SplitShire-7606In mijn vorige Zonnestraal vertelde ik over mijn ontdekking dat ik onbewust ‘foute’ doelen stelde.

Nou praat ik liever niet over ‘goed’ en ‘fout’, maar wat ik ermee bedoel is dat ik er ongelukkig van werd. Want die stressdoelen legden mij druk op, waardoor ik me opgejaagd voelde. En als ik iets niet kan gebruiken (wie wel trouwens), dan is het die stress!

 

Inmiddels ben ik een week verder en mijn nieuwe inzicht heeft me een prachtige week opgeleverd. Een week waarin ik merk dat ik me goed voel, dingen accepteer zoals ze gaan en eigenlijk  boven verwachting veel dingen heb gedaan.  Niet omdat het moet, maar omdat het gewoon zo gaat. Ontspannen.

In mijn nieuwe definitie van ‘succes’,  vind ik dus dat ik een succesvolle week heb gehad.

 

Een concreet voorbeeld is het volgende. Over een week of 8 wordt mijn boek gelanceerd (waarover volgende week meer trouwens). Ik ben druk bezig met de voorbereiding. En samen met Pauline de Wilde, die deze middag gaat leiden (waar ik heel blij mee ben trouwens!) was ik aan het brainstormen over de invulling van het programma.

 

Hoe benader ik een autoriteit?

 

Het idee ontstond om een filmpje te maken waarin allerlei mensen kort iets zeggen over perfectionisme. En ja, wie hoort eigenlijk in dat rijtje thuis, wanneer het over het loslaten van perfectionisme gaat? Brené Brown natuurlijk, de Amerikaanse bestsellerauteur van boeken als

  • De kracht van kwetsbaarheid;
  • De moed van imperfectie;
  • Sterker dan ooit.

 

 

Brené  is inmiddels een wereldberoemde auteur en spreker en regelmatig te gast bij Oprah Winfrey. (Ik schreef al eens eerder een blogartikel over haar.)brene en oprah

Niet bepaald iemand die heel gemakkelijk toegankelijk is, zou je zeggen. Maar ja… niet geschoten is altijd mis, nietwaar?

 

Dus Pauline en ik spraken af dat ik gewoon een filmpje zou maken voor Brené om te vragen of zij mij een ENORME GUNST wil doen.

 

 

 

Vorige week had ik er geen zin in. Maar maandagochtend, eigenlijk zonder dat ik het van tevoren had gepland, dacht ik: Ik ga nu gewoon dat filmpje maken. Niet nadenken, doen!

Ik zag op Brené’s website dat zij het steeds heeft over ‘Courage works’. En ik voelde gewoon dat ik er de energie en de moed voor had om dit nu te gaan doen.

 

Door eerdere ervaringen herken ik nu ook dat dit altijd de beste momenten zijn om iets te doen. Ik zeg het voortdurend, maar het is gewoon echt waar, dus ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: Alles start met een GOED GEVOEL.

 

Wilskracht werkt niet, mensen!

 

Wilskracht of iets doordrukken terwijl je hoofd er niet naar staat, werkt niet. Als je iets op wilskracht wilt gaan doen, wordt het nooit zo spannend, leuk en bevredigend als wanneer je het gaat doen met een goed gevoel als basis.

 

Dus ik ging maandagochtend 9 uur meteen aan de slag. Ik had niet voorbereid wat ik wilde zeggen, maar gewoon mijn Iphone gepakt en in 1 take gezegd wat ik wilde zeggen. Ik heb heus wel even gelet op de camerapositie, gekeken of het licht niet te fel was (tegenlicht) en gecheckt of mijn stem wel luid genoeg klonk. Maar, dat was het. Ik vond het wel prima zo.

 

blog 2 2016

Klik op de foto om de video te zien

Wat mijzelf opvalt als ik het filmpje terugzie, is het plezier dat ik heb tijdens het opnemen en vertellen van mijn verhaal.

Dat plezier is zo groot, dat – eerlijk waar – of Brené nu wel of niet reageert eigenlijk niet zo belangrijk is.

Natuurlijk zou ik een gat in de lucht springen als ze reageert en helemaal als ze ja zegt. Maar, vanaf het moment dat ik het filmpje op YouTube en op Facebook plaatste heb ik al zo enorm veel plezier gehad om alle reacties die ik ontving.

Dat mensen zeiden: Wat inspirerend, wat gaaf! Jij ‘practist wat je preacht’ (of hoe je dat ook schrijft op z’n NederEngels). En daar word ik dan weer zo blij van.

 

 

 

En dat is dus mijn nieuwe definitie van succes!

Succes hebben is in mijn ogen vooral plezier hebben. En ik kan je vertellen, ik voel dat ik hier de afgelopen tijd echt enorm veel sprongen in heb gemaakt. Ik loop gewoon te stuiteren van dankbaarheid, levenslust, energie, opgewektheid, vertrouwen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Zelfs als mijn batterij even leeg is, is dat ok. Ook als ik even duizelig ben of benauwd, accepteer ik dat. Begrijp jij het nog? Ik wel, beter dan ooit!

 

Ik heb de afgelopen jaren natuurlijk allerlei hulp gezocht (en gevonden) om me nu zo te kunnen voelen. Ook middenin uitdagende omstandigheden. Te midden van verlies en ziekte. Maar ook die laatste 2 gebeurtenissen hebben mij weer stappen verder geholpen in mijn ontwikkeling. Nu al, ook al kwamen die uitdagingen pas kort geleden op mij af.

 

De sleutel tot dit soort succes zit vaak (nog) NIET in je bewustzijn. De oplossingen die je zoekt, ga je waarschijnlijk NIET bereiken d.m.v. nog meer denkwerk, wilskracht en al dat soort mentale spelletjes. Echt niet!

Het leven zelf kan ervoor zorgen dat je grotere sprongen maakt, dat je ontwikkeling in een stroomversnelling komt, heb ik gemerkt. En verder is en blijft de sleutel van succes je goed kunnen voelen. Om niks bijna!

Ik daag je uit: Vind een manier om dat te doen. Of zoek hulp. Want het loont! Het resultaat is onbetaalbaar!

Ik wil je dolgraag laten voelen hoe het is om zulke flow te ervaren. Om je diep van binnen te realiseren dat je niets (meer) hoeft te DOEN of te BEWIJZEN om je beter te voelen. Behalve je bewust worden van het feit dat je ‘er’ al BENT.

 

Stop met tijd verspillen!

Verspil geen dag van je leven meer met ’trying the hard way’.  De tijd tikt door. Dingen blijven doen en proberen die tot nu toe niet hebben gewerkt, is domweg doodzonde van je tijd.SplitShire-8856

Gun jezelf de rust, de flow, het vertrouwen, de moeiteloosheid, het plezier! Wees zo moedig om te erkennen dat iets echt moet veranderen. En onthoud:

  • Als ik het kan, kan jij het ook.
  • Als ik het in me heb, heb jij het ook!
  • Als ik iets voor je kan doen, laat het me weten!

 

Wat denk jij?

Zou Brené gevoelig zijn voor mijn plezier in het maken van dit filmpje voor haar? 

Duimen kan geen kwaad!

En delen van dit artikel trouwens ook niet. Wil je dat doen, bijvoorbeeld via de social media knoppen hieronder?

Want er zijn veel meer mensen die wel wat meer positiviteit en plezier kunnen gebruiken in deze wereld!

 

Heb een fijne dag! En zoek iets om je goed over te voelen…. nu!

 

 

Pin It on Pinterest