Gisteren vond ik een mooi plaatje. Een beetje vergelijkbaar met het plaatje hierboven. Terwijl ik ernaar keek, zag ik er zoveel in. Ik was benieuwd wat anderen ervan vonden.

Dus ik plaatste het op mijn Facebookpagina. En er gebeurde iets heel leuks. Ik vroeg wat anderen erin zagen. En er kwamen zulke grappige, mooie, ontroerende droge en wijze reacties op. Zo uiteenlopend. Ik vond het ongelofelijk hoeveel variaties er waren.

(Je kunt het hier op mijn Facebookpagina zien, leuk als je mijn pagina liket, kunnen we daar ook met elkaar verbinden!)

We deelden iets kleins en iets groots tegelijk

Mensen vonden het blijkbaar heel leuk om hierop te reageren. Het plaatje verbond al die visies en meningen. We deelden samen iets. Iets leuks, iets simpels.  En tegelijkertijd vond ik het ook iets groots.

Enerzijds beseffen we diep van binnen heus wel dat we in de kern allemaal gelijk zijn. En anderzijds maakte dit ‘experiment’ duidelijk dat we toch allemaal zo verschillend kijken en denken.

Omdat het een onschuldig plaatje is, ontstond er geen discussie. Geen wrevel. Geen gedoe. Er was gewoon ruimte voor ieders visie. Al die verschillende standpunten.

En ik dacht:

Hoe mooi zou het zijn als we dit vaker zouden kunnen doen?

Dat we ons met elkaar kunnen verbinden, meningen en inzichten kunnen delen en toch verbonden kunnen blijven ook al zien of ervaren we dingen totaal verschillend.

Waarom kon dat hier wel en lukt dat zo vaak niet? Social media staan er immers ook om bekend dat ze heel vaak de asociale kant in de mens naar boven brengen?

Gevoel maakt het verschil

Volgens mij heeft het alles te maken met gevoel. 
Het plaatje roept een mooi, leuk of fijn gevoel op bij de meeste mensen. En vanuit dat gevoel reageren levert ook weer mooie en interessante standpunten op. En… verbinding dus. De energie is positief, respectvol en biedt ruimte aan alles en iedereen.

Stel dat ik een plaatje had geplaatst wat een heel andere emotie oproept, met een heel andere lading? Bijvoorbeeld een plaatje dat gevoelens van angst, afscheiding, frustratie of boosheid naar boven haalt bij mensen? Dan reageren we met die bril op, toch? En dan is het effect dus ook volledig anders.
Meer discussie, minder ruimte, meer op elkaar afgeven.

Dus hoe belangrijk is het om een goed gevoel te hebben voordat je de verbinding aangaat? Volgens mij cruciaal. Van levensbelang.

En wanneer hebben we dat, zo’n goed gevoel? Hebben we daar anderen voor nodig? Bevestiging? Spullen? Prestige en aanzien?

De meeste mensen wel, helaas. Die kunnen zich niet ‘zomaar zonder reden’ goed voelen. Die zijn geen fan van zichzelf. Die zijn juist uit verbinding geraakt met zichzelf. Vaak al heel vroeg in hun leven.

Ook ik was heel lang die verbinding met mezelf kwijt. En omdat ik die niet voelde, maar juist verdriet, afgescheidenheid, frustratie, twijfel en angst, reageerde ik ook vaak vanuit die emoties. Of heet het dan eerder afreageren? Misschien is dat het wel!

Reageren kunnen we vanuit verbinding.
Afreageren doen we vanuit afgescheidenheid.

Hoe verbonden ben jij eigenlijk?

Het is goed om jezelf af te vragen hoe verbonden jij eigenlijk bent. Hoe sta jij in je leven? Voel je de verbinding met jezelf? Kun je zijn wie je voelt dat je wilt zijn?

Of ben je de verbinding zo kwijtgeraakt dat je niet eens meer weet wat je nu eigenlijk voelt, zou moeten voelen of zou willen voelen? Denk en maal je alleen nog maar? Terwijl je heus wel merkt dat je hoofd je geen steek verder brengt?

Je bent niet alleen. Dit is herkenbaar voor zoveel mensen. Als je alleen al dat zou kunnen voelen, dan was je alweer meer verbonden.
Je verdient het niet je alleen en afgescheiden te voelen. Gefrustreerd en onbegrepen. Je verdient dit helemaal niet. En het is niet hoe het hoort te zijn en zeker niet hoeft te blijven.

Want die verbinding kun je weer herstellen. En je kunt iets ook pas herstellen als je het bent kwijtgeraakt toch? Dus in die zin is het goed nieuws als je tot het besef komt dat je die verbinding kwijt bent.

Hoe herstel je die verbinding met jezelf?

Wist je dat dit allemaal eigenlijk ook weer heel mooi samenhangt met wat ik wil gaan delen in mijn webinar van vanavond (woensdag 16 mei 2018 20.00 uur)?

Daarin ga ik je namelijk 7 tips geven die je kunnen helpen om de verbinding met jezelf te helpen herstellen.
7 punten die je inzicht geven in hoe je je missie kunt ontdekken.

Dat klinkt misschien meteen heel groot(s). Maar eigenlijk is onze missie heel simpel.

We zijn hier gewoon om geluk te ervaren, te delen, plezier te hebben, te groeien en ons waardevol te voelen.
Dat kan in het klein en in het groot.

Het allerbelangrijkste is dat het je het gevoel oplevert waar je naar op zoek bent. Of je dat nu liefde noemt, zelfacceptatie, rust, vertrouwen, inspiratie of hoe dan ook.

Het komt allemaal op hetzelfde neer. Het kan er niet zijn zonder verbinding. En die verbinding begint altijd weer met die ene persoon. Met jezelf.

Dat is van levensbelang. Daar kun je niet zonder. Niet als je je goed wilt voelen.

Kijk je mee vanavond? Live verbinding vanaf 20.00 uur 🙂

Je kunt je aanmelden via deze link: https://zoninjeleven.webinargeek.com/hoe-kom-je-achter-je-missie

(Er komt geen opname, dit is een eenmalig webinar.)

Pin It on Pinterest