Positief denken bevordert herstel botbreuken

Wat had ik een pech toen ik een traptreetje miste en door mijn enkel ging. Gelukkig bood dit ongelukje wel inspiratie voor een nieuwe Zonnestraal. Verder heb ik (noodgedwongen) heerlijk veel kunnen lezen en ben ik door man en kinderen erg in de watten gelegd. Er zaten dus ook heel veel voordelen aan mijn misstap.

Tijdens een uurtje surfen op het internet, stuitte ik op een interessant artikel over de kracht van positief denken:

Denken aan botbreuk helpt bij herstel

“Wie een botbreuk heeft opgelopen en zijn gedachten regelmatig naar het gekwetste lichaamsdeel laat gaan, herstelt sneller.” Dat ontdekte geneeskundige Martin Stenekes, die hierop promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Als de spalk eenmaal verwijderd is, hoeft de patiënt die de gedachteoefening regelmatig heeft gedaan, zijn handen minder vaak te oefenen en herstelt hij sneller. Stenekes vermoedt dat de gedachteoefening ook werkt bij gespalkte botbreuken aan andere ledematen.

Daarom besloot ik om maar niet te gaan klagen over wat ik nu allemaal niet (meer) kon de komende tijd en de pijntjes en ongemakjes. In plaats daarvan zag ik het als een sport om weer zo snel mogelijk mijn handel en wandel op te pakken.

Terugkijkend op deze periode, kan ik zeggen dat het me dit keer aanzienlijk minder tijd kostte om te herstellen dan andere keren toen ik ook door mijn enkel ging. Toeval of …?

Pin It on Pinterest