Een tijd terug verscheen er een prachtig verhaal in ‘Mijn geheim’. Een verhaal over perfectionisme en controledrang dat velen zullen herkennen, maar waarover slechts weiningen zich openlijk durven uitlaten. Mijn boek en minicursus Perfectionisme Loslaten (zo noemde ik mijn Masterclasses toen nog) worden er ook in genoemd.

 

Je kunt het hier lezen:  https://zoninjeleven.nl/…/2017/03/Mijn-Geheim-170308.pdf.

Schaamte speelt een grote rol, ook in dit verhaal. Schaamte is een enorm zware emotie. Het haalt alle plezier en levenslust uit je. Als je vol schaamte in het leven staat, is het leven zwaar. 

De vrouw uit het interview weet wat het is. Haar schaamte is een vorm van perfectionisme. Perfectionisme is de overtuiging, diep van binnen, dat je niet goed bent zoals je bent, niet de juiste dingen doet, niet voldoende capabel bent om [vul maar in] … dat je onderdoet voor de ander(en), etc.

Ik ken dat gevoel zo goed. Ik heb er een groot deel van mijn leven heel veel last van gehad. Lange tijd had ik dat niet eens door. Want ja … hoe weet je nu wat normaal is of niet? Het is zoals het is, toch? Als je je meestal slecht voelt of neerslachtig of opgejaagd, dan is dat toch gewoon wie je bent … toch… of….?

We zoeken pas wanneer de pijn, de angst, de schaamte zo groot worden dat het echt niet langer gaat.
Ik heb gezocht en gezocht …. en kon het niet goed vinden.

Waar het toch vandaan kwam,
Waarom ik me zo voelde,
Waarom het nooit genoeg was,
Waarom ik altijd maar ja bleef zeggen,
Waarom ik altijd maar doorging,
Waarom ik me schuldig voelde als ik eens rust wilde nemen.
Daar was immers nooit tijd voor? Er was altijd nog iets wat moest of iemand die me nodig had …

Een bewust probleem is vaak gemakkelijk.

Ik heb ontdekt wat het was. Waarom ik dit deed. Waarom ik dit niet zomaar kon veranderen.

Als ik dat had gekund, was het geen probleem geweest.Dan was het een bewust probleem, dat ik met mijn slimme bewustzijn prima had kunnen oplossen.

Maar ja, dat was het dus niet. En bij jou ook niet, als je er steeds last van blijft hebben.
Dus als het geen bewust probleem is, hoe denk je dan in hemelsnaam het ooit bewust en rationeel te kunnen oplossen? Geloof me… dat kun je vergeten.

Soms lijkt het weg. Soms denk je: Zie je wel, goed is goed genoeg. Maar dan opeens, wordt die oude angst weer getriggerd. Die angst die je zo heerlijk veilig diep weg dacht te hebben verstopt. Die je ‘een plekje’ dacht te hebben gegeven.

Wil je meer weten over schaamte? 

Dat kan! Ik nam er een aparte podcast over op. Check maar via de knop hieronder.

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest