Claim je eigen vrijheid terug en leef je eigen leven!

Vrijheid. Het is een van mijn belangrijkste drijfveren. Net als Waarheid en Joy.

Toen ik in 2008 mijn bedrijf startte en koos voor de naam Zon in je Leven, koos ik voor dit logo. Natuurlijk met De Zon. Want als je die voelt … dan heb je verder niks nodig!

Als de Zon schijnt, gebeurt er iets magisch. Iedereen voelt zich anders, beter, positiever, opgewekter. We durven meer, lachen meer, flirten meer, kortom we komen tot leven.

Wat als je elke dag contact zou kunnen maken met de Zon in jezelf? Want als je afhankelijk bent van het weer om je goed te voelen, ben je in Nederland niet per se heel best af.

Dit is waar Zon in je Leven voor staat. Ik wil je laten (her)ontdekken wie je werkelijk bent. Dat je al perfect bent. En dat je dat niet alleen weet, maar ook weer voelt. Zodat je kunt leven vanuit die energie. Vanuit die verbinding met jezelf. Vanuit wie jij écht bent.

Lieve jij, het leven is zo ongelofelijk magisch als jij de Zon binnenin jezelf weer voelt stralen! Gun jezelf ook een vrij leven. Het kan. En je verdient het. 

Deze mensen namen de moedige stap en kozen voor verandering.

Spannend? Jaaaaaaa!!!

De moeite waard? Lees zelf maar!

Programma: Stap in de Rol van je Leven

“Astrid kwam op mijn pad toen ik met een bore-out thuis zat en enorm mijn best deed om te herstellen. Wat uiteraard niet werkte. Door een podcast van Eindbazen kwam ik haar op het spoor. Haar lijfspreukPrima is perfect, als je dat leert voelen, schijnt de zon elke dag, maakte me nieuwsgierig. Zou ik kunnen leren voelen? Wat me erg aansprak in de tekst over het traject ‘Stap ik de rol van je leven’ was het idee van het volgen van je hart. Dat is iets wat ik graag wilde en geen idee had hoe.

Het traject heb ik ervaren als een warm bad. Na de groepsbijeenkomsten voelde ik me opgeladen. De invulling was volledig in afstemming wat de groep op dat moment nodig had. Astrid ging flexibel en creatief om met bijeenkomsten die verplaatst moesten worden en digitaal invullen van het programma vanwege corona. De aanvullende programma’s die Astrid aanbood in die periode waren fijn en zorgde voor een continue stroom van aandacht voor het traject. Het traject en het zelf luisteren, oefenen, bezig zijn met de stof heeft ervoor gezorgd dat ik aan het eind van het traject heel anders in het leven sta. Ik sta aan het roer, ben blij met wie ik ben en kan genieten van het pad dat ik ga.”

Marlies Leenaars (Stap in de Rol van je Leven 20/21)

Op het moment dat ik Astrid hoorde vertellen over ‘De Rol van je Leven’, voelde ik meteen van binnen dat dit traject precies was wat ik op dat moment nodig had.

Ik kampte al twee jaar met een flinke burn-out en allerlei fysieke klachten die daarmee samenhingen. Ik was dankzij de zonnebank en allerlei therapieën al aardig op de goede weg, maar toch kon ik mijn oude overtuigingen niet helemaal loslaten. Ik had vaak het gevoel dat ik steeds weer terugviel in mijn oude gedrag en gevoel, ik kon het positieve gevoel niet vasthouden.

Ik hoopte een soort van bij de hand genomen te worden en me door Astrid te laten vertellen hoe ik mijn mooiste leven kon gaan leven. Ik had namelijk het idee dat ik het zelf niet kon, dat ik daar hulp bij nodig had.

Wat ben ik Astrid dankbaar dat ze dat niet heeft gedaan op deze manier!

Ze heeft me laten inzien dat alles wat je nodig hebt al in je zit, dat je zelf de creator van je mooiste leven bent. Dat geeft een gevoel van vrijheid, want je hebt zelf invloed op hoe je je voelt. Het hangt niet af van factoren buiten je.

Ook speelt de wet van aantrekking een grote rol en hoe je die voor je kunt laten werken.

Ik ben zo blij dat ik in dit traject ben gestapt, het heeft me zoveel waardevolle inzichten gegeven! Daarbij was het ook fijn om de andere deelnemers te ontmoeten. We kregen echt een groepsgevoel en er was zoveel herkenning bij elkaar.

De locaties waren ook iedere keer fantastisch en de dagen waren goed verzorgd. We werden goed verwend met lekker eten en drinken. Het waren dagen waarna ik vol energie naar huis reed.

Ik merk zelf heel duidelijk dat ik gedurende dit traject echt gegroeid ben. Van een onzeker persoon die zich niet goed genoeg voelde, angst voor afwijzing had en het liefst onzichtbaar was, naar iemand met zelfvertrouwen, blij met mezelf en ik ben zelfs mijn eigen praktijk begonnen en werk nu als hypnotherapeut. Dat had ik mij ruim een jaar geleden niet kunnen indenken, echt niet!

Ik ben Astrid ontzettend dankbaar en de Rol van je Leven is een dikke vette aanrader!!

Karin van Oss (Stap in de Rol van je Leven 20/21)

“Voordat ik aan dit traject begon was ik enorm op zoek: wat wil ik met mijn leven, waar word ik blij van, ik wil ander werk maar wat?
Ik was onzeker over heel veel dingen, was alleen maar voor anderen aan het rennen en wist niet echt meer wie ik zelf was.
Ik zat al een tijdje de site van Astrid te bekijken waar “Rol van je leven” op stond maar ja, veel geld en is dit het dan?
Totdat ik dacht: ik ga het gewoon doen.
Eerst een gesprekje met Astrid gehad en dit leek een goed idee.

Ondanks dat ik nu nog bij dezelfde baas zit en nog steeds hetzelfde werk doe, heb ik er toch enorm veel van geleerd.
Astrid geeft je enorm veel mee over energie hoog houden, omdenken van de regeltjes die je zelf in je hoofd gemaakt hebt (Brules)
Voor jezelf kiezen en jezelf belangrijk vinden, grenzen aangeven etc.
Soms best confronterend omdat ze je laat zien hoe je soms maar uitvluchten blijft verzinnen om dingen niet aan te gaan.
Door dit traject ben ik wel echt heel anders in mijn leven gaan staan. Veel steviger, zelfverzekerder en blij.
Ik durf voor mezelf te kiezen en mijn grenzen veel beter aan te geven.
En die nieuwe baan komt er zeker wel ?

Ik zou dit traject aanraden, het was zeker de moeite waard.
Door de corona is het best een lang traject geweest maar ook dat was eigenlijk best fijn.
Leuk om dit met een groep te doen. Je herkent veel in elkaars verhalen en dit helpt ook al.
Astrid regelt de meest fantastische plekken oa aan het strand, dus ook dit is zeker geen straf.

Astrid ik wil jou heel erg bedanken dat je mij zo’n eind op weg geholpen hebt.”

Ivonne (Stap in de Rol van je Leven 20/21)

“Toen ik koos om mee te doen met ‘Rol van je leven’, was de subtitel : Ondernemen vanuit je ware zelf! Ik had het jaar daarvoor, na een Burn-out, al wat grote stappen gezet: Andere baan, sommige vriendschappen gestopt, weer leren kiezen voor mijzelf, maar mijn bedrijf die ik in 2013 in de koelkast had gestopt mocht wel weer tot leven worden gebracht. En daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Meerdere (business) coaches passeerden mijn pad, maar vaak had ik het gevoel: mooie woorden, maar ik wordt hier gemanipuleerd. Vaak vond ik ze wat kort door de bocht. Totdat Astrid voorbij kwam en zij met haar webinar meteen de goede snaar raakte. Vooral omdat haar verhaal zo verdomd eerlijk is. Het wordt niet mooier gebracht dan dat het is. Sterker nog: Juist niet: Prima is Perfect. Mijn hele systeem zei: “bij haar moet ik zijn”.

Ergens hoopte ik dat ik in dit traject bij de hand zou worden genomen en stap voor stap zou werken aan een businessplan. Maar niets van dat al.

Daarvoor in de plaats werd ik zelf aan het werk gezet. Ik leerde vooral mijn eigen ‘Coach’ te zijn. Maar ook om vertrouwen te hebben in wat op mijn pad komt, en vooral in mijzelf. Ontspan!!!!

De live-dagen waren magisch. We leerde veel met en vooral ook van elkaar. Maar dat niet alleen, er was ruimte voor gezelligheid en vooral ook heel veel lol. En dat op stuk voor stuk prachtige locaties.

Omdat ik hier geleerd heb om vertrouwen in alles  wat goed voelt als uitgangspunt te nemen (follow your Joy), ging automatisch mijn bedrijf ook als een speer. Afgelopen kerst was mijn omzet verdubbeld. Zonder businessplan, zonder strategie.  Hoe mooi is dat!! Gewoon door het volgen van mijn hart en vanuit plezier en ontspanning mijn impulsen te volgen. Door dicht bij mezelf te blijven en kwetsbaar te durven zijn kan ik juist heel overtuigend en sterk zijn. Dit zijn lessen die zeer goed van pas komen bij het runnen van een bedrijf maar vooral bij het ‘runnen’ van mijn eigen leven!

Het leven is een prachtig spel, vol overvloed. Je moet er alleen op leren intappen.

Astrid, ik ben je super dankbaar!!!!”

Miram van der Kraan (Stap in de Rol van je Leven 19/20)

“Wow! Wat een mooie reis heb ik gemaakt, samen met Astrid en 6 andere dames. De rol van je leven heeft me zoveel geleerd. Toen ik begon was ik een worstelende ondernemer. Ik was inmiddels ruim 2 jaar bezig en had net besloten om mijn onderneming om te gooien van voeding naar liefde. Mijn besluit voelde super goed, maar ook super eng. Ik had al veel geld uitgegeven aan business coaches, maar ze brachten me niet verder. Ik merkte dat ik mezelf enorm in de weg zat. En ondanks dat ik dit al jaren wist en al veel geld en tijd investeerde in persoonlijke ontwikkeling, heeft dit traject een hele grote verandering gebracht. Ik ben van mijn hoofd naar mijn hart gezakt. Als echte denker, piekeraar en faalangstige perfectionist ben ik weer gaan voelen. Het gevoel mocht er nooit zijn. Ik drukte het zo snel mogelijk weg, maar dat is nu helemaal anders. Ik ga er voor zitten, luister naar mijn gevoel en volg het. Het voelt zo anders. Ik merk dat ik minder vaak in een dip zit en als het zo is, dat het helemaal niet zo erg is. Het mag er zijn. Wat een bevrijding! Wel ben ik gestopt met mijn onderneming.

De rol van je leven heeft mij duidelijk gemaakt dat het niet paste. Het moeten geld verdienen blokkeerde mij. Dus ben ik gestopt en laat ik het nu op me afkomen wat ik verder mag gaan doen. Loslaten! Dus voor iedere andere worstelende perfectionist, zou ik dit traject aanraden, want of je nu ondernemer bent of niet, het gaat vooral om de persoonlijke groei die je doormaakt.”

Mira den Breejen (Stap in de Rol van je Leven 19/20)

“Voor mij was het nieuw om aan een vrij lang project als ‘de Rol van je Leven’ deel te nemen. Ik had ook nog nooit zoveel geld uitgegeven aan iets waarvan ik niet goed wist hoe het eruit zou zien. Omdat ik graag de podcasts van Astrid luister en aan alle programma’s van de Zonnebank veel heb gehad, heb ik in vertrouwen de stap genomen.
Het is fijn om een langere tijd met een kleine diverse groep aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken. De combinatie met 1 op 1 sessies is heel prettig om blokkades op te ruimen. Het programma was een cadeau aan mijzelf, aandacht en tijd, ruimte om te groeien. Dat zal zich vast en zeker voort zetten, ook nu het programma afgelopen is.”

Angelique van der Valk (Stap in de Rol van je Leven 19/20)

“Mijn reis van afgelopen vijf maanden was magisch: Samen met Astrid Davidzon ben ik op reis gegaan om de rol van mijn leven te vinden, en ik heb m gevonden! Dankzij NLP-technieken (lessen 4/5/6 PIP) heb ik geleerd mijn emoties te managen door ze te erkennen, oude shit op te ruimen en ruimte te maken voor blijdschap en verwondering.

In de vijf maanden heb ik me gefocust op mijn moederrol van mijn drie wonderen (1/4/6 jaar oud) doordat ik mijn innerlijk kind heb geheeld en vervolgens ben gaan onderzoeken en benoemen wat ik belangrijk vind aan het moederschap (met dank ook aan Christie Vermaesen).

Omarming van mijn moederrol doe ik door:
> Met aandacht en liefde het ontbijt klaar te maken en te helpen met aankleden en eten
> ordening spullen in huis zodat iedereen wat we aan speelgoed is en ze makkelijk hun kleren kunnen uitzoeken (check out marie kondo)
> ontspanning faciliteren: samen dansen op Just Dance, meezingen met spotify, af en toe thuis lunchen, mee naar sportactiviteiten, regelen speeldate, heel veel knuffelen en zuchten, hun veilige haven zijn waar ze hun emoties kunnen laten gaan

Het volgende inzicht heeft er toe geleid dat ik me vrij voel om ook mijn werk rol in te nemen, wat ik het allerliefste doe, waar ik blij van word.

“Je kan je kinderen niet gelukkig maken maar het geluk wel voorleven”

Mijn joy is het opruimen, inkleuren en aanpassen / verbouwen van woon- en werkruimten. Mijn bouwkundige kennis, ervaring in ontwerpen en verbouwen eigen huis en intuïtie zijn voldoende om andere mensen te helpen en er geld mee te verdienen.
Ik voel in mijn buik het vertrouwen en optimisme om voor mezelf te beginnen aan DE rol van mijn leven: Anke als jouw PowerHouse Coach.”

Anke van Eck (Stap in de Rol van je Leven 19/20)

“Het is deze maand alweer een jaar geleden dat ik jou op Youtube voor de eerste keer tegenkwam. Door mijn -out of the blue- paniekaanvallen waar jij mij, met behulp van jouw filmpjes, op vakantie in Marokko, doorheen hebt gesleept… Nu kan ik zien dat deze aanvallen helemaal niet ‘zomaar’ uit de lucht zijn komen vallen, ik was gewoon op een andere manier niet te stoppen. (met rennen rennen rennen, de welbekende rat race).

Wat kwam jij op het juiste moment op mijn pad. Door de perfectionisme-test die jij aanbood, kwam ik erachter dat ik eigenlijk heel perfectionistisch was. Als je mij dit van te voren gezegd had, dat ik een perfectionist was, dan had ik je voor gek verklaard. Vanaf toen kwam ook alles op het juiste moment, de mini cursus perfectionisme loslaten, je boek, de PIP cursus en de podcasts… alles leek voor mij gemaakt, raakte me diep en ik voelde dat dit het juiste pad was. Ik voelde aan alles dat jij degene was die ik als coach wilde, degene die precies het juiste zei, dingen die nog nooit iemand (dokters of psychologen etc) hadden gezegd. In mijn ogen, de waarheid zoals ik die zie en geen bullshit dingen zoals, ‘het hoort bij jou, dus leer er maar mee leven’ of ‘neem deze medicijnen maar’.  Wat jij vertelt en hoe jij je verhaal doet, is zo nuchter en helder dat dit echt een en al herkenbaarheid is, dus enorm resoneert.

Ik mailde je mijn verhaal want ik wilde een afspraak (ook al woonde je aan de andere kant van Nederland).  Het werd de groepstraining, stap in de Rol van je Leven. Wat een mooie reis, met hele lieve en mooie meiden, superleerzaam & bijzonder en ik denk het begin van een nieuwe rol in mijn leven. Mijn leven is aan het veranderen. De rol in mijn bedrijf neem ik nu onder de loep, wat vind ik echt leuk om te doen, en dat ga ik doen. Ik heb al zoveel geleerd over mezelf, over mijn gevoel, terwijl ik dacht dat ik mezelf al wel kende, nee dus, want ik voelde helemaal niet, ik deed vooral alles in mijn hoofd.…

Ik kan eigenlijk niet beschrijven Astrid hoe jij van invloed bent op deze verandering in mijn leven, en het licht dat ik echt weer ben gaan zien, ik ben je zo dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Als ik nu terugkijk naar een jaar geleden ben ik al zo gegroeid en voel ik mij zoveel beter en gelukkiger en kies ik nu zoveel vaker voor mezelf en wat ik wil en wat mij blij maakt. Zo wil ik leven, me goed voelen, zo veel en zo vaak mogelijk en het leven leven.. (ja ook met de downs, want die zijn er ook gewoon nog:).

Bedankt lieve Astrid voor alles, zooo enorm dankbaar!

Ik denk dat ik gewoon mijn hele leven lid blijf van de zonnebank haha”

Chantal Kwast (Stap in de Rol van je Leven 19/20)

 

Klik hieronder voor meer informatie over de Zonnebank, de huidige programma’s en enthousiaste deelnemers.

Individuele coaching

 

Ik heb weer beperkt ruimte voor 1-op-1 sessies.
Klik hier voor meer informatie.

 

“Astrid stelt je op je gemak en praat op een fijne rustige manier met je waardoor het direct zo voelt dat je je makkelijk kunt openstellen, echt een aanrader!”

Via de podcast van Eindbazen Astrid op het spoor gekomen en vanaf dat moment geboeid door haar podcasts/ervaringen. Totaal geen ervaring met hypnose en twijfelend of het wel ‘echt’ zou werken, toch direct een afspraak gemaakt en nooit gedacht dat 1 sessie met Astrid mijn denken en doen zo zou veranderen! 
Ik had o.a. last van het mensen willen pleasen, niet voor mezelf kiezen, wat wil ik, wat vinden anderen dan? Vinden ze me dan nog wel aardig als ik dat zeg? Problemen van anderen trok ik mezelf ook vaak aan en wilde dat oplossen waardoor ik regelmatig een ‘brok’ gevoel in mijn buik had. Ik had daardoor weinig rust in mijn hoofd en was regelmatig ‘druk’ met mijn gedachten.

Genieten van kleine dingen vond ik lastig omdat ik alles overdacht waardoor ook leuke dingen, minder leuk waren.

Qua werk zit ik in een situatie: is dit het nu? Wat wil ik? Wat kan ik? Wie neemt mij aan? Moet ik dit doen de komende 40 jaar? Ben ik niet vastgeroest? Na de hypnose had ik ineens een stuk meer ‘vrede’ met mijn werk. Mede omdat ik een ‘bestelling’ heb gedaan zoals met Astrid in de sessie voorbij kwam. Het is nu wachten op de bezorging!

Na de sessie merkte ik direct al verschil. Ik maak me, 3 weken later,  zoveel minder druk om zoveel dingen, zeg dingen makkelijker zonder teveel na te denken en keuzes zijn niet altijd even moeilijk meer! Ik heb veel meer rust en kan genieten van kleine en grote dingen. Soms zegt mijn brein nog wel dat ik me ergens druk om zou moeten maken, maar ik heb nu dat ‘rot’ gevoel in mijn buik niet meer waardoor ik zoveel makkelijker kan loslaten omdat ik weet dat dat nog ‘oude’ gedachten zijn.

 

Amber van Beers

“De sessies hebben mij geholpen om weer in connectie te zijn met mijn lichaam en mijn gedachten, gevoelens en fysieke sensaties meer in balans te brengen.”

Van de een op de andere dag wilde mijn lichaam niet meer vooruit: mijn benen wilden niet meer lopen, spanning in mijn buik en slapen ging ook niet meer. Een hele rare gewaarwording voor iemand als ik die fan is van hardlopen en -dacht ik- tomeloze energie had. Fysiek uitgeput dus en het werd me langzaamaan duidelijk dat dit een burn out is. Het moest anders om ‘duurzaam gezond en fit’ te worden en ik realiseerde me al snel dat ik daar hulp bij nodig had. Ik wist dat Astrid mij kon helpen diepere lagen in mijzelf bloot te leggen en dat was wat ik nodig had. Zodat het licht erop zou komen en ruimte om issues bij de wortel op te lossen. Lekker effectief, daar hou ik van ?.

De sessies heb ik als heel waardevol ervaren, want intens, open en spot on op de thema’s waar ik mee worstelde op dat moment en die om aandacht en bewustzijn vroegen. Het is alsof een vastgezeten propje op een diep niveau loskomt en de goede flow weer ruimte krijgt om te stromen. Astrid zorgde voor een veilige en vertrouwde setting, dat gaf mij een goed gevoel.

De sessies hebben mij geholpen om weer in connectie te zijn met mijn lichaam en mijn gedachten, gevoelens en fysieke sensaties meer in balans te brengen. Waardoor ik liever en zachter voor mezelf ben én mijn grenzen beter leer kennen, kan bewaken en betere keuzes kan maken. En dat komt mijn werk en privé leven ten goede. Ik ben blij en dankbaar voor de ondersteuning van Astrid afgelopen tijd in dit eindeloze proces van je goed leren voelen.

Elly de Boer

“Wil jij het optimale uit jezelf halen maar heb je het gevoel dat iets je tegenhoudt of voel je blokkades dan raad ik zeker een (doorbraak/hypnose) sessie aan bij Astrid.”

Het voelde voor mij al snel vertrouwd en Astrid is een prettige en deskundige gesprekspartner. Er zijn voor mij in 1 hypnosesessie al zoveel dingen helder geworden en opgelost. Ik ben dankbaar voor de waardevolle informatie die ik heb mogen ontvangen. Dat gun ik iedereen!

Mariska Hilgenkamp

Financieel Business Coach, Geldwijs ondernemen

“Ik heb verschillende therapieën gevolgd, maar het heeft niet geholpen. “

Onzekerheid en negativiteit waren de gevoelens waarvoor ik bij Astrid terecht kwam. Afgelopen 3 jaar voelde ik me heel onzeker als ik andere vrouwen zag lopen. Het leek alsof iedereen perfect was en ik niet. Ik begon me hierdoor steeds minder en minder te voelen. Ik heb verschillende therapieën gevolgd, maar het heeft niet geholpen. Niemand begreep waarom ik dit had.

Ik zag in alles het negatieve. Ik deed dit constant, maar onbewust. Astrid heeft me hierin begeleid en ze heeft gekeken niet naar wát ik doe maar waarόm ik het doe. De oorzaak lag in het verleden terwijl ik al die tijd in het heden zocht. Ze heeft ook duidelijkheid gebracht in wat is nou de realiteit en wat is mijn eigen verhaal in mijn hoofd.

Door Astrid ga ik nu ook bewuster om met de positieve dingen die er zijn. Met de tools die zij heeft gegeven hou ik me nu vast aan de realiteit en niet meer aan het verhaal wat in mijn hoofd leeft. Door de hulp van Astrid ben ik nu veel vrolijker, rustiger en minder boos. Ik voel me sterker in mijn schoenen en kan nu meer genieten op mijn werk en thuis.

“De oorzaak lag in het verleden terwijl ik al die tijd in het heden zocht.”

Bea Canbulat

“Anderen helpen begint altijd bij jezelf!”

 

In mijn hoofd wist ik het allemaal wel te vertellen, maar het gevoel van onrust bleef. Door de hypnose sessies weet ik nu waar dat gevoel vandaan kwam en dat geeft rust. Vol vertrouwen in eigen kunnen ga ik de toekomst tegemoet, ben benieuwd wat voor mooie dingen er volgen. Dank je wel Astrid.

Petra van Schagen

Kies voor Groei

“Astrids coaching gaf mij het laatste zetje in de rug!”

Eindeloos twijfelen, daar was ik heel goed in. Net zoals ik overal goed in wilde zijn. Maar omdat ik het mijzelf (en mijn omgeving) daarmee nogal moeilijk maakte, wilde ik daar verandering in brengen.

Met gemakkelijke oefeningen heeft Astrid mij geleerd anders tegen dingen aan te kijken. Haar coaching gaf me het laatste zetje in de rug dat ik nodig had om mijn hart te volgen.

Ik had het nooit gedacht (en voorheen ook nooit gedurfd) maar na jarenlang in loondienst te hebben gewerkt, besloot ik ontslag te nemen om me volledig op mijn eigen bedrijf te richten. Een enorme stap, maar ik heb er geen seconde spijt van. Mijn leven als ondernemer bevalt mij meer dan prima 😉

“Mijn leven als ondernemer bevalt mij meer dan prima!”

Marianne Winter

MARY regelt het wel

“Ik durfde niets meer te ondernemen uit angst om fouten te maken.”

Ik kwam bij Astrid terecht omdat ik vastliep in mijn werk door onzekerheid en angst om te falen. Ook privé speelde dit een belangrijke rol, ik durfde eigenlijk niets meer te ondernemen uit angst om fouten te maken. Door Astrid heb ik weer zon in mijn leven, ze heeft mij geleerd om mijn negatieve gedachtes om te zetten in positieve gedachtes.

Doordat ik mij steeds beter ging voelen ben ik ook weer mijn passie poppen maken gaan uitvoeren en geniet daar met volle teugen van. Voorheen was iets nooit goed genoeg, maar nu kan ik genieten van wat ik maak en…

“Het hoeft niet perfect te zijn van mijzelf!”

Brigitte van Drunen

“Bedankt Astrid, dat je me op weg geholpen hebt!”

Al (tientallen) jaren loop ik telkens vast in aangeleerde patronen van mezelf wegcijferen en mijn gevoel negeren. En ondanks dat ik het theoretisch allemaal prima weet wat er ‘mis’ is, kon ik toch die drempel niet over: Het was niet goed genoeg hoe ik het deed en ik was niet goed genoeg om een verandering aan te kunnen gaan.
En nog steeds kan ik soms enorm opzien tegen allerlei zaken die op mijn pad komen.
Maar: door mijn gesprekken en de diverse hypnosesessies met Astrid ben ik wel gaan leren om, telkens als ik (moeilijke) dingen moet doen of lastige beslissingen moet nemen, te beseffen dat ik het waard ben om voor mezelf te kiezen, van mezelf te houden en van daaruit een keuze te maken.
Bedankt Astrid, dat je me op weg geholpen hebt! Ik zal nog vaak struikelen/vallen, maar ik ben er van overtuigd dat ik dan weer zal opstaan en met vertrouwen verder zal gaan.

Cora Vermij

“Voor iedereen komt er een punt in je leven dat je niet precies weet wat je wilt, kunt en waar je naar toe wilt.”

Piekeren, malen in je hoofd, gevoelens van onzekerheid kunnen je flink uit balans brengen. Wil je deze vicieuze cirkel doorbreken, dan is het vinden van een sparringpartner gewenst. Een sparringpartner, omdat jezelf verantwoordelijk blijft voor invulling geven aan de realisering van je dromen waarbij minder wordt gepiekerd, maar meer aandacht komt voor het DOEN.

Ook voor professionals met ruime werkervaring is het de moeite waard om in gesprek te gaan met Astrid.

“Uit ervaring kan ik zeggen dat Astrid een goeie sparringpartner voor je kan zijn.”

Frank Slagter

“Een vlotte no-nonsense vrouw”

Astrid is een vlotte no-nonsense vrouw die je in korte tijd een groot aantal stappen verder kan helpen. Ze hanteert diverse methodieken op een hele effectieve manier. Met humor en relativeringsvermogen zorgt ze dat je niet blijft hangen in zaken, maar juist verder kunt komen.

“Absolute aanrader en de investering in jezelf meer dan waard!”

Ingrid Keizer

Finca Intermezzo

“Ik gun iedereen een coach als Astrid”

“Ik ben in de loop van 2016 met Astrid in contact gekomen. Ondanks dat ik van nature graag zaken bij mij zelf wil houden, is Astrid er snel in geslaagd om dit te doorbreken. Door haar eigen ervaringen te delen wordt de relatie gelijkwaardig en ontstaat er snel een sfeer van open en eerlijke communicatie.

In haar advisering is Astrid een no-nonsense type die mij een (soms) confronterende spiegel heeft voorgehouden. Ze heeft veel kennis over het brein en het onderbewuste.

“Astrid is erin geslaagd om patronen die mij al decennia lang hebben tegengewerkt succesvol te doorbreken.”

Alex Spaander

zelfstandig ondernemer

“Ik durfde niet, het was eng en ik vond het duur!” 

Ik ben heel blij met de coaching cursus van Astrid. Wat verscheidene jaren stond dit op mijn verlanglijst om te doen. Maar ik durfde niet, het was eng en ik vond het duur. Door een opmerking van mijn zoon over mijn angsten, ben ik het traject in gegaan. En ik had het veel eerder moeten doen, want het resultaat was erg goed.

Na de coaching van Astrid, merk ik dat ik meer durf, mijn zelfvertrouwen vergroot is en ik veel minder pieker. Angsten zijn er nog wel, maar ze zijn te beheersen. Ik voel me veel meer ontspannen en de omgang met anderen is beter, ik praat meer uit mezelf. Het is als een soort droom. Het coachen heeft me veranderd op het persoonlijk vlak. Ik ben een positiever mens geworden.

“Ik ben veranderd in zo’n korte periode.”

Marjolein de Vries

“Astrid heeft voor mij de zon weer laten schijnen!”

Ze herkende in mij de combinatie faalangst/perfectionisme en heeft mij met haar coaching leren inzien dat goed ook goed genoeg is. De lat ligt tegenwoordig niet meer standaard op onmogelijke hoogte, maar op een bereikbare hoogte. En daar geniet ik nog elke dag van!”

Sonja Swart

“Het voelt alsof ik opnieuw geboren ben”

Een aantal weken geleden heb ik een hypnose sessie gehad bij Astrid.
Wauwww wat was dat bijzonder.  Bijzonder om gehypnotiseerd te worden en te voelen dat je zo diep gaat bij jezelf, dat je er helemaal bij bent en toch geen controle lijkt te hebben over wat er naar buiten  komt.
Bijzonder om inzicht te krijgen in je blokkades en je onzekerheden.
Bijzonder dat het zo naadloos aansluit bij mijn eigen werk als spiegelcoach en dat ik ook meteen alle inzichten en situaties die voortkwamen uit de sessie kon terug spiegelen op mezelf.
Bijzonder om te voelen wat zo’n sessie met je doet, op korte en langere termijn.
Op korte termijn:  mijn lichaam reageerde sterk op het loslaten met rommelende darmen.
En nu na een paar weken voel ik zoveel rust en dankbaarheid.. kom maar op nieuwe fase in mijn leven…er is een nieuwe basis gelegd in mij… het voelt alsof ik opnieuw geboren ben.

Marian Zonneveld

Spiegelcoach, De Blauwe Zon

“Dank je wel Astrid voor alles wat je voor mij hebt betekent, ik blijf je trouw volgen want ik weet ook dat je elke keer weer met mooie nieuwe inzichten komt”.

Click here to learn more

In november 2016 kwam ik thuis te zitten met een Burn out. Op een moment dat ik het totaal niet verwacht had. Ik werkte in de thuiszorg als verpleegkundige en daarnaast was ik net begonnen met het uitwerken van mijn plannen voor mijn eigen bedrijf.

 

Ik werk al sinds mijn 17e in de zorg maar ben daar altijd zoekende in geweest wat ik nou echt leuk vond want nergens kon ik de zorg geven zoals ik dit graag wilde met meer persoonlijke aandacht voor de cliënt. Daarom dacht ik er al aan om iets totaal anders te gaan opstarten naast mijn baan in de zorg. Ik ben altijd graag aan het freubelen, mijn creativiteit zie je bij ons thuis ook overal terug komen. Al jaren riep ik tegen mijn man met onze creativiteit en onze gouden handen daar zouden we eens wat mee moeten gaan doen maar nooit eerder een stap hierin durven zetten omdat ik geen concreet plan had.

Maar in april 2016 kwam daar verandering in, ik had net het partijtje van mijn oudste dochter georganiseerd en zat midden in de voorbereidingen van de bruiloft toen de eerste concrete plannen op tafel kwamen. Ik vond dit zo leuk en kreeg zoveel energie hiervan, nu wist ik wat ik wilde: ik wil iets als evenementen organisator gaan doen, maar wel creatieve evenementen zodat ik mijn passie en creativiteit kan delen met andere mensen. Met deze plannen komen al mijn eerdere dromen samen: Zo heb ik al van jongs af aan de wens om met kinderen te werken, een eigen spreekuur draaien leek mij een paar jaar geleden ook te gek (klantencontact) en heb stiekem altijd al iets willen doen met mijn creativiteit.

Zo ben ik in september aan de slag gegaan om deze plannen uit te werken en ik voelde een hele fijne energie stromen, dit had ik in jaren niet gevoeld bij het werk wat ik deed. Echt ik voelde me super goed, in november was ik zo ver om naar kamer van koophandel te gaan. Ik had een weekje vakantie en heb toen ook deze stap gezet en twee dagen daarna stortte ik in, alle emoties kwamen los van afgelopen jaren want ik ben maar continu maar doorgegaan in alles wat ik deed en voelde, heb mezelf jarenlang aan de kant gezet om mijn gezin draaiende te houden, op het werk alles draaiende te houden en daarbij moest ook alles goedgedaan worden voor anderen, want ik voelde het zo dat als ik het niet goed doe word ik niet aardig gevonden. Continu kwam ik tijd tekort omdat ik te veel moest van mezelf en nu kwam ik mezelf tegen. Ik kwam via mijn werk bij de bedrijfsarts en hij raadde aan om iets te gaan zoeken met NLP-technieken, ondertussen was ik ook al gestart bij een psycholoog maar voor mijn gevoel kwam ik daar niet heel veel verder.

Thuis ben ik op Google gaan zoeken en toen kwam ik op de website van Astrid terecht, zij zou in januari een Minicursus Perfectionisme loslaten geven, toen ik de tekst las over perfectionisme, dacht ik gelijk ´oei dit gaat over mij´ hier moet ik wat mee dus schreef mij in voor de minicursus. Baat het niet schaad het niet dacht ik nog bij mezelf.  In de week van de minicursus zijn er al ontzettend veel kwartjes gevallen, ik legde de lat veel te hoog voor mezelf (en daarbij ook voor mijn gezin), ik was veel te veel bezig met wat anderen van mij vonden en had weinig zelfvertrouwen. Het voelde al zo fijn om er mee aan de slag te gaan in de minicursus, ik voelde me al zoveel beter dus ik besloot ook mee te gaan in de cursus Prima is Perfect. Tijdens de cursus prima is perfect leerde ik technieken waardoor ik me steeds beter ging voelen, mijn zelfvertrouwen steeg weer en het belangrijkst, ik leerde de juiste keuzes maken. Keuzes maken vanuit je gevoel, ik kan zeggen dat was in het begin niet makkelijk want dit had ik jaren niet gedaan.

Maar het voelde verdomde goed. En ook tijdens de cursus heb ik nog een paar keer gehad dat ik me even een periode weer opeens onzeker voelde maar die periodes duurde steeds korter, gewoon omdat ik dan weer geattendeerd werd op de oefeningen en na het doen van de oefeningen ging ik me weer beter voelen. Tijdens de cursus heb ik ook de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen in de thuiszorg want je leert ook dat je dingen moet vermijden (waar dat kan) die te veel energie van je vergen.  En mijn werk vrat al mijn energie op. Ik was al een dag van tevoren bezig dat ik de dag daarna weer moest en uit mijn werk was mijn energie weer op.  Het voelde als een enorme opluchting dat ik ging stoppen bij de thuiszorg, alleen toen al hield ik iets meer energie over.  Helemaal stoppen in de zorg is nog geen optie maar ik ben in de particuliere zorg gaan werken naast mijn werkzaamheden voor Made by Melissa. Noodgedwongen ben ik de helft minder gaan werken want ik kon niet dezelfde contracturen krijgen. Ook deze stap was doodeng maar doordat ik alle zorgen heel snel los kon laten hierover heb ik de stap durven zetten. Uiteindelijk kon ik ook meer uren investeren in mijn bedrijf waardoor deze in een korte tijd ook kon groeien. Mijn werk in de particuliere zorg doe ik er nu gemakkelijk bij, het zijn korte diensten, het werk is een stuk meer ontspannen doordat ik meer persoonlijke aandacht kan hebben voor de cliënt en houd daarnaast nog genoeg tijd over voor mijn bedrijf en mijn gezin.

Na het afronden van de cursus prima is perfect bleef ik maar doorgroeien, maar er was nog wel een ding wat continu in de weg zat: als iemand met feedback (ook soms opbouwende feedback) komt kan ik mezelf echt heel erg naar voelen. Voorheen bleef ik vaak lang in dat gevoel hangen, en werd ik gelijk erg onzeker was wel zo dat ik het makkelijk kon relativeren en het gevoel kan ombuigen naar een ander gevoel. Maar het gevoel bleef heel naar, alsof iemand diep vanbinnen elke keer tegen me schreeuwt, Melissa het met in een keer goed gedaan worden, je mag geen fouten maken. Wat zullen mensen dan van me vinden spookt het dan vaak door mijn hoofd. Dus ik nam weer contact op met Astrid of misschien een 1 op 1 hypnose sessie iets zou kunnen zijn om dit gevoel te verminderen. Ik kreeg heel snel antwoord van haar en ze heeft nog vlak voor haar vakantietijd gemaakt. Ik kwam bij haar voor de 1 op 1 sessie en we hebben met elkaar gesproken en ook toen vielen er weer wat kwartjes en daarna heeft ze de hypnose gedaan. Ik ging met een blij gevoel de deur uit.  De dagen daarna was ik erg moe maar de energie die ik daarna had was niet te beschrijven. Ook heb ik inmiddels situaties meegemaakt waarbij ik voorheen weer volledig van dichtsloeg maar het gevoel wat ik toen had is ver te zoeken.  Natuurlijk heb ik ook nog steeds mijn mindere dagen maar ook die mogen er zijn. Astrid heeft mij ook geleerd om deze dagen te accepteren en inmiddels kan ik dat ook als de beste.

Dankzij Astrid sta ik nu waar ik nu sta, ik heb de juiste keuzes gemaakt voor mezelf en voor mijn gezin, ik heb geleerd dankbaar te zijn voor elke kleine of grote stap die ik zet, ik stel kleinere doelen voor mezelf en daardoor ik ben meer ontspannen in de dingen die ik doe en doe nu alleen nog waar ik blij van word.  Mijn bedrijf is nu echt groeiende en ik ben bezig om van mijn hobby mijn werk te maken, doordat ik de lat veel minder hoog gelegd heb voor mezelf kon mijn creativiteit weer volledig stromen en dat geeft zoveel vrijheid. Ik barst nog van de leuke ideeën voor mijn bedrijf en ik weet ook zeker dat ik het nog heel ver kan komen hiermee.

Melissa Haas

Eigenaar, Made by Melissa

“Het mooiste cadeau aan mezelf”

Deelname aan het Pip Online VIP programma is het mooiste cadeau dat ik aan mezelf heb gegeven. Onwennig liep ik de praktijk in van Astrid, maar ze stelde me direct op mijn gemak. Vanaf dat moment voelde het goed ‘dit is de juiste keuze’. Al vrij snel kwam ze tot de kern door het stellen van de juiste vragen. Door de hypnose werden blokkades uit het verleden zichtbaar en kon ik deze achter me laten. Ik kreeg inzicht in wie ik ben, doe wat ik doe, maar vooral het besef dat ik andere keuzes kan en mag maken. De volgende gesprekken hebben bijgedragen aan verdere inzichten en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Nog steeds ligt de lat hoog en ook de twijfel kan toeslaan, maar nooit voor lang. Ik heb zoveel meer zelfvertrouwen, dit straal ik uit en geeft positieve energie. Er komt zoveel moois op mijn pad, waar nu van kan genieten en ook dankbaar voor ben. Ik voel me iedere dag groeien en ik ben dankbaar voor waar ik nu sta.

Belangrijk is dat je je open stelt en blijft stellen. Astrid is geen ‘magic bullet’. Je moet er zelf hard voor werken, jezelf diep in de ogen kijken en je angsten onder ogen zien. Levels of consciousness van David Hawkins (die Astrid gebruikt) laat zien dat ‘MOED’ de eerste stap is naar geluk …. en zo ervaar ik het ook.

Gun het jezelf, je bent het waard. 

Miranda

Hulp bij goede voornemens, pijn & verdriet oplossen

De aanleiding voor mijn traject met Astrid was dat ik juist goed in mijn vel zat en dat graag zo wilde houden. Ik lette goed op mijn gezondheid en ging weer sporten, ik wilde dat voortzetten. Doel was dat ik met de sessies in mijn kracht zou blijven. Uit ervaring wist ik dat een goed voornemen zo weer ongemerkt weg zou zakken en ik weer in mijn oude (slechte) gewoontes zou vervallen. Met de sessies van Astrid ging ik deze strijd met mezelf aan.

Astrid stelde bij het eerste gesprek de juiste vragen waardoor je vanzelf vertelt over je leven en als rode draad ook de mooie en slechte momenten voorbij komen. Knelpunten komen zo bovendrijven en het is uiteindelijk aan jezelf om te besluiten daar in een sessie iets mee te doen. Astrid laat je vrij, niet pushen. Tijdens het gesprek voel je zelf al aan of een onderwerp of gevoel van belang is of niet. Ik heb veel meegemaakt en was altijd bang voor pijn of verdriet uit het verleden. Het bijzondere is dat de hypnose sessies die ik onderging het verdriet of pijn juist omzette in een positieve kracht en positief gevoel.  Hierdoor kwam de kracht naar boven drijven die ik zocht.

De hypnose leek mij in het begin eng maar ik vond het een bijzondere ervaring, zonder verdriet of pijn (klein beetje) maar met een positieve wending. De negatieve ervaring uit het verleden kreeg een juiste plek en uiteindelijk een nieuw begin.

Het heeft allemaal even moeten bezinken maar ik merk dat ik nu op de weg zit die ik bij aanvang van de sessie voor ogen had. Een gezonde levensstijl proberen aan te houden en sporten. Zowaar… dat laatste doe ik nu 3x per week met veel enthousiasme. Dat is 10 jaar geleden. Hier heeft Astrid ook een rol in gespeeld.

Ik zit dus in de kracht die ik zocht. Bedankt Astrid!

Hilda (43  jaar), Edam

 

Onzekerheid, faalangst, perfectionisme

De sessies hebben mij een paar goede nieuwe inzichten opgeleverd en de hypnose vond ik een bijzondere ervaring (en niet eng zoals ik eerst dacht). Met name het veranderen van de beelden in mijn hoofd helpt mij goed om dingen die eerst moeizaam gingen nu anders aan te pakken. Twijfelen en uitstellen is vervangen door durven en meteen doen. Bovendien vind ik jouw positiviteit en energie heel aanstekelijk . Bedankt voor 3 prettige en leerzame sessies!

Astrid (45 jaar)

 

Moeite met keuzes maken, onzekerheid

Ik heb voor jou gekozen vanwege de integere en herkenbare teksten op je website. Ik vond die zorgvuldig en vertrouwenwekkend (ik had overigens de testimonials niet gelezen ;-))  en ik was ook echt gaan zoeken op de combinatie ‘ keuzestress en NLP). De teksten over hypnose triggerden mij, want ik wist niet of ik het moest (of kon) geloven. Het leek te mooi om waar te zijn en ik vond het ook wel wat spannend. Met name het idee om de controle los te moeten laten. Het bleek tijdens de hypnose ook dat ik daarmee eerst moeite had. Maar eng was het totaal niet, want ik bleef me tijdens de hypnose ook heel erg bewust van wat er gebeurde. Je hebt me met de hypnose en regressie en met de breinoefeningen (omkeertechniek) echt geholpen om heel veel onzekerheid los te laten. Ik vond de begeleiding nuchter, maar ook emphatisch. Voor mij was dat heel prettig. Je nam volop de tijd om  me te begeleiden.

Ik moet je zeggen, ik ging voor het eerst sinds jaren heel relaxed de zomervakantie in. Dat was echt wel bijzonder dus. En fijn. Ik had  veel meer rust (en tijd!) doordat ik veel minder pieker over allerlei dingen vanuit onzekerheid (zoals: kan ik het wel, ben ik wel goed genoeg, wat zullen anderen denken..).  Veel meer zelfvertrouwen in plaats van de voorgeprogrammeerde onzekerheid. En daardoor meer rust en focus.  Wat HEB ik veel tijd doorgebracht met gepieker en getob op mijn werk. Ik was me er niet van bewust hoe veel tijd dat kostte.

Henriëtte (53 jaar), Eindhoven

 

Jaloezie, onzekerheid

Al vele alternatieve geneeswijzen heb ik gedaan en stap voor stap heeft het mij als een ui die gepeld werd geholpen. Dit maal gingen mijn gevoelens ten koste van mijzelf en mijn relatie en door de geweldige ervaring van mijn dochter die geholpen werd met haar depressiviteit besloot ik ook contact met Astrid op te nemen. Het was vlak voor oud en nieuw dat ik het eerste telefoon gesprek had, ik vond mezelf vrij verwarrend en het enigste wat ik zeker weet dat dit een cadeautje voor mezelf zou zijn. Wetend dat er hulp zou zijn om uit de knoop te komen ging ik het nieuwe jaar tegemoet. De dag voor de hypnose sessie hadden we eerst een telefonisch gesprek van een uur, nu kon ik wel het gene wat me dwars zat op een rijtje zetten.  Jaloersheid, onzekerheid, geen zelfvertrouwen, angsten om verlaten te worden dat alles beïnvloedde mijn leven.

Die morgen van de sessie bracht mijn dochter mij naar Astrid, hoe zal ik me voelen als ik straks naar huis ga? Ik wist niet wat ik kon verwachtten, het enigste was dat ik weet dat met hypnose je hand omhoog kan gaan vanzelf en dan? Astid kwam voor mij als een vertrouwd en warm persoon over en na het uitleggen van wat hypnose is en dat ik van alles bewust zou zijn mocht ik relax op de stoel gaan zitten. Ik ben bang voor de tandarts, dus zij ik tegen mezelf ik ben niet bij de tandarts en ging heel relax zitten. Tijdens het testen merkte ik dat ze al bezig was me te hypnotiseren. Ze stelde vragen aan mijn onderbewuste en ja hoor mijn hand ging duidelijk omhoog ook al wilde ik het niet. Ik heb de behandeling als prettig ervaren al gauw kwamen we er achter waar de schoen bij mij wringt. Onbegrip door mezelf van het overlijden van mijn moeder op 11-jarige leeftijd, met alle schuldgevoelens van dien wat mijn hele leven beïnvloed heeft. Door onder hypnose in gesprek met mezelf en mijn moeder te gaan, kon ik mezelf vergeven, Astrid sprak nog vele woorden tot mij wat er voor zorgde dat ik me na de behandeling zo vrij en zo volwassen voelde, wat ik nog nooit eerder heb ervaren. Tijdens de hypnose kwamen wel al gauw de tranen, dat was goed het mocht er zijn en aan het eind was alleen maar de rust, de innerlijke rust waar ik zo naar verlangde. De zon scheen zo heerlijk haar kantoor binnen en op weg naar het station voelde ik me in de wolken. Geen naweeën, geen hoofdpijnen geen heftige emoties nee, alleen de hypnose.  En nu maar afwachten…  ik weet dat ik veranderd ben.

What a differents a day makes

Van binnen is er iets veranderd, hierdoor kan ik geduldig met mijn man praten, anders sprong ik altijd in de verdediging, sommige dingen die hij graag wil, deed ik niet en nu zag ik het nut. Ik leef echt in het nu en geniet en zie de dingen om me heen. Doordat er overdreven angsten verdwenen zijn, heb ik mezelf meer mogelijkheden gegeven, mijn zelfvertrouwen is gegroeid ik kan nu gemakkelijk nee zeggen of gesprekken aan gaan waar ik anders tegen op zag.

Ik wens anderen die ook al jaren worstelen met gevoelens die je niet wenst te hebben of je leven blokkeren een behandeling toe. Ik was 11 dat het probleem ontstond ik ben nu 58 en ben als ware herboren. Dank je wel Astrid dat je tijd voor me had, dank je wel Cindy dat je me op Astrid gewezen heb, Dank je wel Rob dat mee gaat in deze verandering wat jou ten goede is gekomen dank je wel Sonja dat ik dit gedaan heb.

Sonja (58 jaar), Uitgeest

 

Faalangst, slechte schoolresultaten, concentratiemoeilijkheden, onzekerheid

(1 sessie)

Ik ben nog steeds heel tevreden met hoe de sessie was verlopen. Ik heb nu veel minder moeite om als ik ga leren alles op een rijtje te zetten! Het heeft dus goed geholpen. Door het mp3-tje dat ik de avond voor een toets had geluisterd was ik op de een of andere manier veel rustiger en had geen stress, en de antwoorden kwamen veel makkelijker naar boven!

Nog een keertje heel erg bedankt, en ik houd je verder nog wel op de hoogte 🙂

Roos (17 jaar)

 

Lichamelijke klachten, oververmoeid, perfectionistisch

Lieve Astrid, dit moet ik echt even kwijt. Wat ben ik enorm opgeknapt! Rustiger, stabieler en ik knok niet meer tegen mijn vermoeidheid. Ik rust lekker uit en weet dat dit ook over zal gaan. Ben veel beter in staat goed voor mezelf te zorgen. Heerlijk! Burn-out klachten op zijn retour, begonnen aan die zo gewenste studie.  Ik geniet weer. Dank je wel voor je enorme inzet en vasthoudendheid. Ik zal bij iedereen opscheppen over hoe fantastisch je me begeleid hebt. Dus dat je maar even weet hoe blij ik ben en hoe dankbaar ik je ben.

Dank je wel!

Giny (Spijkenisse)

 

 

Angst, onzekerheid

Dit was mijn eerste ervaring met hypnose. Het is moeilijk rationeel te bepalen hoe het precies werkt en wat het met je doet want het gaat om je onderbewuste. De sessies met Astrid zijn vooral heel interessant en ook zeer rustgevend na afloop. Maar in de periode dat ik een aantal afspraken had met Astrid is er veel in mijn leven ten goede gekeerd en zijn angstklachten afgenomen. Astrid is erg overtuigend in de manier waarop ze je begeleid richting het onderbewuste en ik heb het idee dat het sterk heeft bijgedragen aan de recente positieve veranderingen in mijn hoofd en leven!

Bas (41 jaar) Amsterdam

 

Onzekerheid, denken voor anderen

(1 sessie)

De sessie is goed bevallen, vond het in het begin best spannend en merkte ook wel, achteraf gezien, dat er ook wel een beetje verzet in mijn lijf zat tijdens de sessie. Dat komt natuurlijk omdat ik toch iets vertrouwds (wel negatief maar toch wel iets vertrouwds) moest los laten en niet wist wat er voor in de plaats zou komen.

Ik merk dat ik het negatieve gevoel in mijn buik kwijt ben, grappig is om te merken dat er nog wel automatisch negatieve gedachten opkomen maar het bijbehorende negatieve gevoel er niet bij is. Ik stap meer af op de dingen die ik wil doen en moet doen, zonder daar echt het vervelende zenuwachtig gevoel bij te hebben. Uiteraard is er nog wel een lichte spanning, maar die is niet meer storend.
Wat mij vooral opvalt is dat als er een communicatiestoring is tussen mij en iemand die op het werk boven mij staat, ik de fout niet automatisch meteen bij mezelf leg maar zie dat die juist (ook) bij de ander ligt.
Ik heb ook niet meer de gedachte van wat zal men van me vinden, heel prettig.

Het algehele gevoel is het beste te omschrijven als  “de schaamte voorbij” .
Ik ben gelukkig wel mezelf gebleven en ben steeds meer, tevreden met mezelf en zelfs trots op mezelf en wordt daar vaak heel erg blij van (bijna euforisch soms). En ik verwacht dat dit gevoel alleen maar zal gaan groeien in de loop van de tijd.

Dus bij deze heel erg bedankt voor je hulp.

Jeanine

 

Onzekerheid, gevoel ‘niet compleet’ te zijn, te veel in het hoofd, niet voelen (intuïtie)

1 sessie gewonnen

We zijn inmiddels een week verder nadat ik bij jou ben geweest. Dit heb ik bewust gedaan. Ik wilde kijken of ik het gevoel dat ik bij jou had kon vasthouden. Het is een hele bijzondere ervaring geweest en het meest bijzondere is dat ik het gevoel kan vasthouden. Oa. de knoop in mijn buik is weg, ik ben me daarvan bewust. Als ik bijv. aan werkverandering denk, heb ik nu een “weten” dat het goedkomt en dat ik er eigenlijk ook wel aan toe ben om te veranderen,….en dan blijft het rustig in mijn buik!!!!

In het begin dacht ik dan,…komt die angstknoop nu echt niet,……maar nee die is tot nu toe nog weggebleven en ik ga ervan uit dat die weg blijft. Ik voel me vrolijker en de sombere gevoelens zijn weg. In het begin, dat is een oud patroon,…verwacht je gewoon dat het inenen de hoek weer komt omzeilen,……..bij die gedachte “wiebel” ik met mijn tenen om het gevoel tijdens de sessie weer terug te halen,….want ik wil dat het wegblijft.

Ook heb ik het gevoel minder te willen slikken van alle supplementen en middeltjes die me zijn aangeraden om me beter te laten voelen. Ook ben ik al jaren op zoek geweest naar mensen die me zouden kunnen helpen met mijn klachten,….inenen heb ik de gedachten dat ik het zo zat ben en dat ik gewoon verder wil zonder allerlei therapeuten. Ik ben rustiger. Ben veel oude zooi aan het opruimen in huis, etc. Soms komt er nog een punt voorbij dat ik zou willen veranderen, ik zie mezelf dan voor me en stuur de gedachte naar mezelf toe. Het is heel bijzonder hoe of jouw behandeling heeft gewerkt,…zoo lang lopen tobben,….en je woont zo dichtbij,….ik durfde niet. Ik ben superblij dat ik bij je mocht komen.

José (Alkmaar)

 

Burn-out, perfectionisme, onzekerheid

Toen ik al een tijdje thuis zat met burnout/depressieklachten, wees een vriendin mij op ‘Zon in je leven’. Zodra ik begon te lezen op de website, was ik enthousiast. En dat zegt nogal wat voor iemand die down thuis zit! Gemaild, gebeld en intake gedaan. Uit de intake heeft Astrid terecht geconcludeerd dat ik behoorlijk last had van de combi faalangst/perfectionisme, met een gigantisch gebrek aan vertrouwen in vooral mezelf.

De eerste sessie was een hypnose-sessie. Reuze spannend, naar zeker niet eng of raar. Astrid straalt rust en vertrouwen uit. De sessie was indrukwekkend en heel emotioneel. Ik vond het verbijsterend om te merken wat er allemaal in je onbewuste geheugen zit en wat je jezelf daarover hoort vertellen. En het is bijzonder om te merken wat er alsnog een plek kan krijgen, ook al heeft gaat het over dingen in een ver verleden. Na deze eerste sessie reed ik met een dikke grijns op mijn gezicht terug naar huis. En die grijns ging niet meer weg. Ik merk nu nog steeds dat mijn faalangst minder is, en dat mijn perfectionisme is veranderd in een ‘goed is ook goed genoeg!’, wat veel meer rust geeft.

Het lijstje met veranderingen dat ik voor mezelf een week na de hypnose sessie maakte:

– ik slaap!!! Diepe droomloze nachten, wat een luxe!
– ik ben veel rustiger en heb meer energie, omdat er veel minder wegstroomt naar onbewuste nare momenten in het verleden
– mijn ademhaling gaat ineens naar mijn buik; alsof er letterlijk een blokkade is weggehaald!
– ik sta wat steviger in mijn schoenen en heb weer zin om dingen te doen

Een week na de hypnose sessie hebben we een enneagram sessie gedaan. Ook die was erg de moeite waard. Het geeft je inzicht in wat voor type persoonlijkheid je bent, waar je energie van krijgt en waar juist niet van. In mijn geval bleek ik al heel lang juist dat waar ik energie van krijg te verbannen uit m’n leven, in een poging om alle ballen in de lucht te houden. Erg leerzaam dus! Het roer is om, en ik geniet weer van van alles. En heb besloten om alsnog die ene leuke opleiding te gaan doen….

Sonja (Haarlem)

 

 

Overspannen, onzeker

“Toen ik afgelopen zomer na mijn vakantie, waarin ik totaal niet tot rust kon komen, weer aan het werk ging bleek dat niet meer te lukken. De emmer was zogezegd vol.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat dat niet eens zozeer aan de werksituatie lag, maar veel meer aan de manier waarop ik daar zelf in stond en mee omging. Nee zeggen was iets waar ik erg slecht in was, daarnaast wilde ik ook nog eens alles wat ik deed perfect uitvoeren, wat natuurlijk niet lukte en waardoor ik uiteindelijk dingen liet liggen.

Toen kwam “toevallig” Astrid op mijn pad en bij haar ben ik het 1 op 1 coachingtraject gaan doen.

De eerste sessie gaf al gelijk een enorm positief effect, de geleerde technieken en oefeningen kon ik meteen met succes in praktijk brengen. Na de tweede en derde –tevens laatste- sessie voelde ik me een ander mens, in positieve zin. De sessies waren lang niet zo zwaar als ik had gedacht, wel ongedwongen en ontspannen, eigenlijk zelfs ook heel leuk. Ik vond het bijna jammer dat ik klaar was, maar had ook het idee dat ik zelf goed verder kon. En tot nu toe gaat dat prima, al moet ik mezelf af en toe nog wel even bijsturen. Maar dankzij de geleerde technieken is dat geen enkel probleem.

Ik heb nu al veel meer vertrouwen in mezelf, en kan daardoor ook beter voor mezelf opkomen. En dat voelt goed, heel erg goed, en het gaat alleen nog maar beter worden!

Astrid, bedankt!!”

Sandra (45 jaar), Haarlem

 

Angst, rijangst

In de praktijk van Astrid ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met hypnose. Ik had geluk want Astrid was net bezig met een verdieping van haar kennis op het gebied van hypnose en wilde haar opgedane kennis natuurlijk graag in de praktijk brengen.

Mijn kennis over hypnose was nul. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar had mezelf wel voorgenomen om alles over me heen te laten komen. Ik zat hier immers niet voor niets. De hele sessie heb ik mezelf aanwezig gevoeld. Het was dus niet zo dat ik “weg” geweest ben. Op een gegeven moment stelde Astrid vragen aan mijn onbewustzijn waarop ik moest antwoorden door het bewegen van bepaalde vingers. Tot mijn verbazing bewogen mijn vingers inderdaad als in een reflex. Tijdens het stellen van de vragen heb ik me nog afgevraagd of ik de boel zou kunnen manipuleren door zelf de antwoorden te sturen. Of dat kan weet ik niet. Zoals gezegd werd ik niet voor niets onder hypnose gebracht. Ik vond dan ook dat ik de antwoorden maar gewoon moest laten komen. Ik wil mijn ervaring over hypnose graag delen zodat iedereen weet dat het niet eng is of dat je helemaal van de wereld bent waarbij er dingen gebeuren die je liever niet wilt. Misschien dat er diverse vormen van hypnose zijn, maar bij Astrid was dit zeker niet aan de orde. Zij was misschien in controle,maar ik heb constant het gevoeld gehad dat ik ook in controle was. Bovendien heeft de hypnose sessie  me erg goed geholpen.”

Tanja (44  jaar)

 

Angst, piekeren, onzekerheid

“Ik heb net de laatste sessie van de een-op-een coaching bij Astrid gehad en rij weer naar huis richting noorden. Het regent, maar de zon kan het niet laten om in mijn rijrichting een hele mooie regenboog te laten zien.

Het is net alsof ik de zonnestralen voor de regenboog van Astrid heb meegekregen. Een kleur voor elk onderwerp (angst, piekeren, onzekerheid) dat we in de drie sessies hebben besproken en waarvoor Astrid mij een aantal technieken heeft geleerd om vervelende gevoelens in iets positiefs te veranderen of bepaalde gedachten minder belangrijk te maken.

Ik heb de sessies met Astrid als zeer leerzaam en prettig ervaren en kan de coaching dan ook iedereen aanbevelen.”

Annette (52 jaar), Ruinerwold

 

Doemdenken, angsten

‘Ik liep op een gegeven moment tegen dingen aan (doemdenken, angsten) waarvan ik wist dat ze op te lossen waren en dat ìk dat ook zelf zou kunnen, maar ik had geen idee hoe of waar te beginnen. Door haar duidelijke uitleg en aanpak, concrete oefeningen en humor heeft Astrid mij goed geholpen. Zij heeft mij laten zien en vooral laten voelen dat ik zelf invloed heb op de dingen die ik meemaak, denk en beleef. Haar You-tube filmpjes zijn erg fijn om terug te kijken en hiermee te oefenen. Ik ben pas net begonnen met wat ‘zo’n’ toe te laten in mijn donkere kamer, maar ik merk nu al dat ik meer kan zien, durf te zien!’

Lenca (31 jaar) Alkmaar

 

Angst en piekeren

Enkele maanden geleden heb ik de stap genomen om de 1 op 1 sessies te volgen bij Astrid voor de hardnekkige angstgevoelens en piekergedachten die mij in de weg zaten.
Ze blokkeerden me en brachten me verder weg in een isolement.

Na de sessie’s is het in een rap tempo gegaan en heb ik vele technieken en inzichten meegekregen om de piekergedachtes en angstgevoelens de baas te worden en te blijven. Ik heb me lang niet zo bevrijd, sterk, zelfverzekerd en gemotiveerd gevoeld.
Dank je wel hiervoor Astrid.

Naima (28 jaar), Rotterdam

 

Angsten, piekeren, onzekerheid

Na een nare ervaring begin april 2012, ben ik langzamerhand in een steeds groter wordende negatieve spiraal terecht gekomen. Ik had weinig eigenwaarde, beleefde onnodige angsten en kon nachten lang piekeren. Na bezoek aan een psycholoog, die mij niet kon helpen, heb ik meerdere malen mijn klachten ingetypt bij Google. Zo kwam ik bij Astrid terecht.

Ook ik heb 1 op 1 sessies gevolgd. De eerste dag was zwaarder als verwacht, maar zeker succesvol. In totaal heb ik vier sessies gevolgd, en tot nu toe heb ik alles als zeer waardevol ervaren!

Ik pieker niet meer, merk dat ik stukken beter met situaties kan omgaan en ik ben weer bezig mijn leven op te pakken. Ik ben blij met de technieken die ik via NLP/Astrid heb geleerd, ik kan nu zelfs weer om lachen als ik in een vervelende situatie zit. Ook geloof in dat het gedeelte van de sessie, waarin Astrid met je onderbewuste bezig is mij goed heeft geholpen. De oude Michel is (bijna) terug!

ASTRID BEDANKT!!

Michel (40 jaar), Arnhem

 

Perfectionistisch en gestrest

Ik heb jouw oefeningen al een aantal keren gedaan – kleur naar buiten en binnen en het filmpje (tijdens autorijden, op het werk, en lopend op straat) en het werkt goed. Tevens gebruik ik de tips, aandacht verleggen, houding veranderen, jezelf een compliment geven maar ook vooral: ‘Het is niet erg”.  🙂

Begin vorige week moest ik een workshop begeleiden en ik had deze totaal niet voorbereid…. geen powerpoint, was ook niet zeker over het doel van de avond, dus een ergere voorbereiding kun je niet voorstellen……

Ik heb mij hier creatief uit gered en het belangrijkste is dat ik het  mijzelf niet kwalijk nam … (het hoeft niet perfect en accepteer dit).  Al met al heeft de cursus mij goed geholpen om actief met alles aan de slag te gaan 🙂 Ik ben ervan overtuigd dat onze 1 op 1 sessie ook heeeeel goed was dus ik ben super blij dat jij mij hebt kunnen helpen.

 Marja (45 jaar) Amsterdam

 

Energielek

De één-op-één gesprekken met Astrid hebben mij meer inzicht in mijzelf en innerlijke rust gegeven. Vooral de visualisatie-oefeningen hebben mij erg geholpen. Het is apart om door één oefening aan den lijve te ervaren hoe een niet-realistische gedachte – waarvan je eigenlijk heel goed weet dat die niet-realistisch is – een enorme wissel op je energiehuishouding trekt, zonder dat je dat echt door hebt. Deze belemmerende opvatting is weg en dat geeft ruimte.

De bijeenkomsten bij Astrid gaven mij steeds een prettig en ontspannen gevoel. Ik kan dit iedereen aanbevelen.

En een jaar later kwam Hanneke nog een keer langs:

De interactie met mijn kinderen, mijn team en mijn cliënten is sterk verbeterd doordat ik duidelijk ben en ook een beroep op hen doe. Door de omstandigheden moet dat ook, maar het resultaat is dat ik veel meer bereik met minder energie. Mocht ik weer eens vastlopen, dan bel ik je opnieuw. Voor nu geniet ik vooral van alle positieve dingen die op mijn pad komen.

Hanneke (45 jaar), Uitgeest

 

 

Perfectionistisch, woede

Zelf weer in de drivers seat!

Hoe fijn is het dat er iemand is die je helpt negatieve gedachten, overtuigingen en piekermomenten om te zetten in iets positiefs? Precies, heel fijn! Astrid heeft mij daarin geholpen. In een roerige periode in mijn leven speelde mijn brein graag spelletjes met mij en na 4 sessies bij Astrid heb ik zelf de regie weer in handen. Dit geeft zelfvertrouwen, luchtigheid en brengt het plezier weer terug in mijn leven. Dank je wel!

Pauline (38), Landsmeer

 

Perfectionisme, onzekerheid, depressiviteit

Vorig jaar heb ik de cursus Perfectionisme en Faalangst gevolgd bij Astrid. Als moeder van 3 kinderen zat mijn perfectionisme me in de weg. Ik merkte dat ik de eisen die ik aan mezelf stelde niet meer realiseerbaar waren in combinatie met een baan en de kinderen. Er moest iets veranderen en wel ikzelf!

Tijdens mijn zoektocht op het internet naar perfectionisme kwam ik terecht op de site van Astrid. Wat een feest der herkenning waren de dingen die ik op haar site las. Ook ik was onzeker, soms depressief, gunde mezelf geen tijd voor ontspanning etc. Ik heb mezelf ingeschreven voor de cursus. De afstand vanuit het oosten naar Alkmaar had ik er graag voor over.

Tijdens de cursus hebben we gezamenlijk een aantal oefeningen gedaan waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik merkte na een tijdje dat ik toch behoefte had op maat advies en tips toegesneden op mijn situatie.

Ik heb daarna een 1-op-1 coaching gedaan. Dit waren 3 zeer prettige sessies. Astrid is een hele prettige persoonlijkheid waarbij je jezelf meteen heel ontspannen voelt. Dit maakte het gemakkelijk om dingen waar je tegenaan loopt te bespreken.

Ik heb geleerd op een veel positievere manier naar mezelf te kijken en niet teveel te moeten van mezelf. Eveneens heeft Astrid tijdens 2 sessies hypnose op mij toegepast. Iets dat ik alleen maar kende uit vreemde tv programma’s, maar het met Astrid gewoon aandurfde. De hypnose was echt heerlijk! Helemaal ontspannen terwijl Astrid op je onderbewuste inpraat om nog efficiënter bezig te zijn. Ik vond het elke keer spijtig dat de hypnose voorbij was, maar heb nu wel geleerd hoe ik mezelf ook beter kan ontspannen.

Kortom: Astrid heeft echt gezorgd dat er iets is veranderd in mij. Ik ben er nog niet maar heb er met alle tips en voorbeelden die ik heb gekregen alle vertrouwen in dat het steeds beter gaat.

Angelique (36), Zutphen

 

Geen nee durven zeggen, niet kunnen kiezen

“Jouw fantasie is de sleutel” en zo is het exact gegaan… Dit artikel is een hele mooie en juiste samenvatting van mijn ervaring met NLP en met Astrid.

Inderdaad..ik zat 3 jaar lang op een voor mij ongezonde weg, mede door Astrid (NLP) ben ik dat ook daadwerkelijk gaan ‘’voelen’’ en heb ik de stap durven en kunnen nemen om deze ongezonde situatie achter me te laten. Ik wordt weer mezelf, en dat voelt goed.

Wil ik afsluiten met een uitspraak van Goethe:

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren”

Diep in je hart weet je wat goed voor je is, vertrouw op je gevoel….hoe je dat moet doen…dat kan Astrid je leren. Succes!

Esther (42), Zaandijk

 

Perfectionisme, verstoorde verhoudingen op de werkvloer

Ik wil je heel erg bedanken voor jouw begeleiding in de afgelopen periode. Je hebt me geholpen met het krijgen van belangrijke inzichten die mijn leven drastisch veranderen. De wereld om mij heen is niet veranderd: ik heb in jouw veilige omgeving geleerd naar mezelf te kijken en te signaleren hoe ik reageer op mijn omgeving en waarom.

Vervolgens heb je me handvatten en oefeningen aangereikt waarmee ik aan de slag ben gegaan. Ik ervaar dagelijks kleine en grote positieve resultaten. En nu heb ik een belangrijke stap gezet waardoor ik een andere nieuwe uitdagende richting heb gegeven aan mijn (werkzame) leven. Nogmaals bedankt en ik we komen elkaar zeker weer tegen!

Ellen (50 jaar), Alkmaar

 

Opkrabbelen na scheiding

Ik ben de winnares van een persoonlijk coachingstraject van Astrid naar aanleiding van een prijsvraag in het NHD. Ik las haar artikel en ik wist dat de NLP aanpak me kon helpen.
Ik zat in een rotperiode (scheiding) en had van nature al een gebrek aan zelfvertrouwen.
Om m’n toekomst stevig in te gaan, wilde ik mezelf graag sterker maken. En dat is zo goed gelukt. Naast het feit dat NLP gemakkelijk toe te passen is voor uiteenlopende situaties en gevoelens, is Astrid ook nog een heel prettige persoon om de coaching mee te doen. Ik voelde me meteen op m’n gemak bij haar.

Sinds de afronding van het coachingstraject hoor ik van mensen dat ik weer straal. Ik heb mezelf hervonden en dat is een overweldigend gevoel. Ik ga niet terug naar m’n oude ik, maar naar m’n nieuwe ik. En die is zoveel leuker!!!

Astrid, ontzettend bedankt hiervoor.

Kim (34 jaar), Egmond aan den Hoef

 

Burnout

“Het heeft mij verbaasd hoe snel en gemakkelijk je brein/onderbewuste is te beïnvloeden en daardoor je gedrag zo makkelijk positief wordt beinvloed.  Astrid is praktisch en to the point, direct op problemen inzoomend aan de hand van je persoonlijkheids(type) en met eenvoudige NLP technieken.

Ik heb diverse boeken gelezen en therapeuten gezien, maar dat in combinatie met deze praktische benadering is voor mijn herstel van een burnout essentieel gebleken!

Freek (39 jaar), Amsterdam

 

Perfectionisme

De tijd vliegt. De workshop heeft inmiddels al bijna drie maanden geleden plaats gevonden. Maar ondanks de drukte van alledag, zijn jouw woorden en handreikingen absoluut bij mij geland. Ik vond het een hele leuke, zinvolle c.q. zonvolle introductie van NLP.

In een open en ontspannen sfeer werden ervaringen gedeeld met anderen, die je niet kent maar waar je toch heel gemakkelijk dingen van jezelf durft te laten zien.  Mede door jouw vriendelijke en ontspannen leiding. Je hebt mij laten ervaren hoe bepaalde NLP-technieken werken. Dat heeft absoluut al iets opgeleverd en zal me vast en zeker nog meer gaan brengen in de toekomst. Ik wil mij dan ook graag verder gaan verdiepen in NLP. Astrid, ondanks dat het al weer even geleden is. Hartelijk dank voor deze workshop! Ik zou graag meer trainingen bij je willen volgen. Als ik dichter in de buurt had gewoond, dan zou ik mij direct ingeschreven hebben voor je NLP stoomcursus. Ik wens jou graag alle succes in de toekomst met je eigen bedrijf,  en ik weet zeker dat jij met jouw zonnestralen nog vele andere zal weten te raken!

Astrid (40 jaar), Nijmegen

 

 

Herstel na ongeval (PTSS)

Na een ernstig autoongeluk op de snelweg -waarbij ik van geluk mag spreken dat ik nog leef- veranderde mijn leven in één klap doordat ik last kreeg van een posttraumatische stress stoornis. Ik raakte ineens overal bang voor en heb zelfs een periode mezelf verwaarloosd. Ook had ik last van straatvrees en wilde ik liever geen andere mensen onder de ogen zien.

Om de problemen te verhelpen heb ik een zoektocht doorgemaakt naar de juiste behandeling, psychologen, cognitieve gedragstherapie en emdr therapie hebben uiteindelijk niet geleid tot veel verbetering. De trainingen bij Astrid hebben mij tools gegeven om de negatieve gedachten te stoppen. Negatieve gedachten voortvloeiend uit gegeneraliseerde angsten en gedachtenpatronen. Ik probeer nu weer de zonnige kant van het leven in te zien en dat lukt ook dankzij deze training ook.

Kortom: in korte tijd heb ik zeer veel progressie gemaakt. Astrid heeft me laten zien dat je je brein de goede kant op kan sturen op de momenten dat dat nodig is. En dat had ik echt nodig!

Jasper (38 jaar), Castricum

 

Gebrek aan zelfvertrouwen en richting, huwelijksproblemen

“Ik ben heel blij dat ik de training gevolgd heb, het voordeel is dat je in korte tijd resultaat kunt bereiken, daar kan geen psycholoog tegenop. Het ‘omzetten’ van negatieve gedachten en gevoelens in positieve heeft mij zeer geholpen. Wat voel je en zie je als je negatief denkt en hoe kun je dat omkeren? In de praktijk is het makkelijk om dat gevoel weer op te wekken zodat je het negatieve herkent en kunt sturen op het positieve.

Een doel in mijn leven zag ik niet zo voor me, ik wist wel wat ik vooral NIET wilde. Doordat je het mij hebt laten zien in de zin van ‘het voor je zien’, is mijn doel zichtbaar geworden en daardoor (makkelijker) te verwezenlijken. En ‘last but not least’, mijn zelfvertrouwen is een stukje gegroeid, dankzij NLP, en dankzij jou natuurlijk.”

Een half jaar later mailde Joke nogmaals:

“….ja het gaat heel goed met mij. NLP doet wonderen. In het dagelijkse leven heb ik het niet zo in de gaten, maar onbewust heeft het mij toch goed geholpen, en nog steeds. Ik heb tijdens onze sessies weinig over mijn ‘situatie’ verteld maar ik lag toen in scheiding.  Na een half jaar uit elkaar hebben we de draad weer opgepakt en het gaat zoveel beter dan daarvoor.  Door jouw oefeningen te doen zijn veel dingen naar de achtergrond geraakt waardoor ik niet meer zo ‘boos’ en machteloos was en me kon focussen op de dingen die wel goed gaan. Dus bij deze….dank je wel :-)”

Joke (49), Texel

 

 

Gebrek aan zelfvertrouwen in werksituatie

“De sessies met Astrid hebben mijn verwachtingen overtroffen. De manier waarop Astrid de zaken aanpakt geeft meteen een gevoel van vertrouwen. En dan loopt het verder als vanzelf. Ik ben er in ieder geval een stuk vrolijker van geworden. En dat heeft weer prettige gevolgen voor iedereen met wie je dagelijks te maken hebt.”

Bert Bakker, Marken

 

 

Angstig (o.a. voor autorijden), perfectionistisch, relatieproblemen

Mijn ervaring bij jou was fijn, en heb veel bereikt met mezelf, en raad iedereen aan om bij jouw een sessie te doen. Ik weet ook via mijn type 9 wat mijn persoonlijkheid is en weet wat mijn bepaalde gedrag is en wat ik daar aan kan toepassen of kan leren te verbeteren.
Dat je je negatieve gevoelens stop kan zetten om het om te zetten in het positieve, daarbij heb ik het gevoel dat ik meer rust in mezelf heb gevonden ook mede dat ik meer naar mezelf luister. Ik ben heel blij dat ik de stap naar jou heb gezet.
Astrid dank je voor je begeleiding en je inzet voor mij.

Petra (28), Zaandam

 

Onzeker, weinig zelfvertrouwen, perfectionistisch

“Het was geweldig om te ervaren hoe Astrid in slechts enkele uren kan bereiken dat ik de wereld om mij heen, die nu eenmaal niet verandert, op zo’n andere wijze kan beschouwen dat ik mij nog slechts kan herinneren dat ik daar grote problemen zag maar mij nu niet meer goed kan voorstellen waarom ’t zo moeilijk leek. Kortom: Astrid zorgt voor een échte geïntegreerde verandering, héél prettig en de moeite en kosten meer dan waard!”

(Astrid: Bijna een jaar later kreeg ik de volgende update:)

“Ik laat je graag weten dat het mij inderdaad heel erg goed gaat! Ik herinner mij nog wel hoe ik tijdens de sessies bij jou mij zelf dreigde te verliezen in niet echt versterkende emoties, en ben heel blij dat je mij toen hebt kunnen bewegen tot een keuze voor ander gedrag. Het heeft mijn leven veel gemakkelijker en prettiger gemaakt! En steeds meer ervaar ik dat ik veel effectiever ben als ik gewoon bij mijzelf blijf, in plaats van heel erg (geforceerd) mijn best doen. En niet alleen ik, ook mijn omgeving profiteert mee.”

Meta (49 jaar), Heerhugowaard

 

Relatieproblemen

Ik ben 2 x bij Astrid geweest. De eerste keer vond ik haar scherp tijdens het afleggen van een persoonlijkheidstest. De juiste vragen, voelde me ontspannen, als in een goed gesprek in een prettige kamer. Laatste half uur oefeningen gedaan, eenvoudig, maar zeer doeltreffend. Eenmaal thuis volgde ik haar adviezen op, ook kreeg ik een prima verslag en oefeningen op maat toegestuurd.

De 2e sessie voelde ook goed, dieper verankeren van positieve gevoelens. Uiteindelijk doe je het allemaal zelf, prachtig hoe het kwade vervangen wordt door ruimte. Die ruimte, die mag je zelf invullen. En dat voelt nog steeds heel erg goed. Ik kan het Enneagram iedereen aanraden! Astrid is daarbij een prima coach. Well done!

Bas (38 jaar), Amsterdam

 

Onzeker, angstig, perfectionistisch

Mijn ervaring bij jou was fijn, en heb veel bereikt met mezelf, en raad iedereen aan om bij jouw een sessie te doen.
Ik weet ook via mijn type 9 wat mijn persoonlijkheid is en weet ik wat mijn bepaalde gedrag is en wat ik daar aan kan toepassen of kan leren te verbeteren.
Dat je je negatieve gevoelens stop kan zetten om het om te zetten in het positieve, daarbij heb ik het gevoel dat ik meer rust in mezelf heb gevonden ook mede dat ik meer naar mezelf luister. Ik ben heel blij dat ik de stap naar jouw heb gezet.

Astrid dank je voor je begeleiding en je inzet voor mij.

Esther (30), Hoofddorp

 

 

Perfectionistisch, gespannen

“Wilde je laten weten dat je consult mij zo onwijs goed heeft gedaan, alles bij elkaar met het Enneagram en NLP. Ik was vooral zo opgelucht om in te zien over dat perfectionisme en wat ik doe met stress en spanning of juist ontspanning. Sinds onze afspraak is de eczeem in mijn handen helemaal of bijna helemaal weg (dat wisselt met kleine stress of perfectionisme oplevingen:-)). Ik kan weer ringen dragen en was mijn handen lekker met zeep etc!! Gaaf he!!!!”

Renske (30), Utrecht

 

Extreme vermoeidheid, spanning en onzekerheid

Na een periode van 1,5 jaar vermoeid te zijn geweest, waarbij ikzelf de diagnose had gesteld: ‘ach het is druk op de zaak’, bleek ik een significante vernauwing aan mijn kransslagader te hebben. Gelukkig net op tijd erbij, vervolgens gedotterd en ik dacht direct mijn werkzaamheden op te kunnen pakken.

Helaas dat lukte niet, het hart deed het weer goed maar de vermoeidheid bleef. De eerste drie weken thuis gebleven en dan heb je ook weer tijd om aan jezelf te denken en te werken. Via google bij Astrid uitgekomen. De site en behandeling sprak me wel aan ik had alleen één maar. Het werken met een eneagram daar had ik niet veel vertrouwen in omdat dit in mijn optiek een persoon te veel in een hokje drukt en daar hou ik nou net niet van. Hierover telefonisch met Astrid van gedachten gewisseld, dit gesprek voelde goed aan. We hebben een afspraak gemaakt voor drie sessies.

De “klik”bij de eerste sessie was er direcht. De uikomsten van het eneagram verraste mij niet omdat de uitkomst heel bijzonder was maar juist omdat het heel herkenbaar was. De sessies hebben mij erg geholpen om weer “te voelen”en te luisteren naar emoties en deze om te kunnen zetten van negatief naar positief.

Wim (52), Sliedrecht

 

Onzeker, fobie

“Het mooiste en beste wat ik heb geleerd tijdens de consulten bij Zon in je leven, is dat je werkelijk je hersenen “in de war” kunt brengen door eens niet negatief over toekomstige situaties na te denken, maar diezelfde situatie juist heel positief in te beelden. Dat is zo mooi en effectief!”

Marc (37 jaar)

 

Piekeren

“Ik ben erg blij dat ik naar jou toe ben gekomen en op een simpele – down to earth-manier heb geleerd de klik in mijn hoofd te maken om anders en minder negatief te denken. Ik wist niet dat het zo makkelijk was. Ook het bepalen van mijn Enneagramtype gaf me een hoop inzicht in mezelf en daardoor is het een stuk makkelijker om mezelf en mijn gebreken te accepteren en er een positieve draai aan te geven.”

Marjan (43 jaar), Oudkarspel

 

Depressiviteit en stemmingswisselingen

“Astrid, ik wil je bedanken voor hetgeen je me geleerd hebt. Ik was namelijk zeer depressief en jij hebt me doen inzien dat ik mijn gedachten om kan draaien, sturen en veranderen. Ik moet eerlijk toegeven dat de oefeningen voor mij niet eenvoudig waren (en nog steeds niet), maar ik geloof erin. Ik wil dit vast houden en ermee verder want ik weet dat dit mijn leven (niet alleen tijdens een depressie) zoveel rijker maakt.”

Carina (44 jaar),  Oudkarspel

 

Nare herinneringen en onzekerheid

“NLP en het enneagram zijn voor mij een stukje in de puzzel geweest in mijn hele avontuur naar het (weer) mezelf worden. Sinds ik weet dat mijn humeur soms omslaat uit gewoonte en zonder directe aanleiding en ik daar met een oefening wat aan kan doen komt het steeds minder voor. De gesprekken met Astrid tijdens de NLP sessies hebben me erg goed gedaan. De oefening waar ze een gek riedeltje zingt zal me altijd bij blijven. Die herinnering doet me glimlachen, of ik wil of niet!”

Daniëlle (27), Alkmaar

 

Relatieproblemen / geen ‘nee’ kunnen zeggen

“Rust in je hoofd creëren, dat is wat Astrid me heeft meegegeven tijdens de coaching. Het je eigen maken dat veel dingen niet zo erg zijn als je denkt en dat wát je denkt, alleen jouw stem is, waar je eigenlijk niemand mee lastig valt. Ik vond, na een paar sessies met Astrid, dingen die ik voelde of dacht ineens niet zo beladen meer, net of het mocht op 1 of andere manier. En daarbij is het ook nog eens een hele lieve meid die je energie geeft!”

Chantal (36 jaar), Langedijk

 

Onzekerheid / faalangst

“Via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor je hulp om grotendeels van mijn angst af te komen. Maar ik ben ook gaan inzien, dat vooral mijn manier van denken mij zo angstig maakte. Dankzij de technieken die je mij aangeleerd hebt ben ik minder bang om een bepaalde situatie aan te gaan. Soms heb ik nog een beetje moeite om de ’techniek’ tijdens een situatie toe te passen, maar dat gaat steeds beter. Oefenen en herhalen is dus wel belangrijk. Niet alle technieken kan ik goed gebruiken, maar na de eerste sessie merkte ik al resultaat. Ik ben niet meer bang om iets te zeggen, ik probeer kalm te blijven en laat het op mij afkomen. Dank je wel!”

Ellen (23 jaar), De Rijp

 

Piekeren

“Ik wist al veel van verschillende communicatiestijlen en type mensen af, alleen na de coachingssessies met Astrid wist ik er ook mee om te gaan en kan ik nu nog beter de mensen begrijpen met wie ik omga. Daarnaast kan ik nu niet leuke dingen en herinneringen omzetten door o.a. de emotionele lading weg te halen. En piekeren doe ik niet meer! Dus dank je wel, Astrid!”

Martie (39 jaar), Alkmaar

 

Negatief denken

“Wat meer zon in je leven kan nooit kwaad, dus ik had mij geabonneerd op de ‘Zonnestraal’. Vervolgens heb ik 3 NLP sessies gehad en veel geleerd over positiever denken. Astrid geeft veel en op een positieve manier tips over ‘Zon in je leven’. Kortom een leuke training, een aanrader.”

Huub (42 jaar), Heerhugowaard

 

Depressief

“Nog dagelijks heb ik plezier van de 3 sessies die ik bij Astrid heb gevolgd. Ik weet nu met welke ’truc’ ik mijn sombere gevoel kan elimineren, heb dit zelfs vastgelegd in de vorm van een schilderij. Ik hoef er maar naar te kijken en mijn sombere gevoel vermindert duidelijk.  Ook heb ik met Astrid mijn piekergedrag aangepakt: resultaat van deze sessie inderdaad meer zon in mijn leven. Maar wel elke dag oefenen hoor!”

Duska (61 jaar), Haarlem

 

Enneagramconsult

Tijdens mijn periode van soulsearching kwam het enneagram op mijn pad, waarna ik op zoek ging naar een coach hiervoor in mijn woonregio. Via Google kwam ik bij Astrid terecht en daar ben ik erg blij om. Bedankt, Google ;-)! Astrid stelt je erg op je gemak, naast dat ze haar vak verstaat. Haar praktijk aan huis is een prettige omgeving om je in bloot te geven. Omdat Astrid tijdens de sessie oog en oor heeft voor je persoonlijke verhaal kan ze dit goed integreren in haar analyse. Ik ben erg blij geworden van deze verheldering. Kosten/waarde- verhouding was boven verwachting positief.

Inge (32 jaar), Alkmaar

 

Onzeker en piekeren

“Onlangs heb ik bij Astrid 3 sessies gehad. De reden hiervoor was dat ik merkte dat ik niet lekker in mijn vel zat. Kreeg het gevoel dat ik me begon af te zonderen, ik deed de dingen die ik moest doen, maar was niet happy. Zat steeds te piekeren en mezelf beetje in de put te piekeren. Maakte het  hierdoor alleen maar lastiger voor mezelf. Ik durfde er eigenlijk met niemand over te praten, omdat ik anderen niet tot last wilde zijn. En ik het gevoel ook moeilijk kon omschrijven Het gevoel leek steeds erger te worden, ik begon me zorgen te maken om mezelf en hier wilde ik vanaf. Ik had al vaker van NLP gehoord en heb een afspraak met Astrid gemaakt.

In de eerste sessie hebben we het over mijn persoonlijkheidstype gehad. Dit gaf voor mij al wel een stuk duidelijkheid, waarom  hoe ik bepaalde ervaar, het beleef en ernaar handel. Ook hebben we o.a. oefeningen gedaan hoe je bepaalde negatieve gedachten kan omdraaien naar positieve, dit was voor mij een hele wijze les waar ik echt heel veel aan gehad heb. Ik denk er dagelijks aan en doe eventueel de oefening. Ik ben er een stuk positiever van geworden en weet wat ik moet doen als ik me naar voel.

In de tweede sessie hebben we het oa gehad over negatieve beelden of ervaringen, ook hier heb ik veel geleerd en met de oefeningen weet ik nu hoe ik moet handelen om er niet me te blijven rondlopen en over te piekeren. Ook het zelfbeeld werd behandeld en zie mezelf nu heel anders dan voorheen, klinkt raar maar is wel waar. Het is een gevoel dat is veranderd, waardoor ik nu veel veel beter voel.

In de derde sessie hebben we oa ook over toekomstbeeld gehad. Deze kun je ook zelf beïnvloeden, blijkt.

Mijn conclusie en les is dat je je leven zelf in de hand hebt en er technieken zijn om positief in het leven te staan en ervan te genieten. Het is een bewustwording. Ik heb er veel aan gehad en zal er ook in toekomst veel aan hebben. Ik heb geen last meer van het piekeren over de toekomst en hoe slecht het wel niet met me zou gaan.

Ik zie het leven weer zonnig tegemoet. Zou het mensen graag willen aanraden om het ze zelf een stuk makkelijker  en leuker te maken.”

Gerard (37 jaar), Groningen

 

Perfectionistisch

“Ik dank jou voor een waanzinnig mooie ochtend! Ik heb er veel van opgestoken en natuurlijk onthouden. Jouw tips werken en ik blijf hen hanteren. Ik raad iedereen aan om bij jou op consult te komen vanwege: Jouw duidelijke taal, uitleg, oefeningen en warme persoonlijkheid!”

Marion (45 jaar), Amsterdam

 

Rijangst

Ik kwam bij Astrid voor mijn rijangst. Mijn rijangst is zo erg dat ik al jaren niet meer rij  en door alleen al over het onderwerp auto rijden te praten kreeg ik een naar gevoel in mijn buik, zo ook toen ik op weg was voor mijn NLP sessie.

Door de ontspannen, prettige houding van Astrid, met daarbij verschillende oefeningen op gevoel, beelden en gehoor merkte ik het verschil in mijn gevoel bij het autorijden. Het is vreemd om te merken hoe simpel sommige dingen uiteindelijk kunnen zijn.

Ik ben er nog niet, maar de eerste stappen zijn gezet. Nu ik dit schrijf heb ik geen knoop in mijn buik en blik ik terug met een glimlach op mijn gezicht.

Renata  (41 jaar)

 

N.a.v. veranderingen in mijn werk (leidinggevende met andere aanpak en verwachtingen) ben ik erg onzeker geworden en zijn mijn zenuwen op gaan spelen. Ik wist hier niet meer mee om te gaan en kon zelf geen uitweg vinden. NLP is bij mij bekend en heb hierin mijn hulp gezocht en zo ben ik bij Astrid terecht gekomen. Met een coachingstraject 1-op-1 van vier sessies heb ik onder andere gewerkt om mijn negatieve gedachten te keren en hier anders mee leren om te gaan. Met de hypnose die Astrid mij heeft gegeven heb ik mijn onnodige nare gevoelens en gedachten achter mij kunnen gelaten. Het heeft mij inzicht gegeven en ik weet nu weer hoe ik verder kan gaan. Ik ben blij dat ik deze stappen heb ondernomen met behulp van NLP. Ik voelde mij veilig bij Astrid en ze is doortastend, mijn ogen zijn geopend. Ik begeef mij weer op de goede weg en denk mijn verdere leven hier de vruchten van te plukken.
Ik ben zelf nog niet helemaal klaar en ga mij verder ontwikkelen met een training Persoonlijke Kracht via NLP voor meer inzicht en invloed op mijn gedachtepatronen en drijfveren te krijgen.

Carla 

 

Net de derde sessie gehad van de 1 op 1 coaching. Wat een fijne sessie was het weer. De eerste twee keer hebben we hypnose gedaan. Toch best spannend de eerste keer. Maar wat een fijne ervaring zeg. Het is heerlijk ontspannen. Ik heb zelf heel erg het idee dat ik niet bij mijn gevoel kan komen. Ik blokkeer als ik dit probeer tijdens oefeningen of behandelingen, maar tijdens de hypnose was dit echt geen enkel probleem. Het heeft mij veel inzicht gegeven.
Je voelt je bij Astrid echt meteen op je gemak. Ze is zo enthousiast en positief! Ik zou willen dat ik veel eerder contact met haar opgenomen had!
Astrid, heel erg bedankt voor alles!

Jessica, 25 mei 2016

 

Astrid voelt als geen ander aan hoe ze je op je gemak kan stellen. Dit merkte ik al direct bij het eerste, telefonische consult. Ze luistert goed en weet feilloos de kern te benoemen. Daarnaast heeft ze veel kennis over psychologie en een directe, doch liefdevolle aanpak. Ik heb in totaal 3 hypnotherapie behandelingen bij Astrid gedaan. Hiervoor was ik nog nooit met hypnose in aanraking geweest en ik was aan het begin best een beetje gespannen hoe ik dit zou ervaren. Zeker doordat er nu veel programma’s op tv te zien zijn waar hypnose centraal staat en ik hier toch altijd mijn vraagtekens bij had staan. Gelukkig nam Astrid alle twijfel weg door een zeer prettige en totaal niet ‘vreemde’ hypnose te geven. Het was eigenlijk heel ontspannend en voelde vertrouwd. Ik bleef er de hele tijd ‘bij’ en er gebeurde geen gekke dingen. Astrid begeleidde mij met een fijne stem en 100% aandacht. Het is een soort diepere vorm van therapie die best prettig voelt. Direct na de behandeling voelde ik me blij en ontspannen, alles weer op een rijtje. Nu, een maand later, voel ik me meer mezelf, minder angstig en zit ik lekkerder in mijn vel. Dankjewel, lieve Astrid!

Laila, 18 september 2015

 

Na jarenlang de lat te hoog te hebben gelegd, stortte ik vorig jaar in. Flink overspannen en vastgelopen in een baan die niet voor mij is. Weten wat ik dan wel moet doen was er ook even niet meer. Soms moet je even instorten om weer op te bouwen. Hierdoor bij Astrid terechtgekomen. Ik heb drie hypnosesessies met haar gedaan en steeds voelde ik me euforisch erna. Wat een effectieve manier om beknellende overtuigingen en trauma’s aan te pakken! Waar je met een cognitief geschoolde psycholoog jaren doet om tot de kern te komen, kom je met hypnose precies waar je zijn moet binnen een half uur. Wij zijn energie, onze emoties zijn energie en je lichaam heeft alles opgeslagen. Ons onderbewuste weet alles! Ik ben om. Astrid is een heel professioneel en prettig persoon die je direct op je gemak stelt. Ik voelde direct het vertrouwen me over te geven aan de sessies. Wat ik het mooiste vind aan haar: ze deelt ook haar ervaringen. We zijn allemaal mensen en zij zit daar als een gelijke. We hebben veel herkenbare gevoelens en situaties uitgewisseld, gelachen en inspiratie gedeeld. Ik kon me helemaal laten gaan en er kwam en flinke bak verdriet uit. Ook daar ging Astrid heel goed mee om. Het krijgt liefdevol de ruimte zonder mee te gaan of medelijden. Ze was steeds net zo nieuwsgierig naar wat er kwam als ik. Een vakvrouw die op haar plek zit en echt houdt van haar werk. Zou het iedereen die ik ken cadeau willen doen. Dankjewel!

Vera, 15 september 2015

 

Al jaren mezelf voorbij gelopen en allerlei nare klachtend genegeerd. Eindelijk geeft ik t toe en kom thuis te zitten met burn-out klachten en een zeer onwaardig gevoel over mezelf. Hoe verder wist ik even niet, maar gelukkig had mijn schoonzus een tip voor me: “kijk eens op de site van zoninjeleven.nl”. Na het doorspitten van de site en de e-books besloot ik een NLP-traject met Astrid aan te gaan. Nog elke dag ben ik blij met dit besluit. Na drie gesprekken had ik een totaal ander, reeëler beeld op mezelf en dat was n stuk aardiger dan ik eerst had. Ik voel me nu de moeite waard en ik mág er zijn. Ik heb veel handvatten meegekregen om verder te borduren op mijn nieuwe inzichten. Ook doe ik regelmatig mijn oefeningen om me nog prettiger te voelen. ik heb het gevoel een heel eind op de goede weg te zijn. Thanks Astrid x

Giny, 25 januari 2015

 

Als kind heb ik wat nare ervaringen gehad, waardoor ik behoorlijk beperkt was in een aantal opzichten. Vliegen? Nooit van mijn leven, dacht ik en zo liep ik ook vaak liften voorbij, omdat de nare herinneringen dan gelijk boven kwamen drijven. Ik ging ze dus bewust uit de weg. Zo was ik er ook van overtuigd dat sommige problemen van vroeger nog moesten worden besproken en verwerkt worden. Het leek me een hele weg die ik nog te gaan had. Door Astrid’s hulp kon ik ze meteen achter me laten en dat heeft een verandering teweeg gebracht die zijn weerga niet kent! Ik stap nu bijna elke lift zonder nadenken in en afgelopen zomer zijn we met het vliegtuig naar Spanje afgereisd om te genieten van een heerlijke vakantie! Ook de nare gebeurtenissen uit het verleden hangen nu nog maar aan een zijden draadje achter me. Nog even en het is er helemaal niet meer. Een enorm verschil met toen. Het leek een ondraagbare last wat mijn leven beïnvloedde. Momenteel zet de verandering door, want ik begin ook meer te durven zeggen tegen mensen wat ik niet leuk vind of niet wil. Ik ga me al vrijer voelen; er is ruimte ontstaan voor nieuwe uitdagingen! Astrid heeft mij dus enorm geholpen en ik zou haar daarom bij iedereen aanbevelen! Lieve Astrid, nogmaals bedankt! Je bent een topper in je vakgebied!

Marijke 6 januari 2015

 

Zakelijke Coaching

Ik kon via mijn werkgever een zakelijke coachingstraject gaan volgen met als doel relaxter in een team te opereren, minder primair te reageren op situaties en frustraties op een mildere wijze te uiten. HRM van de zaak stelde voor om mij op een traditionele wijze te coachen, daarnaast heb ik Astrid voorgedragen. Tijdens een intake gesprek met HRM heeft Astrid op een zakelijke manier haar werkwijze uitgelegd, waarna de coaching met Astrid mocht worden opgestart.
Tijdens de eerste sessie heeft Astrid mij de basistechnieken van de NLP bijgebracht, en het lukte daadwerkelijk om afscheid te nemen van wilde gedachten. Tijdens de tweede sessie ben ik heerlijk meegenomen in een hypnose, waarbij ik mijn eigen plek kon innemen -heerlijk-. In de derde sessie mijn enneagram bepaald, hmmmzzz nooit gedacht dat ik daar op uit zou komen, maar wel een openbaring dat deze enneagram aansluit bij mijn gedachtengoed, en belangrijker is dat ik mezelf daardoor beter begrijp. Het resultaat mag er zijn, ook zakelijk gezien gaat het stukken beter!

Rik, 3 januari 2015

 

Ik ben onder de indruk van wat ik al gelezen heb en heb daardoor ook het e book besteld. Zelf zit ik ook niet goed in mijn vel maar ben ook aan het afbouwen van medicijnen.Ik wil niet langer daarvan onder invloed zijn en met mijn eigen emoties om kunnen gaan. Dat ik op je site kwam,gaf me al een goed gevoel en hoop ik dat ik met het boek ook verder kom.Alvast bedankt Gr.carmen.

Carmen, 17 december 2014

 

Je hebt mijn leven voor een groot deel geholpen om weer op de rit te zetten en nu ik de rest zelf nog.
Al is het 2 stappen vooruit en dan weer 1 achteruit.. Ik zie de toekomst weer zonnig tegemoet. Dank voor je luisterend oor en al je adviezen/ tips en soms de wonderen die je lijkt te verrichten.

Veel liefs, Irene

15 oktober 2014

 

Gek eigenlijk, ik won deze sessie met Astrid. En vond dit een kans en geschenk om iets aan te kaarten wat voor mij heel kwetsbaar ligt en te weinig bij kon om mezelf niet in te verliezen. Door verbazend eenvoudige gevoelsvisualisaties kwam ik snel bij de kern en weer dicht bij mijzelf op dit punt. Ik vroeg me daarna af eigenlijk sceptisch:`kan het echt zo makkelijk zijn?` Al die jaren piekeren hierover. En ja zo makkelijk kan het echt zijn. Een hele andere manier van met de energie omgaan die een gevoel, een issue omringt maar wel tot de kern gaat. Ik voel weer ruimte en rust en weet hoe ik dit elke moment nu kan opzoeken in mezelf als ik dat nodig heb. Wat een geschenk.

Ester, 22 augustus 2014

 

Dank zij de aanpak en adviezen van Astrid zijn mijn angstaanvallen grotendeels verdwenen en kan ik eenvoudig omgaan met de weinige lichte aanvallen. Dank daarvoor.

groeten,
Jos, 19 augustus 2014

 

Voordat ik de 1 op 1 coaching bij Astrid ben gaan volgen zat ik vaak niet goed in mijn vel.
Ik was veel aan het piekeren, erg onzeker en had geen positief beeld over mijzelf en de toekomst.
Nu heb ik met behulp van Astrid handvatten gekregen om negatieve beelden en gedachten uit te wissen en daarvoor positieve beelden en gedachten voor in de plaats te zetten. Er zijn in de sessies zaadjes geplant die mij minder doen piekeren
en me een beter beeld van mijzelf geven. Ik kan nu al met een goed gevoel naar de toekomst kijken met de wetenschap dat het wel goed komt met mij. Ik weet welke weg ik wil gaan bewandelen en daar zal ik obstakels tegen komen,
maar ik blijf vooruit kijken in de wetenschap dat het doel wat ik voor ogen heb, dat ik dat kan bereiken.

Marloes, 27 februari 2014

 

Na een jarenlange zoektocht en allerlei soorten therapie kwam ik bij Astrid terecht en eerlijk gezegd sceptisch maar heb het doorgezet na eenintake gesprek met baat het niet, schaad het niet…..
Na de eerste sessie is er veel in gang gezet maar doorbraak lag in 2e sessie met hypnose daar lag het ontbrekende puzzelstukje.
Het kleine , stoute ? meisje in mij is groot geworden maar wil even goed af en toe stout zijn en dat MAG !!
Ondanks mijn verdriet ligt er een diep verankerd vertrouwen in mij dat ik het red en kan ,de weg die ik besloten heb in te gaan.
Het was er allemaal al , alleen was ik dat kwijt en heeft Astrid mij de weg gewezen en handvaten aangegeven die mij erdoor heen helpen.
Elke huisarts zou moeten doorverwijzen naar mensen zoals Astrid want geen enkele psycholoog en therapeut heeft bij mij iets bereikt.
lieve Astrid bedankt voor het inzicht!

Nathalie, 21 februari 2014

 

Met heel mijn hart wil ik je bedanken .Na de 2e sessie voelde ik me al beter. Ik ben een ouder iemand, maar dat is echt geen belemmering. Ook ouderen kunnen zich belabberd voelen.

Ik heb een paar heel vervelende situaties mee gemaakt die de hele dag door m’n hoofd maalden,nu kan ik ze me van me af zetten (met humor)
Een dankbare cursist.
Rietje, 13 oktober 2013

De korte cursus perfectionisme en faalangst geeft goede handvatten om anders te gaan denken en je dus ook anders te voelen! Niet voor een ander te denken, je zelfbeeld te vergroten en dus je zelfvertrouwen. Je moet wel even aan de slag met de oefeningen maar dan zie je al snel resultaat en ook mijn omgeving vindt dat ik relaxter en minder gestresst in het leven sta. En zo voel ik het zelf ook! Echt een aanrader!

Ineke, 12 oktober 2013

 

Na een 1-op-1 sessie met Astrid kreeg ik uit het niets ontslag op mijn werk, na 4 jaar dienstverband, nooit een slechte beoordeling en mét een vast dienstcontract. Het mocht niet baten, na heen en weer gedoe tussen mijn werkgever en mijn rechtsbijstand, is nu 3 maanden later mijn ontslag door het UWV goedgekeurd wegens bedrijfseconomische redenen. Dus nu zit ik thuis, voor mij een perfect moment om weer in een depressie te schieten. Gelukkig is het zover niet gekomen en heb ik dankzij de gesprekken met Astrid, mijn angsten en onzekerheden los kunnen laten. Ik ben mijn droom achterna gegaan en ben mijn eigen yoga bedrijfje begonnen. Iedere maandagavond geef ik nu 2 yogalessen in Uitgeest, ik heb al 2 x ingevallen bij 2 verschillende sport- en yogascholen. Ergens diep van binnen onder mijn angsten en onzekerheden blijk ik een stoere meid van 34 te zijn, die haar passie voor yoga en bewustwording wil delen met iedereen die dat maar wil. Dit had ik nooit durven dromen en nu leef ik mijn droom. Geen idee waar het mij zal brengen, ik doe mijn best om ervan te genieten. Hoewel ik natuurlijk nog mijn onzekere momenten heb, mijn sessies bij Astrid waren van onbetaalbare waarde. Ik weet dat mijn zelfvertrouwen aanwezig is en ik heb zelf de keuze om dit vertrouwen te laten groeien en groeien. Dank je wel !

Cindy, 19 september 2013

 

Hey Astrid,

Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen om de één-op- één sessies bij jou te volgen ! Ik heb vele inzichten en handvatten gekregen om mijn leven zonniger en positiever in te gaan zien. De tweede sessie was toch wel het meest bijzonder, ik kan nog steeds niet bevatten wat er precies gebeurd is tijdens de hypnose, maar dat het een duidelijk zichtbare positieve reactie gaf, was voor mij een keerpunt. Heel erg bedankt voor de warme aandacht.

De sessies konden mij niet lang genoeg duren en ik vind het onwijs jammer dat het alweer voorbij is ! Ik zou jou graag als wekelijkse coach willen hebben ! Maar ja, ik moet het toch zelf doen hè ?

Groetjes Cindy Heinen

Hoi Astrid!
Door mijn ontmoeting met jou, zie ik de toekomst zonniger tegemoet! Na jaren van “strubbelen” met allerlei therapieën en behandelingen (zo’n 25 jaar) heb ik het gevoel dat ik nu eindelijk op koers lig! En met jouw hulp ben ik gaan inzien dat ik er mag wezen, dat ik er mag zijn en dat ik ben en dat het goed is! Met redelijk simpele oefeningen kan ik vlinders in mijn buik krijgen en wordt ik blij en weet ik dat ik er komen ga, waar dat ook mag zijn!
Hoewel de angsten nog niet weg zijn, kost het me minder moeite om met ze te dealen en om ze om te vormen naar iets positiefs! Omdat ik ook weet dat het eindresultaat, bijvoorbeeld met de trein naar jouw praktijk gaan en weer terug naar huis, me zo goed doet! Ik maak mijn eigen realiteit en zo is het……en die wetenschap helpt!
Bedankt!!

Monique, 13 mei 2013

 

Door alle ervaringen in mijn leven was ik mijn zelfverzekerdheid verloren.Ik twijfelde aan mijzelf, kon dichtslaan en minder sociaal zijn.
Met hulp van Astrid en haar hypnose techniek alsmede NLP ben ik met 3 afspraken waanzinnig geholpen.
Hoe toepasselijk ook deze issues zijn hierdoor als sneeuw voor de ZON verdwenen.

Ik kan een ieder Astrid aanbevelen en give it a try cause your worth it!

Derk 15 april 2013

 

Ik ben bij Astrid gekomen nadat ik een test had gedaan om te kijken of NLP geschikt voor mij zou zijn. Ik was super sceptisch. Vooral omdat ik al 25 jaar allerlei soorten therapie heb gevolgd en ik eigenlijk weinig tot niets ben veranderd.

Het enige dat het mij heeft opgeleverd is inzicht. Heel belangrijk, maar daarmee was ik niet in staat mijn leven te veranderen. NLP bleek geschikt voor mij te zijn en ik heb een 1-op-1 coachingstraject bij Astrid gevolgd.

Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat de NLP-technieken en vooral manier van denken er wél voor kunnen zorgen dat ik anders in het leven ga staan. Mijn negatieve manier van in het leven staan, angsten en depressieve gevoelens zijn echter zolang geleden ontstaan en zo vast geworteld dat ik er zelf hard aan moet trekken. Veel oefenen dus.

De technieken helpen zeker, maar werken nu nog maar kort. Logisch, want zoals Astrid zegt: “een taal leer je ook niet in een week”. Dit is hetzelfde. Mijn brein moet nieuwe paden aan gaan leggen en het duurt even voordat er een zandweggetje ligt, laat staan een geasfalteerde. En het is moeilijk om voor die zandweg te kiezen, zeker als er naast een 5-baans snelweg ligt! Maar ik ga er komen! Dat vertrouwen is wel meer gekomen door de coaching.

Wat ik vooral zo fijn vond aan het contact met Astrid is haar persoonlijkheid en energie. Ik vind haar oprecht en open. Ze is een bron van energie en enthousiasme. Het lijkt haar totaal geen energie te kosten om andere mensen te helpen en ieder contact met haar gaf mij echt een boost om weer vooruit te komen.

Alle sessies heeft zij hypnose op mij toegepast. Ik ben vreselijk rationeel en zeg altijd dat ik niet onder hypnose te brengen ben, maar binnen no time was ik totaal ontspannen (hetgeen hypnose eigenlijk is). Een heerlijk loom gevoel, alsof je bijna in slaap valt en lekker over niets meer hoeft na te denken. Zij doet het werk voor je. Totaal niet eng, alleen maar fijn (neem alleen een warm vest mee :-), want je bloedsomloop gaat langzamer door de totale ontspanning, waardoor je het daarna koud krijgt).

Dank je wel Astrid, je bent een super woman en een voorbeeld voor mij.

Zonnige groetjes van
Monique, 15 april 2013

 

Doe-het-zelven

Ik heb nog maar één 1op1 sessie bij Astrid gevolgd en ik voel me al zo’n totaal ander mens in vergelijking tot het hoopje ellende wat ik ervoor was. Het voelt als iets magisch (nee! dat is niet het goede woord ervoor, want dat klinkt zweverig en dat is het totaal niet). Het is meer het trotse gevoel van een net, zelf in elkaar gezette GAMMA kast (of een designkast, exclusief montageservice). Je komt niks te kort, je hebt zelfs de (in de handleiding aangegeven) reserveschroeven over. YESS!! Astrids geeft je de handleiding waarmee je zelf deze mooie, stabiele kast in elkaar zet. In een korte tijd (meestal binnen 3 sessies) is je kast meteen klaar voor gebruik. En dat alles met garantie. Ik durf te wedden dat deze kast een leven lang mee gaat! Dat zeg ik….

Wat nou als je een hekel hebt aan doe-het-zelven?
Geen probleem, wat ik met deze beeldspraak probeer te zeggen is dat je bij Astrid leert vertrouwen in jezelf te krijgen, zodat je de dingen durft en gaat doen die JIJ heel leuk vind!

Kortom, ik ben enorm blij dat ik de stap heb gezet.

Laura

 

In mei heb ik bij Astrid de cursus ‘Perfectionisme onder controle’ gevolgd. Ik was meteen ongelooflijk onder de indruk van NLP (en van Astrid!). Het was een echte eye-opener. Aangezien er ook nog wat andere zaken speelden besloot ik in december 1 op 1 coaching bij Astrid te volgen.

Toen Astrid na een intake-telefoongesprek zei dat ze me na 2 sessies wel weer ‘op de rit’ zou hebben was ik eerlijk gezegd een beetje sceptisch. Maar ze heeft gelijk gekregen!
De eerste sessie zijn we aan de slag gegaan met mijn zelfbeeld; het is echt bijzonder hoe snel NLP werkt, want ik voel me oprecht anders! De tweede sessie zijn we aan de slag gegaan met mijn gevoel dat ik alles op ‘orde’ moet hebben. Astrid stelde voor om me onder hypnose te brengen, omdat we er al pratende waarschijnlijk niet uit zouden komen. Ik stond er meteen voor open, ook al leek het me wel spannend. Nergens voor nodig: je mag plaatsnemen in een heerlijk relaxte stoel en Astrid brengt je al pratende in een hele ontspannen toestand. Je bent gewoon nog aanwezig, je kunt alles om je heen horen, als het moet kun je zo opstaan en weglopen. Vervolgens stelt Astrid je een aantal vragen. Ik vond het een hele bijzondere ervaring waar werkelijk niks engs aan was. Mooier nog is dat de hypnose-sessie er voor heeft gezorgd dat ik me heel vrij voel en me nauwelijks nog druk maak om zaken die daarvoor een big-issue leken.
Na twee sessies voel ik me alsof ik de hele wereld aankan. En mocht ik in de toekomst weer wat ‘blokkades’ tegenkomen dan ga ik weer naar Astrid. Een fijn idee.

Noor (29) 20 januari 2013

 

Lieve Astrid,

Namens mijn “nieuwe ik” bedankt voor het geven van de cursus. Deze “ik” lag al een tijdje aan de oppervlakte te loeren om toe te slaan en de controle over te nemen.
Nu laat ik ‘m toe en dat heeft mij deze week al veel succes opgeleverd. Waar ik normaal was gestopt want ‘dat kan ik helemaal niet’ heb ik nu doorgezet met als resultaat een leuke opdracht!
Ik ben mij bewuster van mijn doemdenken, mijn gepieker en kan het veel beter loslaten als ik mij niet goed voel over een gebeurtenis en dat in 3 avonden!
Wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb en het mooie is; het kan alleen maar beter worden !

Dank je wel,
Ilona

 

Nadat ik de Stoomcursus had gedaan vond ik het fijn dat ik de Doorbraaksessie ook nog mocht doen bij je. Je hebt me nog meer technieken meegegeven die ik ook weer gebruik. Je bent er niet constant mee bezig maar op de momenten dat ik denk, daar ga ik weer, dan gebruik ik ze wel. Vooral de techniek voor het loslaten van gedachten gebruik ik wel regelmatig. Zoals jij het uitlegt en handvatten meegeeft, lijkt alles waar iemand zich druk over maak zo makkelijk op te lossen. Zoals met alles, je moet het zelf doen maar de NLP techniek is heel duidelijk.
ik ben blij dat ik de stap genomen heb om de cursus te volgen en raad het ook zeker aan bij andere mensen waarvan ik weet dat ze ook niet goed in hun vel zitten.

Margriet, 26 juli 2012

 

Pin It on Pinterest