheden. Alles wat ik mezelf altijd had verteld dat niet kon, bleek niet meer dan een oud verhaal!

:
Na vanaf 2008 een aantal jaar honderden mensen in mijn coachingspraktijk te hebben geholpen van allerlei angsten af te komen door middel van NLP en hypnotherapie, ontdekte ik dat er onder al die angsten vrijwel altijd dezelfde basisangst za: . “De angst om niet goed genoeg te zijn.”

Ik besloot hier een boek over te schrijven omdat ik ontdekte dat vrijwel nergens werd verteld of geschreven stond HOE je jezelf kon helpen om je beter te voelen over jezelf. Wanneer je je realiseert dat perfectionisme en faalangst grotendeels onbewuste mechanismen zijn die voortkomen uit oude, onbewuste angsten die meestal uit de kindertijd stammen, dan snap je dat rationeel, met je hoofd proberen te veranderen alleen maar leidt tot frustratie en het gevoel van mislukking.

Mijn boek, PRIMA is Perfect werd een groot succes. Ik ging ook online trainingen geven in de PRIMA-methode en werd heel gelukkig van het feit dat ik met mijn kennis, inzicht en schat aan eigen en praktijkervaring zoveel mensen kon helpen door ze te laten inzien dat ze niet gek waren. Maar dat hun brein per ongeluk verkeerd gedrag had aangeleerd.

:
Ik hoorde ooit eens iemand zeggen: “Eigenlijk zou iedereen boven de 30 jaar verplicht in therapie moeten.” En ik ben het daar mee eens. We verzamelen in ons leven van kindsaf aan zoveel ballast die we ongemerkt met ons meezeulen. Die ballast beperkt onze keuzevrijheid en maakt dat we veel zwaarder in het leven staan dan nodig. We laten ons leiden door ‘pessimisme (en noemen dat realiteitszin) en door talloze zogenaamde beren op de weg die vaak alleen in iemands hoofd wonen.

Uiteraard zitten die beren niet alleen in je privéleven in de weg, maar ook in je werkende leven. Dus als ondernemer – je verwacht het misschien niet – vind ik dat je ook standaard regelmatig aan zelfreflectie en zelfontwikkeling zou moeten doen. En therapie is dan niet een vies woord, maar eerder een voorwaarde voor succes.

 

:
Hoe vaak zitten er niet bepaalde blokkades in de weg?
Hoe vaak stel je niet uit vanuit angst?
Hoe vaak heb je je al niet iets voorgenomen, maar komt het er niet van?

Je kunt gaan zitten wachten totdat het vanzelf beter wordt en je ‘zover bent’, maar dat punt komt niet. Want het feit dat je uitstelt en smoezen verzint heeft een reden. Er zit een angst. Het is een beschermingsmecahnisme. En als je het zelf had kunnen oplossen… zou je het dan niet allang hebben gedaan?

… omdat ik

1 – ex-perfectionist ben

2- mezelf heb ontwikkeld tot perfectionisme- en faalangstexpert (zowel als auteur, coach/therapeut en als spreker)

3- ik talloze Nederlandse en internationale trainingen heb gedaan op het gebied van NLP, hypnotherapie, de werking van je brein, etc.

4- ruim 10 jaar coachervaring heb in het begeleiden van klanten om van hun angsten af te komen.

5- ruim 10 jaar ondernemerservaring heb, waarin ik keer op keer heb gezien dat mindset echt key is (en dat mindset niet hetzelfde is als positief denken!) en dat je d.m.v. hypnotherapie en NLP snel en effecief zeer structurele en diepgaande veranderingen in denkpatronen en daarmee gedragsveranderingen kunt bereiken;

6- me afgelopen 10 jaar heb verdiept in allerlei vormen van spiritualiteit waardoor ik mijn leven en het leven in het algemeen in een heel breed perspectief ben gaan zien.

 

… daarom

is mijn toegevoegde waarde totaal anders dan die van de meeste business coaches. Ik zie mijzelf ook niet als businesscoach.
Ik ben een mindsetcoach voor ondernemers. En dan specifiek voor ondernemers die ook geloven dat hun leven niet op zich staat. Die ook voelen dat ze iets te doen hebben dat niet alleen henzelf vervult van plezier, voldoening en dankbaarheid, maar waarmee ze ook echt waarde toevoegen aan deze wereld. Ondernemers die anderen willen inspireren en helpen.
Maar daarbij zichzelf niet voorbij willen rennen.
Zichzelf niet weg willen cijferen.

herkenbaar?

 

 

:
Zodat jij niet de fouten hoeft te (blijven) maken die ik heb gemaakt en zodat je ook niet zo lang hoeft te wachten om (weer) van je leven te kunnen gaan genieten.

Ik geef jou heel graag de inzichten die mij verder brachten.
En ook concrete tips HOE jij je beter kunt gaan voelen.

Deze cursus heb ik afgelopen jaar een aantal keer gratis gegeven en duizenden mensen hebben deze gevolgd. Omdat het materiaal te kostbaar was om niet meer te gebruiken, is het nu voor jou online beschikbaar en kun je er op elk  moment dat jij wilt mee aan de slag.

De training “Leven en ondernemen vanuit je Ware Zelf bestaat uit online modules en live bijeenkomsten. De training is opgebouwd uit 8 modules rondom de volgende thema’s:

Module 1 – Verbinding met de bron ervaren

E
De destructieve ilusie van afgescheidenheid;
E
Zelfvertrouwen versus vertrouwen in je Ware Zelf;
E
Hoe gebruik je de Wet van de Aantrekking in je leven en je business?

Module 2 – Your big why

E
Waarvan gaat jouw hart sneller kloppen?
E
Hoe wil je je voelen?
E
Waar sta je nu en waar wil je heen?

Module 3 – Jouw geschenk aan de wereld

E
Wat is jouw verhaal?
E
The blame game
E
Eerst vergeven en dan …

Module 4 – Energiegevers en energienemers 

E
Waar en hoe saboteer je jezelf?
E
Specifiek worden en je droom helder krijgen;
E
Je angsten onderkennen.

Module 5 –  Sprongen wagen en stappen zetten 

E
Hulp vragen en andere hulpbronnen inzetten;
E
Helder (sub)doel en volgende stap bepalen;
E
Waarom je de hoe-vraag beter kunt negeren.

Module 6 – Je grenzen bewaken

E
Hoe kun je al die ballen in de lucht houden?
E
Schuldgevoel en angst om tekort te schieten;
E
Negativiteit en skepsis vanuit je omgeving? Hoe deal je ermee?

Module 7 – Financien en zekerheden

E
Opgeven, loslaten of …?
E
Leren geven en ontvangen
E
Helen van geldblokkaders;

Module 8 – Zichtbaarheid 

E
Je eigen manier vinden;
E
Je boodschap verpakken;
E
Gaan staan voor je boodschap.
Zowel jouw kinderen als jouw kindertijd komen in dit blok uitgebreid aan de orde. Want de overtuigingen en belemmeringen die we onder perfectionisme scharen, stammen vaak al uit je vroegste leven.
Ergens was ik er altijd al van overtuigd dat perfectionisme niet gezond was, maar in dit blok vertel ik je uitgebreid hoe ik dit zelf aan den lijve heb ervaren. En ik baseer deze lessen niet alleen op mijn eigen ervaringen!
In dit laatste blok komt alles bij elkaar en geef ik je 2 superinteressante modellen die mijn blik op mezelf en het leven totaal hebben veranderd.
Daarnaast vertel ik je ook wat je kunt doen om je perfectionisme verder te leren loslaten*.

Het studiemateriaal staat in een online omgeving en je hebt onbeperkt toegang tot het materiaal.

Let op:

Deze cursus is bedoeld om je bewust te maken van je angsten en inzicht te krijgen in hoe destructief het is als je je hierdoor laat leiden. Ook helpt het je om voor jezelf te besluiten of je hier echt aan wilt werken en ik leg je uit wat in mijn visie de meeste kans heeft op succes.
Als je na deze basiscursus enthousiast bent, kun je in april instappen in mijn  online training PRIMA is Perfect online.

Ook als je besluit op een andere manier aan de slag te gaan of andere hulp in te schakelen, helemaal goed. Na het volgen van deze basistraining weet je tenminste waar je op moet leven voor effectieve hulp.

Want helaas is er nog veel te veel goedbedoelde hulp die toch niet duurzaam werkt, omdat het simpelweg de kern niet raakt!


“Wat een geweldige cursus tot zover! En de rest wordt ongetwijfeld ook heel waardevol. Ik voel dat deze cursus gaat mij verder helpen omdat ik mezelf herken in veel dingen die je vertelt. Door jouw verhaal, jouw eigen ervaringen weet ik (voel ik) dat het voor mij ook haalbaar is. Ik heb al heel veel stappen gezet en wil nu ECHT met die laatste (steeds slimmer wordende) saboteurs aan de slag.
Vanaf het moment dat ik me heb aangemeld, heb ik bewust de beslissing genomen om te stoppen met mezelf van alles wijs te maken, te denken dat het allemaal wel meevalt met mijn perfectionisme. Het beluisteren van de eerste 2 lessen heeft me al weer een aantal inzichten opgeleverd. En ik merk dat ik daardoor meteen al meer rust ervaar.”

Jolanda

“Ik wil even laten weten wat je teweeg heb met de video over gezondheid en dan vooral het stuk over je eigen ervaringen m.b.t je gezondheid. Het was alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. Ik begon te huilen want het zit heel diep in me om door te gaan en te strijden tegen mijn vermoeidheid en migraine. De manier waarmee ik met mijn lichaam om ga was het. Ik voelde het kwartje vallen. Yes, ik heb de jackpot. Ik zit natuurlijk niet voor niks in een burnout. En na het inzicht voelde ik me lichter, beter gegrond en dat er een last van mijn schouders is afgevallen. Duizendmaal dank dat je mij getriggerd hebt. Vind het heel fijn dat je veel over je eigen gebeurtenissen deelt, is zo herkenbaar allemaal.”

Liefs, Marjan

“Ik ben je heel dankbaar voor de afgelopen weken! Het heeft heel veel los gemaakt, zelfs zo veel dat mensen zich zorgen gingen maken….. Ben nu tot het besef te komen dat bewustwording een is, maar dat ik nu ook echt wat moet gaan doen, mijn mindset moet veranderen, oh nee, niet moet maar wil. De afgelopen weken was de angst groter dan de wil/liefde. Ik begin weer van alles te voelen na dat ik dat eigenlijk altijd heb weggestopt en dat voelt zo onveilig. Nu ik besloten heb het over me heen te laten komen en niet te blijven vechten tegen dat gevoel met mijn hoofd, vind ik weer een beetje rust! Ik weet dat ik het alleen moet doen, en dat gaat ook lukken, maar soms heb je daar een beetje hulp bij nodig.
Dank je wel voor je positieve energie!”

Miralda

Basiscursus Perfectionisme loslaten 

Investering: Nu van € 77,- voor € 57,-

Alleen de (vaak pijnlijke!) bewustwording die deze basiscursus je geeft is al goud waard en een fundament voor de verandering waar ook jij waarschijnlijk diep in je hart naar verlangt…

Want wie wil er nu niet meer rust, (zelf)vertrouwen en plezier in zijn leven?

Maar ja, hoe kom je daar?

Precies dat ga je ontdekken in deze cursus.

Brigitte

Ik dacht dat ik al aardig van mijn perfectionisme af was, maar doordat je de kenmerken van een perfectionist zo helder heb uitgelegd, ben ik me weer een stukje bewuster van een aantalzaken die nog spelen. Echt superblij met dit inzicht!!

Ine

De video was echt zo herkenbaar! Alle reacties die ik tot nu toe heb gelezen steunen me dat ik niet de enige ben. En nu wat verdrietig omdat ik een leuker leven had kunnen hebben gehad als ik dit eerder had geweten.

Ruud

Erg confronterend om deze vragen voor jezelf te moeten beantwoorden, omdat dan ineens een heleboel aspecten naar voren komen die je nooit zo hebt ervaren. Zo herkenbaar en toch ook zo vreemd.

Nikki

Ik ben echt heel blij met deze minicursus, zoals je kunt lezen kan ik door één video al heel veel linken aan het perfectionisme en de faalangst. Hopelijk kan ik hierdoor echt de kern van al mijn problemen aan gaan pakken.

Melany

Na het kijken van de video gisteren en de nu al aangeleverde handvatten heb ik een zeer goed gevoel bij deze cursus. Ik had nooit gedacht dat ik zo erg was, maar gewoon alles was herkenbaar, echt alles!! Maar nu begrijp ik veel dingen. Daarom is het zooo rommelig in mijn hoofd en dat ik soms echt niet van het leven kan genieten omdat ik vol stress ben door mijn perfectionistisch gedrag. Ik hoop dat ik veel kan leren in deze cursus.

Marieke

Ik wil je laten weten dat je minicursus veel bij mij heeft losgemaakt. Dank daarvoor! Mijn perfectionisme kan ik heel goed verstoppen en doorgaans voel ik me goed. Toch ben ik erachter gekomen dat ik mij in het toelaten van liefde beperk door een allesbepalend oermechanisme. Op het moment dat ik je cursus voorbij zag komen, googelend op ‘perfectionsme’ had ik net ontdekt dat ik iets had met falen en imperfectie. Ik dacht dat ik het allemaal ‘wel wist’ en jouw cursus wees mij op mijn meesterlijke verstopkunsten.

Linda

Alles was zo herkenbaar maar ook pijnlijk om te horen. Dank je wel, Astrid, ik hoop nog veel te leren deze week.

Edwin

Zojuist les 1 bekeken….met tranen in mijn ogen. Met name het gedeelte over je relatie en het ‘invullen voor een ander’. Heftig!

Anne

Ik worstel heel erg met uitstelgedrag en het was voor mij een openbaring toen ik voor het eerst via jou, Astrid, hoorde dat dit ook met perfectionisme te maken had. Ik kon het nooit thuisbrengen en gaf mezelf alleen maar op m’n kop.

Doe jij ook mee?

Nu van € 77,- voor € 57,-

Pin It on Pinterest