Wanneer ontdekte jij dat je van alles aan jezelf kunt veranderen?

Misschien begon het wel met een training op je werk. Persoonlijk leiderschap of een assertiviteitstraining bijvoorbeeld. Om te ontdekken wat jij nou eigenlijk wilt en waar je grenzen liggen.

Mogelijk kwam je erachter dat je niet zomaar kunt zeggen: “Ik ben gewoon niet zo outgoing!” Of “spreken in het openbaar is nu eenmaal niet mijn ding!” Want met de juiste tools, technieken en wat training kon je verbazingwekkend snel een andere versie van jezelf worden.

Het leven leek zelfs zo ‘maakbaar’ te zijn, dat je je misschien wel schuldig begon te voelen als je je eens slecht voelde. Want dat hoeft niet he? Je creëert je eigen realiteit, dus high vibes, high vibes. Er zijn geen problemen, maar uitdagingen. The sky is the limit! Focus op wat je wílt. Voel alsof je dromen al waar zijn en alles komt moeiteloos naar je toe.

Of deze fase:

“Nou jaaaaaaaa zeg, dit kán geen toeval zijn he? Dit is gewoon de bedoeling! Zie je wel, The Universe has my back! Ik ben op het juiste pad.”

En dan voor de zekerheid een kaartje trekken en ja hoor. Bevestiging op bevestiging. Plus het was ook nog eens 11.11 uur op de klok. Lekker beeeezigggg!

Heb jij ook vrij snel weer een nieuw ‘shotje’ nodig?

Nog een kaartje trekken om zeker te weten dat het klopt wat je voelt. Of nog een ademsessie omdat je je dan zoooo verbonden voelt met het al. En hoor je moeder Ayahuasca al roepen? Of roept ze je alweer?

Oké, ik maak het even belachelijk. Maar humor zet dingen wel even op scherp. En als ik terugkijk moet ik ook wel een beetje om mezelf lachen, want ik was ook zo iemand die maar van alles en nog wat bleef doen om ‘er’ te komen. Dus wat ik net beschrijf (her)ken ik als geen ander. Jaren en jaren heb ik lekker liggen marineren in de meest uiteenlopende spirituele ervaringen.

Voor alle duidelijkheid: Daar is helemaal niets mis mee. Het is gewoon onderdeel van de reis. Maar  het is goed om te beseffen dat er een punt komt dat dat pad doodloopt en je nog steeds niet hebt gevonden wat je zocht.

Ik kreeg dat een paar jaar terug ook in de gaten. Allereerst merkte ik dat er iedere keer weer een soort streven achter mijn zoektocht zat. Een soort hoop dat dit dat ene ding zou zijn dat ervoor zou zorgen dat ik ‘er’ zou zijn. Ik wilde dus nog steeds heel graag van A naar Beter. Net als met alle persoonlijke ontwikkelingsdingen steeds gebeurde. Vervolgens betrapte ik mezelf en later ook mijn klanten en cursisten erop dat het heel gemakkelijk is om van alles te weten. Te begrijpen hoe het zit. Zelfs het concept: “Alles is één” meende ik te snappen. Maar het ook zo ervaren? Dat bleek toch wel een heel ander verhaal.

Het is vergelijkbaar met weten dat je goed bent zoals je bent, maar je ondertussen van binnen toch nog heel vaak klein en waardeloos voelen. Dan begrijp je het wel, maar je belichaamt de kennis niet. Het is niet geintegreerd.

Momenteel zie je dat heel veel in de spirituele wereld. Veel leraren don’t practice what they preach.

Integreer jij wat je leert of ren je jezelf voorbij?

 

Hoe kun je herkennen dat je de kennis en ervaringen die je hebt opgedaan nog niet echt belichaamt? 

 1. Je hebt continu honger naar meer. Voor je het weet, boek je alweer een workshop, lees je het tigste spirituele boek, onderga je nog een healing. Terwijl je er al zoveel hebt gedaan en je merkt dat er nog nauwelijks echt vooruitgang in zit. Je voelt je vaak vrij snel toch weer leeg, zoekend, onvervuld. Zo wordt je zoektocht bijna een soort verslaving.
 2. Je hebt nog steeds grote behoefte om dingen te begrijpen. Bijvoorbeeld: Waarom word ik nu getriggerd? Waarom trek ik steeds mensen van type x of y aan? Welke gebeurtenis uit mijn jeugd (of uit een vorig leven als je daarin gelooft) is hier de oorzaak van?
 3. Je wilt nog heel graag dingen loslaten of overwinnen. Je wilt ze best voelen, ermee zitten, ze accepteren, maar het moet niet te lang duren 😉 Want dan ben je toch echt wel teleurgesteld!

Herkenbaar? Spiritualiteit als een soort vulmiddel voor tijdelijke verlichting?

Dan is het goed om je even achter de oren te krabbelen en te beseffen dat de volgende stap nu is om te stoppen met meer kennis en ervaringen op te doen, maar nu echt te leren leven vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Dat is namelijk de shift waar we momenteel in zitten. Steeds meer mensen worden zich daarvan bewust. De overgrote meerderheid van de mensheid heeft nog geen idee. Hoe meer mensen deze shift maken, des te meer we zien dat de omstandigheden in de wereld ook veranderen naar meer liefde. Want de buitenwereld is een directe afspiegeling van ons (collectieve) bewustzijn.

Dus wil jij een andere wereld, dan begint die ook echt bij jou. Bij het vergroten van jouw bewustzijn. Van jouw shift van hoofd naar hart.

Het is niet voor niets dat je je momenteel leeg en onvervuld voelt en dat je vastloopt in je huidige manier van doen. Die manier is uitgewerkt. Het hoort bij een tijd die steeds meer achter ons ligt. Uiteindelijk zal iedereen die shift maken, vroeg of laat. Je kunt ertegen vechten, maar dan zul je merken dat je tegen de stroom van het leven in probeert te roeien. Je kiest voor de moeilijke weg.

Hoe ziet dan die andere weg eruit? Onvoorwaardelijke liefde heeft niets te maken met begrijpen, willen loslaten of controleren.  Het hart is puur liefde. Vanuit het hart bezien is alles perfect zoals het is. En het hart wil delen en dienen. Dus niet, zoals het ego, claimen en scoren.

Wanneer je jezelf traint in het verbinden van hoofd en hart, ben je bezig alles wat je al geleerd hebt echt te belichamen. Dan blijft het niet bij kennis, maar dan ga je het leven. Dan wordt het belichaamde wijsheid.

Hoeveel langer wil jij nog tijd, geld en energie blijven stoppen in dingen die je niet verder brengen, maar meer van hetzelfde. Waarin je jezelf verliest. Waarmee je symptomen bestrijdt?

Als jij je leven niet slapend wilt slijten, is het tijd dat je je conditioneringen gaat herkennen. Door wakker te worden uit je hypnose – wat het Griekse woord is voor slaap – ontstaat er ruimte voor een leven dat je dromen ontstijgt!

Als je voelt wie je wérkelijk bent, ben je er.

Ik hou van simpel. Het is mij meer dan helder geworden dat mensen eigenlijk maar 2 keuzes hebben. .Leven vanuit Liefde of vanuit Angst. Zolang je niet inziet dat er een keuze is, lig je nog te slapen. Zodra je beseft dat die keuze bestaat, kun je jezelf trainen, met vallen en opstaan om keer op keer voor liefde te kiezen.

De shift die ik afgelopen jaren zelf heb meegemaakt in mijn leven, de reis van hoofd naar hart, het leren leven vanuit het hart, heb ik op basis van mijn eigen ervaring onderverdeeld in een aantal stappen. Deze stappen samen vormen de S.H.I.N.E.-methode die ik in de pilotversie van mijn programma Shift to S.H.I.N.E. inmiddels 2 keer heb getest.

En nu ben ik er klaar voor om dit programma officieel te lanceren.

 • Voel jij dat de weg van A naar Beter jou niet meer verder brengt?
 • Ben jij er klaar mee nog een betere / meer spirituele versie van jezelf te moeten worden?
 • Word je moedeloos van elke keer weer die teleurstelling en het gevoel: Het is het weer niet?
 • Merk je dat het manifesteren van alles wat jij maar kunt bedenken je niet de echte voldoening geeft die je zoekt?

Als je mijn Audio Experience hebt aangevraagd en beluisterd weet je dat ik een aantal plekken in mijn agenda heb vrijgehouden voor wie graag meer wil weten. Ben jij nieuwsgierig? Claim dan een van die plekken, dan spreek ik je heel binnenkort.

Beluister dan mijn Audio Experience en als dat naar meer smaakt, claim dan een plekje in mijn agenda, dan spreek ik je binnenkort. (De link naar mijn agenda krijg je in de mail bij de Audio Experience.)

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

 • Wordt de beste versie van jezelf.
 • Leef je droomleven!
 • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

 • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
 • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
 • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest