11 mei 2019 – PRIMA is Perfect Livedag

 In aanvulling op mijn online trainingen PRIMA is Perfect en PRIMA is Perfect Advanced organiseer ik regelmatig livedagen voor cursisten.

De toegevoegde waarde van livedagen blijkt elke keer enorm te zijn.

 

Locatie

De eerstvolgende livedag van 11 mei a.s. is bij Genegen in het centrum van Alkmaar. Ik geef hier sinds een kleine 2 jaar mijn PIP-trainingen en het is niet voor niets dat ik hier blijf terugkomen.

Je wordt er zoooooo heerlijk in de watten gelegd! Kijk maar even op hun website en voor een goede indruk. 

 

De leerfasen van Maslow

Wanneer we nieuwe dingen leren, voltrekt dat proces zich in verschillende fasen.

Fase 1 is de bewustwordingsfase. 

Je schuift in deze fase van onbewust onbekwaam (fase 0) naar bewust onbekwaam: Je komt erachter hoeveel je nog niet weet en hoeveel onbewuste patronen je dagelijks leiden. Veel mensen worden hier in eerste instantie niet heel bij van!

Fase 2 is de fase waarin je je beweegt van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam. 
Als je naar de PIP online cursus kijkt, zijn de lessen 1 t/m 3 duidelijk ‘fase 1-lessen’ en wordt het vanaf les 4 concreet. Je gaat je nu bekwamen in nieuwe technieken. 

Je krijgt bijvoorbeeld veel verschillende tools om je brein te trainen je perfectionistische gedrag te veranderen.

Nu krijg je meer en meer het gevoel: “Gelukkig, er is wat aan te doen. Ik kan hier zelf wat mee!”

In fase 3 ben je zo getraind aan het worden dat je beweegt van bewust bekwaam naar onbewust bekwaam.

Hier willen we natuurlijk uiteindelijk naartoe. Dit betekent dat je niet meer zoveel bewust hoeft na te denken over de oefeningen en technieken maar dat je ze steeds meer automatisch toepast. Net als hoe je hebt leren lopen, fietsen en autorijden.

Fase 3 laat heel vaak best wel even op zich wachten. Je zult delen die al goed getraind zijn op een gegeven moment onbewust doen, maar heel veel dingen hebben echt veel meer tijd, oefenen en ervaren en doorleven nodig voordat ze volledig geïntegreerd zijn in je onderbewuste.

Wat natuurlijk op zich helemaal niet erg is. Ik zeg altijd: we blijven ons leven lang leren. En soms hebben dingen meer tijd nodig om ze je eigen te maken. Dit heeft te maken met hoe jouw brein leert, maar natuurlijk ook met je eigen inzet en energie. Meer input? Meer output!

De PIP online LIVE-dagen zijn behulpzaam bij fasen 1, 2 en 3. 

De focus van een livedag is vooral het praktisch oefenen en aan de slag met technieken. 

De deelnemers bepalen mede de invulling. Is er behoefte aan het oefenen met de NLP-technieken uit mijn boek en de PIP-training? Of wil je aan de slag met vergevingsrituelen of het helen van het innerlijk kind, iets waar we in de Advanced uitgebreid mee oefenen?

Belangrijk is dat iedereen met zijn of haar vragen terecht kan en aan het eind van de dag met een goed gevoel de deur weer uitloopt. 

 

De Wet van de Aantrekking

Snap je dat de wet van Aantrekking de hele dag door werkt?

Jouw gevoel en emoties bepalen jouw trilling. Jouw trilling is jouw energie. En met jouw energie trek je energie aan.
Dit heb je als het goed is tijdens de minicursus Perfectionisme Loslaten uitvoerig van me gehoord: Het model van de piramide van Hawkins  remember? 

Zou je ook graag willen leren om dingen aan te trekken op basis van een hogere trilling? Een trilling die hoger is dan de energie die jouw brein als standaardinstelling heeft aanstaan?

Een livedag versnelt het proces om je energie te verhogen omdat je écht de ervaring induikt. En er is niets dat beter werkt dan dat. Doen doen doen. 

Daarom zijn deze livedagen niet alleen geschikt voor PIP-cursisten, maar ook zeker voor de Advanced deelnemers.

De valkuil van een vervolgtraining doen is dat je vergeet wat je in de basis al had geleerd. Terwijl je pas echt effectief kunt voortbouwen als die basis erin geramd zit.

En wees eens eerlijk: Hoe goed ken jij die basistechnieken en hoe vaak pas je die toe? Hoe goed blijf jij in de waan van de dag bij de les?

Het blijkt keer op keer dat het de meeste deelnemers nog niet meevalt om de technieken in hun eentje te doen.

Misschien begrijp je ze niet goed, doe of denk je te moeilijk of zoek je juist manieren die voor jou beter werken dan wat je standaard in de cursus aangereikt krijgt.

Het trainen tijdens livedagen in een groep is om nog een andere reden heel fijn. Je leert de technieken namelijk op maar liefst 3 manieren:

 1. Je doet ze
 2. Je ondergaat ze
 3. Je observeert hoe anderen het doen.

Na een livedag is er een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je opengegaan waarmee je weer flink aan de slag kunt.

En dat is waardevol, want alle theorie en kennis uit de cursus is uiteindelijk niets waard als je er in de praktijk niets mee doet.

De A van Actie

De 5e letter, de A van de PRIMA-methode staat niet voor niets voor ‘Actie’.

Tijdens een Livedag zet ik je absoluut in die actie en verhogen we samen dus de impact en de waarde van alles waar je al mee aan de slag bent gegaan. Ik leg je de oefeningen nog een keer uit, doe ik ze voor en gaan jullie vooral zelf aan de slag.

Learning by doing! Dat is de beste manier. 

Je zult ontdekken dat de tools echt goed te doen zijn en je zult de juiste ‘vibe’ te pakken krijgen om er gemotiveerder mee verder te gaan.

“Het zegt in eerste instantie iets over het boek, dat is al heel goed. De cursus is ook al heel goed. Op de live-dag leer je weinig nieuws, maar ervaringen delen is enorm waardevol, en samen oefenen levert een intensiteit op die je in je eentje niet voor elkaar kan krijgen. Misschien nog het beste te vergelijken met een concert, waarvan de muziek dezelfde is als je thuis afspeelt maar de intensiteit zo anders is dat je het heel anders beleeft en het soms ook een onvergetelijke ervaring wordt.”
Geert Jan

“Astrid is een fantastische, grappige en coole schrijfster en leermeester. De cursus was serieus en tegelijkertijd lekker luchtig met al haar verhalen. Ik hing aan haar lippen. En wat een humor heeft ze, love it!!!
Het boek, de cursus en de live dag geven je genoeg tools in de kunst van het loslaten. Deze tools zijn langzamerhand deel van mijn leven aan het worden.
Ik ben blij dat Astrid op mijn pad is gekomen. Ik ben dankbaar.”
Jalila Brouji

“Ik vond het fijn het samen te doen en te oefenen. Nu is het voor mij helderder wat de bedoeling is.”
Patries

“De live dag was voor mij een dag vol positieve energie. Die energie was in alles op te merken, in Astrid, in de groep en in het eten en drinken(geweldige catering).
Voor mij leefden de oefeningen nog niet echt. Ik had wel de mp3-tjes beluisterd, maar dat deed het hem nog niet helemaal. Maar door deze dag waarin we ervaringen met elkaar deelden en de oefeningen met elkaar gingen doen, drong de essentie nog meer tot mij door. Dit heeft mij gemotiveerd om de oefeningen eigen te gaan maken zodat ik situaties en dingen in mijn leven die eerst heel zwaar waren, lichter kan maken en positief om kan draaien.
Echt een aanrader zo’n dag!!! Zeer de moeite waard!!”
Patricia van Hulst

“Het gevoel van éénheid en herkenbaarheid was groot. Zonder persoonlijke voorbeelden te geven was er een verbinding met mede cursisten. Door het samen oefenen werd het voor mij heel duidelijk hoe ik de oefening zelf kan toepassen. Ze worden ineens heel duidelijk en begrijpelijk waardoor het toepassen ook makkelijker zal zijn. Ik ging in ieder geval met een super goed gevoel naar huis. Zelfs nu 3 dagen later heb ik dat gevoel nog steeds en loop ik met een grijns op gezicht 😊😊😊 en loop ik zelfs te fluiten…..🎶Het heeft me veel gebracht !!!!”
Astrid K.

“De live dag vond ik inspirerend, ondanks dat ik het spannend vond om te gaan was het de moeite waard! Het was fijn de oefeningen live te doen en erachter te komen dat er geen goed of fout is in hoe je de oefening doet. Ik geloof ook dat oefeningen en informatie op deze manier beter bij me binnen komen, voor mij dus erg waardevol. Ook is het mooi de verhalen te horen, de verbondenheid te voelen ondanks dat elk verhaal anders is. Al met al een waardevolle goed verzorgde dag, die voor herhaling vatbaar is!”
Monique van der Velden

Zo dacht ik. Daar wil ik aan mee doen. Een livedag met Astrid Davidzon. Allereerst vanuit het gevoel. Ik wil er namelijk alles uit halen. Groeien, helen naar een betere versie van mijzelf. Want dat wil ik. Mijzelf zijn. Maar dan wel die gelukkige zelf. Ik wilde er open ingaan. Maar voordat ik dit tegen Astrid kon zeggen was zij mij al voor.

Ze zei, je moet voor je zien met wat voor doel je bent gekomen. Wat wil je er uit halen. Dan let je daar ook beter op. En natuurlijk, ook ik had een doel voor ogen. Vanaf de eerste seconde dat je bij Astrid zit word je je onderbewuste bewust. Samen met haar en de andere deelnemers leer je te luisteren naar jezelf. Helpt ze je om te gaan met onzekerheden en angsten. Komt ze met werkbare tools. Laat ze je zien wat een kanjer je al bent.Met en bij elkaar hebben we de technieken geoefend. Astrid is zeer bevlogen in wat ze doet. Daardoor zeer inspirerend. Ze straalt uit het allerbeste met je voor te hebben. Het is voor vele een hele overwinning te gaan en om er te komen. Weet dat je daar niet de enige in bent. 

Dat er altijd mensen zijn in de groep die je kunnen helpen. Dat wanneer je eenmaal bij Astrid bent ze je snel op je gemak weet te stellen. Dat je veel sterker weer terug naar huis zult gaan.  Een geweldige ervaring rijker. 

Jetta Bijl

Ja jeetje wat kan ik zeggen over de livedag!

Het was gewoon ongelooflijk waardevol!!!!!!!!!

Deze livedag gaf nog meer verdieping in de cursus en was ongelooflijk waardevol.Het voor het eerst verbinding voelen met mezelf, het bevrijdende gevoel en loskomen van oude patronen.

Dit kun je niet uitleggen dit is iets wat je zelf moet ervaren!

Karin

Livedag 11 mei 2019

Ik leg het programma niet tot in de puntjes vast, want zoals ik hierboven al aangaf, ik hou ervan om de invulling echt af te stemmen op de behoefte van de groep.

Maar in grote lijnen ziet een livedag programma er als volgt uit:

 • 09.30 uur  ontvangst met thee/koffie
 • 10.00 uur  Introductie
 • 10.30 uur  Blok 1
 • 11.15 uur  Pauze
 • 11.30 uur  Blok 2
 • 13.00 uur  lunch
 • 14.00 uur  Blok 3
 • 15.00 uur  Pauze
 • 15.15 uur  Blok 4
 • 16.00 uur  Afsluiting

 

Investering (alleen voor PIPpers)

Een livedag kost 197 euro inclusief btw. Hierbij zijn koffie, thee, drankjes, versnaperingen en een overheerlijke luxe lunch inbegrepen.

De trainingsdagen vinden plaats bij www.genegen.nl., op loopafstand van het treinstation in Alkmaar.

Als je nog vragen hebt, mail die dan naar support@zoninjeleven.nl

Korting voor Zonnebankers!

Ben je Zonnebanklid, dan ontvang je 50 euro korting. 

De code om je aan te melden staat in de Zonnebankomgeving onder speciaal aanbod. 

 

“Voor mij persoonlijk heeft de livedag een hele grote toegevoegde waarde, ik wilde namelijk heel graag Astrid Davidzon ontmoeten en haar energie live meemaken. Alles wat we hebben gehoord, geleerd, gezien en de oefeningen die we samen gedaan hebben dringen beter door bij mij zowel bewust als onbewust. De intensiteit is vele malen groter in een groep gelijkgestemden, waarmee het automatisch klikt omdat je allemaal bent gekomen naar de livedag om dezelfde of vergelijkbare redenen. Wat mij betreft echt aan te raden om dit een keer mee te maken!”
Sheila

Ik moest een erg lange reis maken om in Alkmaar te komen, maar dat was het zeker WAARD! Ik heb genoten van deze livedag:

 • Van Astrid en haar durf om gebaande paden los te laten, haar inspiratie en energie
 • Het ontmoeten van de mede-PIPpers
 • Het doen van de oefeningen in groepjes van 3, waardoor de oefeningen meer gaan leven
 • De prima verzorging.Het heeft bij mij de uitwerking gehad dat ik meer de puzzel als geheel ging zien, ipv alle losse stukjes. En dat ik vernieuwde zin en energie kreeg om verder te PIPpen.Astrid bedankt!!
Selma

“Ik heb lang getwijfeld of ik naar de livedag zou gaan maar ben ontzettend blij dat ik het heb gedaan! Allereerst is het geweldig om mede cursisten te ontmoeten die met dezelfde issues zitten als jezelf. Het voelt goed dat andere mensen je begrijpen. Verder zijn de oefeningen geweldig om samen te doen. En merk je direct het resultaat ervan. En zoveel extra technieken geleerd. De locatie en catering was ook super geregeld!
Al met al een geweldige dag!”
Sandy Schenk

“Mijn ervaring is dat je tijdens de livedag idd een grote verbondenheid voelt met de anderen. Dat was heel fijn.  De een oefent de techniek, de tweede ondergaat het en de derde observeert. Daar heb ik veel van geleerd. Je ervaart nog meer hoe eenvoudig de techniek eigenlijk is om te doen. Je ziet hoe anderen hun eigen invulling geven aan de oefening zonder dat dat afbreuk doet aan het effect. Je leert daardoor veel van elkaar. Het is heel bijzonder om zelf de techniek, de oefening te doen bij de ander. Het gevoel wat ik daarbij had was heel verrassend. Terwijl je de oefening doet en de ander wordt bijv steeds blijer van zijn gevisualiseerde positieve gevoel dat je dat zelf ook wordt, steeds blijer, vrolijker. Je wilt dat de zich ander steeds beter gaat voelen. Je wordt daardoor steeds enthousIaster met de techniek. Je ziet ook dat de ander zich echt beter en anders voelt na de oefening. Ik vindt de livedag erg waardevol en voegt zeker weten veel toe aan het boek en de PIP cursus. De ervaringen die ik heb ondervonden tijdens de livedag had ik anders niet gehad. Door de livedag ben ik ook meer uit mijn comfortzone gekomen, grote stap, maar voelt zo goed! Ik zou zo weer gaan naar een vervolg livedag! Dank je wel Astrid voor deze bijzonder waardevolle ervaring!”
Patricia W.

“Het is een enorme aanrader om naar een livedag toe te gaan omdat het zo ontzettend fijn is om te merken dat het logisch is dat je niet van de een op de andere dag verandering merkt. En dat je niet de enige bent waarbij de oefeningen soms net niet op zijn plek vallen. Tijdens de livedag heb je gelegenheid om daarmee te oefenen dus dan vallen de kwartjes vanzelf. Zo’n aanvulling, zo inspirerend! Laat je niet tegenhouden omdat je in een groep aan de slag gaat. Juist dat groepsgevoel en die herkenning is zo prettig.”
Claudia

“De Live Dag heeft zeker toegevoegde waarde! Ik heb eerst getwijfeld of ik wel of niet zou gaan. Deze dag was mijn investering meer dan waard! Astrid weet goed de dag te leiden en alle vragen die we nog hebben mee te nemen. Ze geeft goede voorbeelden en brengt het boodschap met veel humor. Het is een intensieve dag en toch kom je eruit vol energie. Ik heb de hele dag met een glimlach op mijn gezicht gelopen. De Live Dag heeft voor mij veel van de cursus duidelijk gemaakt en ik heb veel inzichten gekregen.
Zelfs de catering heeft indruk op me gemaakt. We zijn verwend met heerlijke gezonde hapjes.
Neem je boek mee, dan kan je het door Astrid laten signeren.
Een super dag om niet te missen!”
C.

Pin It on Pinterest