De kersttoespraak raakte dit jaar heel veel mensen in hun hart. Ik moet eerlijk bekennen dat ik normaal gesproken eigenlijk zelden luister. Ik denk dat dit de eerste keer was dat ik de toespraak van koning Willem Alexander heb gehoord.

Al snel werd ik gegrepen door zijn woorden. Hij stond uitgebreid stil bij het begrip vrijheid. En toen hij even later ook het belang van het dwarse denken aanstipte en vervolgens zelfs letterlijk sprak over overdreven perfectionisme, was ik natuurlijk verkocht. Fantastisch vond ik het dat nu deze boodschap, dat we mogen leren inzien dat er ruimte mag zijn om te erkennen dat we fouten maken en dat we onzeker zijn van tijd tot tijd. Dat we niet altijd maar hoeven te doen alsof er geen pijn, eenzaamheid en verdriet is.

Hoera voor de koning! Wat een menselijke toespraak! En ik besloot op dat moment dat ik hem mijn boek PRIMA is Perfect zou opsturen. Want een moment als dit… dat is natuurlijk uniek.

Wil je meer horen over deze actie? ik vertel er uitgebreid over in een van mijn podcasts, te weten #65.
Aan bod komt o.a.:

 • Waarom deze kersttoespraak meer indruk maakte (ook op mij) dan ooit;
 • Welke 2 woorden van Willem Alexander mij in het bijzonder triggerden
 • Het belang van dwars denken
 • Waarom het belangrijk is om open minded te (durven) zijn
 • Waarom een perfectionist nooit écht vrijheid kan ervaren
 • Waarom het goedbedoelde advies van de koning waarschijnlijk geen zier helpt
 • Wat ik schreef aan Willem Alexander
 • Waarom ik niet op een antwoord van de koning zit te wachten
 • Welke methode ik gebruik om het onderbewustzijn effectief te bereiken
 • Waarom je leven zonder breintraining niet verandert
 • De valkuil van het zoeken naar vrijheid buiten jezelf
 • Waarom veel ondernemers geen vrijheid ervaren
 • Waarom je niet kunt vluchten voor je levenslessen
 • Met welke oefening je je toekomst effectief kunt vormgeven

Je kunt de aflevering beluisteren via de podcastapp op je telefoon. Weet je niet precies hoe dit allemaal werkt?
Ga dan naar deze pagina om direct de aflevering te luisteren.
Of naar deze pagina voor alle algemene informatie over (mijn) podcasts. 

Actueel 

De Gratis Coach Week

Heb jij last van: 

 • een negatief zelfbeeld
 • weinig zelfvertrouwen
 • een gebrek aan zelfliefde?

Dan draait jouw ‘kritische ik’ blijkbaar overuren. Misschien heb je dat niet eens in de gaten omdat het zo normaal voor je is.

Maar wist je dat moeite hebben met ‘nee’ zeggen en je grenzen aangeven, anderen pleasen en steeds maar je best doen om jezelf te bewijzen op termijn echt slopend zijn? Dat het wel heel nobel lijkt als je altijd maar met de ander bezig bent en klaarstaat voor iedereen, maar dat je hiermee jezelf ernstig te kort doet? Dat de kans dat je hierdoor opbrandt erg groot is? En dat dit ook de oorzaak kan zijn van jouw eeuwige getwijfel, uitstelgedrag of verslavingen?

Doe mee met De Gratis Coach Week

Als je je herkent in de dingen die ik hiervoor noemde, dan is De Gratis Coach Week geknipt voor jou.

Tijdens deze week (van zondag 5 tot en met vrijdag 10 juli) ga ik online een aantal cruciale inzichten en tools met je delen om te voorkomen dat jij in deze valkuilen trapt.

De meeste mensen hebben niet in de gaten hoe ze in de loop van hun leven negatief geprogrammeerd zijn geraakt. Of ze denken: “Zo ben ik nu eenmaal.” Ik ga je laten zien dat dat onzin is. En dat als jij verbinding maakt met de “Échte Jij” je je zoveel beter gaat voelen dan je nu kunt bedenken.

Enthousiast? Je kunt hier nog wat meer lezen en horen en je direct aanmelden. 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest