Bijzonder hoe schijn bedriegt. Zoveel ondernemers lijken het perfect op een rijtje te hebben, maar ze sterven van binnen van angst ….

Ik verkijk me daar nog regelmatig op. Dat komt omdat kwetsbaar durven zijn en erkennen waar je mee worstelt blijkbaar nog een GROOT DING is.

Ik volg momenteel weer een nieuwe training waarin ik leer hoe ik mezelf en mijn bedrijf serieuzer kan nemen.
Zodat we samen verder groeien en meer verschil kunnen maken in het leven van mensen.
Nou ben ik me al jaren bewust van het feit dat waar ik sta met mijn bedrijf alles zegt over waar ik sta in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Maar blijkbaar beseft niet iedere ondernemer dit voldoende.

Jij “bent” je bedrijf!

Niet letterlijk natuurlijk. Hopelijk heb je ook nog een leven, haha! Maar wat ik bedoel is dit: Het succes van je bedrijf is een 1-op-1 weerspiegeling van jouw zelfvertrouwen.

Ondernemers vind ik over het algemeen een stoer volkje. Immers, ze durven van de gebaande paden af te wijken.
Waarschijnlijk ga ik er daarom eigenlijk vanuit dat ze het mindsettechnisch gezien ook allemaal behoorlijk op een rijtje hebben.

Nou… dat blijkt dus niet per se zo te zijn.  Zo kwam ik erachter dat ook mijn medecursisten van buitenaf misschien wel de indruk wekken dat ze lekker bezig zijn, overlopen van zelfvertrouwen, weten wat ze doen etc. Maar… als je dan doorvraagt of goed luistert…  Ik schrok ervan. De meesten zijn behoorlijk aan het worstelen!

Uitspraken als:

Schaamte is een keuze!

(een goedbedoeld advies van de ene ondernemer aan de andere)

Ach… wat is het ergste dat je kan gebeuren?

(nog zo’n advies dat echt lief is bedoeld, maar vaak niks doet met de angst van de ander)

Ik overschreeuw mijn angsten!

(een ontboezeming van iemand waarvan ik wed dat niemand dat in de gaten heeft)

Ik schrik daar zoooo van!

 

Als jij niet STAAT als een huis, als jouw fundament niet klopt, dan stort het hele bouwwerk in

Vroeg of laat. Of het wordt gewoon niet wat het zou kunnen worden.

Dus als jij die ondernemer bent

 • met een missie om mooie dingen in de wereld te zetten;
 • die zijn gedachtegoed dolgraag wil delen;
 • die anderen wil helpen met datgene waar je zelf (ongewild vaak) expert in geworden bent;
 • die zich bij al die voornemens veel te veel laat tegenhouden door wat je misschien bestempelt als ‘irrationele’ angsten, maar die wel degelijk onderdeel zijn van jouw realiteit. Want ze voelen immers freakin’ real.
 • die regelmatig geteisterd wordt door die ongemakkelijke en verlammende angstgevoelens, die zweethandjes, die overslaande stem, die vrees om dicht te klappen, van kleur te verschieten.
 • die vanwege dit alles blijft uitstellen, zich klein blijft houden en verstoppen…

 

IK SNAP JOU!!! 

Maar…. ik wil niet meegaan in jouw verhaal. In jouw redenen waarom niet. Dat het nog niet de perfecte tijd is. Nog niet het moment. Eerst nog die opleiding. Eerst nog dat certificaat. Eerst nog die nieuwe website. Eerst nog die microfoon voor goed geluid bij je camera. Eerst nog…

Ach hou toch op… dit is allemaal focussen op de verkeerde dingen. Jij wacht op van alles en verzint de meest ingenieuze uitvluchten, terwijl kostbare tijd verloren gaat en de wereld maar blijft wachten op jouw bijdrage!

En….. toch… nog eens…. ik snap jou!

Want jij doet dit niet met opzet. Je bent niet lui. Je weet diep van binnen wat je wilt. Als je er maar bij zou kunnen komen. Of meer in de doe-stand zou gaan. Alleen je kampt met die vervelende angsten. Die angsten die waarschijnlijk niks te maken hebben met jouw ondernemerschap. Maar die getriggerd worden door iets dat ooit ergens in je persoonlijk leven, in je jeugd is geïnstalleerd.

En de “stop-deze-onnodige-angst-knop” die kun je niet gewoon eventjes omzetten, hoe graag je dat ook zou willen.

Probeer dat ook niet langer!

Kies slim. Kies eerst voor het neerzetten van jezelf als fundament

Je moet het ECHT met jezelf doen dit leven. Dus wat kun je doen om deze realiteit te accepteren? De realiteit van wie jij bent? Waarvoor je nu nog vaker wegloopt dan dat je die omarmt. Dat heb je misschien niet door, maar dat IS gewoon zo. Dat WEET ik. Want ik heb honderden mensen zoals jij gesproken de afgelopen jaren. En ze geholpen.

We laten ons leiden door onze gevoelens, automatische patronen, onze emoties. En die zijn VOOR MEER DAN 95% onbewust! Ahaaaa…  dus geen wonder dat het je niet zelf lukt. Je weet niet eens waar die knop zit, laat staan dat je hem kunt omzetten!

Vanwege die onbewuste, verborgen patronen en angsten, blijf je dus ook onbewust proberen anders te zijn dan je bent. Je anders voor te doen, beter of zo (alsof dat kan).

En dan krijg je meteen angst als beloning.

 • De angst om door de mand te vallen.
 • Dan blijf je je zorgen maken of je niet gek overkomt op video.
 • Of je afvragen of je stem niet raar klinkt.
 • Of hopen en wensen dat je je verhaal net zo mooi en helder zou kunnen verwoorden als die en die.
 • Of dat je net zou kunnen schrijven als weet ik veel wie.

Wake up! Je verstopt de beste versie van jezelf!

Word wakker! Je kunt niet iemand anders worden! Door dit te doen, doe je wel wat anders. Iets wat funest is. Zolang je jezelf zo in de weg blijft zitten, verstop je de beste versie van jezelf.
Het is tijd om te beginnen met  focussen op hoe je kunt leren jezelf geweldig te vinden.
Want inderdaad, dat kun je gewoon leren. Sterker nog, dat wil ik je graag leren. Als jij het zelf al te lang of tevergeefs hebt geprobeerd, laat mij je dan vertellen wat mij heeft geholpen. Wat voor mij het verschil heeft gemaakt.

Maandagavond 26 juni om 20.00 uur geef ik een webinar. 

Waarin ik je vertel waarom dat P E R F E C T I O N I S M E  (want dat is het… je wilt immers alles eerst perfect en onder controle hebben!) je nooit zo ver gaat brengen als je misschien nu hoopt of waarvan je droomt.

Sinds ik mijn perfectionisme heb losgelaten (en mén….. is daar veel over te vertellen … ik heb er zelfs een heel boek# over geschreven ….)  is mijn leven zoooooo veranderd! #primaisperfect

Als je een goed lopende business wilt hebben, heb je gewoon keihard “therapie voor je brein” nodig!

Je kunt het mentale coaching noemen. Maar dat begrip is niet helder mee,r vind ik. Iedereen noemt zich ‘mental coach’ maar wat ik bedoel gaat echt diep. Hoe jouw brein functioneert is cruciaal. En omdat het 95% onbewust zijn ding doet…. lukt het je waarschijnlijk niet of moeilijk om je eigen patronen echt te veranderen of bij te sturen. Vandaar eerder therapie dan ‘mental coaching’.

Het is namelijk cruciaal dat je gevoel over jezelf verandert. En dat kan niet vanuit je hoofd. Vanuit het weten. Dat komt niet binnen. Dat VOEL je niet! Pas wanneer de switch op het diepere niveau plaatsvindt, dan kunnen spanning en angst verzachten en oplossen en kun je voelen wat het is om dieper te zakken in ontspanning, rust en vertrouwen.

Stel je ’s voor dat je vol rust en vertrouwen je ding gaat doen. Omdat je WEET (en ook VOELT!!!) dat je dat mag doen. Nee, zelfs, MOET doen. Omdat de wereld er gewoon op zit te wachten.
Weet je … eigenlijk is er niks aan doen en zelf blijven aanmodderen… gewoon een beetje asociaal. Want dan gaat het over jou. En het gaat nooit over jou! Zo serieus moet je jezelf gewoon niet nemen….

Dus… stel je eens voor hoe cool het zou zijn om gewoon helemaal jezelf te durven zijn. Die kracht en ontspanning te voelen. Dat jij dé expert bent op jouw terrein. En dat klanten wat missen als ze je niet weten te vinden. Dus dat jij gewoon gevonden moet worden. Zichtbaar moet zijn. En je goed mag laten betalen voor je kwaliteit. Want die heb je. Dat weet je. Alleen mag je die nog meer voelen.
Dan wordt alles zo leuk …. kinderspel eigenlijk !!!

Als je nieuwsgierig bent kijk dan naar mijn gratis webinar van maandag 26 juni 20.00 uur

Je kunt je hier inschrijven (er komt geen opname). 

En mocht dit te kort dag voor je zijn, zorg dan dat je op deze “Inspiratie voor (wanna be en doorgewinterde) ondernemers-lijst” komt:

Want…. ik wil je graag nog veel meer vertellen, zodat jouw worstelingen kunnen stoppen en je serieus werk kunt gaan maken van wat je diep in je hart wilt.

 

 

Pin It on Pinterest