Veelgestelde vragen

1. Waarom zou ik kiezen voor hypnose / NLP?

Omdat het een supersnelle manier is om van psychische problemen af te komen. Als het werkt, werkt het snel. Het is dus altijd heel erg de moeite waard om te proberen of je van je klachten afkomt met behulp van NLP of hypnose.
Veel van mijn klanten hebben in het verleden allerlei vormen van hulpverlening geprobeerd, zonder blijvend resultaat. Of ze slikken medicatie om hun klachten te verminderen, maar willen dat eigenlijk niet blijvend doen. Zeker in dat soort gevallen is (een combinatie van) hypnose of NLP een aanrader.

 

2. Hoe snel werkt hypnose / NLP ?

Dat verschilt per persoon. Het komt voor dat iemand al in 1 sessie wordt verlost van zijn of haar probleem. Zeker wanneer we met hypnose aan de slag gaan. Ik kan dat echter niet garanderen. Ik bereik de beste resultaten met mensen wanneer ik ze een keer of 3 coach met NLP of hypnotherapie toepas.

 

3. Mijn klachten zijn ernstig. Is hypnose of NLP dan ook een optie?

Het maakt niet uit hoe ernstig je klachten zijn of hoe lang je ze al hebt. Als je ontvankelijk bent voor hypnose en NLP,  werkt het snel. Juist ook bij de meest ernstige vormen van bijvoorbeeld angsten, fobieën, trauma’s en depressies. Hoe ernstiger de klachten, hoe groter uiteraard ook het verschil dat je merkt wanneer we hypnose of NLP inzetten.

 

5. Worden de consulten vergoed door mijn verzekering?

Nee, mijn consulten worden niet vergoed door de verzekeraars. Dit is een lastige kwestie, omdat niet gemakkelijk wetenschappelijk aantoonbaar is dat hypnose en NLP werken. Dat klopt ook wel: het is lastig in statistieken te vangen: het werkt voor iedereen anders en is dus altijd maatwerk. Maar dat het (meestal) werkt, dat zie ik steeds weer. En daarvan getuigen mijn klanten ook.

Mogelijk verandert dit in de toekomst. Wanneer dat zo is, dan zal ik het hier laten weten.

 

6. Ik slik medicijnen voor mijn klachten, kan ik dan toch met een hypnose- of NLP-traject beginnen?

Ik ben geen arts en zal dus nooit iemand vragen om te stoppen met het slikken van medicijnen. Wel komt het regelmatig voor dat mensen al tijdens het coachingstraject minderen met hun medicijnen, omdat ze merken dat ze nieuwe manieren leren om hun problemen op te lossen. Ook ken ik veel voorbeelden van mensen die na verloop van tijd helemaal konden stoppen.

Of het verstandig is om te starten terwijl je medicijnen slikt, zullen we uitvoerig samen bespreken. eventueel in samenspraak met de therapeut of arts die jou behandelt. Het is mogelijk dat ik ook wat testjes wil doen. Sommige mensen zijn door hun medicijnen heel moeilijk of niet ontvankelijk voor NLP of hypnose. Als dit zo blijkt te zijn, dan is het zinloos om verder te gaan. Ik behoud me dan het recht voor het traject te beëindigen. Gemaakte kosten worden in dat geval niet in rekening gebracht.

 

7. Ik ga liever niet naar Alkmaar, kan een consult ook bij mij thuis plaatsvinden?

Alleen bij hoge uitzondering. Ik vraag dan buiten het reguliere tarief om wel een vergoeding voor de reiskosten en reistijd. Hierover zullen we onderling  afspraken maken. Overigens kan iedereen die een jaarprogramma volgt ook kiezen voor coaching in de avonduren of op zaterdag.

 

8. Wat zijn de kosten?

Dat is afhankelijk van wat je wilt. De prijzen van mijn online programma’s liggen vast en kun je terugvinden op www.primaisperfect.nl Voor mijn 1-op-1 begeleiding is het afhankelijk van je wensen. Altijd goed om daarover even contact met me op te nemen. 

 

9. Kun je garanderen dat het werkt?

Helaas kan ik dat niet en mag ik dat ook niet. Zoals ze dat zo mooi zeggen: eerdere resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Wat ik heel belangrijk vind om te weten is of jij echt gemotiveerd bent om te veranderen. Hoe belangrijk is dat voor jou? De kans op succes wordt namelijk kleiner naarmate jij denkt dat jouw probleem onoplosbaar is. Daarmee verklein je dus automatisch je succes. Omdat ik dit risico niet wil lopen, toets ik altijd van tevoren iemands motivatie. Bij twijfel van mijn kant, gaan we niet van start.

 

10. Welke kwaliteitsgaranties heb ik?

NLP Master Practitioner

De NLP-opleidingen en NLP Master (2010) ) die ik heb gevolgd, zijn gecertificeerd door de Society of NLP van Richard Bandler. Instellingen of coaches die door de Society of NLP zijn goedgekeurd, mogen de zegels gebruiken van de Society of NLP.

Scientific Hypnotherapy – Emotion Replacement Therapy

Ik ben gecertificeerd als Emotion Replacement Therapist door Tom Silver.  Deze opleiding is erkend door de United States Board of Clinical Hypnosis.

Hypnotherapie Master Practitioner

Ik ben gecertificeerd als Hypnotherapie Masterpractitioner aan Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij. Deze beroepsopleiding hypnotherapie is erkend door de BATC, een van de grootste beroepsverenigingen van Nederland.

 

Pin It on Pinterest