Oog van de Storm 2021

 • Heb jij ook steeds vaker het idee dat jij niet meer past in deze wereld?

 • Kijk je met verbazing (en misschien af en toe zelfs met afgrijzen) naar wat zich allemaal afspeelt om je heen?

 • Ervaar jij ook steeds minder ‘vrijheid van meningsuiting’ en juist steeds meer sociale druk?

 • Loop jij leeg op gesprekken over koetjes en kalfjes?

 • Zie, voel en ervaar jij dingen waar anderen niets van snappen?

 • Voel je je vaak het buitenbeentje of misschien zelfs wel het zwarte schaap?

Om te beginnen: Je kunt stoppen om nog langer aan jezelf te twijfelen.
Als jij je in bovenstaande punten herkent, ben je namelijk absoluut niet alleen, al lijkt het vaak wel zo.

Je hebt lang genoeg je best gedaan om je aan te passen.
Misschien al wel zo’n beetje heel je leven. En nu is de tijd aangebroken om daarmee te stoppen.
En je “anders” zijn te gaan ontdekken en omarmen.

Veel van wat je over jezelf gelooft, klopt niet.
Misschien ben je daar allang achter of ben je nog volop in het proces om te ontdekken wie je bent als je jezelf niet langer identificeert met je werk, je lichaam, je ‘labels’, aandoeningen, je bezittingen en je beperkende gedachten en overtuigingen.

Veel van wat je over de wereld gelooft, klopt ook niet.
En de kans is groot dat je ook daar op veel fronten al het nodige over hebt ontdekt. Dit is een eenzame reis. Een confronterende reis. Want als keer op keer dingen die je altijd voor waar hebt aangenomen niet blijken te kloppen, waar houd je je dan nog aan vast? En met wie kan je het hebben over al die dingen die je ontdekt?

 

Er zijn relatief maar weinig mensen die hier écht mee bezig zijn.
Want al wordt deze groep wel steeds groter, de meeste mensen zijn simpelweg te moe, murw geslagen of druk met hun dagelijkse beslommeringen om zichzelf “moeilijke vragen” te stellen. Ze kiezen voor de weg van de minste weerstand, zoeken zoveel mogelijk momentjes van ontspanning (of verdoving) om het leven vol te kunnen houden en hopen dat alles zo snel mogelijk weer helemaal normaal is.

Beide groepen willen in de kern hetzelfde. Vrijheid.
Alleen ze hebben tegengestelde manieren om dit te willen bereiken.
De ene groep heeft niet in de gaten dat ze eigenlijk bezig is diezelfde vrijheid steeds meer uit handen te geven. Deze groep vertrouwt bijna blindelings op ‘de autoriteiten’. En heeft nauwelijks tot geen verbinding met zijn eigen autoriteit en innerlijk weten.

De andere groep heeft wel degelijk in de gaten dat er iets niet klopt.
Deze mensen voelen dat er een prijskaartje hangt aan de ‘zogenaamde vrijheid’ die steeds beloofd wordt. Deze groep ontdekt of ziet dat dit een schijnvrijheid is en dat we keer op keer met nieuwe “wortels” worden verleid.

Er is geen goed en fout. Hier op aarde hebben we allemaal de vrijheid om te kiezen. Ieder loopt zijn eigen pad. 

Alleen de uitkomsten van die keuzes zijn wel heel verschillend. Vaak zelfs een verschil van dag en nacht. En voor wie het ‘spel’ niet doorziet, kan het verschrikkelijk zwaar zijn om te zien dat geliefden andere keuzes maken. 

Want kiezen vanuit angst of onwetendheid, afgaand op informatie van buitenaf betekent steeds meer beperking. Je geeft je autoriteit weg en dat heeft zijn prijs.

Kiezen vanuit liefde, bewust en afgestemd op je intuïtie of je innerlijk weten betekent bevrijding van een systeem van controle en machtsmisbruik dat de mensheid eeuwenlang heeft gedomineerd. 

Het verschil wordt in deze tijd vaak aangeduid met de beweging van de 3D aarde naar de 5D aarde, waarin de D staat voor de verschillende dimensies. Hoe hoger de dimensie, hoe hoger de energie en het bewustzijn. 

In 2012 zou de aarde vergaan volgens de Maya’s. Ook toen werd al gewezen op deze shift. Van oud naar nieuw. Dit proces is al heel lang gaande. 

 

De ene mens is niet beter dan de andere. Maar de menselijke ervaringen van de verschillende groepen liggen wel heel ver uit elkaar.

Het verschil in kijk op de realiteit en bewustzijn zorgt voor veel onbegrip onderling.

Dit leidt tot veel confrontaties en is een heftig proces, zeker als dit je familiekring, vriendengroep of gezin verscheurt.

 

De verdeeldheid die we nu zien is kenmerkend voor onze huidige wereld.

Die polariteit is er al eeuwen, maar omdat we nu in een nieuwe fase komen, wordt het allemaal zo zichtbaar.

Er schijnt steeds meer licht op de duisternis. En dan lijkt het of dingen erger worden, terwijl dat eigenlijk niet zo is.

De chaos waar we nu inzitten is voor velen zwaar.
Maar wanneer je beseft dat het nodig is om tot verandering te komen, kun je het gemakkelijker accepteren. Als we op de huidige voet zouden doorgaan, maken we het leven op aarde onmogelijk. Dus er moet iets gebeuren.

Gelukkig hangt die verandering in de lucht.
Al jaren, maar we zitten nu in een grote versnelling. Komende tijd zal voor een steeds grotere groep duidelijk worden in welke illusies we hebben geleefd. 

Dit zal voor velen een confronterende en moeilijke tijd zijn. 
Als jij dit leest, dan ben je hier al enigszins of misschien zelfs al behoorlijk op voorbereid.

Waar deuren dichtgaan, gaan andere open.
Waar illusies doorgeprikt worden, komt ruimte voor dromen. Nieuwe kansen en mogelijkheden. Nieuwe structuren en systemen. 

Als je het grotere plaatje ziet, is er alle reden voor optimisme en vertrouwen.
Er staan mooie dingen te gebeuren. We hebben de kans om van de hel op aarde meer naar een hemel op aarde te shiften. Er zijn ontwikkelingen gaande waar je je nu misschien nog niets bij kunt voorstellen.

Hoe hoger je bewustzijn, des te hoger je energetische trilling.
En des te gemakkelijker het wordt om je die nieuwe wereld wél te kunnen voorstellen. Vanuit angst, wantrouwen en wanhoop kun je dit gewoon niet voor je zien. Reden waarom bange mensen vaak vast blijven zitten in die vicieuze angstcirkel. Ze zien gewoon niet wat er óók is. 

Je bent niet voor niets nu hier op aarde.
Je lees dit ook niet voor niets. Binnen de nieuwe wereld ga jij ook je unieke plek innemen. Wat dat is  hoef je helemaal niet te weten. Vanuit overgave en ontspanning valt alles vanzelf op zijn plek. Het is je geboorterecht om te kunnen leven vanuit wie jij werkelijk bent, helemaal passend bij het plan waarmee je hier kwam.

De kunst is om daarop te vertrouwen.
Al heb je er geen helder beeld bij, het is heerlijk als je in jezelf een gevoel van vertrouwen en veiligheid ervaart. Zodat je vanuit dit ‘oog van de storm’ komende tijd gewoon je roer recht kunt houden en door de woelige golven kunt navigeren.

Hoe zorg je dat jij koers houdt in de storm?

 

Dit transformatieproces is intens en heftig. Er wordt wel gezegd dat we in ‘Bijbelse tijden’ leven. Van alles komt omhoog en vraagt om losgelaten te worden. Maar de meesten van ons hebben dat niet geleerd en schieten in de kramp als ze angst, verdriet of rauw voelen. Waardoor het proces alleen maar naarder aanvoelt.

Als tiener hield ik van zeilen.
Tijdens mijn studententijd heb ik het ook nog vaak gedaan en daarna verwaterde het. Maar als ik terugkijk, zie ik wel dat ik de laatste ca 15 jaar van mijn leven heb geleerd om woeste wateren te bevaren.

Alles wat ik afgelopen jaren heb mogen meemaken en loslaten door mijn hart steeds meer en meer te volgen, mijn eigen bedrijf op te zetten en mijn eigen community op te starten, heeft me geleerd te vertrouwen op wat het leven voor me in petto heeft.

Ik heb leren houden van het niet weten.
Ik heb leren vertrouwen in de liefde. Ik heb leren bouwen op het leven zelf.

De sleutel is om je te leren verbinden met het ‘oog van de storm’.
Met de leegte en de stilte, ook al gaat het daarbuiten nog zo tekeer. 

Foto van 10 juni. In de stilte, op mijn favoriete strand,
waar ik de inspiratie kreeg voor alles wat je nu leest.

Hoe help ik jou deze storm te navigeren?

Heb je last van veel heftige emoties die je overspoelen waar je geen raad mee weet?

Merk jij dat het jou moeite kost om jouw roer recht te houden?

Merk jij dat je sneller met alle winden meewaait als de druk om je heen opgevoerd wordt?

Wil je heel graag bij jezelf blijven omdat je jouw leven te leiden hebt en niet dat van een ander? 

 

Dan ben ik komende maand heel graag jouw “kapitein”.

 • Ik hou graag voor jou de ‘weerberichten’ bij.
  Er gebeurt heel veel in de wereld. En als je je weg niet helemaal weet te vinden tussen al het nieuws (en fake news), is het fijn als iemand dat in grote lijnen voor je bijhoudt. Dat bespaart je zelf veel uitzoekwerk en tijd en zorgt dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, omdat je een paar keer per week even wordt bijgepraat. Overigens is het altijd aan jou om te bepalen wat past bij ‘jouw waarheid’.  Want die is gegarandeerd anders dan de mijne. Ik wil je alleen helpen je blik te verbreden. 
 • Ik zet je weer stevig op de grond als je kopje onder dreigt te gaan.
  Als gebeurtenissen je overvallen of emoties je overspoelen, pak ik graag je hand om je weer te laten landen. Het is goed om alles helemaal te durven voelen en doorleven, maar de meeste mensen vinden dit té spannend en stoppen het uit gewoonte liever weg. Maar ja, het gaat erom dat je juist lichter wordt, weet je nog?
 • Ik geef je tools om je brein te trainen
  Met mijn speciale oefeningen en (hypnotische) audio’s train je je brein om emoties te doorvoelen en oude gedachten en overtuigingen los te laten. Zo ruim je op en wordt het steeds gemakkelijker de verbinding met de stilte aan te gaan. Daar kun je der stem van jouw intuïtie beter horen en dan kan ook de inspiratie stromen.
  Juist in de stilte komen de antwoorden. Je zult merken dat je niet hard hoeft te werken om stappen te zetten maar dat elke volgende stap op het juiste moment helder wordt. Je mag de oude manier (hard werken) achter je laten en gaan wennen aan rustig achterover leunen. Dat klinkt heerlijk en gemakkelijk, maar vergt in de praktijk echt oefening, want het druist tegen onze oude programmeringen in. 
 • Een netwerk van ‘buddies’
  Het wennen aan de nieuwe wereld is een spannend proces. Heel veel dingen die we nu nog als onmogelijk, paranormaal of buitengewoon beschouwen, zullen steeds normaler worden. Waarschijnlijk voel je je regelmatig alleen en onbegrepen in je proces. Het is fijn om dergelijke ervaringen te kunnen delen met mensen die je begrijpen en om ervaringen van anderen te horen die jou ook weer bewuster maken van wat er ook voor jou allemaal mogelijk is. Je zult merken dat je met deze buddies vaak aan een half woord genoeg hebt. En hoeveel energie je daarvan krijgt. 

 

“Ik heb geen idee hoe komende periode eruit gaat zien. Of wat ik over drie maanden doe.

Dus Oog van de Storm is geen programma, maar een kort project.

Volgende maand zien we weer verder.”

Begint het al te kriebelen?

Gaaf! Rest mij je te vertellen hoe het werkt.  

 • Je meldt je nu aan voor een maand Oog van de Storm 2021;
 • Je ontvangt dan een mail van mij met instructies.
 • Je krijgt toegang tot de eerste pagina met content.
 • Totaal ontvang je 4 weken lang nieuwe content om jouw proces te begeleiden:
 1. Alternatief nieuws, om je wereldbeeld op te schudden. Waarbij je niks voor waar hoeft aan te nemen. Maar het is bedoeld om je heilige huisjes om te laten vallen, zodat je meer vrijheid zult ervaren en beter zult leren vertrouwen op je innerlijke autoriteit.
 2. Input om je energie te verhogen, je bewustzijn te vergroten richting meer licht en mogelijkheden. Denk hierbij aan video’s, podcasts en boeken die je juist laten zien wat er allemaal mogelijk is voorbij het bekende. 
 3. Video’s, oefeningen en hypnose audio’s ter ondersteuning van je proces. 
 4. Opnames van live calls via Zoom. En uitnodigingen voor Zoomcalls die nog plaatsvinden. 

De laatste live call is 13 juli, maar je kunt ook na die datum in je eigen tempo nog het materiaal bekijken. 

Alle content blijft tot 1 september online staan.

Een hele maand begeleiding voor 75 euro!!

 

Als je je nu aanmeldt, ontvang je direct alle content van week 1. 

 • Introductievideo;
 • Magische hypnose audio: De Hele Olifant om te zorgen dat je je mind opent om je bewustzijn komende weken te verhogen;
 • Opnames van een Facebook Live en Zoomsessie van 17 juni;
 • Overzicht van Tips en Bronnen waar je naar behoefte informatie uit kunt ‘oppikken’. 
 • Hypnose Audio: Hervind het oog van de Storm in jezelf 
 • Ook heb je toegang tot een speciale besloten en tijdelijke FB Groep

Alle content blijft tot 1 september online staan. 

Ook in week 2, 3 en 4 ontvang je video’s, audio’s en overzichten met verwijzingen naar interessante content van derden.

  Voor wie is dit geschikt?

   

  Dit project is voor mensen met een open mind. Open staan voor nieuwe waarheden is een dapper proces. Maar ook de enige weg naar een ruimer bewustzijn.
  Weerstand en cognitieve dissonantie horen bij dit proces. Maar daar hou ik rekening mee en hier kan ik je juist mee helpen. Zodat je alle emoties die je tegenkomt goed aankunt en doorvoelt.

  Moet ik dit zelf opzeggen na een maand?

   

  Nee, je meldt je aan voor deze ene maand en daarna stopt het. Mocht ik na die maand besluiten dat ik verder ga met deze opzet, dan stuur ik je een aanbieding zodat je kunt verlengen.

  Is dit onderdeel van De Zonnebank?

   

  Nee, dit initiatief staat los van De Zonnebank (mijn online academie)
  Het ligt in het verlengde van alles wat ik deel in de FB Groep De Hele Olifant en via mijn Instagram account.
  Dat is ’the bigger picture’. 
  Alles wat er nu gaande is, vanuit een groter perspectief. 

  Voor veel nieuwe Zonnebankers, is dit in het begin too much.
  Tenzij je al veel meer hebt gedaan op het gebied van persoonlijke groei en spiritualiteit. 

  Als je meedoet met Oog van de Storm 2021, gaat dit ook niet via een Zonnebank account, maar via de mails die je ontvangt. Toegang tot al het materiaal krijg je via de links en verwijzingen in de mails.

  Op 16 juni 2021 startte de eerste groep deelnemers.
  En spontaan kreeg ik al heel veel mooie reacties, waaronder deze:

  Heel veel liefde voor jou en je processen! Ik heb datgene wat je deelde nog niet allemaal bekeken. Maar dat wat ik zag en vooral datgene over jouw eigen proces kwam recht mijn hart in gestroomd, is grotendeels herkenbaar en versterkte het gevoel van eenheid met alles om me heen! Daar ben ik zeer, zeer dankbaar voor💗🙏🏼💗

  Dankjewel lieve Astrid voor alles wat je deelt, je kwetsbaarheid, je kracht, je pracht, je Zijn! Ik word zó enorm blij van hoe jij dit aan bent gegaan en ons hebt meegenomen. Een diepe buiging voor jou!

  C.

  Allereerst wil ik je ontzettend bedanken voor de afgelopen weken. Ik heb nog niet alles goed kunnen zien luisteren, maar wat ik gezien gehoord heb, dat doet mij goed! Ik ben erg blij dat ik mij heb ingeschreven voor de oog van de storm. Je boek heeft mij ook goed gedaan.

  J.

  Pin It on Pinterest