Afgelopen dikke 2 jaar heb ik in een rollercoaster gezeten. Een fase van een enorme bewustzijnsontwikkeling, in de breedte.

Nou doe ik dat mijn hele leven al, maar ik bedoel dan echt ‘down the rabbithole’. Ontdekken op hoeveel vlakken de wereld anders in elkaar zit dan ik dacht. En daarvan schrikken. Ontzetting. Afschuw. Radeloosheid. Angst. Ongeloof. Een heel rauw proces. Met alle fasen die daarbij horen.

Pas na verloop van tijd begon ik helder te krijgen dat dit allemaal een functie heeft. Dankzij dit proces voel ik nu dat werkelijk álles perfect is. Dat er eigenlijk vanuit dit eenheidsbewustzijn geen tegenpolen zijn.

Dat besef ging gelijk op met de mate waarin ik de dualiteit in mezelf begon te herkennen, erkennen en integreren. Dit proces noem ik bewustzijnsgroei. Dat gaat niet horizontaal, maar verticaal. Omhoog.
Het zogenaamde ‘verhogen van je trilling. Dat is nodig om alle ‘ellende’ die je ontdekt dankzij bewustzijnsontwikkeling ook echt te kunnen verwerken. Het te kunnen dragen.

Wat dit betekent? Alle ‘shit’ en pijnstukken in jezelf Voelen en Helen. Je kunt alleen ‘omhoog’ als je ook de kelder in durft. En heel veel mensen zie ik daar volledig aan voorbij gaan. Ze denken dat ze dat stuk kunnen overslaan. Helaas werkt het niet zo. Of eigenlijk niet helaas. Want juist daar liggen de mooiste cadeaus op je te wachten. Daar ligt je tot nu toe onbenutte potentieel!

Afgelopen zomer kwam ik zelf bij een heel diep stuk. En het dealen daarmee heeft gezorgd voor een mega-transformatie. Resultaat: Ik merk zoveel innerlijke rust. Zo’n flow. Zoveel joy en dankbaarheid. En dat groeit nog elke dag. Ik voel vergeleken met vroeger bijna geen weerstand meer en als dat wel zo is, ben ik het me heel snel bewust en lost het voor ik het weet alweer op. Het zijn restjes.

Vanuit deze plek merk ik: Ik hoef nergens heen. 3D hoeft niet overwonnen te worden. Ik hoef nergens uit, nergens naartoe en niet te strijden. Ik hoef niemand te redden. Ik hoef niet in een community om een parallelle samenleving mee te helpen bouwen, ik hoef niet te demonstreren.

Mijn leven is hier. En nu. En ik hoef alleen maar te doen wat ik wil doen. Omdat ik er blij van word. Niets voor de wereld of iemand anders. Zo’n omslag met vroeger.

Alle clichés zijn waar. Maar een cliché kun je pas beamen als je het zelf voelt. Komende maanden ga ik hier een nieuw boek over schrijven. Over de periode tussen eind 2019 – toen ik na heel veel mediteren en downloads schreeuwde: “Alles moet kapot!” tot nu.

Dat moment van ontreddering 2,5 jaar geleden, poeh, dat was schrikken! Een paar maanden daarna, toen Corona zijn intrede deed, begon ik te beseffen dat het op een bepaalde manier een visioen was geweest. Ik zag inmiddels daadwerkelijk allerlei dingen ‘in de buitenwereld’ kapot gaan. En in die fase zitten we nu natuurlijk ook nog.

Heel lang geloofde ik dat een nieuwe wereld alleen maar zou kunnen ontstaan op een destructieve manier.  Maar dat voelt helemaal niet meer zo. Voor mij is die nieuwe wereld er al. Mijn nieuwe wereld. En de transformatie die daarvoor nodig was, bleek vooral van binnen te zitten. Daar mocht het een en ander ‘kapot’ om plaats te maken voor meer licht en helderheid. 

Dit is het punt waar ik nu ben. Dat ik ja durf te zeggen tegen alles. Met alle consequenties van dien. Dat betekent bijvoorbeeld dat nu de verdeling in mijzelf niet meer zo hard is, het tijd is geworden om afscheid te nemen van wat niet meer past. Niet met ruzie of conflict of strijd. Maar vanuit liefde, harmonie en respect.

Afscheid van vormen en formules die niet meer passen. Van bedrijfsconcept, moederrol thuis (want de kinderen vliegen uit), huis en ja, ook van mijn lieve partner Ron!

Het hele proces heeft gezorgd voor zo’n enorme groei aan liefde voor mezelf en voor het leven dat ik dit allemaal nu vanuit VOLLEDIG vertrouwen kan doen. Afscheid van het oude, open voor het onbekende. Wetende dat er heel veel moois in het verschiet ligt en stiknieuwsgierig naar wat dat is. Zonder dat ik daar nu al hoef te zijn om me gelukkig te voelen.

Merk jij dat je het moeilijk vindt om stappen te zetten naar dat gevoel van vertrouwen en overgave?

  • Omdat je wél nog steeds zo getriggerd wordt?
  • Omdat je wél denkt dat het misgaat als dingen niet veranderen?
  • Omdat je wel je hoop hebt gevestigd op iets of iemand van buiten?
  • Denkt dat er redding moet komen voordat …,. [ vul maar in].

Weet dan dat het enige wat dit is, JOUW ANGST is. En die wil heeeeel graag erkenning. Want pas dan wordt ook jouw leven lichter. Het wachten is dus op niks of niemand anders dan … jijzelf.

Komende week (di 1 februari 20.00 uur) geef ik nog een laatste keer het webinar: Van Gevangen naar Ontvangen. Als je nu nog steeds leest, zou ik zeggen: Meld je aan. Dan kun je kijken, live of in de replay.

En nee… het is niet hetzelfde webinar als afgelopen 2 keer. Want ik doe het puur vanuit flow. En er komen alweer andere dingen in mijn systeem die ik heel graag wil delen dinsdag.

Ook zal ik het dan hebben over de pilot die in de 2e week van februari gaat starten. Een traject van dik een half jaar om uit de strijd te komen en te leren leven vanuit meer flow. Van Gevangen naar Ontvangen. Uiteraard hoor je dinsdag ook hoe je je voor de pilot kunt aanmelden voor het geval dat je aanspreekt.

En in mijn podcast blijf ik ook delen over dit proces. Want dit gevoel en de weg ernaartoe wil ik heel graag overbrengen en delen met zoveel mogelijk mensen.
Niet omdat het moet, maar omdat ik het geweldig gaaf vind om te doen!

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

  • Wordt de beste versie van jezelf.
  • Leef je droomleven!
  • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

  • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
  • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
  • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest