Wat als je onderbewuste je saboteert - deel 2

Wat als je onderbewuste je saboteert – deel 2

 

In deel 1 van dit artikel  vertelde ik al dat je alleen maar echt angstvrij kunt worden wanneer je onbewuste je niet (meer) saboteert. In de praktijk is dit vaak niet het geval. Je kunt nog zo vinden dat bijvoorbeeld de angst waar je in je leven zo’n last van hebt eigenlijk nergens op slaat, daarmee verdwijnt deze nog niet. Het onderscheid tussen ‘reële en irreële angsten’ is dan ook een onderscheid waar je in de praktijk niets aan hebt.

 

Angst: reële versus ireële angst

Wat telt is namelijk hoe jij je voelt, hoe jij je angst of onzekerheid ervaart. Heb je er last van? Dan is er dus sprake van een reële angst. Punt uit! En zo vind ik dus bijvoorbeeld mensen die bang zijn voor smakkende geluiden, voor konijnen, voor fietsen, voor bacteriën en voor de wind helemaal niet vreemd. En nog honderdduizend andere angsten ook niet.

Al dit soort angsten is vaak het gevolg van iets dat ooit is gebeurd. Of van informatie (in de vorm van bijvoorbeeld gevoelens, beelden of gedachten) die ooit op jouw harde schijf terecht is gekomen en die op een of andere manier verband houdt of is gaan houden met wat jij nu als angstaanjagend beschouwt.

 

Hypnose tegen angst

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je toch over zo’n angst heen komt? Een van de meest effectieve methoden die ik ken is: Hypnose.  Wanneer je merkt dat je je probleem niet rationeel kunt oplossen, maar er wel echt vanaf wilt, is de kans groot dat jouw onderbewuste je nog steeds saboteert. Immers: dat wat jij wel wilt bereiken, kun je niet voor elkaar krijgen.

Een supereffectieve manier om dit te veranderen, is door de belemmering die nu vastligt in jouw onderbewuste weg te nemen. En hypnose is een manier om eenvoudig toegang te krijgen tot dat onderbewustzijn.

Nu weet ik dat er heel veel indianenverhalen bestaan over hypnose. Dat is jammer. Want daardoor staan veel mensen er nogal huiverig tegenover en ze staan daardoor misschien niet open voor iets wat hun leven wel eens heel positief zou kunnen beïnvloeden.

 

Ziek van de buikpijn

Hypnose bij buikpijnIn dit artikel kun je het verhaal lezen over mijn zoon Frank die lang is geteisterd door heftige buikpijn. Hij is maanden ziek geweest, maar godzijdank heeft hypnose hem inmiddels fantastisch geholpen.

 

Wat is hypnose?

Vandaag wil ik je vooral vertellen wat hypnose is. Als deze informatie niet direct relevant is voor jouzelf, denk dan eens verder. Misschien kun jij vandaag iemand in je omgeving wel op een idee brengen wat zijn of haar leven ingrijpend kan veranderen.

In ons onderbewuste zit alles opgeslagen wat wij ooit hebben meegemaakt. Tot in detail. Al onze gevoelens, emoties, indrukken, gedachten. Wat we ooit zagen, voelden, hoorden. Echt ongelofelijk veel. Het meeste daarvan kunnen we ons niet meer bewust herinneren. Maar dat wil dus niet zeggen dat de informatie ook weg is. Alles wat daar ligt opgeslagen, maakt jou tot de persoon die je vandaag bent. En als er iets is wat daar jouw leven van nu negatief beïnvloedt, moet je daar zijn om dit te veranderen.

 

Gratis E-book NLP & Hypnose

 

 

Omdat ik zoveel vragen kreeg over NLP en Hypnose, heb ik speciaal een E-book gemaakt over deze 2 onderwerpen.

Wanneer je je hier aanmeldt of via het formulier op de website, ontvang je maar liefst 4 E-books, waaronder ook dit E-book met de meest gestelde vragen (en antwoorden!) over NLP en Hypnose.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest