P.R.I.M.A. is Perfect 

 

In 5 stappen je perfectionisme loslaten

Voel jij je wel goed genoeg?

 

  • Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit goed genoeg?
  • Ben je bang om fouten te maken?
  • Leg je de lat steeds hoger voor jezelf?
  • Heb je de neiging alles te willen controleren?

 

Dan heb je last van overdreven perfectionisme. En hoewel je dat in eerste instantie veel lijkt op te leveren, kleven er in de werkelijkheid veel nadelen en (gezondheids)-risico’s aan.

Continu overleven

 

De stress die perfectionisme veroorzaakt, kan allerlei kleine en grote klachten veroorzaken, zoals:

  • oververmoeidheid;
  • slapeloosheid
  • paniekaanvallen
  • burn-out

Maar ook verslavingen, verstoord eetgedrag en depressieve of zelfs suïcidale gedachten en neigingen vinden vaak hun oorsprong in of worden verergerd door perfectionisme.

 

Aangeleerd gedrag afleren

 

Natuurlijk kun je proberen je perfectionisme te onderdrukken of te negeren. Maar een bal onder water proberen te houden werkt ook niet. Als je ontspannen(er) in het leven wilt staan en wilt voelen waar je wérkelijke verlangens liggen is het belangrijk dat je je perfectionisme ontmaskert.

Wil je het anders, dan mag je aan de bak. Als je dat aangaat, geef je jezelf een groot cadeau. Je gaat ontdekken wie je wérkelijk bent. Je bént namelijk niet een perfectionist.  Je doet perfectionistisch en dat kun je weer afleren. 

P.R.I.M.A. is Perfect –

In 5 stappen je perfectionisme loslaten

Hoe perfectionistisch ben jij?
En heb je ook last van de andere kant van perfectionisme: faalangst?

Doe de test uit mijn boek en ontdek waar je staat.

Als je de gratis Preview aanvraagt, krijg je niet alleen de test, maar totaal maar liefst 29 pagina’s, zodat je een goede eerste indruk krijgt van mijn boek.

Mijn eerste boek verscheen in 2016 bij Uitgeverij Anderz en inmiddels is de 7e druk verschenen.

P.R.I.M.A. is Perfect: Ook voor mannen!

 

Inmiddels hebben duizenden mensen mijn boek gelezen. Voornamelijk vrouwen. Maar ook mannen steken er behoorlijk wat van op.

Daarom vind ik het leuk om hier als eerste juist 3 reacties te plaatsen van mijn mannelijke lezers!

Ik vond het boek zeer nuttig en kan het iedereen aanraden. Ook voor mensen die denken dat ze geen perfectionist zijn (zoals ik)
Toch kwam ik erachter dat ook ik perfectionisme ken en daardoor dingen uitstel. Nu niet meer dankzij de stappen in het boek.
Top dus!

Edwin Selij

www.hypnoseinstituutnederland.nl

Ik was zeer onder de indruk van de heldere en duidelijke uitleg van een probleem dat velen zullen herkennen maar nooit als perfectionisme zullen benoemen. Met een 5-stappen plan geeft Astrid uit eigen ervaring aan hoe ook jij jouw perfectionisme, jouw uitstelgedrag, onzekerheden of twijfels kunt aanpakken en ombuigen naar een sterke eigenschap. Het boek heeft mij veel inzichten gegeven en een mooie nieuwe methodiek om toe te passen op mezelf en bij anderen.

Marcel Borst

Hypnosehuis Amsterdam / www.ikstopwel.nl

Astrid weet waar ze over praat, dat zie je en voel je als je het boek leest. Het boek is niet alleen voor perfectionisten maar voor iedereen die graag minder druk wilt voelen en een goede manier zoekt om dit te bereiken. Ik heb het boek al aan diverse mensen aanbevolen, het is een aanrader!

Rob van den Borne

Ondernemer & schrijver

PRIMA is Perfect direct online bestellen?

Heb je de preview gelezen en ben je enthousiast?

Mijn boek is te bestellen online en via de boekhandels. Zowel als fysiek exemplaar als ook als E-book.

Via onderstaande button kun je PRIMA is Perfect eenvoudig bestellen via bol.com:

Koop bij bol.com

Booktrailer

De stof uit het boek komt helemaal tot leven in mijn trainingen! 

Gratis bij het boek: Basiscursus Perfectionisme Loslaten

Als je PRIMA is Perfect koopt, vind je voorin het boek een speciale code waarmee je gratis toegang krijgt tot de Basiscursus Perfectionisme Loslaten.

Deze gratis training gaat je heel veel inzichten en AHA-momenten geven, waardoor je je bewust wordt van de vernietigende effecten van perfectionisme en faalangst op jouw leven. 

 

In de training PRIMA is Perfect online (afgekort PIP online) vind je een hele serie concrete oefeningen en handvatten om je brein te trainen jouw perfectionistische en faalangstige gedrag af te leren.

Omdat het in de praktijk vaak lastig is om dit soort oefeningen zelf uit een boek aan te leren, heb ik hiervoor een speciale training gemaakt. Inmiddels hebben meer dan 1000 deelnemers dit programma gevolgd.

Je vindt de training in online academie:  De Zonnebank. 

Ik heb een overzicht van de lesstof voor je en ook reacties van deelnemers: 

Meer recensies P.R.I.M.A. is Perfect

 

 Hieronder vind je nog een aantal recensies, er staan er nog veel meer online.

Een online recensie achterlaten kan bijvoorbeeld via bol.com of managementboek.nl.
Ik ben je eeuwig dankbaar als je dat voor mij wilt doen!!

Dit boek gebruikt veel van de theorie afkomstig van NLP en maakt het verbeteren van je gevoel en houding mogelijk door praktische oefeningen te geven. Het boek komt dus echt met concrete antwoorden op hoe je een gevoelskwestie aan kan pakken. Top! Makkelijk leesbaar ook.

Bombari (bol.com)

Het boek beschrijft in heldere taal en met herkenbare voorbeelden de negatieve gevolgen van perfectionisme voor je levensgeluk en je gezondheid. Vervolgens wordt via de door de schrijfster zelf ontwikkelde methode uitgelegd, welke stappen je moet zetten om deze negatieve patronen om te zetten in positieve. Ze daagt de lezer op een plezierige manier uit om de comfortzone te verlaten en stappen te zetten naar meer ontspanning en geluk. Een must voor alle perfectionisten!

José K.

Mijn man meegesleurd naar de presentatie van dit boek, met de gedachte: NU zul je de waarheid over jezelf ook eens van een ander horen!! En ter bevestiging van mijn eigen gevoelens dit boekje alvast gaan lezen, met de gedachte: dan kan ik hem daarmee om de oren slaan! KNAL!! Auw, kom ik ineens tot de ontdekking dat het ook over mijzélf gaat! Oeioei, gelukkig met voldoende ideeën en oefeningen om je perfectionistische gedrag bij jezelf te herkennen en er verschillende technieken op los te laten.
Kortom: Een leuk boek om te lezen, óók als het over jezelf gaat!

Judith

Het boek is echt een eye-opener. Herkenbare voorbeelden, maar voor het eerst heb ik inzicht gekregen in de achterliggende redenen voor mijn perfectionisme. Theorie wordt op zeer toegankelijke wijze beschreven, met een persoonlijke noot. Tevens biedt het boek ook oefeningen die helpen om gedrag te veranderen. Ongelofelijk hoe eenvoudig je negatieve gevoelens kunt doorbreken. Een mooi “werk”boek voor de toekomst, want veranderen gaat met vallen en opstaan…. Geschreven voor perfectionisten, maar het boek biedt ook handvaten voor mensen die faalangst hebben (wat vaak hand-in-hand gaat!). In aanvulling op het boek raad ik ook de website van de auteur aan (www.zoninjeleven.nl). Ze plaats hier regelmatig berichten en heeft ook handige You-Tube filmpjes waarin de NLP-technieken die in het boek worden beschreven worden uitgelegd. Je kunt de oefening dan doen terwijl Astrid je bij de hand neemt tijdens de oefening. Dit is een zeer waardevolle praktische aanvulling op de in het boek beschreven technieken. Het boek is ook een aanrader voor (bedrijfs-)artsen, psychologen, maatschappelijke werkers, etc. Perfectionisme (en faalangst) kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het boek kan helpen bij het voorkomen van uitval en/of bij het herstel mocht iemand toch ziek worden.

Mom 1971 (bol.com)

Als een doorgewinterde perfectionist weet ik altijd wel dingen aan te wijzen die beter kunnen. De kracht van het boek van Davidzon is dat het heel toegankelijk is geschreven. Het boek is gebaseerd op haar persoonlijke ervaring als perfectionist en de zoektocht naar beheersing. Door het gebruik van veel voorbeelden krijg ik als lezer het idee dat het boek ook op mij betrekking heeft.

Lars Paardekooper – Twijnstra Gudde voor Managementboek

Ik had altijd al last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Ik durf niet naar een psycholoog te gaan, waardoor ik een andere oplossing zocht. Ik stuitte op jouw boek en heb het onmiddellijk gekocht! Tijdens het lezen voelde ik me ontspannen. Ik herkende mezelf in elke passage. Het helpt, ook al heb ik nog een lange weg af te leggen. Stap voor stap kan ik het met je boek aan. De pagina’s met jouw oefeningen en tips staan gemarkeerd en ik hou het boek bij me. In een moeilijk moment kan ik het dan gebruiken.

Shana

Ik heb tijdens een lastige periode jouw boek gekocht én gelezen en had gewild dat dit boek al jaren eerder was verschenen ; ik ben mede door jouw tips zaken gaan relativeren en een stuk rustiger geworden in mijn hoofd. Ik kijk uit om je online training te volgen maar weet uit ervaring dat techniek niet altijd meewerkt. Keep up the good work en compliment voor je boek!

Peter

Omdat het boek geschreven is door een “ervaringsdeskundige”, komen er veel herkenbare situaties in voor. Het boek was daarom heel leerrijk voor mij om bepaalde inzichten te krijgen in eigen handelingen. De beschreven prima-methode is voor mij minder toepasbaar in de praktijk, dus het 2e gedeelte heeft me weinig vooruit geholpen. Maar al bij al heel tevreden over de aankoop.

Valmey (bol.com)

Ik vind het een prettig boek om te lezen. Het heeft mij een andere kijk gegeven op perfectionisme, maar ook nauw verwantschap met de ziekte van verslaving. Ik heken nu veel eerder dingen en kan daar nu beter mee om gaan. Ik ben bijvoorbeeld niet meer zo uitgeput, doordat k meer rust heb gevonden. Ik snap nu ook waarom ik zo vaak teleurgesteld en ontevreden was in het verleden. Mijn Burn-out in 2000 heb ik nu begrepen en heeft een plaatje gekregen. Soms was het boek behoorlijk confronterend. Een echte aanrader!!

Ruud

Ik vind het een prettig boek om te lezen. Het heeft mij een andere kijk gegeven op perfectionisme, maar ook nauw verwantschap met de ziekte van verslaving. Ik heken nu veel eerder dingen en kan daar nu beter mee om gaan. Ik ben bijvoorbeeld niet meer zo uitgeput, doordat k meer rust heb gevonden. Ik snap nu ook waarom ik zo vaak teleurgesteld en ontevreden was in het verleden. Mijn Burn-out in 2000 heb ik nu begrepen en heeft een plaatje gekregen. Soms was het boek behoorlijk confronterend. Een echte aanrader!!

 Organisato

Pin It on Pinterest