Wow, wat een held: Apotheker Paul Lebbink uit Den Haag gaat het dure taaislijmziekte-medicijn Orkambi zelf bereiden, hoewel hij weet dat hij daarmee mogelijk het patentrecht schaadt. Hij zegt het te kunnen maken voor alle 750 Nederlandse patiënten die waarschijnlijk baat hebben bij het middel. Dat zou jaarlijks een besparing van tientallen miljoenen euro’s opleveren.

“99,9 procent zeker dat ik een proces van farmaceut Vertex aan mijn broek krijg. Laat ze maar komen.”

(bron: NOS.nl)

Er lijkt nog veel ‘mis’ in de wereld, maar ik zie toch altijd weer de lichtpuntjes. Dit zijn de berichten waar mijn hart van gaat zingen. Een apotheker die gewoon het heft in eigen handen neemt en als het ware zijn middelvinger opsteekt naar de farmaceutische industrie.

Hoe cool is het als je durft te gaan staan voor de veranderingen waarvan je voelt dat de wereld erbij gebaat is. Als je net als Lebbink de moed hebt om er iets mee te doen en niet in je angst schiet of blijft hangen. Want de wereld heeft deze veranderingen zo nodig! Het huidige systeem piept en kraakt aan alle kanten.

Ik bewonder dit soort mensen om hun moed. Ze maken altijd iets in me wakker en laten me zien dat het niet eenvoudig is deze weg te bewandelen, maar wel nodig!

Zelf heb ik eigenlijk jarenlang niet de moed gehad echt te luisteren naar het stemmetje in mij dat allang riep dat ik iets anders moest gaan doen met mijn leven. Iets met mensen. Iets als coach. Maar ooooh, wat vond mijn hoofd dat vaag. Wie was ik om….? Wat had ik nou te bieden…? Hoe zou dat dat allemaal moeten met mijn achtergrond? Nee, dit stemmetje moest ik gewoon negeren, want wat een onzin kraamde het uit.

Tot tien jaar geleden. Toen las ik dit citaat van Goethe en oh…. wat kwam dat binnen!

“Unsere Wünsche sind Vorgefühle der Fähigkeiten, die in uns liegen, Vorboten desjenigen, was wir zu leisten imstande sein werden.”

(Vrij vertaald: Onze dromen en verlangens zijn voorboden en aanwijzingen van de dingen die wij in staat zijn te realiseren. Oftewel: Je hebt je dromen niet voor niets, anders zou je ze niet hebben!)

Mijn geloof in een nieuwe carrière als coach was aanvankelijk nog nul, maar gaandeweg begon ik te begrijpen dat mijn wantrouwen niet voortkwam uit feiten, maar uit mijn overtuigingen over mezelf. En feiten zijn feiten, maar overtuigingen, die kun je veranderen!

Inmiddels ben ik al bijna 10 jaar ‘breinbemiddelaar’. Ik help mensen hun Ware Zelf te ontdekken dat schuilgaat onder het masker waarmee ze bewust of onbewust hun onzekerheid verbloemen.

Zoveel mensen zitten ten onrechte nog in de slachtofferrol en denken dat ze geen keuze hebben. Ze zitten vast in liefdeloze relaties of werk waar ze liever nog vandaag dan morgen mee zouden stoppen. Het gaat me echt aan het hart hoeveel mensen onnodig lijden en afhankelijk zijn van externe dingen om zich goed te voelen (pillen, alcohol, andere verslavingen, erkenning, goedkeuring, liefde en aandacht van anderen en ga zo maar door). 

Ik wil op mijn manier bijdragen aan meer kennis en bewustwording, zodat mensen zelf op ontdekkingstocht kunnen gaan en ontwaken uit de jarenlange hypnose waarmee ‘de maatschappij’ of  ‘autoriteiten’ ze in slaap hebben gesust. 

Echt voor je missie staan voelt vaak super ‘scary’

Tijdens het opbouwen van mijn bedrijf heb ik geleerd dat je succes hierin 1 op 1 gelijke tred houdt met de groei van je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Wanneer je zonder dat fundament gaat bouwen, wordt het een wankel geheel. En dat proces is blijkbaar nooit klaar, dat blijkt steeds weer.

Vorig jaar had ik in dit verband een hele bijzondere ervaring. Via een ‘channeling’ door een medium werd mij iets verteld, dat ik eigenlijk diep van binnen wel wist. Maar wat ik gewoon heb weggestopt. Want het maakte me zenuwachtig en onzeker. (Als je dit verhaal wilt horen, het staat in de FB community, de video van 23 november.) 

De boodschap was dat ik het nu maar eens serieus moest gaan aanpakken. En dat ik daarbij niet hoefde te vertrouwen op mijn kleine ik, want die schiet daarvan alleen in de stress. Maar dat ik prima opgewassen ben tegen deze taak, als ik maar vertrouw op mijn Ware Zelf.

Ik merk dat ik er bijna een jaar voor nodig heb gehad om deze verantwoordelijkheid ook echt op me te willen nemen. Regelmatig klonk het namelijk in mijn hoofd: 

“Waarom is het niet goed zoals het is? Ik ben toch al zichtbaar, ik heb toch al  een behoorlijk bereik, ik doe toch al van alles wat past binnen mijn missie? Kan het niet gewoon zo blijven?”

 

Dat is dus typisch mijn kleine ik aan het woord. Nog zichtbaarder worden en me nog duidelijker uitspreken en plein public maakt me af en toe nog onzeker. Ik word soms bang van wat ik allemaal wel zou willen doen, maar ook van waar het naartoe gaat.  En soms leidt dat ertoe dat ik moedeloos word en verzucht:

“Laat iemand anders lekker opstaan! Ik geloof het verder allemaal wel. Laat mij nou maar gewoon lekker hier af en toe wat mensen hypnotiseren!”

Maar als ik er dan met de pet naar gooi, word ik nooit gelukkiger en blijer. Integendeel. Ik krijg ook echt niet meer energie van rustig aan doen. Dan voel ik dat dat niet klopt. Dat ik alleen maar Zielsgelukkig kan zijn als ik mijn Ware Zelf niet langer verstop en doe wat ik voel dat ik moet doen.

Ware Zelf. Zielsgelukkig. Ja, ik schrijf deze woorden met hoofdletters en dat doe ik bewust. Want op dit vlak heb ik mezelf heel lang verloochend. Al jaren ben ik gegrepen door onverklaarbare dingen. Ben ik gefascineerd door spiritualiteit en onzichtbare dingen die wel gebeuren, maar waarvan mijn hoofd ze steevast in twijfel blijft trekken. Als ik kijk naar mijn sessies van de laatste 2 jaren dan gebeuren er ook te veel wonderen en toevalligheden om nog langer te doen alsof het onzin is.

Als ik ‘in de flow zit’ (een veilige woordkeuze, maar ik bedoel eigenlijk als ik me verbonden voel met het Universum),  dan doe ik mijn werk niet vanuit mijn kleine, aardse ik,maar is er iets groters aan het werk dat mij gewoon gebruikt als instrument.

Zo voelt dat echt. Ik zie dat niet, ik hoor dat ook niet, maar ik doe dingen zo intuïtief dan, ik kan het niet anders verklaren. Dan is het Vertrouwen er aan alle kanten.

De laatste weken voel ik zo sterk dat het onhoudbaar is om dit ongrijpbare nog langer weg te stoppen, dat ik mezelf nu heb beloofd dit ook niet meer te doen.

Ik weet dat dit niet alleen bij mij speelt. Dat er veel meer mensen met hun hoofd dingen wegstoppen, terwijl hun gevoel ze andere dingen vertelt. Maar het is vaak zo spannend. We willen garanties, dingen vast kunnnen pakken, kunnen duiden. En tot die tijd blijven we maar een beetje hangen in de schijnzekerheid en de schijnveiligheid.

Als jij ook zo iemand bent als ik, die ergens van binnen voelt waar Goethe het over heeft, dan ben je hier echt om jouw doel te dienen op jouw manier. Om meer liefde en positiviteit in de wereld te brengen. En dan weet je diep van binnen ook wel dat je geen voldoening gaat vinden door je achter je kleine ikje te verschuilen. En dat je wanneer je het spel ‘klein’ gaat of blijft spelen, je uiteindelijk zelf de verliezer zult zijn.

Een van mijn grootste passies is het inspireren van vastlopende (beginnende en ervaren) ondernemers met zo’n onbedwingbare missie of heimelijk verlangen dat ze nog proberen te ontkennen. Mannen en vrouwen die in elke vezel voelen dat ze iets te doen hebben, maar nog regelmatig bang worden van het idee. Of er misschien al wel mee bezig zijn, maar het nog nuchter, veilig en overzichtelijk houden. Vanuit de angst dat het misschien in de ogen van anderen raar, arrogant of zweverig is.

Ik weet als geen ander hoeveel moed het vergt om toch die stap(pen) te zetten. En als je mijn webinars vaker hebt gezien, weet je waar gebrek aan moed mee te maken heeft. Met je angsten.

Wij mensen zitten vol onderbewuste angsten. Vaak stammen ze nog uit je kindertijd of mogelijk zelfs uit een vorig leven. Angsten zijn in feite niks anders dan gestolde emoties, maar wij laten ons leiden door deze gestolde energie, door deze emoties en gevoelens. Immers, als iets niet goed voelt, zijn we geneigd het niet te doen, toch? Terwijl dat dus niks zegt over of je het kan. Je kunt zoveel meer dan je denkt.

Ben jij zo iemand die zich hierin herkent? Dan heb ik wat voor jou.

 

Gratis webinar: Ondernemen met een masker of vanuit je Ware Zelf?

Dinsdag 28 november a.s. om 14.00 uur geef ik een gratis webinar.

Dit is niet een webinar voor de grote massa. Maar als je deze post tot hier hebt gelezen, behoor je waarschijnlijk wel tot de doelgroep.
Het is een ander webinar dan de webinars die ik tot nu toe gegeven heb.
Ik ga het niet voorbereiden.
Ik ga ook niets verkopen dinsdag.
Er komt geen presentatie, je ziet alleen mij in beeld.
Ik ga nog meer van mezelf delen dan ik tot nu toe heb gedeeld.

Met dit webinar hoop ik jou te kunnen laten voelen dat er niks is om je voor te schamen. Dat je niet alleen bent. Dat je angsten er niet zijn om je te weerhouden, maar je te confronteren dat je te vaak denkt vanuit je kleine ik en dat je mag kiezen voor Vertrouwen en je ding doen vanuit je Ware Zelf. 

En dat je voorgevoelens kloppen.
Dat je je niet voor niets leeg, moe of niet voldaan voelt.
Niet vervuld, omdat er iets niet klopt.
Laten we dinsdag de vinger eens op dat ‘íets’ proberen te leggen.
En ervaringen met elkaar delen. In alle eerlijkheid en openheid.
Zodat er hopelijk meer beweging kan gaan komen, ook bij en door jou.
“For the greater good of all!”

Ik zou het fantastisch vinden als je erbij bent. Je kunt je via onderstaande button inschrijven.
De opname blijft 2 dagen online beschikbaar.

Pin It on Pinterest