Foto’s Astrid: Doriekefotografie 

Loopt je business op rolletjes, maar struikel jij over je succes?  

Klant: “Waarom voel ik me zo leeg, wat ik ook doe? “

Astrid: “Omdat je niet op jouw plek staat!” 

Ergens ben je altijd op je hoede.
Verstop je je ware gezicht.
Voel je je niet veilig.

Het maakt niet uit hoe ‘succesvol’ je bent.
Succes is vergankelijk.
Daar kun je niet op bouwen.

Je hele leven zoek je jouw basis.
Erkenning. Vervulling.
Je wilt gezien worden, gehoord.
Maar al
win je de Nobelprijs…. het is nooit genoeg.
Al kan je de wereld kopen … het is nooit genoeg. 

Pas wanneer je voelt wie je wérkelijk bent, ben je er!

Astrid Davidzon

Als Mindshift Mentor begeleid ik ondernemende vrouwen die verdwaald zijn in hun “Succesverhaal” om eindelijk een vrij en vervullend leven te ervaren en schaamteloos te stralen.

Dus ben jij het zat om

 

  •  nog langer te blijven doen alsof alles top en fantastisch gaat? 
  •  je schuldig te voelen omdat je op papier alles hebt en dus niets te klagen hebt?
  •  te blijven hopen dat het binnenkort vanzelf beter gaat?

Herkenbaar?

Je wilt er niet aan toegeven en je rent stug door om het maar niet te voelen: Je bent doodop! De business gaat zogenaamd fantastisch, maar het trekt je leeg. 

“Ach ja… deze maand is het nog hectisch, maar over een paar weken ga ik écht die achterstallige klussen doen. Kan ik ook eindelijk weer een stuk van het Pieterpad lopen. En die roman ook een keer uitlezen in plaats van ermee in slaap te vallen.” 

Je mist de verbinding thuis. Geen datenights, maar vierkante beeldschermogen. Geen kaarslichtdiners, maar continu brandjes blussen. Je voelt irritatie en ongeduld. 

“Het komt ook allemaal op mijn schouders terecht. Ziet ie dan niet hoe druk ik het heb? Ik ben toch Wonder Woman niet? Ja sorry hoor, maar logisch toch dat ik niet meer in de stemming ben? Bovendien ligt dat ook aan de hormonen he? “

Je bent trots wat je hebt neergezet met keihard werken. Aan je bedrijf en aan jezelf. Hoewel .. als je eerlijk bent kun je er niet echt van genieten. Je wilt toch weer meer. 

“”Waarom voel ik me zo? Het ging zo lekker. val ik toch weer terug. Bloedirritant. Hoe hou ik dat goede gevoel vast? Aniek deed laatst Ayahuasca… Zal ik …. ? Nee, ik wil niet overgeven. Ik ga wel weer hardlopen. Of een familieopstelling doen! 

Dit is toch niet normaal?

 

Als je gedachten zou kunnen lezen, zou je om je heen zoveel vrouwen zien die dit herkennen. 

De grote dik voormekaar show.

De schijn ophouden. Naar buiten toe mooi weer spelen, terwijl je van binnen wel kan huilen. Als je tenminste zo diep zou durven voelen.

Wat is dat toch?

Pure schaamte! Bang om door de mand te vallen.

Als je niet meedoet, voelt dat als falen. Dan hoor je er niet (meer) bij. Buiten de groep vallen voelt onveilig.

Op zoek naar veiligheid ga je de gekste dingen doen. Fysiek, mentaal, spiritueel. Totdat het genoeg is. Tot jij genoeg bent. Maar ja, wanneer ben je ‘er’?

 

Stel je eens voor

 

Je werk voelt als spelen

Je kan er al je creativiteit in kwijt. Je bent trots op jouw unieke aanpak. Dat jij het net even anders doet dan een ander. Wat is er nou vervullender dan verschil maken op jouw manier!

Jij bepaalt hoeveel je werkt en wanneer en gunt jezelf de ruimte voor een onverwachte lunch buiten de deur of een wandeling in het park als je er even uit wilt breken. 

Dit ben ik, take it or leave it

Je hoeft niet te trekken en duwen in je werk om een ander te pleasen of te overtuigen. Het matcht… of niet! Jij wurmt je niet meer in allerlei bochten. Je kent je waarde en jouw plek. En dat is blijkbaar woest aantrekkelijk, want het stroomt als een dolle.

Home sweet home

De energie en voldoening van je werk voedt je privéleven. Enthousiast en energiek vertel je over je dag. En je hebt alle ruimte om ook naar de ander te luisteren ’s avonds aan tafel. Je gaat er weer meer op uit. Dingen die je al jaren van plan was, doe je nu. Je maakt zelfs tijd voor nieuwe hobbies. En je slaapkamer heeft eindelijk die grondige make over gekregen 😉

Verbinding

Je kunt heel helder en rustig benoemen wat je dwarszit of wat je verlangens zijn. Je ooit zo korte lontje is nu lang. Je hebt niet meer de neiging om je partner allerlei verwijten te maken, maar je luistert beter. Je kijkt elkaar weer in de ogen en ziet elkaar. Ook de relaties met je familie en vrienden zijn nog nooit zo sterk geweest.

Plezier en vertrouwen

Je bent ’thuis’ in jezelf. Je hoeft niet meer van alles te doen om een betere versie van jezelf te worden. Het streven is opgelost, het jagen is voorbij. Als je een cursus doet, doe je het voor je plezier. De groei zit in het dagelijkse. Je ziet hoe het leven je altijd precies geeft wat je nodig hebt. En je voelt een diep vertrouwen dat je ook de moeilijke momenten en pittige uitdagingen die op je pad komen aankunt. 

Nieuwe wereld

Vroeger was je vooral voor jezelf bezig met presteren en dingen voor elkaar krijgen om je goed te voelen. Nu voel je je zo goed, dat je dit graag met anderen wilt delen. Geven geeft je zoveel plezier dat het eigenlijk vanzelf gaat. De andere kant is, dat je verbaasd bent over hoeveel het leven je geeft. De meest wonderlijke dingen en mensen komen op je pad. Was je vroeger vaak dingen alleen aan het uitvogelen en doen, nu kies je vanzelf steeds meer voor samen, verbinden en delen. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open en jij staat er middenin.

Je kunt je kinderen wél meegeven wat jouw ouders niet konden

Je kunt niet geven wat je zelf niet hebt (gekregen). Maar jij vertelt je kinderen niet alleen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Je kunt ze dit ook echt laten voelen. Omdat je het in jezelf voelt. Die veiligheid, die rust en die liefde. Zo geef jij je kinderen de basis mee die jij vroeger zelf nooit hebt gevoeld.

Dit klinkt natuurlijk heerlijk. Maar hoe dan, Astrid?

Wat jij nodig hebt, is een diep gevoel van veiligheid.

Dat gevoel vind je nooit in de buitenwereld

Dat is een logisch gevolg

van het (her)vinden van de verbinding met jezelf.

Je Ware Zelf.

Wat jij nodig hebt, is een shift.

Een radicale shift.

 Een Shift to S.H.I.N.E

Op het moment dat ik Astrid hoorde vertellen over haar traject, voelde ik meteen van binnen dat dit precies was wat ik op dat moment nodig had.

Ik kampte al twee jaar met een flinke burn-out en allerlei fysieke klachten die daarmee samenhingen. Ik was dankzij de zonnebank en allerlei therapieën al aardig op de goede weg, maar toch kon ik mijn oude overtuigingen niet helemaal loslaten. Ik had vaak het gevoel dat ik steeds weer terugviel in mijn oude gedrag en gevoel, ik kon het positieve gevoel niet vasthouden.

Ik hoopte een soort van bij de hand genomen te worden en me door Astrid te laten vertellen hoe ik mijn mooiste leven kon gaan leven. Ik had namelijk het idee dat ik het zelf niet kon, dat ik daar hulp bij nodig had.

Wat ben ik Astrid dankbaar dat ze dat niet heeft gedaan op deze manier!

Ze heeft me laten inzien dat alles wat je nodig hebt al in je zit, dat je zelf de creator van je mooiste leven bent. Dat geeft een gevoel van vrijheid, want je hebt zelf invloed op hoe je je voelt. Het hangt niet af van factoren buiten je.

Ik ben zo blij dat ik in dit traject ben gestapt, het heeft me zoveel waardevolle inzichten gegeven! Daarbij was het ook fijn om de andere deelnemers te ontmoeten. We kregen echt een groepsgevoel en er was zoveel herkenning bij elkaar.

De locaties waren ook iedere keer fantastisch en de dagen waren goed verzorgd. We werden goed verwend met lekker eten en drinken. Het waren dagen waarna ik vol energie naar huis reed.

Ik merk zelf heel duidelijk dat ik gedurende dit traject echt gegroeid ben. Van een onzeker persoon die zich niet goed genoeg voelde, angst voor afwijzing had en het liefst onzichtbaar was, naar iemand met zelfvertrouwen, blij met mezelf en ik ben zelfs mijn eigen praktijk begonnen en werk nu als hypnotherapeut. Dat had ik mij ruim een jaar geleden niet kunnen indenken, echt niet!

Ik ben Astrid ontzettend dankbaar. 

Karin van Oss

Je moet beter je best doen

Je ouders wisten ook niet beter.  Ze dachten dat hard werken en je best doen de weg was. 

Je hebt vaak te horen gekregen dat je niet goed genoeg bent. Of het zo opgevat. Thuis. Op school, via vrienden, werk en natuurlijk (social) media.

Hoe meer van die onzin je over jezelf bent gaan geloven, des te ongelukkiger je je voelt. Als oplossing ga je pijn vermijden en plezier opzoeken. En waar dat werkt, wordt het een overlevingsstrategie. 

Meer doen doet niks meer!

Bijvoorbeeld: Succesvol zijn. Het begint al bij je rapport: Geld en waardering voor goede cijfers. Dat voelt als liefde. Je brein raakte verslaafd aan dit soort highs in ruil voor hard werken.

Op een dag leek eigen baas worden  de weg naar meer vrijheid en vervulling. Maar je diep verstopte overtuiging: “Ik ben niet goed genoeg” werkte niet mee. Dus bleef je je best doen om je beter te voelen. Alleen en met hulp. Je kwam heel ver. Maar jezelf verbeteren en fixen is niet de weg! 

Hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten is waanzin!

Albert Einstein

In je zoektocht naar meer vervulling en vrijheid, heb je al van alles ondernomen om je beter te voelen. En toch blijft dat gevoel van ‘niet (goed) genoeg’ in je systeem zitten. Hoe dan?

Je kunt een probleem nooit oplossen op hetzelfde niveau van bewustzijn als waarop het is ontstaan. Het vraagt een shift naar een niveau hoger. 

Alles wat je hebt gedaan, heeft zeker nut gehad. Maar meer kennis van experts, boeken, podcasts en workshops brengen je niet verder.

Nog meer kennis is sowieso een slecht plan. Want hoeveel daarvan heb je überhaupt echt geïntegreerd? Ben je niet voortdurend uit op het volgende?

Stop hiermee! Je hebt dit level van The Game of Life uitgespeeld. Het is tijd voor een volgend niveau van bewustzijn. 

Maar dat niveau kent hele andere spelregels!

Hoger bewustzijn vraagt Radicale Zelfreflectie!

Radicale Zelfreflectie gaat verder waar persoonlijke ontwikkeling stopt. En het overstijgt ook veel van de spirituele paden die je al hebt bewandeld. 

Het is radicaal, omdat het heel zwart/wit is. Waarheid en illusie worden genadeloos van elkaar gescheiden. Het is confronterend om zo diep naar je gedachten, triggers, emoties en, drijfveren te kijken. En in te zien dat jij onbewust keer op keer onbewust kiest voor lijden. 

Radicale Zelfreflectie brengt je  van hoofd- naar hartsbewustzijn. Er blijft maar één Waarheid over: Liefde. Onvoorwaardelijke Liefde! Deze Liefde doet angst smelten.  Als je dit ervaart, dan ben je er! Dan hoef je nergens meer heen. Je bent vrij van je slachtoffermodus van conditionering en reageren. Je ontwikkelt Response Ability!

Dit betekent: Je bent je bewust dat je elk moment de keuze hebt tussen lijden of leiden. Dit is waar Leiderschap. Dit is echte Vrijheid. Dat is leven vanuit volheid. Vervulling! 

Radicale Zelfreflectie klinkt hard,
maar leert je leven vanuit hartsbewustzijn.

Waarom is radicale zelfreflectie belangrijk?

Als je een spel speelt zonder spelregels, doe je maar wat. Als je weet wat de bedoeling is en je snapt de regels, wordt het veel leuker. Radicale Zelfreflectie is een proces dat je een soort handleiding geeft om het leven op een dieper niveau te snappen en het spel met meer plezier te kunnen spelen. Als je het leven zo leert leven, valt alles op zijn plek. Ook jij!

1. De buitenwereld is afleiding
Veel mensen kennen geen andere manier om te veranderen dan zich daarbij te focussen op hun buitenwereld en omstandigheden. Maar je buitenwereld is slechts een weerspiegeling van je innerlijke wereld. Dit inzien maakt dat je stopt met tijdverspilling omdat je glashelder ziet:

The only way out is in! 

2. Je gedrag en besluiten komen vooral voort uit pijn en angst
Ons gedrag wordt voor meer dan 95% beïnvloed door onderbewuste patronen en ten diepste leeft de mens uit angst. Best schokkend om te weten dat de meeste keuzes niet komen vanuit je ‘heart’, maar vanuit ‘hurt’! Logisch toch dat je dan eerder gestresst bent dan gelukkig?

The only way out is in!

3. Lapmiddelen tegen stress
Je hebt je succes vooral te danken aan wilskracht. Je vecht tegen onbewuste angst en gaat tegen de stroom in. Dit veroorzaakt stress die je uitput en op termijn ziek maakt. Als je denkt dat op te lossen door een dagje sauna, een weekendje weg of een paar avondjes vroeg naar bed, heb je het mis. Je moet naar de bron toe, wil je ontspannen kunnen leven en ondernemen. Hoe ontdek je die? 

The only way out is in!

4. Emoties zijn sleutels
Dat mensen zich laten leiden door angst komt omdat we bang zijn om die emoties te voelen. Terwijl die juist de sleutel zijn naar je intuïtie. Wanneer je durft te voelen en ontdekt wie je werkelijk bent, speel je jouw unieke talenten vrij en kun je je bestemming (dharma)`z leven.

The way to freedom is in! 

Waarom is het nu tijd voor Radicale Zelfreflectie? 

1. Je put jezelf alleen maar meer uit
Zolang je niets verandert, word je brein beter in wat het al kent. Het wil graag energie besparen. Je bent al moe genoeg toch? Dus doet het meer van hetzelfde. Ben je nu al gestresst? Dan neemt dat toe. Fysieke klachten? Maak je borst maar nat. Relatieperikelen? Need I say more? 

Hoog tijd om naar binnen te gaan!

2. Je gooit tijd, geld en energie weg
Je hebt al de wereld aan tijd, geld en energie gestoken in dingen die heus hielpen, maar niet tot de échte kern kwamen. Als je meer van hetzelfde blijft doen, verspil je al die investeringen, want ze gaan je niets meer of anders brengen. 

Hoog tijd om naar binnen te gaan! 

3. Wat iedereen doet is niet normaal
Elke crisis is een kans. Corona was heftig én leerde ons de absurditeit inzien van onze ratrace. Vrijheid en verbinding werden ineens heel belangrijk. Maar is de crisis voorbij, dan gaan we snel terug naar normaal! Al voelen we aan alles dat normaal niet normaal is. Maar we zijn nog bang voor verandering en het onbekende. Die stap vraagt om een hoger bewustzijn. We zijn onze ware natuur vergeten. Als we ons die herinneren, dan gaat het licht aan en vinden we nieuwe manieren. 

Hoog tijd om naar binnen te gaan en onze ware natuur te ontdekken! 


4. Je wacht op jezelf! 

Er wordt een nieuwe wereld geboren. Alleen die begint niet daarbuiten, maar in jezelf. Wanneer jij je bewustzijn verruimt en leeft vanuit verbinding met jezelf, stap je in een nieuwe realiteit oftewel in jouw nieuwe wereld. 

In jouw nieuwe wereld sta je voor jouw waarheid, gebruik je jouw talenten en deel je jouw visie. Radicale Zelfreflectie brengt je in contact met jouw nieuwe binnenwereld. En die ga je dan in jouw ‘realiteit’. terugzien. Zo binnen, zo buiten. 

Hoe lang blijf jij nog wijzen naar wat er mis is in ‘de wereld’? En hoe lang blijf jij nog hangen in jouw droomwereld waarin je je verstopt, angstig bent en van alles probeert om je beter te voelen? Wat brengen je status, bezit en succes je nog wanneer je diep van binnen weet dat de wereld draait om Liefde? En dat Liefde alle antwoorden heeft?

Hoog tijd om te kiezen voor jouw nieuwe wereld.
Die begint in jouw binnenwereld! Het wachten is dus op …. jou!

 

 Shift to S.H.I.N.E

A firmly grounded magical life

From hiding to shining

Met mijn bestseller P.R.I.M.A. is Perfect en allerlei (online) programma’s hielp ik sinds 2008 duizenden vooral vrouwen om hun perfectionisme en faalangst los te laten.

Mijn droom was ooit om bij de club van succesvolle ondernemers te horen en natuurlijk was ik trots toen ik daar ingroeide. 

Tot mijn vuurtje doofde, ik uitgeput raakte en het succes me gestolen kon worden. Van buiten zag je het niet, maar diep van binnen voelde ik me nog steeds niet veilig. 

Ik besefte: Ik moet weer naar binnen. Ik had al zoveel geheald en gedaan. Mijn droomleven gemanifesteerd en keihard uitgestraald wat ik wilde aantrekken. Maar deze reis vroeg om de shift naar een voor mij totaal nieuw niveau van bewustzijn. Ik ontdekte dat ik steeds niet echt naar de wortel toe durfde te gaan. 

Radical Self Reflection bracht me in verbinding met Onvoorwaardelijke Liefde.  Natuurlijk noemde ik het toen nog niet zo. Pas achteraf heb ik de 5 cruciale elementen samengebracht die zo’n shift mogelijk maken. Deze 5 vind je nu terug in de S.H.I.N.E.-formule.

Met Shift to S.H.I.N.E. kan ook jij deze shift in bewustzijn maken. Het is een routekaart die je je hele leven lang van pas gaat komen. Het is keer op keer je houvast om uit de illusies te blijven en je de Waarheid over jezelf te blijven herinneren. 

Als je voelt wie je wérkelijk bent, ben je er!

Shift to S.H.I.N.E. in vogelvlucht

S = SUPPRESSION

Je hebt niet in de gaten dat je bijna continu in gevecht bent met het leven. Omdat je bang bent om te voelen. Strijd kost energie. Verzet snijdt je af van het leven. 

In stap 1 ga ik je keihard confronteren met jouw onbewuste verzet tegen het leven. Hoe vaak je ‘goede’ dingen wilt vasthouden of ‘slechte’ juist voorkomen. Deze behoefte aan controle kost  bakken met energie.

 H = HYPNOSIS

Hypnos is Grieks voor slaap. Je mag wakker worden en inzien hoeveel sprookjes  over jezelf jij serieus neemt. Zolang je dat blijft doen, bepalen ze je realiteit.

In stap 2 ga je zien hoe gehecht jij bent aan oude verhalen, dat je die vaak eindeloos blijft herhalen en ook waarom! En natuurlijk leer ik je hoe je daarmee kunt stoppen, zodat je leven lichter wordt.

I = INTROSPECTION

Als je tegen de muur loopt, kun je de muur blijven beschuldigen, maar dat schiet niet op. Het gaat erom dat je gaat inzien dat de weg naar binnen de weg naar bevrijding is.

In stap 3 ontdek je dat het leven alleen maar jouw binnenwereld spiegelt. Als je in de gaten krijgt dat innerlijk werk echt het verschil maakt, ben je gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.

N = NEUTRALIZATION

Je weet dat de oplossing voor je ‘externe problemen’ in jezelf ligt. Maar dat is nou net de plek waar je niet wilt zijn. Omdat het niet veilig voelt, wil je dat juist ontwijken.  

In stap 4 krijg je de routekaart waarmee je op ontdekking in jezelf gaat. Je ervaart hoe veilig het is om ongemak en angst te voelen. Je vlucht niet meer voor jezelf. Stop hiding, start shining! 

E = EXPANSION

Je leert al je gevoelens te ervaren. Verstopte stukken in jezelf worden in het licht gezet. Jij voelt je steeds lichter, straalt steeds meer en het leven lacht je toe.  

Stap 5 maakt je bewust van het feit dat ‘er’ zijn niet een resultaat of een einddoel is. Stap 5 is niet het eind, S.H.I.N.E. is cyclisch. Je menselijke ervaring gaat altijd door: eindeloos groeien en ervaren.

Wat maakt Shift to S.H.I.N.E. uniek?

Shift to S.H.I.N.E.is niet het zoveelste programma dat je van A naar Beter wil brengen. Dus geen persoonlijk ontwikkelingstraject of zelfontwikkelingscursus. Kom bij mij ook niet voor ‘Manifesteer je Droomleven’ of ongefundeerde ‘Licht- en Liefde-spiritualiteit.’ Misschien heb je zelf ook al gemerkt dat meer van hetzelfde je niet brengt wat je zoekt. 

Afgelopen 15 jaar heb ik alles wel zo’n beetje gezien en gedaan qua persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik heb me verloren in liefde en licht en ben weer hard op aarde geland. Ergens bereikte ik een grens.

Ik zocht en zocht … en kwam niet verder. Totdat ik dit totaal nieuwe niveau van bewustzijn ontdekte. 

We verlangen allemaal naar (innerlijke) vrede. En wie zoekt, zal vinden.  Maar je vindt het niet in de buitenwereld. The only way out is in.

Shift to S.H.I.N.E. gaat over de shift naar hartsbewustzijn. Ook wel eenheidsbewustzijn of non-dualiteit. Dit verandert je leven 180 graden.

De taal van het hart is de taal van ervaring. Het is niet in woorden te vatten. Het kan dus goed zijn dat jouw hoofd de informatie op deze pagina niet ‘begrijpt’. En dat is helemaal oké. Sterker nog, dat klopt als een bus. 

De taal van het hart is gevoel. Het vraagt van je om door de menselijke illusies en conditioneringen heen te prikken door te leren voelen. Zo shift je van angst naar Liefde. Immers als je alles durft te voelen, waar is dan je angst? Dan blijft alleen die ene Waarheid over: Onvoorwaardelijke liefde.

De meeste mensen kennen alleen voorwaardelijke liefde. Dat is liefde die eisen stelt en ze brengt uiteindelijk ook pijn, verdriet en frustratie mee.

Dus die innerlijke rust die vind je gewoon niet op dat niveau. Dat vraagt om een radicale bewustzijnsshift! 

 

THE REST YOU SEEK COMES FROM WAKING, NOT FROM SLEEPING

A Course In Miracles

(Review: Stap in de Rol van je Leven)

“Voordat ik aan dit traject begon was ik enorm op zoek: wat wil ik met mijn leven, waar word ik blij van.
Ik was onzeker over heel veel dingen, was alleen maar voor anderen aan het rennen en wist niet echt meer wie ik zelf was.
Ik zat al een tijdje de site van Astrid te bekijken waar haar trajectop stond maar ja, veel geld en is dit het dan?
Totdat ik dacht: ik ga het gewoon doen. Eerst een gesprekje met Astrid gehad en dit leek een goed idee.

Astrid geeft je enorm veel mee over energie, omdenken van de regeltjes die je zelf in je hoofd gemaakt hebt (Brules)
Voor jezelf kiezen en jezelf belangrijk vinden, grenzen aangeven etc.
Soms best confronterend omdat ze je laat zien hoe je soms maar uitvluchten blijft verzinnen om dingen niet aan te gaan.
Door dit traject ben ik wel echt heel anders in mijn leven gaan staan. Veel steviger, zelfverzekerder en blij.
Ik durf voor mezelf te kiezen en mijn grenzen veel beter aan te geven.
Ik zou dit traject aanraden, het was zeker de moeite waard.

Door de corona is het best een lang traject geweest maar ook dat was eigenlijk best fijn.
Leuk om dit met een groep te doen. Je herkent veel in elkaars verhalen en dit helpt ook al.
Astrid regelt de meest fantastische plekken oa aan het strand, dus ook dit is zeker geen straf.

Astrid ik wil jou heel erg bedanken dat je mij zo’n eind op weg geholpen hebt.”

Ivonne

Als je voelt wie je wérkelijk bent, ben je er!

Echte vrijheid is wanneer jij bepaalt wie je wilt zijn en wat je wilt ervaren en op welke manier. Je verhalen en ervaringen controleren jou niet langer.

Wanneer je leeft vanuit je natuurlijke staat van zijn, kijk je door de ogen van liefde en zie je de onschuld in alles.

Juist omdat je zelf zo goed het verschil kent tussen lijden en leiden voel je compassie voor jezelf en de mensen om je heen als je mindfucks en mindcontrol herkent.

 

Dit gevoel van vrijheid is eigenlijk niet uit te leggen. Een rups snapt niet wat de vlinder bedoelt. Niemand kan je deze deprogrammering geven. Je hebt het zelf te ontdekken. Het is iets wat gaandeweg in jou ontwaakt. Soms is het er ineens. Een glimp. Soms langer. En steeds vaker. Totdat het je fundament wordt.

Hoe beter je “The Game of Life” begint te begrijpen en de “spelregels” leert toe te passen, hoe leuker het leven wordt. De zwaarte en serieusheid maakt plaats voor nieuwsgierigheid. Het blije kind in je komt weer naar boven. En die doet niets liever dan spelen en haar plezier, inspiratie en enthousiasme delen met de wereld.

Waar wacht je op? 

Waaruit bestaat Shift to S.H.I.N.E.?

10 online lessen

Vanaf 15 september 2023 heb je toegang tot de online leeromgeving en kun je starten met de eerste lessen van Shift to S.H.I.N.E. 

5 livedagen op locatie

Locatie: Centrum Nederland, omgeving Amsterdam. De locatie is 4 weken van tevoren bekend.

Zondagen van 9.30 tot 16 uur

8/10; 4/11; 10/12; 7/1; 4/2

 

10 online Zoomcalls

20.00 – 21.30 uur

20/9; 3/10; 16/10; 30/10; 15/11; 30/11; 18/12; 28/12; 16/1; 30/1.

De replay staat binnen 2 dagen in de online leeromgeving. 

 

Telegram groep

Op basis van vrijwilligheid kun je lid worden van een speciale  Telegram groep zodat ik contact met je kan houden en je kan inspireren. 

 

Shift to S.H.I.N.E. is een mix van

LUCHTIGE THEORIE:
Ingewikkelde dingen simpel maken

Met mijn analytische achtergrond, (versterkt door mijn rechtenstudie) en jarenlange ervaring met leven vanuit het hoofd 😉 heb ik een passie ontwikkeld voor het begrijpelijk overbrengen van ingewikkelde dingen. En simplificeren is voor mij peanuts. De kracht van eenvoud. I love it!  

Q&A ZOOMS: Voor de broodnodige verbinding tussen de livedagen

De online lessen en de livedagen leveren gegarandeerd vragen op. En mogelijk loop je in het dagelijks leven wel eens vast. Twee keer per maand kun je live een Zoom bijwonen waarin ik de lesstof bespreek en je mij vragen kunt stellen. Elke sessie is er bovendien de mogelijkheid om je aan te melden voor een van de hot seats.
Ik richt me dan exclusief op jou en help je meer bij jezelf te komen. 

PRAKTISCHE TOOLS:
Kom uit je hypnose! 

15 jaar ervaring als hypnotherapeut en NLP coach maakt dat ik moeiteloos makkelijk metaforen, verhalen en beelden inzet om je zacht dichterbij je gevoel te brengen. Dit zelf doen voelt heel eng en daarom loop je er steeds voor weg. Maar ik help je om gevoelens die je eerst wilde ontwijken liefdevol de ruimte te geven. Want ze willen aandacht met een reden. Het zijn richtingaanwijzers. De poort naar je intuïtie. 

Je krijgt toegang tot de online omgeving waar je al het lesmateriaal vindt dat bij deze training hoort.

Video’s, opdrachten en hypnotische audio’s. Die helpen je om op een ontspannen manier dieper en dieper in jezelf te komen. Tot je kern. En hoe meer jij in verbinding komt met jezelf, des te meer je je gaat thuisvoelen in je eigen leven!

MAGISCHE LIVEDAGEN:
Stap in die ‘vibe’

In 2018 startte ik met live groepstrajecten. Ik vond het fantastisch. Behalve mijn eigen input is de toegevoegde waarde en wijsheid die boven komt borrelen via de deelnemers ongekend. Corona maakte online bijeenkomsten alledaags, maar mede dankzij toen kennen we nu de waarde van live verbinding. 

Online komt mijn vuurtorenvibe ook heus bij je binnen, maar hoe fijn is het om samen live het hele groepsveld te ervaren en de shifts voor onze ogen te zien gebeuren!

We kunnen ons volledig overgeven aan wat er spontaan gebeurt zodat het gegarandeerd ontspannen, gezellige en magische dagen zijn. Bovendien word je in deze groep maximaal gezien en gehoord. 

Ook dit is typisch Shift to S.H.I.N.E.

L.E.S. is more

Jarenlang dacht ik dat meer beter was. Ik zat zelf nog vast in ‘schaarstedenken’. Wat heb ik veel gemaakt en gegeven. Via die veelheid en omwegen kwam ik steeds meer tot de kern.
En zo kwam ik tot: L.E.S. is More!

  • Minder doen, meer zijn.
  • Minder content, meer herhalen.
  • Minder afleiding, meer to the point.

L.E.S. –  Leren. Ervaren en … Stilte.

Want het moet ook allemaal integreren.
Kennis is waardeloos tenzij je het belichaamt.
Weten is waardeloos, voelen is key!

Dus draait Shift to S.H.I.N.E. om de kracht van herhaling.
Omdat Liefde eenvoud is.
En om ervaren.
Omdat Liefde de taal van gevoel is.

 

Shift to S.H.I.N.E. is radicaal anders! 

Dit traject is radicaal anders dan mijn eerdere trainingen. De crisis waar ik eind 2019 in terecht kwam, vroeg ook om een shift van een totaal andere orde.

Dankzij persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit was ik enorm gegroeid maar toch bleek de basis onder mijn leven en mijn onderneming drijfzand! 

De Radicale Zelfreflectie zoals ik die nu met Shift to S.H.I.N.E. doorgeef prikte genadeloos door alle menselijke illusies heen.

Daardoor bouw ik mijn nieuwe leven en bedrijf nu op een oersterk fundament. Ik kan me voorstellen dat dit vragen oproept en ik vertel je er graag meer over in een persoonlijk gesprek! 

Meer over mijn proces kun je lezen in mijn persoonlijke verhaal.

 

Astrid Davidzon

Als  Mindshift Mentor begeleid ik ondernemende vrouwen die aan de buitenkant alles lijken te hebben, maar zich diep van binnen leeg en onvervuld voelen, omdat ze zijn verdwaald in hun eigen succesverhaal

Ik leer ze voelen wie ze wérkelijk zijn zodat ze eindelijk een vrij en vervullend leven ervaren en schaamteloos kunnen stralen.

Shift to S.H.I.N.E  is een optelsom van: 

15+ jaar praktijkervaring als coach, trainer,

hypnotherapeut, schrijver, spreker en podcastmaker

> 10 online programma’s

> 180 podcastafleveringen

15+ jaar doorleefd en geïntegreerd innerlijk werk

Non-dualiteit / A Course In Miracles 

Review Stap in de Rol van je Leven

Toen ik koos om mee te doen met Astrids traject was de subtitel : Ondernemen vanuit je Ware zelf! Ik had het jaar daarvoor, na een Burn-out, al wat grote stappen gezet: Andere baan, sommige vriendschappen gestopt, weer leren kiezen voor mijzelf, maar mijn bedrijf die ik in 2013 in de koelkast had gestopt mocht wel weer tot leven worden gebracht. En daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Meerdere (business) coaches passeerden mijn pad, maar vaak had ik het gevoel: mooie woorden, maar ik word hier gemanipuleerd. Vaak vond ik ze wat kort door de bocht. Totdat Astrid voorbij kwam en zij met haar webinar meteen de goede snaar raakte. Vooral omdat haar verhaal zo verdomd eerlijk is. Het wordt niet mooier gebracht dan dat het is. Sterker nog: Juist niet: Prima is Perfect. Mijn hele systeem zei: “bij haar moet ik zijn”.

Ergens hoopte ik dat ik in dit traject bij de hand zou worden genomen en stap voor stap zou werken aan een businessplan.
Maar niets van dat al.

Daarvoor in de plaats werd ik zelf aan het werk gezet. Ik leerde vooral mijn eigen ‘Coach’ te zijn. Maar ook om vertrouwen te hebben in wat op mijn pad komt, en vooral in mijzelf. Ontspan!!!!

De live-dagen waren magisch. We leerden veel met en vooral ook van elkaar. Maar dat niet alleen, er was ruimte voor gezelligheid en vooral ook heel veel lol. En dat op stuk voor stuk prachtige locaties.

Omdat ik hier geleerd heb om vertrouwen in alles  wat goed voelt als uitgangspunt te nemen (follow your Joy), ging automatisch mijn bedrijf ook als een speer. Afgelopen kerst was mijn omzet verdubbeld. Zonder businessplan, zonder strategie.  Hoe mooi is dat!! Gewoon door het volgen van mijn hart en vanuit plezier en ontspanning mijn impulsen te volgen. Door dicht bij mezelf te blijven en kwetsbaar te durven zijn kan ik juist heel overtuigend en sterk zijn. Dit zijn lessen die zeer goed van pas komen bij het runnen van een bedrijf, maar vooral bij het ‘runnen’ van mijn eigen leven!

Het leven is een prachtig spel, vol overvloed. Je moet er alleen op leren intappen.

Astrid, ik ben je super dankbaar!!!!”

Miram van der Kraan

Typisch Astrid … 

Hard*

Omdat zacht simpelweg
te hard werken is             

Wat als jouw wereld veel zachter wordt wanneer je keihard met jezelf geconfron-teerd wordt? Samen duiken we jouw valse overtuigingen op. Zodat je doorziet dat de harde werkelijkheid enkel bestaat uit Liefde.

*hard als in:
compassievol confronterend 😉

Hypnotisch

Omdat je je leven niet slapend wilt slijten

Wat als  conditioneringen ervoor zorgen dat jij je dagen slapend door-brengt? Door wakker te worden uit je hypnose – wat het Griekse woord is voor slaap – ontstaat er ruimte voor een leven dat je dromen ontstijgt!

 

Herkenbaar

Omdat jij dezelfde reis maakt als ik      

Wat als we van binnen veel meer op elkaar lijken dan de buitenkant doet vermoeden? Zodra je jouw harnas durft uit te doen, voel je je bevrijd. Daarnaast ontdek je dat er achter ieder masker een uniek mens zit, net als jij. 

 

Humor

Omdat problemen oplossen met een lach

Wat als humor hét medicijn is dat je bij de zwaarste issues de meeste verlichting brengt? Het leven lacht je toe als je niet alleen je ‘problemen’, maar ook jezelf en het leven niet meer zo serieus neemt. 

Je bént er! Thuis in jezelf

Niks meer te zoeken.
Niks meer aan te nemen van een ander.
Geen illusies meer voor waar houden.  

Je bent er. 
De reis begon met een moedig besluit,
gebaseerd op een diep verlangen naar innerlijke rust.

Een keuze voor waarheid en echtheid.
Een keuze voor het hart.

Je kon niet weten waar de reis naartoe zou gaan. Wel dat wat niet klopte, plaats zou maken voor nieuw.

Het ging er niet om zo snel mogelijk nieuwe zekerheden op te bouwen buiten je. Maar om dat sterke fundament te leren voelen in je. Die absolute veiligheid.

En nu kun je vanuit de grond van je hart zeggen: 

Ik heb géén idee… en … en…
dat is helemaal oké!

Omdat je voelt dat dit klopt.
Dit is vertrouwen.
Dit is leven.
Dit is avontuur.
Dit is veiligheid.
Dit is thuis!

Recensies live trajecten

“Wow! Wat een mooie reis heb ik gemaakt, samen met Astrid en 6 andere dames. De rol van je leven heeft me zoveel geleerd. Toen ik begon was ik een worstelende ondernemer. Ik was inmiddels ruim 2 jaar bezig en had net besloten om mijn onderneming om te gooien van voeding naar liefde. Mijn besluit voelde super goed, maar ook super eng. Ik had al veel geld uitgegeven aan business coaches, maar ze brachten me niet verder. Ik merkte dat ik mezelf enorm in de weg zat. En ondanks dat ik dit al jaren wist en al veel geld en tijd investeerde in persoonlijke ontwikkeling, heeft dit traject een hele grote verandering gebracht. Ik ben van mijn hoofd naar mijn hart gezakt. Als echte denker, piekeraar en faalangstige perfectionist ben ik weer gaan voelen. Het gevoel mocht er nooit zijn. Ik drukte het zo snel mogelijk weg, maar dat is nu helemaal anders. Ik ga er voor zitten, luister naar mijn gevoel en volg het. Het voelt zo anders. Ik merk dat ik minder vaak in een dip zit en als het zo is, dat het helemaal niet zo erg is. Het mag er zijn. Wat een bevrijding! Wel ben ik gestopt met mijn onderneming.

De rol van je leven heeft mij duidelijk gemaakt dat het niet paste. Het moeten geld verdienen blokkeerde mij. Dus ben ik gestopt en laat ik het nu op me afkomen wat ik verder mag gaan doen. Loslaten! Dus voor iedere andere worstelende perfectionist, zou ik dit traject aanraden, want of je nu ondernemer bent of niet, het gaat vooral om de persoonlijke groei die je doormaakt.”

Mira den Breejen

Ik kwam je tegen op Youtube waar je mij met behulp van jouw filmpjes door mijn ‘out of the blue- paniekaanvallen’ heen sleepte.  Later ontdekte ik dat deze aanvallen helemaal niet ‘zomaar’ uit de lucht zijn komen vallen, ik was gewoon op een andere manier niet te stoppen. (met rennen rennen rennen, de welbekende rat race.

Wat kwam jij op het juiste moment op mijn pad. Als je mij dit van te voren gezegd had, dat ik een perfectionist was, dan had ik je voor gek verklaard. Vanaf toen kwam ook alles op het juiste moment, de cursus, je boek, de podcasts, Alles leek voor mij gemaakt, je raakte me diep en ik voelde dat dit het juiste pad was. Ik voelde aan alles dat jij degene was die ik als coach wilde, degene die precies het juiste zei, dingen die nog nooit iemand (dokters of psychologen etc) hadden gezegd. In mijn ogen, de waarheid zoals ik die zie en geen bullshit dingen zoals, ‘het hoort bij jou, dus leer er maar mee leven’ of ‘neem deze medicijnen maar’.  Wat jij vertelt en hoe jij je verhaal doet, is zo nuchter en helder dat dit echt een en al herkenbaarheid is, dus enorm resoneert.

Ik mailde je mijn verhaal want ik wilde een afspraak (ook al woonde je aan de andere kant van Nederland).  Het werd de groepstraining, stap in de Rol van je Leven. Wat een mooie reis, met hele lieve en mooie meiden, superleerzaam & bijzonder en het begin van een nieuwe rol in mijn leven. Mijn leven is aan het veranderen. De rol in mijn bedrijf neem ik nu onder de loep, wat vind ik echt leuk om te doen, en dat ga ik doen. Ik heb al zoveel geleerd over mezelf, over mijn gevoel, terwijl ik dacht dat ik mezelf al wel kende, nee dus, want ik voelde helemaal niet, ik deed vooral alles in mijn hoofd.…

Ik kan eigenlijk niet beschrijven Astrid hoe jij van invloed bent op deze verandering in mijn leven, en het licht dat ik echt weer ben gaan zien, ik ben je zo dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Als ik nu terugkijk naar een jaar geleden ben ik al zo gegroeid en voel ik mij zoveel beter en gelukkiger en kies ik nu zoveel vaker voor mezelf en wat ik wil en wat mij blij maakt. Zo wil ik leven, me goed voelen, zo veel en zo vaak mogelijk en het leven leven.. (ja ook met de downs, want die zijn er ook gewoon nog:).

Bedankt lieve Astrid voor alles, zooo enorm dankbaar!

Chantal Kwast

“Mijn reis van afgelopen vijf maanden was magisch: Samen met Astrid Davidzon ben ik op reis gegaan om de rol van mijn leven te vinden, en ik heb m gevonden! Ik heb geleerd mijn emoties te managen door ze te erkennen, oude shit op te ruimen en ruimte te maken voor blijdschap en verwondering.

In deze vijf maanden heb ik me gefocust op mijn moederrol van mijn drie wonderen (1/4/6 jaar oud) doordat ik mijn innerlijk kind heb geheeld en vervolgens ben gaan onderzoeken en benoemen wat ik belangrijk vind aan het moederschap.

Omarming van mijn moederrol doe ik door:
> Met aandacht en liefde het ontbijt klaar te maken en te helpen met aankleden en eten
> ordening spullen in huis zodat iedereen wat we aan speelgoed is en ze makkelijk hun kleren kunnen uitzoeken (check out marie kondo)
> ontspanning faciliteren: samen dansen op Just Dance, meezingen met spotify, af en toe thuis lunchen, mee naar sportactiviteiten, regelen speeldate, heel veel knuffelen en zuchten, hun veilige haven zijn waar ze hun emoties kunnen laten gaan

Het volgende inzicht heeft er toe geleid dat ik me vrij voel om ook mijn werk rol in te nemen, wat ik het allerliefste doe, waar ik blij van word.

“Je kan je kinderen niet gelukkig maken, maar het geluk wel voorleven”

Mijn joy is het opruimen, inkleuren en aanpassen / verbouwen van woon- en werkruimten. Mijn bouwkundige kennis, ervaring in ontwerpen en verbouwen eigen huis en intuïtie zijn voldoende om andere mensen te helpen en er geld mee te verdienen.
Ik voel in mijn buik het vertrouwen en optimisme om voor mezelf te beginnen aan DE rol van mijn leven: Anke als jouw PowerHouse Coach.”

Anke van Eck

“Ja maar, ja maar, ja maar!”

Oftewel: Wat houdt je tegen?

1. Ik voel twijfel, is dit wel voor mij?

Verandering vraagt per definitie moed. Dus op het moment dat je het alleen al overweegt, komen alle angsten boven.

Angst is een gevoel, dat wordt getriggerd als je iets nieuws gaat doen. En al helemaal zoiets als dit. Want dit is radicaal. Je gaat afscheid nemen van heel veel dingen die je van jongs af aan met de paplepel zijn ingegeven. Je gaat je autonomie claimen en autoriteit ter discussie stellen.

Je zou het kunnen vergelijken met de puberteit. Als je als jongere flink pubert, krijg je een tegenreactie van je omgeving: “Ga terug in je hok!” Het vraagt moed om dingen anders te durven doen, ter discussie te stellen en niet meer klakkeloos aan te nemen. Je zult merken dat mensen daar ongemakkelijk van worden, want jouw verandering triggert hun wereldbeeld. Vaak uit dat zich in weerstand. En dat vraagt van jou vastberadenheid en vertrouwen. Dingen die je gaat ontwikkelen in dit proces.

De manier om een vlinder te worden is om de andere rupsen vriendelijk dag te zeggen en tijd te nemen om te cocoonen.

De valkuil is: O jee, dit voelt niet goed, mijn intuïtie vindt het een slecht plan! 

Maar is dat wel je intuïtie of is dit ‘Radio Bullshit’ oftewel het ego-stemmetje, dat er het liefst dwars voor gaat liggen als jij in bewustzijn wilt groeien. Het ego (je ‘oude jij’) wil niet ontmaskerd worden. Het haalt op dit soort momenten alles uit de kast om je een rups te laten blijven. Het hoopt dat je zo onder de indruk bent en angstig wordt, dat je je bedenkt. Dus check nog eens: Volg je je gevoel of je angst?

“Ik had een businesscoach, die zei: Je moet het zus en zo doen, zo kan je -tig keer meer omzet halen, etc. etc. Ik resoneerde daar niet meer mee, maar ik werd er heel onzeker van. Ik voelde veel verwarring en verzet en besloot te stoppen. Ik ontdekte in het traject met Astrid dat ik nog meer in mijn zelfleiderschap gaan staan. De externe goeroe verruilen voor de innerlijke.

Succes is voor mij nu mijn innerlijke pad volgen.” 

Sylvia (deelneemster pilot Shift to S.H.I.N.E.)

2. Wie zegt dat dit programma werkt?

Je hebt al van alles geprobeerd en toch kom je niet verder. Je wilt niet nog een keer teleurgesteld worden. Een volkomen logische vraag dus. Ook goed dat dit alarmsysteem afgaat. Want zoals ik hierboven al zei: Meer van hetzelfde gaat ook géén verschil maken.

Maar Shift to S.H.I.N.E. is dus echt anders. Niet het drijfzand versterken, maar een nieuwe basis creëren. Leven vanuit een totaal ander bewustzijn. Eigenlijk is het geen programma, maar een ‘de-programma’. Want je gaat niet zozeer nieuwe dingen leren, maar eigenlijk bestaande dingen afleren, omdat ze niet waar zijn en je als mens gevangen houden. 

“Bij jou zag ik wat ik diep van binnen voelde waar ik naar verlangde: Vrijheid en geluk. Ik heb leren zakken in mijn lijf, niet alleen maar op hoofdniveau, wat ik heel lang heb gedaan in allerlei therapie. Bij jou is er daadwerkelijk verandering gekomen. Het ging eindelijk verder dan alleen maar begrijpen.”

Florien (deelneemster pilot Shift to S.H.I.N.E.)

3. Wat als ik het niet kan? 

Je twijfelt of het je gaat lukken. Een deel in jou is keihard en laat je continu weten dat je maar niet moet denken dat je capabel of goed genoeg bent. Dit is geen gebrek aan zelfliefde, maar een overvloed aan zelfafwijzing of sterker nog: zelfhaat! Ieder mens kent dit, maar het is zo heftig en hard, dat we het er liever niet over hebben. Te veel schaamte. Ondertussen strijd je elke dag tegen dit deel! Een ware lijdensweg!

Je wilt natuurlijk helemaal niet naar dit innerlijke geschreeuw luisteren, je wilt dat het weggaat, je wilt het overwinnen. Maar daarmee geef je aan dat je het serieus neemt. Dat je het gelooft. Op het moment dat je samen met mij gaat ontdekken dat dit geschreeuw slechts een programmering is, verandert het hele spel. Dan kun je erom lachen en stap je uit de strijd.

Maar ja…nu schreeuwt dat deel dus keihard. Nog wel. Laat jij je intimideren?

4. Ik heb moeite met de investering.

Geld is niks. Van zichzelf is het waardeloos. Het is de waarde die we er zelf op plakken, waardoor het ‘iets’ wordt of lijkt te zijn. Voor het een betalen we gemakkelijk grof geld en voor het ander hebben we nog geen stuiver over. Het heeft te maken met hoe jij dingen waardeert en het is goed om je daarvan bewust te zijn. Een paar random voorbeelden.

Wat is de waarde van een verre reis? Tijd doorbrengen met je geliefden, ontspannen, avonturen beleven, mooie herinneringen maken, prachtige foto’s maken. Als dit soort dingen je een goed gevoel geeft of het helpt je om uit de stres van je bestaan te komen, dan vind je het de investering waard. Maar vaak zijn mensen na hun vakantie zo weer terug bij af. Dus ja, zit je eigenwaarde in die vakantie? Wat als je geen vakantie nodig hebt om je zo te voelen, maar je kunt ontdekken dat dat gevoel je geboorterecht is? Dan is vakantie nice to have, maar niet nodig, snap je?

Een dure auto geeft je mogelijk comfort, maar ook een bepaalde uitstraling en je hoort bij een bepaalde groep. Als dat soort dingen belangrijk voor je is om je goed te voelen, dan vind je het de investering waard. Maar zit jouw eigenwaarde in die auto? Wat als jij de gevoelens die de auto je geeft al in jezelf zou hebben? Dan is een dure auto nice to have, maar rij je net zo lief in een oud barrel, snap je? Dat maakt voor jouw gevoel geen verschil.

Een nieuwe garderobe geeft je mogelijk zelfvertrouwen, omdat jij je goed voelt als je weet dat je er goed uitziet. Complimentjes krijgen is fijn. Dat een outfit je een gevoel van zelfvertrouwen geeft is fijn. Maar zit je gevoel van eigenwaarde echt in die jurk? Wat als jij die gevoelens al in jezelf hebt en je er rechtstreeks mee kunt verbinden in plaats van via je kleding? Dan is een nieuwe outfit nice to have, maar absoluut niet nodig.

Een high level businesscoach helpt je misschien aan een 10 x meer omzet. Hij of zij deelt een beproefd recept. Dat heeft voor hem of haar gewerkt. Dat is ten eerste geen garantie dat het voor jou werkt. En bovendien kan het zijn dat het wel werkt, maar dat het helemaal niet bij je blijkt te passen. Stel je hebt inderdaad 10 keer meer omzet, maar op een manier die niet goed voelt. Zit daar je eigenwaarde in? Wat als je echt niet blij wordt van die aanpak? Dat je nu iets moet doen wat niet bij je past, maar op je is geplakt? Alleen jij kunt uiteindelijk jouw manier vinden. Die zit van binnen. Dat is een kwestie van ontdekken wat voor jou goed voelt. Nou, je snapt het al he? It’s your inner job!

Snap je de betrekkelijkheid of zelfs ‘waardeloosheid’ van al die externe dingen? Ze kunnen je allemaal een goed gevoel geven. Maar ze zijn tijdelijk. Vergankelijk. Onbetrouwbaar dus. Drijfzand. Geen garantie voor vervulling en echte vrijheid van dag tot dag!   

Wat als je iets zou hebben wat onverwoestbaar is en altijd met je meereist? Overal waar je gaat heb je er toegang toe. Het staat altijd voor je klaar. Je kunt er altijd op terugvallen. Middenin de nacht of ’s ochtends vroeg. Of je alleen bent of met anderen. Het is er. Onvoorwaardelijk. Altijd.

Wat ik bedoel is de meest stevige basis die je je maar kunt wensen. Het bewustzijn van wie je werkelijk bent en het gevoel van innerlijke rust, kracht en vrede dat daarbij hoort.

Waardoor je je beslissingen en gedrag ook baseert op die basis in plaats van angst. En je dus niet meer kiest voor veiligheid, pleasen van anderen of ‘omdat het zo hoort’. Maar voor wat jij wilt dat past bij jou. Jouw autonomie.

En wat een enorme impact heeft op alles en iedereen in jouw omgeving. Je binnenwereld verandert jouw ervaringen en jouw vibe straalt uit op je naasten. Voel je ook dat dit van een heel andere orde is?

Wat is jouw autonomie en innerlijk welzijn je waard? Vergeleken met al die dingen van buiten?

5. Het voelt nog steeds niet goed

Zoals ik bij 1. al zei: Verandering vraagt moed. En de angsten die bij 1 omhoog komen, vermommen zich ook vaak als andere bezwaren. Als je het bijvoorbeeld schuift op: De investering is te groot, dan hoef je de andere angsten ook niet aan te kijken en dat gevoel niet te voelen. Dan kun je de gemakkelijke afslag nemen en weer verder dromen. Dan ga je bijvoorbeeld verder bouwen aan je basis van drijfzand. Helemaal prima.

Maar ik wil je er toch op wijzen hoe het werkt. Want als je denkt dat het besluit om een shift te maken op een dag helemaal goed voelt, dan heb je niet precies door hoe het werkt met bekend versus onbekend, comfortzone versus daarbuiten etc. Het voelt altijd doodeng! Alsof je met knikkende knieën op de hoge duikplank staat en naar beneden kijkt voor je springt.

Dus voel goed wat er gebeurt en wat je verlangen is. It’s up to you. En heb je vragen aan me of wil je dat ik nog wat dingen verduidelijk in een persoonlijk gesprek om te bepalen of dit nu of misschien later iets voor je is … of niet … boek dan een call in!

“Ineens voelde ik: Ik wil instappen bij Astrid. En sinds ik met jou werk is de connectie met mijn hogere zelf veel beter. Het licht is eigenlijk aangezet en dat was hiervoor niet zo. Ik voelde me nooit veilig en nu merk ik het boeit me allemaal niet zo veel meer, bv wat mensen zeggen. Soms is er heus nog wel een gevoel van afwijzing, maar het is allemaal oké, en dan zakt het ook.”

Jacqueline (deelneemster pilot Shift to S.H.I.N.E.)

Zelf heb ik afgelopen jaren alles losgelaten omdat mijn verlangen naar autonomie, vrijheid en me echt vervuld voelen in mijn leven zo verschrikkelijk groot werd dat ik niet op de oude voet door kon en wilde gaan. De zogenaamd ‘mooie dingen van het leven’ voelde ik niet meer. Van etentjes, dure reizen, uitjes, mooie kleren en hoge verkoopaantallen werd ik niet meer warm. Resultaten, scoren en successen lieten me allang koud.

Afscheid nemend van wat voelde als toch een oppervlakkig leven en meer en meer de diepte verkennend, begon mijn zonnetje steeds meer te stralen. Naarmate het licht toenam voelde ik meer vertrouwen en herkend ik sneller en gemakkelijker de signalen. Ik wist wanneer ik rustig moest wachten en ook wanneer ik een besluit moest nemen of in actie komen. Zo bewoog ik steeds gemakkelijker mee met het leven. Zonder van tevoren te weten waarheen, maar wel met de zekerheid in mezelf: Het klopt. Ga maar, doe maar.

A Firmly Grounded Magical Life – From Hiding to Shining

 

Je schreef: Heb je het gevoel dat je op drijfzand leeft? Dat voelde ik op dat moment heel erg. Nergens grip op, dingen gebeurden wel, maar ik zag het niet, ik ervaarde het niet. Ik had geen enkele controle. Ook niet over de leuke dingen, ik kon niet genieten van dingen.

En nu voel ik veel meer en door het afstand nemen van dingen, is het grappig hoe je dingen herkent. En ook van die mannelijke energie, dat harde werken, veel moeten doen : Ik vaar nu veel meer op de flow van het vrouwelijke. Zo van: “We leven NU en dít is nu belangrijk!” Dit brengt heel veel rust.

Ellen (deelneemster pilot Shift to S.H.I.N.E.)

Shift to S.H.I.N.E

A firmly grounded magical life

From hiding to shining

“Ik geloof dat zolang jij jezelf verstopt omdat je je niet veilig voelt in jezelf,  je je niet vrij en vervuld zult voelen, ook al ben je nog zo succesvol.

Pas wanneer je stopt nog langer voor jezelf weg te rennen en je leert voelen wie je werkelijk bent, dan ben je er!” 

Alleen jij kunt de shift maken.

Het wachten is op jou.

Jij bepaalt het moment…

“Ik volgde je al een aantal jaar. Ik was inmiddels voor mezelf begonnen en ik vond het zo hard werken! Klanten aantrekken, workshops volkrijgen, al die druk. 

En toen had jij iets ontdekt wat anders was. Daar was ik heel erg nieuwsgierig nar. Dat voelde voor mij ook als waarheid. I

In deze cursus heb ik geleerd: Doorvoelen en dingen heel klein houden. Achteraf gezien kon ik dus niet voelen, zie ik nu. Pas een paar maanden geleden besefte ik: Oh, is dít voelen! Toen heb ik meteen alle cursussen die ik gepland had voor het hele jaar afgezegd.

En ik voel nu heel erg wat voor mij de bedoeling is. Mijn bedrijf was heel erg gestoeld op bewijsdrang. Naar mezelf, mijn ouders, de buitenwereld. Wat een rust toen dat niet meer hoefde. Ik vertrouw. Ik zie wel waar het heengaat, ik laat het los.”

Judith (deelneemster pilot Shift to S.H.I.N.E.)

Astrid, jij geeft een stuk theorie, dat heeft mijn hoofd nodig om het te snappen, maar ook dat gevoelsstuk en de spirituele kant zitten erbij. Jij voegt dat bij elkaar. Je hebt een prachtige combinatie van intelligentie met gevoel. En dat breng je samen op een manier die niet veel mensen kunnen.

Sylvia

Astrid, je komt op mij oprecht, als jezelf over. Een fijne vrouw, die ook je buurvrouw, collega of vriendin had kunnen zijn. Normale nuchterheid? Wellicht heeft het ook te maken met authenticiteit en dat je theorie en voelen verbindt.

Selina

Je brengt het zuiver, vanuit het hart, intelligent, dapper en wijs.

Petra

Pin It on Pinterest