Perfectionisme brengt je gezondheid en je levensgeluk ernstig in gevaar. Je loopt zelfs groot gevaar op een burn-out te krijgen als je niet uitkijkt. Heb jij een verhoogd risico op een burn-out? Dat kun je gemakkelijk checken via mijn perfectionismetest. Scoor jij namelijk rood of oranje, dan is het uitkijken geblazen.

Perfectionisme is het verlangen om dingen zo goed mogelijk te doen. Dit verlangen is gebaseerd is op het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Je twijfelt – meestal volledig onbewust trouwens – diep van binnen of je wel bestaansrecht hebt en voelt je niet veilig genoeg om jezelf te zijn. Omdat dit een heel akelig gevoel is, probeer je dat te ontwijken en te vermijden. Je gaat je aanpassen, je gaat op zoek naar goede gevoelens en doet wat nodig is om bevestiging, liefde en aandacht te krijgen. Je wringt je in allerlei bochten om dit voor elkaar te krijgen, je past je continu aan of bent altijd aan het vooruitdenken en doet wat jij denkt dat anderen van je willen en verwachten.

De start van deze overlevingsstrategie is vaak al vroeg in je leven, in je kindertijd. Je bent je hier jarenlang niet van bewust en het mechanisme werkt prima. Het levert je heel veel op. Maar er komt een moment dan  wegen de voordelen niet meer op tegen de nadelen. Je hebt dan jaar na jaar na jaar zo vaak ja gezegd tegen de ander(en) en nee tegen jezelf, terwijl je daarbij volledig voorbij hebt leren gaan aan je eigen gevoelens, dat je niet of nauwelijks meer voelt of geen energie meer hebt of beide. En dan loop je ook gevaar om het punt te bereiken dat je officieel zou kunnen bestempelen als ‘opgebrand’. Niks meer te geven. Alles weggegeven.

Dit is het moment waarop van jou gevraagd wordt om eens heel kritisch te gaan kijken wat er nou eigenlijk is gebeurd. Of liever gezegd: Wat jij hebt laten gebeuren. Want daarmee neem jij zelf verantwoordelijkheid voor jouw leven, voor jouw daden. En geloof me, dat gaat je veel meer brengen dan wanneer jij ervoor kiest om de schuld of de verantwoordelijkheid af te schuiven en buiten je neer te leggen, bijvoorbeeld bij je baas, bij je schoonfamilie, bij ‘de maatschappij’, de politiek, social media en noem maar op.

In de kern is het heel simpel: Je gelooft immers dat je niet goed genoeg bent. En hoe kun je nou houden van iemand die niet goed genoeg is? Dat kan niet. Dus je houdt niet (onvoorwaardelijk) van jezelf. En het leven kan niet anders dan jou aan alle kanten confronteren met je eigen overtuigingen. Je krijgt terug wat je uitzendt. Want dat is wat je toch al gelooft, dus dat zul je ook overal om je heen bevestigd zien. Dat is immers de bril waarmee jij naar jezelf, het leven, jouw omgeving, ja eigenlijk naar alles kijkt.

Jij schiet te kort en dus zie je tekort. Ervaar je tekort. Voel je tekort. Op sommige fronten. Of misschien zelfs wel over de gehele linie. Je komt tijd te kort, geld te kort, liefde te kort, aandacht te kort, gezondheid te kort. Noem het maar op.  Vervolgens kun je natuurlijk als een gek achter dingen aanrennen op die tekorten op te lossen of aan te vullen. Achter geld aanrennen, achter de liefde aangaan, jakkeren om op tijd te zijn of tijd te winnen. Maar geloof je dat dat werkt? Het kan best werken en een bepaald tekort tijdelijk of plaatselijk opheffen. Maar het zal nooit duurzaam werken. Sterker nog: Het put je uit, trekt je leeg en maakt je zwak en misschien zelfs ziek. 

Wat jij nodig hebt is namelijk het GEVOEL dat jij al VOLDOENDE bent zoals je bent. Dat er VOLDOENDE is voor jou omdat jij VOLDOENDE bent. Of je het nou PRIMA noemt, of VOLDOENDE of ‘PERFECT ONVOLMAAKT. Dat maakt allemaal niet uit. Het gaat om het gevoel.

Een gevoel leer je niet uit een boekje. Dat is iets wat je kunt leren ervaren. Het is mijn passie om mensen dit gevoel te laten ervaren. Om ze te laten delen in het gevoel dat ik zelf godzijdank heb leren voelen en steeds vaker, dieper, completer voel. Niet de hele tijd. Misschien kan dat wel niet als PRIMA MENS. Maar als je dit eenmaal hebt gevoeld en ervaren, dan gaat er een deur open naar een nieuw leven. Want dan weet je uit ervaring dat je jezelf ook kunt trainen om dit veel vaker te ervaren en te voelen. Dat tekort voelen niet voortkomt uit de ‘waarheid’ dat je tekort bent. Dat die overtuiging een illusie is. Wat een feest om dat te doorzien!

En weet je wat er gebeurt als je dat écht begint te ervaren en voelen? Dan veranderen dingen in jouw omgeving. In je leven, in je werk, in je vriendschappen, in je relatie, in je financiën. Want die komen dan in lijn te liggen met hoe jij je voelt en wat jij gelooft. Wat je gelooft bestaat dan niet meer uit slechts woorden, een vorm van ‘wishful thinking’, maar die woorden worden dan ook echt geladen met de energie van IK BEN GOED ZOALS IK BEN.

En dat…. niks meer en niks minder zet dus alles in beweging. En het zet jou in een bepaalde rust. Je gaat uit de overlevingsstand en komt meer en meer in de overgave. Je zult merken dat je door minder te doen, juist meer gedaan krijgt. Dat je door minder te doen meer kunt genieten. Dat je door minder te doen, meer jezelf kunt zijn. Dat klinkt zo ongelofelijk tegenstrijdig. En toch is dit precies hoe het gaat. Less is More!

PRIMA is Perfect kan je niet redden

Dit leer je niet in een boekje. Zelfhulpboeken kunnen je dit niet leren. Ook mijn boek PRIMA is Perfect is voor de meesten niet meer dan een Wake Up Call, een eerste stap. Dit moet je echt gaan ervaren. Je leert het ook niet door te praten over je problemen, over je jeugd, over je ouders. Nee, het is echt door te durven (leren) VOELEN. Dat maakt het verschil. Daar zit de opening, de doorbraak.

Wil je (meer) leren voelen en ervaren? Wil jij leren te ervaren wat het is om te zijn? Kom dan op zaterdag 9 november a.s. naar Alkmaar voor de Themamiddag Perfectionisme en Burn-Out. Natuurlijk gaan we de nodige dingen bespreken. Maar niet te veel. Want ik wil je vooral meenemen in het voelen en ervaren. Zodat de deur opengezet kan worden naar het idee dat het mogelijk is om echt te leren leven vanuit wie JIJ BENT. Zonder dat je hoeft te veranderen. Het enige wat hoeft te veranderen is jouw idee. Het idee dat je niet goed genoeg bent. En je weet dat je dat idee niet langer meer gelooft als je voelt dat je een waardevol persoon bent.

Ik zou het superleuk vinden je te ontmoeten op 9 november. Er zijn nu nog precies 10 kaartjes beschikbaar. Dus wacht niet te lang als je erbij wilt zijn.

Heb jij eigenlijk al ervaring met hoe ik je kan leren voelen? Zo niet, check dan eens deze gratis MP3. Hiermee kun je als je je eraan durft over te geven (oeeehhh, spannend!) ervaren wat de kracht van hypnose voor jou kan betekenen. Hypnose haalt je uit je kritische denken en brengt je naar meer ervaren, meer voelen. Je kunt dit leren. De een ervaart al direct van alles, de ander niks. Alles is goed.

Smaakt het naar meer? Nóg een reden om je aan te melden voor 9 november. Want dit live ervaren is natuurlijk extra speciaal. 

Actueel (feb 2020)

=> AUDIOBOOK PRIMA IS PERFECT ONDERWEG
Op veler verzoek ben ik bezig met het opnemen van een audioversie van PRIMA is Perfect. Ik hoop dat deze binnen een maand beschikbaar is. Wil je een berichtje zodra het boek beshikbaar is? Klik hier.

=> ENGELSE VERSIE PRIMA IS PERFECT
9 maart a.s. vlieg ik naar L.A. Ineens doet zich de gelegenheid voor om te kijken wat ik kan leren over het bereiken van een internationaal publiek. En ja, als dat goed voelt en ik word enthousiast, dan moet er natuurlijk ook een PRIMA is Perfect in het Engels komen. Heb jij ideeën of contacten hoe ik dat kan aanpakken? Let me know!

=> PRIMA IS PERFECT VOOR JONGEREN IN DE KNEL 
Wist je dat ik vorige week heb besloten dat er met spoed ook een PRIMA is Perfect voor jongeren moet komen?
Ik zie in mijn omgeving zoveel jongeren 'uitvallen' (burn-out, angst, paniek) of last hebben van zeer negatieve gedachten (depressief, suïcidaal zelfs) of eetstoornissen ontwikkelen. Ik kan dat niet langer aanzien.
Veel jongeren denken (net als veel volwassenen) serieus dat er iets 'mis' is met ze en de wachtlijsten in de zorg zijn immens.
Bovendien is de hulp die er wél is in mijn ogen lang niet altijd de hulp die echt nodig is en zoden aan de dijk zet.
Dus ja, als je dat vindt, dan moet je er ook iets aan doen he? Alleen maar klagen heeft geen zin.
Dus straks van half maart tot half april, als ik een maand in Berlijn woon, hoop ik hier een hele grote stap in te kunnen zetten.
Ik ga hier zeker nog op terugkomen en misschien ook wel je hulp vragen!

In deze podcast kun je meer horen over het hoe en wat.

Wil jij ook leven volgens 'PRIMA IS PERFECT'?

  • Wil jij ook je horizon verleggen?
  • Angst inruilen voor vertrouwen?
  • Stress omzetten in ontspanning?

Dit zijn de opties:

OPTIE A. Vrijdag 21 februari 2020:  SUPER INTRODUCTIE ACTIE Magische MP3's:
Ik maak al een paar maanden elke maand een nieuwe 'Magische Hypnose MP3. Alleen heb ik ze nog niet officieel gelanceerd. Dat gaat deze week gebeuren. Met een supergaaf aanbod.
Je kunt alvast meer lezen over wat deze MP3's voor je kunnen doen op deze pagina. 
(Zonnebankleden krijgen trouwens elke maand zo'n Magische MP3 t.w.v. 50 euro cadeau!)

OPTIE B. Kom los van al je conditioneringen en train jezelf om je goed te voelen zonder reden in De Zonnebank. 
Heb je nu wel voldoende podcasts beluisterd en voel je dat je verder wilt?
Zie je in dat je jezelf niet kunt veranderen als je niet weet hoe?
Vind je het ook zonde van je tijd om nog langer te blijven aanrommelen en over een jaar te concluderen dat er weer niet écht iets is veranderd in je leven? Omdat JIJ NIET bent VERANDERD?

Voel je een ja? Word dan nu lid van De Zonnebank, waarin ik je help je te bevrijden van je perfectionistische en faalangstige denkpatronen en (onbewuste) overtuigingen.
Zodat je serieus werk kunt gaan maken van wat je wérkelijk wilt met je leven.
En als ik serieus zeg, dan bedoel ik dat ook.

Als je lid wordt van De Zonnebank zeg je JA tegen 6 of 12 maanden focus op jezelf en je persoonlijke ontwikkeling.
Hoeveel tijd je erin stopt is aan jou. Maar tenminste twee uur per week beveel ik wel aan.
Want echt, jouw leven kan alle kanten op.
Als jij maar bereid bent het werk te doen.
En als je dat doet, dan ben ik er voor je en dan gaat het gebeuren.
Meer info of aanmelden voor De Zonnebank via deze link.

OPTIE C. STAP IN DE ROL VAN JE LEVEN!

Wil je intensieve begeleiding en dit jaar écht door je barrieres en angsten heenbreken? Dat kan!
Op vrijdag 1 mei start mijn intensieve groepstraject: "Stap in de Rol van je Leven" weer.
Dit is de laatste keer dat ik dit traject in deze vorm aanbied (driemaal is scheepsrecht).

Meer info over dit programma lees je op deze pagina.
Dit programma is voor degenen die écht klaar zijn voor een grote shift.
Die geen jaren kostbare tijd meer willen verspillen in de hoop dat ineens alles anders en beter wordt.
Dat gebeurt namelijk niet zolang jij jezelf niet op de eerste plek hebt durven te zetten.
Dan zul je altijd de neiging hebben te leven voor anderen of naar verwachtingen.

De Rol van je Leven pakken betekent niet dat je ineens ondernemer moet worden.
Het kan juist ook zijn dat je besluit

  • Weer in loondienst te gaan of
  • Volledig het moederschap te omarmen of
  • Te emigreren naar een tropisch eiland.

Ik heb geen idee waar jouw verlangens liggen.
Ik weet wel dat alle antwoorden al in jou zitten, maar dat je er nu niet bij kunt.
Omdat je vastzit in je hoofd en geregeerd wordt door je angsten.

Wat nodig is, is transformatie op diepgaand niveau.
Niks positief denken, hopen en affirmeren.
Maar de saboterende patronen echt doorbreken.
Ik help jou dolgraag om uit je negatieve hypnose te komen.
Zodat je kunt gaan doen waar jouw hart en ziel van gaan zingen.

Hoe spannend je het ook vindt (dat hoort zo, want je ego schreeuw natuurlijk moord en brand als jij dreigt te willen veranderen), je moed moet nét een stukkie groter zijn om deze sprong met mij te wagen. Dan ga je een fantastische tijd tegemoet.

Let op:
Je kunt je niet zomaar aanmelden, maar wel een vrijblijvend afspraak plannen in mijn agenda.
Hoe? Dat lees je ook op deze pagina.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest