plannen maken is zinloosDoor schade en schande wijs geworden, heb ik mezelf de afgelopen jaren aangeleerd om meer plannen te maken.

Ik ben nogal een chaoot zo nu en dan. Sommigen zouden dat niet zeggen, wie me beter kent, weet het al lang.

Ik kan aan de ene kant heel goed structureren en plannen, maar ik kan ook heel goed verzanden in puinhoop, uitstellen en ongestructureerd bezig zijn. Op zo’n moment heb ik de ‘focus van een garnaal’ (met dank aan Eelco de Boer voor deze mooie vergelijking).

 

Een van de redenen is dat ik gewoon eigenlijk te veel wil. Te veel en het liefst ook allemaal tegelijk en zo goed mogelijk. Perfect hoeft het niet meer, dat scheelt al een hoop. Maar toch, je kan er maar druk mee zijn.

 

Wanneer je plannen maakt, schept dat meteen ruimte. Je wordt gedwongen je te focussen. Te kiezen. En je krijgt je doelen helderder. Ik ben wel van de plannen. Want zonder doelen in het leven, voel ik me doelloos en dat vind ik maar niks.

 

Valkuil is dat ik teveel tijd stop in plannen maken. Of teveel doelen op mijn lijstje zet. Waardoor ik bij voorbaat toch alweer ontmoedigd wordt omdat het allemaal zo ‘veul’ is. En alles is leuk en belangrijk natuurlijk. Dus gewoon dingen afstrepen als het te veel wordt, klinkt eenvoudig, maar vind ik in de praktijk best lastig. Maar, ik moet zeggen, ik word er steeds beter in.

 

Voor mijn eerste Zonnestraal van 2015 had ik  al een prachtige, knallende video geselecteerd van hoe je jezelf dit jaar helemaal in de energieke modus kunt krijgen om te gaan knallen. Om 2015 niet te starten vol goede voornemens, ideeën en plannen, maar ook echt in actie te komen. Want die energie daar hou ik zelf ook enorm van en die helpt me  om dingen te realiseren en af te maken en nieuwe dingen op te starten.

Totdat ik dus vanochtend op deze video stuitte:

 

 

En daar werd ik wel even stil van. En meteen besloot ik: Ik ga niet vanmiddag die knallende Zonnestraal schrijven, maar ik gooi het NU, op dit moment, even over een hele andere boeg. Lekker ongestructureerd en impulsief.

 

Want dit is uiteindelijk toch wel wat écht telt. Anders is plannen maken gewoon zinloos.

Dus dit keer een kortere Zonnestraal dan anders. Dat kun je hopelijk de tijd nemen om even naar deze video van 2 minuut 26 te kijken.

 

Ik zou het leuk vinden wanneer je jouw  reactie op deze video achterlaat onder dit bericht. Wat vind je van de video? Waar of totale onzin? En voel je vrij om deze post te delen natuurlijk. Graag zelfs!

Een hele fijne dag!

 

 

 

Pin It on Pinterest