P.R.I.M.A. is Perfect online Livedag

Op zaterdag 24 maart organiseer ik in aanvulling op de online training PRIMA is Perfect een livedag voor cursisten.

De toegevoegde waarde van deze dag blijkt elke keer enorm te zijn.

Centraal tijdens deze dag staan de oefeningen die aan bod komen in les 4 en 5. Deze oefeningen (over het veranderen van gevoelens en beelden in je hoofd) blijken in de praktijk de meeste vraagtekens op te roepen.

Indien nodig of gewenst besteden we ook aandacht aan de oefeningen van les 6 (gedachten veranderen), maar die spreken voor de meeste cursisten vaak voor zich.

De leerfasen van Maslow

Wanneer we nieuwe dingen leren, voltrekt dat proces zich in verschillende fasen.

Fase 1 is de bewustwordingsfase. Die hebben we vooral de lessen 1 t/m 3 doorgewerkt.

Je schuift in deze fase van onbewust onbekwaam (fase 0) naar bewust onbekwaam: Je komt erachter hoeveel je nog niet weet en hoeveel onbewuste patronen je dagelijks leiden. (Veel mensen worden hier in eerste instantie niet heel bij van!) 

Fase 2 is de fase waarin je je beweegt van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Vanaf les 4 van de cursus wordt deze fase ingezet.

Je krijgt in de lessen 4, 5 en 6 veel verschillende tools om je brein te trainen je perfectionistische gedrag te veranderen. Nu krijg je meer en meer het gevoel: “Gelukkig, er is wat aan te doen. Ik kan hier zelf wat mee!”

In fase 3 ben je zo getraind aan het worden dat je beweegt van bewust bekwaam naar onbewust bekwaam.

Hier willen we natuurlijk uiteindelijk naartoe. Dit betekent dat je dan niet meer zoveel hoeft na te denken over de oefeningen en technieken maar dat je ze steeds meer automatisch toepast. Net als hoe je hebt leren lopen, fietsen en autorijden.

Overigens komt lang niet iedereen in deze cursus toe aan fase 3, wat op zich helemaal niet erg is. Ik zeg altijd: we blijven ons leven lang leren. En soms hebben dingen meer tijd nodig om ze je eigen te maken. Dit heeft te maken met hoe jouw brein leert, maar natuurlijk ook met je eigen inzet en energie. Meer input? Meer output!

De LIVE-dag van 24 maart  is vooral behulpzaam bij fasen 2 en 3. 

Het blijkt keer op keer dat het de meeste deelnemers nog niet meevalt om de technieken in hun eentje te doen.

Misschien begrijp je ze niet goed, doe of denk je te moeilijk of zoek je juist manieren die voor jou beter werken dan wat je standaard in de cursus aangereikt krijgt.

Het trainen tijdens de livedag in een groep is om nog een andere reden heel fijn. Je leert de technieken namelijk op maar liefst 3 manieren:

 1. Je doet ze
 2. Je ondergaat ze
 3. Je observeert hoe anderen het doen.

Na de livedag is er een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je opengegaan waarmee je weer flink aan de slag kunt.

En dat is waardevol, want alle theorie en kennis uit de cursus is uiteindelijk niets waard als je er in de praktijk niets mee doet.

De A van Actie

De A van de PRIMA-methode staat niet voor niets voor ‘Actie’. Op de Livedag zet ik je absoluut in die actie en verhogen we samen dus de impact en de waarde van alles waar je al mee aan de slag bent gegaan. Ik leg je de oefeningen nog een keer uit, doe ik ze voor en gaan jullie vooral zelf aan de slag.

Learning by doing! Dat is de beste manier. Je zult ontdekken dat de tools echt goed te doen zijn en je zult de juiste ‘vibe’ te pakken krijgen om er gemotiveerder mee verder te gaan.

Programma 24 maart a.s.

Ik leg het programma niet tot in de puntjes vast, want ik hou ervan om de invulling echt af te stemmen op de behoefte van de groep.

Maar in grote lijnen ziet het er als volgt uit:

 • 09.30 uur  ontvangst met thee/koffie
 • 10.00 uur  Introductie
 • 10.30 uur  Blok 1 (intro en voelen)
 • 11.15 uur  Pauze
 • 11.30 uur  Blok 2 (voelen)
 • 13.00 uur  lunch
 • 14.00 uur  Blok 3 (beelden)
 • 15.00 uur  Pauze
 • 15.15 uur  Blok 4 (afgestemd op behoefte van de dag)
 • 16.00 uur  Afsluiting

l

Deze superwaardevolle dag kost 157 euro inclusief btw. Hierbij zijn koffie, thee, drankjes, versnaperingen en een overheerlijke lunch inbegrepen.

De training vindt plaats bij www.genegen.nl., op loopafstand van het treinstation in Alkmaar.

Als je nog vragen hebt, mail die dan naar support@zoninjeleven.n

Je kunt je aanmelden via de knop hieronder! 

Pin It on Pinterest