P.R.I.M.A. is Perfect online Livedag

Op zaterdag 9 juni organiseer ik in aanvulling op de online training PRIMA is Perfect een livedag voor cursisten.

De toegevoegde waarde van deze dag blijkt elke keer enorm te zijn.

Centraal tijdens deze dag staan de oefeningen die aan bod komen in les 4 en 5. Deze oefeningen (over het veranderen van gevoelens en beelden in je hoofd) blijken in de praktijk de meeste vraagtekens op te roepen.

Indien nodig of gewenst besteden we ook aandacht aan de oefeningen van les 6 (gedachten veranderen), maar die spreken voor de meeste cursisten vaak voor zich.

De leerfasen van Maslow

Wanneer we nieuwe dingen leren, voltrekt dat proces zich in verschillende fasen.

Fase 1 is de bewustwordingsfase. Die hebben we vooral de lessen 1 t/m 3 doorgewerkt.

Je schuift in deze fase van onbewust onbekwaam (fase 0) naar bewust onbekwaam: Je komt erachter hoeveel je nog niet weet en hoeveel onbewuste patronen je dagelijks leiden. (Veel mensen worden hier in eerste instantie niet heel bij van!) 

Fase 2 is de fase waarin je je beweegt van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Vanaf les 4 van de cursus wordt deze fase ingezet.

Je krijgt in de lessen 4, 5 en 6 veel verschillende tools om je brein te trainen je perfectionistische gedrag te veranderen. Nu krijg je meer en meer het gevoel: “Gelukkig, er is wat aan te doen. Ik kan hier zelf wat mee!”

In fase 3 ben je zo getraind aan het worden dat je beweegt van bewust bekwaam naar onbewust bekwaam.

Hier willen we natuurlijk uiteindelijk naartoe. Dit betekent dat je dan niet meer zoveel hoeft na te denken over de oefeningen en technieken maar dat je ze steeds meer automatisch toepast. Net als hoe je hebt leren lopen, fietsen en autorijden.

Overigens komt lang niet iedereen in deze cursus toe aan fase 3, wat op zich helemaal niet erg is. Ik zeg altijd: we blijven ons leven lang leren. En soms hebben dingen meer tijd nodig om ze je eigen te maken. Dit heeft te maken met hoe jouw brein leert, maar natuurlijk ook met je eigen inzet en energie. Meer input? Meer output!

De LIVE-dag van 9 juni is vooral behulpzaam bij fasen 2 en 3. 

Het blijkt keer op keer dat het de meeste deelnemers nog niet meevalt om de technieken in hun eentje te doen.

Misschien begrijp je ze niet goed, doe of denk je te moeilijk of zoek je juist manieren die voor jou beter werken dan wat je standaard in de cursus aangereikt krijgt.

Het trainen tijdens de livedag in een groep is om nog een andere reden heel fijn. Je leert de technieken namelijk op maar liefst 3 manieren:

 1. Je doet ze
 2. Je ondergaat ze
 3. Je observeert hoe anderen het doen.

Na de livedag is er een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je opengegaan waarmee je weer flink aan de slag kunt.

En dat is waardevol, want alle theorie en kennis uit de cursus is uiteindelijk niets waard als je er in de praktijk niets mee doet.

De A van Actie

De A van de PRIMA-methode staat niet voor niets voor ‘Actie’. Op de Livedag zet ik je absoluut in die actie en verhogen we samen dus de impact en de waarde van alles waar je al mee aan de slag bent gegaan. Ik leg je de oefeningen nog een keer uit, doe ik ze voor en gaan jullie vooral zelf aan de slag.

Learning by doing! Dat is de beste manier. Je zult ontdekken dat de tools echt goed te doen zijn en je zult de juiste ‘vibe’ te pakken krijgen om er gemotiveerder mee verder te gaan.

“Het zegt in eerste instantie iets over het boek, dat is al heel goed. De cursus is ook al heel goed. Op de live-dag leer je weinig nieuws, maar ervaringen delen is enorm waardevol, en samen oefenen levert een intensiteit op die je in je eentje niet voor elkaar kan krijgen. Misschien nog het beste te vergelijken met een concert, waarvan de muziek dezelfde is als je thuis afspeelt maar de intensiteit zo anders is dat je het heel anders beleeft en het soms ook een onvergetelijke ervaring wordt.”

Geert Jan

“Ik vond het fijn het samen te doen en te oefenen. Nu is het voor mij helderder wat de bedoeling is.”

Patries

“Het gevoel van éénheid en herkenbaarheid was groot. Zonder persoonlijke voorbeelden te geven was er een verbinding met mede cursisten. Door het samen oefenen werd het voor mij heel duidelijk hoe ik de oefening zelf kan toepassen. Ze worden ineens heel duidelijk en begrijpelijk waardoor het toepassen ook makkelijker zal zijn. Ik ging in ieder geval met een super goed gevoel naar huis. Zelfs nu 3 dagen later heb ik dat gevoel nog steeds en loop ik met een grijns op gezicht 😊😊😊 en loop ik zelfs te fluiten…..🎶Het heeft me veel gebracht !!!!”

Astrid K.

Programma 9 juni a.s.

Ik leg het programma niet tot in de puntjes vast, want ik hou ervan om de invulling echt af te stemmen op de behoefte van de groep.

Maar in grote lijnen ziet het er als volgt uit:

 • 09.30 uur  ontvangst met thee/koffie
 • 10.00 uur  Introductie
 • 10.30 uur  Blok 1 (intro en voelen)
 • 11.15 uur  Pauze
 • 11.30 uur  Blok 2 (voelen)
 • 13.00 uur  lunch
 • 14.00 uur  Blok 3 (beelden)
 • 15.00 uur  Pauze
 • 15.15 uur  Blok 4 (afgestemd op behoefte van de dag)
 • 16.00 uur  Afsluiting

l

Deze superwaardevolle dag kost 147 euro inclusief btw. Hierbij zijn koffie, thee, drankjes, versnaperingen en een overheerlijke luxe lunch inbegrepen.

De training vindt plaats bij www.genegen.nl., op loopafstand van het treinstation in Alkmaar.

Als je nog vragen hebt, mail die dan naar support@zoninjeleven.n

Je kunt je binnenkort aanmelden. 

“Voor mij persoonlijk heeft de livedag een hele grote toegevoegde waarde, ik wilde namelijk heel graag Astrid Davidzon ontmoeten en haar energie live meemaken. Alles wat we hebben gehoord, geleerd, gezien en de oefeningen die we samen gedaan hebben dringen beter door bij mij zowel bewust als onbewust. De intensiteit is vele malen groter in een groep gelijkgestemden, waarmee het automatisch klikt omdat je allemaal bent gekomen naar de livedag om dezelfde of vergelijkbare redenen. Wat mij betreft echt aan te raden om dit een keer mee te maken!”

Sheila

“Mijn ervaring is dat je tijdens de livedag idd een grote verbondenheid voelt met de anderen. Dat was heel fijn. Je doet oefeningen uit les 5 en 6 in drietallen. De een oefent de techniek, de tweede ondergaat het en de derde observeert. Daar heb ik veel van geleerd. Je ervaart nog meer hoe eenvoudig de techniek eigenlijk is om te doen. Je ziet hoe anderen hun eigen invulling geven aan de oefening zonder dat dat afbreuk doet aan het effect. Je leert daardoor veel van elkaar. Het is heel bijzonder om zelf de techniek, de oefening te doen bij de ander. Het gevoel wat ik daarbij had was heel verrassend. Terwijl je de oefening doet en de ander wordt bijv steeds blijer van zijn gevisualiseerde positieve gevoel dat je dat zelf ook wordt, steeds blijer, vrolijker. Je wilt dat de zich ander steeds beter gaat voelen. Je wordt daardoor steeds enthousIaster met de techniek. Je ziet ook dat de ander zich echt beter en anders voelt na de oefening. Ik vindt de livedag erg waardevol en voegt zeker weten veel toe aan het boek en de PIP cursus. De ervaringen die ik heb ondervonden tijdens de livedag had ik anders niet gehad. Door de livedag ben ik ook meer uit mijn comfortzone gekomen, grote stap, maar voelt zo goed! Ik zou zo weer gaan naar een vervolg livedag! Dank je wel Astrid voor deze bijzonder waardevolle ervaring!”

Patricia W.

Pin It on Pinterest