Afgelopen dikke 2 jaar heb ik in een rollercoaster gezeten. Een fase van een enorme bewustzijnsontwikkeling, in de breedte.

Nou doe ik dat mijn hele leven al, maar ik bedoel dan echt ‘down the rabbithole’. Ontdekken op hoeveel vlakken de wereld anders in elkaar zit dan ik dacht. En daarvan schrikken. Ontzetting. Afschuw. Radeloosheid. Angst. Ongeloof. Een heel rauw proces. Met alle fasen die daarbij horen.

Pas na verloop van tijd begon ik helder te krijgen dat dit allemaal een functie heeft. Dankzij dit proces voel ik nu dat werkelijk álles perfect is. Dat er eigenlijk vanuit dit eenheidsbewustzijn geen tegenpolen zijn.

Dat besef ging gelijk op met de mate waarin ik de dualiteit in mezelf begon te herkennen, erkennen en integreren. Dit proces noem ik bewustzijnsgroei. Dat gaat niet horizontaal, maar verticaal. Omhoog.
Het zogenaamde ‘verhogen van je trilling. Dat is nodig om alle ‘ellende’ die je ontdekt dankzij bewustzijnsontwikkeling ook echt te kunnen verwerken. Het te kunnen dragen.

Wat dit betekent? Alle ‘shit’ en pijnstukken in jezelf Voelen en Helen. Je kunt alleen ‘omhoog’ als je ook de kelder in durft. En heel veel mensen zie ik daar volledig aan voorbij gaan. Ze denken dat ze dat stuk kunnen overslaan. Helaas werkt het niet zo. Of eigenlijk niet helaas. Want juist daar liggen de mooiste cadeaus op je te wachten. Daar ligt je tot nu toe onbenutte potentieel!

Afgelopen zomer kwam ik zelf bij een heel diep stuk. En het dealen daarmee heeft gezorgd voor een mega-transformatie. Resultaat: Ik merk zoveel innerlijke rust. Zo’n flow. Zoveel joy en dankbaarheid. En dat groeit nog elke dag. Ik voel vergeleken met vroeger bijna geen weerstand meer en als dat wel zo is, ben ik het me heel snel bewust en lost het voor ik het weet alweer op. Het zijn restjes.

Vanuit deze plek merk ik: Ik hoef nergens heen. 3D hoeft niet overwonnen te worden. Ik hoef nergens uit, nergens naartoe en niet te strijden. Ik hoef niemand te redden. Ik hoef niet in een community om een parallelle samenleving mee te helpen bouwen, ik hoef niet te demonstreren.

Mijn leven is hier. En nu. En ik hoef alleen maar te doen wat ik wil doen. Omdat ik er blij van word. Niets voor de wereld of iemand anders. Zo’n omslag met vroeger.

Alle clichés zijn waar. Maar een cliché kun je pas beamen als je het zelf voelt. Komende maanden ga ik hier een nieuw boek over schrijven. Over de periode tussen eind 2019 – toen ik na heel veel mediteren en downloads schreeuwde: “Alles moet kapot!” tot nu.

Dat moment van ontreddering 2,5 jaar geleden, poeh, dat was schrikken! Een paar maanden daarna, toen Corona zijn intrede deed, begon ik te beseffen dat het op een bepaalde manier een visioen was geweest. Ik zag inmiddels daadwerkelijk allerlei dingen ‘in de buitenwereld’ kapot gaan. En in die fase zitten we nu natuurlijk ook nog.

Heel lang geloofde ik dat een nieuwe wereld alleen maar zou kunnen ontstaan op een destructieve manier.  Maar dat voelt helemaal niet meer zo. Voor mij is die nieuwe wereld er al. Mijn nieuwe wereld. En de transformatie die daarvoor nodig was, bleek vooral van binnen te zitten. Daar mocht het een en ander ‘kapot’ om plaats te maken voor meer licht en helderheid. 

Dit is het punt waar ik nu ben. Dat ik ja durf te zeggen tegen alles. Met alle consequenties van dien. Dat betekent bijvoorbeeld dat nu de verdeling in mijzelf niet meer zo hard is, het tijd is geworden om afscheid te nemen van wat niet meer past. Niet met ruzie of conflict of strijd. Maar vanuit liefde, harmonie en respect.

Afscheid van vormen en formules die niet meer passen. Van bedrijfsconcept, moederrol thuis (want de kinderen vliegen uit), huis en ja, ook van mijn lieve partner Ron!

Het hele proces heeft gezorgd voor zo’n enorme groei aan liefde voor mezelf en voor het leven dat ik dit allemaal nu vanuit VOLLEDIG vertrouwen kan doen. Afscheid van het oude, open voor het onbekende. Wetende dat er heel veel moois in het verschiet ligt en stiknieuwsgierig naar wat dat is. Zonder dat ik daar nu al hoef te zijn om me gelukkig te voelen.

Merk jij dat je het moeilijk vindt om stappen te zetten naar dat gevoel van vertrouwen en overgave?

  • Omdat je wél nog steeds zo getriggerd wordt?
  • Omdat je wél denkt dat het misgaat als dingen niet veranderen?
  • Omdat je wel je hoop hebt gevestigd op iets of iemand van buiten?
  • Denkt dat er redding moet komen voordat …,. [ vul maar in].

Weet dan dat het enige wat dit is, JOUW ANGST is. En die wil heeeeel graag erkenning. Want pas dan wordt ook jouw leven lichter. Het wachten is dus op niks of niemand anders dan … jijzelf.

Komende week (di 1 februari 20.00 uur) geef ik nog een laatste keer het webinar: Van Gevangen naar Ontvangen. Als je nu nog steeds leest, zou ik zeggen: Meld je aan. Dan kun je kijken, live of in de replay.

En nee… het is niet hetzelfde webinar als afgelopen 2 keer. Want ik doe het puur vanuit flow. En er komen alweer andere dingen in mijn systeem die ik heel graag wil delen dinsdag.

Ook zal ik het dan hebben over de pilot die in de 2e week van februari gaat starten. Een traject van dik een half jaar om uit de strijd te komen en te leren leven vanuit meer flow. Van Gevangen naar Ontvangen. Uiteraard hoor je dinsdag ook hoe je je voor de pilot kunt aanmelden voor het geval dat je aanspreekt.

En in mijn podcast blijf ik ook delen over dit proces. Want dit gevoel en de weg ernaartoe wil ik heel graag overbrengen en delen met zoveel mogelijk mensen.
Niet omdat het moet, maar omdat ik het geweldig gaaf vind om te doen!

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest