Online cursus PRIMA is Perfect 2021

Leer in 5 stappen je perfectionisme loslaten

Online training van 7 lessen, onderdeel van De Zonnebank

Ben jij je perfectionisme zat?

 Als jij anders in het leven wilt staan, is het belangrijk om:

1. anders te leren DENKEN

2. anders te leren ZIEN en

3. je anders te leren VOELEN

En dit zijn precies de dingen die je leert in de P.R.I.M.A.-methode

P.R.I.M.A is Perfect online

Wat houdt de cursus in?

 • 7 online lessen
 • Volledig in je eigen tempo te volgen
 • Gemiddelde cursusduur ca 10 weken
 • Gemiddelde belasting per week ca 2 uur
 • Studiemateriaal bestaat uit video’s, mp3’s en werkbladen

Hét logische vervolg op mijn boek

In 7 lessen leer ik je hoe je je perfectionisme kunt loslaten door je stap voor stap mee te nemen in de P.R.I.M.A.-methode. Bij elke les krijg je opdrachten en bijbehorend video- en audiomateriaal waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.

Voor de cursus heb je wel mijn boek nodig. 

Vanaf februari: Nieuwe versie: PIP online 2021

 

In februari 2021 start ik met een nieuwe ronde van PIP online. Niet alleen zal ik al het lesmateriaal opnieuw opnemen en vormgeven. We leven nu natuurlijk in een totaal andere tijd dan in 2016, toen ik deze cursus opnam. Daarom vind ik het belangrijk om ook regelmatig de link te leggen tussen wat ik je in de training wil leren en hoe je dat kunt toepassen op het hier en nu.

We bevinden ons op de grens tussen de oude en de nieuwe wereld. Dit proces is al jaren gaande, maar is nu in een stroomversnelling geraakt. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat het zo toch echt niet verder kan. Dat we zielloos rondlopen, overleven in plaats van leven. Te veel vanuit ons hoofd beslissingen nemen in plaats van uit ons hart.

Dat komt omdat we vaak nog vastzitten in het oude: Eerst Zien, Dan Geloven. De nieuwe wereld werkt anders. In de nieuwe wereld start alles vanuit het besef dat jij de creator bent van jouw realiteit. En dus is het: Eerst Geloven, Dan Zien.

Dat klinkt prachtig, maar is voor veel mensen iets wat ze nog niet in de praktijk kunnen brengen. Want het vraagt van jou dat je gelooft in jezelf. Vertrouwen hebt. Weet hoe creatie werkt. En ook dat ga ik je leren in PIP online 2021.

De lesopbouw blijft wel hetzelfde en volgt mijn boek PRIMA is Perfect. Maar ik zal dus de nodige aanvullingen geven. En in de live webinars kun je natuurlijk ook je actuele issues aan me voorleggen. 

Lesopbouw van P.R.I.M.A is Perfect online

Les 1 – Perfectionisme, kwaliteit of ziekmakend?

 

 

 • Wat is perfectionisme en wat is de samenhang met faalangst?
 • Wat zijn de oorzaken en verklaringen van perfectionisme?
 • Wat zijn de voor- en nadelen?
 • Hoe hoog scoor je zelf op de perfectionisme- en faalangsttest?

Les 2 – Je onbewuste van vijand tot vriend maken

 • Hoe werkt ons brein?
 • Waarom is het zo moeilijk perfectionisme los te laten?
 • Als wilskracht niet werkt, hoe bereik je dan wél echte verandering?
 • Wat is de P.R.I.M.A.-methode?

Les 3 – Ambitieuze en haalbare doelen stellen

 • Hoe uit jouw perfectionisme zich?
 • Welke angst zit er onder jouw perfectionisme verscholen?
 • Wat wil jij leren of bereiken?
 • Waar haal je de juiste inspiratie vandaan?
 • Hoe voorkom je sabotage uit je omgeving?

Les 4 – Je zonder reden goed leren voelen

 • Je automatische (saboterende) patronen leren herkennen.
 • Techniek om negatieve gevoelens te neutraliseren (stress, boosheid, frustratie, angst, paniek, onzekerheid, etc.)
 • Techniek om positieve gevoelens op te roepen en te versterken
 • Je goed leren voelen, zelfs zonder reden

Technieken:

 • Gevoelsomdraaitechniek (negatieve gevoelens neutraliseren);
 • Goed gevoel oproepen;
 • Ankeren van goede gevoelens;

Les 5 – Eerst geloven, dan zien

 • Het belang van bewust visualiseren;
 • Techniek om negatieve herinneringen en gebeurtenissen af te sluiten
 • Techniek om je toekomst zonniger te leren inzien
 • Techniek om je zelfbeeld (en daarmee je zelfvertrouwen) positief te beïnvloeden

Technieken:

 • Leren visualiseren;
 • Zwart/wit terugspoeltechniek om verleden te neutraliseren;
 • Zwart/wit terugspoeltechniek om positieve toekomst neer te zetten;
 • Zelfbeeldtechniek.

Les 6 – Tijd om van gedachten te veranderen

 • Waarin schuilt de kracht van gedachten?
 • Hoe je met je taalgebruik je gedrag kunt beïnvloeden
 • Waarom alleen positief denken niet werkt en wat je dan wél kunt doen
 • Technieken om het effect van negatieve gedachten effectief te neutraliseren.

Technieken:

 • Stemtechnieken;
 • Antipiekertechnieken;
 • Techniek voor meer rust.

Les 7 – Actie! Je dromen tot leven brengen

 • Terugblik op de afgelopen weken.
 • Wanneer pas je welke techniek toe?
 • Waar sta je nu en wat heb je nog nodig
 • Alles staat en valt met Actie.
 • Cruciale tips om bij de les te blijven, zodat je je gestelde doel(en) ook echt behaalt.

Na het volgen van P.R.I.M.A. is Perfect

 Kun jij je belemmerende angsten en onzekerheden steeds meer loslaten

 Leer je jezelf meer en meer te accepteren zoals je bent

 Weet je hoe je je faalangst kunt omzetten in motivatie en daadkracht

 Bouw je steeds meer (zelf)vertrouwen op om nieuwe uitdagingen aan te gaan 

 Verruil je negatieve gedachten voor meer geloof in je eigen kunnen

 Kun je jezelf direct corrigeren als je weer denkt voor een ander

 Zul je merken dat je minder moet van jezelf en steeds beter weet wat je echt wilt

✓ Is het gemakkelijker de oude behoefte aan controle los te laten en meer te ontspannen

✓ Zul je minder denken en meer doen 

 Kun je eindelijk starten serieus werk te maken van wat je echt wilt

Deze cursus is niet geschikt wanneer je

 Niet bereid bent tijd, energie en geld te investeren in je persoonlijke ontwikkeling;

 Graag je omgeving verantwoordelijk wilt blijven maken van jouw situatie en hoe jij je voelt; 

 Niet bereid bent ‘open minded’ te zijn.

Wil je aan de slag?

 

 • Wil je je brein trainen om goed te worden in zich goed voelen zonder reden?
 • Wil je ontdekken dat veranderen niet moeilijk hoeft te zijn?
 • Wil je je energiefrequentie verhogen, zodat je in de piramide van Hawkins vaker in de paarse zone bent?
 • Wil je leren leven vanuit vertrouwen, verbinding en plezier?

 

Word dan vandaag nog lid van De Zonnebank en je hebt onmiddellijk toegang tot deze training en nog veel meer.

Klik op de button om terug te gaan naar de Zonnebank pagina:

Ik voel me krachtiger en zekerder dan ik ooit heb gedaan en mijn bedrijf zit weer in een flinke groei, gewoon omdat ik weer kan stralen en genieten van alles wat ik doe!!
Prima is Perfect online is voor mij een eyeopener geweest. Na de cursus ben ik bij Astrid geweest voor een 1-op-1 sessie en in korte tijd heb ik echt een persoonlijke groei door kunnen maken.
Het is hard werken om je perfectionisme aan de kant te zetten naar met de juiste tools gaat dit zeker lukken!!”

Melissa Haas-Keizer

“Voor mij is deze cursus de investering dubbel en dwars waard! Het heeft mij al heel wat opgeleverd. Ik leef steeds meer vanuit mijn gevoel in plaats van uit mijn hoofd. Ik moet niet, maar wil iets. Ik ben zo geinspireerd dat ik ook haar vervolgtraining ga doen, zodat ik in deze flow kan blijven!”

..

“PIP online is een zeer praktische online training met veel voorbeelden en oefeningen, die je kunt doen op zelf te pakken momenten. Hiermee krijg je inzicht in:
– waarom je perfect handelt,
– hoe dit te veranderen,
– je beter te voelen bij situaties.
Maar ook: hoe je je dromen echt kunt gaan verwezenlijken!

Astrid, dank voor deze inzichten!”

Ilona

“Door deze training werd ik met de neus op de feiten gedrukt, want zelf dacht ik dat het wel mee viel met mijn perfectionisme. Het stukje faalangst, het altijd goed willen doen in de ogen van een ander en jezelf niet goed genoeg vinden is wat er bij mij naar voren kwam.  PIP online heeft veel inzichten en oefeningen die gewoon echt werken! Het niet alleen maar rationeel bedenken, maar juist voelen is wat mij zo trekt in deze training. Het heeft me in een korte tijd heel veel gebracht.”

Alyanne

“Een tijdje geleden kreeg ik de aankondiging voor de gratis minicursus Perfectionisme Loslaten doorgestuurd van een vriendin via Messenger. Dankjewel Liesbet! Ze had mij een paar keer ‘perfect’ horen zeggen in de korte tijd dat we elkaar kenden en ze dacht dat de minicursus wel iets voor mij zou zijn. En, of ze gelijk had!

Zelfs bij het filmpje van de aankondiging viel er al een aantal kwartjes bij mij. Daarna bij de minicursus opnieuw. Perfectionisme had dus niks te maken met perfect geordende schoenen, kleren die op kleur hingen of een strakke, uitgelijnde woning. Ik was zo blij te horen waar perfectionisme dan wel mee te maken had en wat de link met mijn bijnieruitputting was. Een echte eye opener voor mij want tot hiertoe bekeek ik perfectionisme eigenlijk wel als een positieve eigenschap die in mijn beroep ten zeerste op prijs gesteld werd. 

Ik wilde de online PIP cursus heel graag volgen, maar aangezien ik nog in de rode zone zat en, het feit dat ik thuis was met ziekteverlof en dus dito vergoeding durfde ik toen nog niet te investeren in mezelf. 

Een tijdje later kwam er een 2de en zelfs een 3de minicursus voorbij. Ja, sommige mensen zijn nu eenmaal hardleers. Of dat dacht ik toen 🙂  Ondertussen waren er wel kwartjes gevallen en een belangrijk kwartje was om te denken in oplossingen ipv in beperkingen. En, de driehoek van Hawkins had ik al een paar keer zien passeren dus die kon helpen. 

Toen Astrid de mogelijkheid gaf om de link voor de minicursus op een originele manier te delen in je netwerk en daaraan een prijs te koppelen was ik daar zo dankbaar voor dat ik mijn creativiteit de vrije loop liet. Angst werd vervangen door moed en vreugde. Ik was dan ook heel blij dat ze mijn post iets later repostte en dat mijn link het creatiefst bevonden werd waardoor ik de PIP onlinecursus won.
En, daar ben ik nog altijd ontzettend dankbaar voor! Want hoewel er tijdens de minicursussen al wat kwartjes vielen, dat is niks in vergelijking met de PIP onlinecursus. We kregen fijne inzichten in hoe je brein werkt, maar ook technieken om je je perfectionisme los te laten, je goed te voelen zonder reden en nog zo veel meer. Het was hard werken de afgelopen weken maar het is zo een fijne ervaring om uit de rode zone te zijn, te genieten van de kleine dingen in het leven zonder je zorgen te maken, je goed leren voelen, de lat die niet meer te hoog ligt, te leven in het nu en te vertrouwen op de toekomst en te ervaren dat PRIMA echt wel perfect is 🙂

Aan de twijfelaars zou ik zeggen: niet zo lang twijfelen als ik deed en gewoon doen want de PIP onlinecurus is zo ontzettend waardevol! 

Dankjewel Astrid om op mijn pad te komen

Caroline van Gossum

Pin It on Pinterest