Mijn hart gaat wild tekeer, ik krijg het warmer en ik voel het bloed naar mijn hoofd stijgen. In gedachten zie ik mezelf al onderuit gaan. Ik laat mijn collega’s niets merken: Met mij gaat immers altijd alles goed, dus dit gaat ook vast vanzelf weg. Ik heb toch altijd alles onder controle?

Achteraf gezien was dit mijn eerste paniekaanval. De weken daarna gebeurt het helaas steeds vaker. Ik vertrouw het niet en laat me onderzoeken, maar huisarts en ziekenhuis stellen me gerust. Fijn natuurlijk, maar ook frustrerend. Want al is er medisch ‘niets aan de hand’, ik denk elke keer dat ik doodga!

Ik ga op onderzoek uit en begin stap voor stap te begrijpen waar ze vandaan komen. Ik ontdek dat onze neiging om dit soort gevoelens te onderdrukken of ervoor weg te lopen averechts werkt. Symptoombestrijding is nooit een structurele oplossing en een paniekaanval is een symptoom dat er iets behoorlijk scheef zit in je leven.

Vier je paniekaanval! Hoezo?!

Op donderdag 8 maart ’s middags om 13.30 uur geef ik online en gratis een Masterclass: “Vier je paniekaanval”. Hierin neem ik je verder mee in mijn eigen verhaal. Ik droeg jarenlang een masker om mezelf te verstoppen, want ik voelde me nooit goed genoeg zoals ik was. Ik was een pleaser, een controlfreak en altijd in de weer.

Toen ik last kreeg van paniekaanvallen dacht ik dat mijn laatste uurtje geslagen had. Maar ik ontdekte dat ze me juist die wake up call gaven die ik nodig had om echt te gaan leven. Stap voor stap zette ik mijn masker af, want ik ontdekte hoe wonderlijk en kostbaar het leven is als je het leeft vanuit je ware zelf.

Natuurlijk vertel ik je ook hoe ik dit heb gedaan en leer ik je alvast een hele concrete techniek uit mijn boek PRIMA is Perfect waarmee je de paniek kunt omzetten in rust en vertrouwen.

Wil je dit bericht alsjeblieft delen?

Graag! De buttons staan er niet voor niets!

Ik wil namelijk zoveel mensen laten weten dat het echt niet nodig is om zo te blijven lijden aan paniekaanvallen, hyperventilatie en angsten.
Ik heb het zelf meegemaakt en weet als geen ander hoe heftig het is.
En… dat het dus niet zo hoeft te blijven.

Laat niemand je wijsmaken dat je er mee moet leren leven. Je paniek en angst staan aan jouw kant, ook al voelt dat niet zo!

Pin It on Pinterest