PRIMA is Perfect – in 5 stappen je perfectionisme loslaten

Inhoud – gratis preview – direct bestellen – recensies – video

PRIMA is Perfect 

7e druk nu overal verkrijgbaar!

 

  • Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit goed genoeg?
  • Ben je bang om fouten te maken?
  • Leg je de lat steeds hoger voor jezelf?
  • Heb je de neiging alles te willen controleren?

 

Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een perfectionist!

En hoewel je dat in eerste instantie veel lijkt op te leveren, kleven er in de werkelijkheid veel nadelen en (gezondheids)risico’s aan.

In PRIMA is Perfect leer ik je hoe je in 5 stappen je perfectionisme kunt loslaten.

(Uitgeverij Anderz, 2016)

Download de gratis preview van mijn boek met:

 

  • Een uitgebreide inhoudsopgave
  • Mijn voorwoord, motivatie voor het schrijven van dit boek  en een toelichting op waar het boek antwoorden opgeeft.
  • De Perfectionismetest (bevind jij je in de gevarenzone?)
  • Het complete eerste hoofdstuk

PRIMA is Perfect direct online bestellen?

Mijn boek is te bestellen online en via de boekhandels. Zowel als fysiek exemplaar als ook als E-book.

Via onderstaande button kun je PRIMA is Perfect eenvouding bestellen via bol.com:

Koop bij bol.com

PRIMA is Perfect als audioboek

Momenteel (feb 2020) ben ik bezig met een audioboekversie.

Heb je interesse om mijn boek (ook) te beluisteren?
Meld je dan aan via de knop hieronder. Dan stuur ik je een berichtje zodra het beschikbaar is. 

Recensies PRIMA is Perfect

PRIMA is Perfect gelezen en enthousiast?

Ik zou het super vinden als je online je mening achterlaat, zodat nog veel meer mensen PRIMA is Perfect kunnen vinden en lezen!
Ik ben dankbaar dat het al zoveel levens positief heeft mogen veranderen.

(Een online recensie achterlaten kan bijvoorbeeld via bol.com of managementboek.nl

Dit boek gebruikt veel van de theorie afkomstig van NLP en maakt het verbeteren van je gevoel en houding mogelijk door praktische oefeningen te geven. Het boek komt dus echt met concrete antwoorden op hoe je een gevoelskwestie aan kan pakken. Top! Makkelijk leesbaar ook.

Bombari (bol.com)

Ik vond het boek zeer nuttig en kan het iedereen aanraden. Ook voor mensen die denken dat ze geen perfectionist zijn (zoals ik)
Toch kwam ik erachter dat ook ik perfectionisme ken en daardoor dingen uitstel. Nu niet meer dankzij de stappen in het boek.
Top dus!

Edwin Selij – www.hypnoseinstituutnederland.nl

Het boek beschrijft in heldere taal en met herkenbare voorbeelden de negatieve gevolgen van perfectionisme voor je levensgeluk en je gezondheid. Vervolgens wordt via de door de schrijfster zelf ontwikkelde methode uitgelegd, welke stappen je moet zetten om deze negatieve patronen om te zetten in positieve. Ze daagt de lezer op een plezierige manier uit om de comfortzone te verlaten en stappen te zetten naar meer ontspanning en geluk. Een must voor alle perfectionisten!

José K.

Mijn man meegesleurd naar de presentatie van dit boek, met de gedachte: NU zul je de waarheid over jezelf ook eens van een ander horen!! En ter bevestiging van mijn eigen gevoelens dit boekje alvast gaan lezen, met de gedachte: dan kan ik hem daarmee om de oren slaan! KNAL!! Auw, kom ik ineens tot de ontdekking dat het ook over mijzélf gaat! Oeioei, gelukkig met voldoende ideeën en oefeningen om je perfectionistische gedrag bij jezelf te herkennen en er verschillende technieken op los te laten.
Kortom: Een leuk boek om te lezen, óók als het over jezelf gaat!

Judith

Het boek is echt een eye-opener. Herkenbare voorbeelden, maar voor het eerst heb ik inzicht gekregen in de achterliggende redenen voor mijn perfectionisme. Theorie wordt op zeer toegankelijke wijze beschreven, met een persoonlijke noot. Tevens biedt het boek ook oefeningen die helpen om gedrag te veranderen. Ongelofelijk hoe eenvoudig je negatieve gevoelens kunt doorbreken. Een mooi “werk”boek voor de toekomst, want veranderen gaat met vallen en opstaan…. Geschreven voor perfectionisten, maar het boek biedt ook handvaten voor mensen die faalangst hebben (wat vaak hand-in-hand gaat!). In aanvulling op het boek raad ik ook de website van de auteur aan (www.zoninjeleven.nl). Ze plaats hier regelmatig berichten en heeft ook handige You-Tube filmpjes waarin de NLP-technieken die in het boek worden beschreven worden uitgelegd. Je kunt de oefening dan doen terwijl Astrid je bij de hand neemt tijdens de oefening. Dit is een zeer waardevolle praktische aanvulling op de in het boek beschreven technieken. Het boek is ook een aanrader voor (bedrijfs-)artsen, psychologen, maatschappelijke werkers, etc. Perfectionisme (en faalangst) kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het boek kan helpen bij het voorkomen van uitval en/of bij het herstel mocht iemand toch ziek worden.

Mom 1971 (bol.com)

Ik vind het een prettig boek om te lezen. Het heeft mij een andere kijk gegeven op perfectionisme, maar ook nauw verwantschap met de ziekte van verslaving. Ik heken nu veel eerder dingen en kan daar nu beter mee om gaan. Ik ben bijvoorbeeld niet meer zo uitgeput, doordat k meer rust heb gevonden. Ik snap nu ook waarom ik zo vaak teleurgesteld en ontevreden was in het verleden. Mijn Burn-out in 2000 heb ik nu begrepen en heeft een plaatje gekregen. Soms was het boek behoorlijk confronterend. Een echte aanrader!!

 Organisato

Vervolg

Als een doorgewinterde perfectionist weet ik altijd wel dingen aan te wijzen die beter kunnen. De kracht van het boek van Davidzon is dat het heel toegankelijk is geschreven. Het boek is gebaseerd op haar persoonlijke ervaring als perfectionist en de zoektocht naar beheersing. Door het gebruik van veel voorbeelden krijg ik als lezer het idee dat het boek ook op mij betrekking heeft.

Lars Paardekooper – Twijnstra Gudde voor Managementboek

Ik was zeer onder de indruk van de heldere en duidelijke uitleg van een probleem dat velen zullen herkennen maar nooit als perfectionisme zullen benoemen. Met een 5-stappen plan geeft Astrid uit eigen ervaring aan hoe ook jij jouw perfectionisme, jouw uitstelgedrag, onzekerheden of twijfels kunt aanpakken en ombuigen naar een sterke eigenschap. Het boek heeft mij veel inzichten gegeven en een mooie nieuwe methodiek om toe te passen op mezelf en bij anderen.

Marcel Borst

Ik had altijd al last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Ik durf niet naar een psycholoog te gaan, waardoor ik een andere oplossing zocht. Ik stuitte op jouw boek en heb het onmiddellijk gekocht! Tijdens het lezen voelde ik me ontspannen. Ik herkende mezelf in elke passage. Het helpt, ook al heb ik nog een lange weg af te leggen. Stap voor stap kan ik het met je boek aan. De pagina’s met jouw oefeningen en tips staan gemarkeerd en ik hou het boek bij me. In een moeilijk moment kan ik het dan gebruiken.

Shana

Ik heb tijdens een lastige periode jouw boek gekocht én gelezen en had gewild dat dit boek al jaren eerder was verschenen ; ik ben mede door jouw tips zaken gaan relativeren en een stuk rustiger geworden in mijn hoofd. Ik kijk uit om je online training te volgen maar weet uit ervaring dat techniek niet altijd meewerkt. Keep up the good work en compliment voor je boek!

Peter

Omdat het boek geschreven is door een “ervaringsdeskundige”, komen er veel herkenbare situaties in voor. Het boek was daarom heel leerrijk voor mij om bepaalde inzichten te krijgen in eigen handelingen. De beschreven prima-methode is voor mij minder toepasbaar in de praktijk, dus het 2e gedeelte heeft me weinig vooruit geholpen. Maar al bij al heel tevreden over de aankoop.

Valmey (bol.com)

Ik vind het een prettig boek om te lezen. Het heeft mij een andere kijk gegeven op perfectionisme, maar ook nauw verwantschap met de ziekte van verslaving. Ik heken nu veel eerder dingen en kan daar nu beter mee om gaan. Ik ben bijvoorbeeld niet meer zo uitgeput, doordat k meer rust heb gevonden. Ik snap nu ook waarom ik zo vaak teleurgesteld en ontevreden was in het verleden. Mijn Burn-out in 2000 heb ik nu begrepen en heeft een plaatje gekregen. Soms was het boek behoorlijk confronterend. Een echte aanrader!!

Ruud

N.a.v. een lezing bij de NBPO heb ik het boek van Astid aangeschaft. Het is makkelijk leesbaar en geeft een goed inzicht in het hoe en wat van het ontstaan perfectionisme. Belangrijker zijn de goed toepasbare tips waar een ieder direct mee aan de slag kan. Zowel voor mijzelf als voor mijn klanten die ik help als Personal Organizer kan ik de informatie goed toepassen.
Astrid weet waar ze over praat, dat zie je en voel je als je het boek leest. Het boek is niet alleen voor perfectionisten maar voor iedereen die graag minder druk wilt voelen en een goede manier zoekt om dit te bereiken. Ik heb het boek al aan diverse mensen aanbevolen, het is een aanrader!
 Rob van den Borne
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest