Ben jij ook zo iemand? Die er blij van wordt om te geven en iets voor iemand te betekenen? Niet voor niets verlangen we allemaal naar zingeving.

Maar terwijl er veel mensen zijn die goed kunnen geven, zijn er maar weinigen die goed kunnen ontvangen. De meeste mensen ontvangen met een bezwaard hart:

“Joh, dat had je niet moeten doen, dat is toch veel te gek!”

Of “Nee, dit kan ik écht niet aannemen!”

Of  ze voelen zich ongemakkelijk bij complimentjes. Of ze kijken naar de grond bij applaus.

Niet kunnen ontvangen zegt iets belangrijks over jou

Waarom is het zo moeilijk? Om te ontvangen? Omdat het niet past bij wat je gelooft. Dat jij het zomaar verdient. Om te ontvangen. Gewoon omdat je bent wie je bent. Dat dat al genoeg is.

Je hebt immers geleerd en dus het gevoel dat de zon niet voor niets opgaat. Dat het zo gemakkelijk niet kan zijn. En dus maak je het moeilijk voor jezelf. Heb je het idee dat je altijd iets moet doen voor je iets kunt ontvangen of dat je er in ieder geval iets voor terug moet doen. Iets anders dan ‘dankjewel’ zeggen.

En vragen om iets. Om hulp, om een gunst of wat dan ook maar. Nee, dat kan helemaal niet zomaar. Dat doe je niet. Daarmee belast je een ander en dat kun je niet maken, toch?  

Maar wat als dat allemaal niks anders is dan een illusie? Een diepgeworteld idee dat niet van jezelf is, maar dat jou ooit is ingeprent door mensen die dat ook weer hadden geleerd van anderen? Maar omdat dat nou toevallig al eeuwen zo gaat, maakt het nog niet ‘de waarheid’.

Sterker nog, meer en meer mensen worden wakker uit deze illusie. Voelden misschien net als jij al veel langer dat het niet klopt. Dat het anders in elkaar moet zitten. En dit komt steeds meer aan het licht, de waarheid over jou en over mij en over ons allemaal. We verdienen het allemaal om te ontvangen, om te krijgen. Om ons goed te voelen over onszelf.
Immers, we zijn al perfect.
En ja, dat lees je hier misschien al heel lang of misschien luister je met veel plezier naar mijn podcasts of webinars waarin ik dit ook blijf delen, maar VOEL je het inmiddels ook al écht? Want zonder gevoel, komt deze waarheid in jouw leven niet tot leven. Dan blijft het een mooi sprookje. Een dode letter! 

Wat betekent het concreet als je een gever en een pleaser bent?

Als je een gever en een pleaser bent, dan weet ik zeker dat je de waarheid over jezelf nog niet voelt. Wie maar blijft focussen op geven geven geven en in de valkuil blijft stappen om het iedereen naar de zin te willen maken en dan pas aan zichzelf te denken die 

1)  loopt zichzelf voorbij. Dat is een misdaad tegen jouw eigen mens-zijn. Want geen mens is ontworpen om zichzelf voorbij te lopen. Kijk maar om je heen. De mensen die daar goed in zijn, zijn al opgebrand of hard bezig om zover te komen. En … shocking … sommigen voelen dat niet eens aankomen. Die ‘overkomt’ dat van de ene op de andere dag, zo voelt het voor ze…

2)  houdt niet van zichzelf. Het is niet liefdevol om altijd maar te geven. En alleen iemand die niet van zichzelf houdt of niet ‘genoeg’ (oftewel met hart en ziel, want met minder zou je geen genoegen mogen nemen) doet dit. En als dit zo is, je houdt niet van jezelf, zul je ook nooit genoeg liefde ontvangen van een ander. Want je kunt alleen maar ontvangen wat je jezelf waard vindt. Niks meer. Volledige vervulling begint en eindigt dus altijd bij jezelf. 

3) leeft niet zijn volle potentie. En dit besef, dat je misschien niet bewust ervaart, maar diep van binnen wel voelt, maakt je ongelukkig. Het is dat lege, knagende gevoel. Dat je ‘op papier’ misschien gelukkig zou moeten zijn, maar het niet voelt. Dingen komen niet binnen. En het ergste is dat je je daar enorm rot en schuldig over kunt voelen. Jij hebt toch niks te klagen? Je zou toch gelukkig moeten zijn?  

Je kunt dit op allerlei gebieden in je leven merken. Dat het niet stroomt, dat het niet klopt, dat het je niet gelukkig maakt. 
Je relaties, je gezondheid, de liefde, je werk. You name it. Allemaal een weerspiegeling van hoe het in de kern met jouw eigenliefde gesteld is. Allemaal signalen dat er werk aan de winkel is. Innerlijk werk! 

– Oefffff…. maar dat is confronterend ….!
– Klopt!
– Poehh… maar dat betekent dat ik aan de bak moet…!
– Inderdaad! 

En daar heb je misschien niet zoveel zin in. Maar diep van binnen verlang je wel naar een zinvol leven, naar zingeving, betekenisvol zijn. 
En er is maar 1 manier om dat voor elkaar te krijgen. Dat je jouw échte waarde gaat zien, erkennen en voelen. 
Anders blijf je je immers waardeloos voelen! 

Hoe je leert ontvangen en écht gelukkig te worden

Dit alles betekent dat dit cruciaal is: Dat je je realiseert wie je écht bent. En dat je je ingebeelde ik, de ik die is opgebouwd uit illusies, uit aannames, de ik die zichzelf veroordeelt en probeert  zichzelf te bewijzen of ‘beter te maken’ dat die zogenaamde ‘ik’ sterft. En plaats maakt voor je Ware Ik. Je I AM.

Want als je je herinnert wie je wérkelijk bent, zul je ook met een goed gevoel kunnen ontvangen. En pas dan kunnen de geschenken in je handen vallen. Want wie ze niet verwacht, zal ze niet (ont)vangen. Die houdt immers zijn handen niet op. Die verwacht geen wonderen.

Voel je ergens van binnen dat het niet klopt, jouw leven? Voelt hoe jij over jezelf denkt heel slecht? Neem dat gevoel serieus. Het is je ziel die je laat weten: “Lieverd, het klopt: Wie je denkt dat je bent, is een illusie. Word wakker. Uit de illusie en in jezelf.”

Wil je meer weten over hoe dat nou werkt met energie, wat je aandacht geeft groeit en de wet van de aantrekking? Zorg dan dat je luistert naar podcast #22: www.zoninjeleven.nl/episode-22.
Blijkbaar leg ik het daar zo duidelijk in uit dat veel mensen het beter beginnen te ‘vatten’. 
Doe jezelf een groot plezier en zorg dat je je bewustzijn laat groeien, zodat je begint te snappen wat werkt, wat niet en waarom! 

Actueel (feb 2020)

=> AUDIOBOOK PRIMA IS PERFECT ONDERWEG
Op veler verzoek ben ik bezig met het opnemen van een audioversie van PRIMA is Perfect. Ik hoop dat deze binnen een maand beschikbaar is. Wil je een berichtje zodra het boek beshikbaar is? Klik hier.

=> ENGELSE VERSIE PRIMA IS PERFECT
9 maart a.s. vlieg ik naar L.A. Ineens doet zich de gelegenheid voor om te kijken wat ik kan leren over het bereiken van een internationaal publiek. En ja, als dat goed voelt en ik word enthousiast, dan moet er natuurlijk ook een PRIMA is Perfect in het Engels komen. Heb jij ideeën of contacten hoe ik dat kan aanpakken? Let me know!

=> PRIMA IS PERFECT VOOR JONGEREN IN DE KNEL 
Wist je dat ik vorige week heb besloten dat er met spoed ook een PRIMA is Perfect voor jongeren moet komen?
Ik zie in mijn omgeving zoveel jongeren 'uitvallen' (burn-out, angst, paniek) of last hebben van zeer negatieve gedachten (depressief, suïcidaal zelfs) of eetstoornissen ontwikkelen. Ik kan dat niet langer aanzien.
Veel jongeren denken (net als veel volwassenen) serieus dat er iets 'mis' is met ze en de wachtlijsten in de zorg zijn immens.
Bovendien is de hulp die er wél is in mijn ogen lang niet altijd de hulp die echt nodig is en zoden aan de dijk zet.
Dus ja, als je dat vindt, dan moet je er ook iets aan doen he? Alleen maar klagen heeft geen zin.
Dus straks van half maart tot half april, als ik een maand in Berlijn woon, hoop ik hier een hele grote stap in te kunnen zetten.
Ik ga hier zeker nog op terugkomen en misschien ook wel je hulp vragen!

In deze podcast kun je meer horen over het hoe en wat.

Wil jij ook leven volgens 'PRIMA IS PERFECT'?

  • Wil jij ook je horizon verleggen?
  • Angst inruilen voor vertrouwen?
  • Stress omzetten in ontspanning?

Dit zijn de opties:

OPTIE A. Vrijdag 21 februari 2020:  SUPER INTRODUCTIE ACTIE Magische MP3's:
Ik maak al een paar maanden elke maand een nieuwe 'Magische Hypnose MP3. Alleen heb ik ze nog niet officieel gelanceerd. Dat gaat deze week gebeuren. Met een supergaaf aanbod.
Je kunt alvast meer lezen over wat deze MP3's voor je kunnen doen op deze pagina. 
(Zonnebankleden krijgen trouwens elke maand zo'n Magische MP3 t.w.v. 50 euro cadeau!)

OPTIE B. Kom los van al je conditioneringen en train jezelf om je goed te voelen zonder reden in De Zonnebank. 
Heb je nu wel voldoende podcasts beluisterd en voel je dat je verder wilt?
Zie je in dat je jezelf niet kunt veranderen als je niet weet hoe?
Vind je het ook zonde van je tijd om nog langer te blijven aanrommelen en over een jaar te concluderen dat er weer niet écht iets is veranderd in je leven? Omdat JIJ NIET bent VERANDERD?

Voel je een ja? Word dan nu lid van De Zonnebank, waarin ik je help je te bevrijden van je perfectionistische en faalangstige denkpatronen en (onbewuste) overtuigingen.
Zodat je serieus werk kunt gaan maken van wat je wérkelijk wilt met je leven.
En als ik serieus zeg, dan bedoel ik dat ook.

Als je lid wordt van De Zonnebank zeg je JA tegen 6 of 12 maanden focus op jezelf en je persoonlijke ontwikkeling.
Hoeveel tijd je erin stopt is aan jou. Maar tenminste twee uur per week beveel ik wel aan.
Want echt, jouw leven kan alle kanten op.
Als jij maar bereid bent het werk te doen.
En als je dat doet, dan ben ik er voor je en dan gaat het gebeuren.
Meer info of aanmelden voor De Zonnebank via deze link.

OPTIE C. STAP IN DE ROL VAN JE LEVEN!

Wil je intensieve begeleiding en dit jaar écht door je barrieres en angsten heenbreken? Dat kan!
Op vrijdag 1 mei start mijn intensieve groepstraject: "Stap in de Rol van je Leven" weer.
Dit is de laatste keer dat ik dit traject in deze vorm aanbied (driemaal is scheepsrecht).

Meer info over dit programma lees je op deze pagina.
Dit programma is voor degenen die écht klaar zijn voor een grote shift.
Die geen jaren kostbare tijd meer willen verspillen in de hoop dat ineens alles anders en beter wordt.
Dat gebeurt namelijk niet zolang jij jezelf niet op de eerste plek hebt durven te zetten.
Dan zul je altijd de neiging hebben te leven voor anderen of naar verwachtingen.

De Rol van je Leven pakken betekent niet dat je ineens ondernemer moet worden.
Het kan juist ook zijn dat je besluit

  • Weer in loondienst te gaan of
  • Volledig het moederschap te omarmen of
  • Te emigreren naar een tropisch eiland.

Ik heb geen idee waar jouw verlangens liggen.
Ik weet wel dat alle antwoorden al in jou zitten, maar dat je er nu niet bij kunt.
Omdat je vastzit in je hoofd en geregeerd wordt door je angsten.

Wat nodig is, is transformatie op diepgaand niveau.
Niks positief denken, hopen en affirmeren.
Maar de saboterende patronen echt doorbreken.
Ik help jou dolgraag om uit je negatieve hypnose te komen.
Zodat je kunt gaan doen waar jouw hart en ziel van gaan zingen.

Hoe spannend je het ook vindt (dat hoort zo, want je ego schreeuw natuurlijk moord en brand als jij dreigt te willen veranderen), je moed moet nét een stukkie groter zijn om deze sprong met mij te wagen. Dan ga je een fantastische tijd tegemoet.

Let op:
Je kunt je niet zomaar aanmelden, maar wel een vrijblijvend afspraak plannen in mijn agenda.
Hoe? Dat lees je ook op deze pagina.

Pin It on Pinterest