Wat is regressie?Om een probleem (angst, onzekerheid, een fobie, perfectionisme, etc.) bij de kern op te lossen, maak ik heel vaak gebruik van regressietherapie.

Maar, wat is dat eigenlijk?

 

 

 

Regressie gaat ervan uit dat je om een probleem op te lossen dit bij de wortel moet doen.
Ergens draagt iemand bewust of onbewust nog een onverwerkte ervaring met zich mee en door middel van regressietherapie kun je een probleem bij de kern aanpakken en daar oplossen, zodat het uit zijn of haar systeem verdwijnt.

In onderstaande video vertel ik je meer over regressie.

 

In de video verwijs ik overigens naar dit artikel.

 

Actuele toepassing van regressie

bizarre eters joey hypnoseIn het programma van RTL5 ‘Bizarre Eters’, werd een van de kandidaten met een ernstige eetstoornis, Joey, van zijn probleem afgeholpen door middel van regressie.

Nu hoefde er bij de 22-jarige Joey niet gezocht te worden naar de oorsprong van zijn eetprobleem. Sinds hij namelijk als tweejarig jochie in het ziekenhuis sondevoeding had gekregen, had hij nooit meer groente en fruit gegeten. Hij moest letterlijk bij elke poging kokhalzen. Al 20 jaar dus!

In het filmpje op deze pagina kun je wat fragmenten zien uit de hypnosesessie die Joey onderging. Al tijdens de hypnose zie je hoe hij op een gegeven moment wel groenten gaat eten.

 

En in het dagelijks leven heeft Joey ook gemerkt dat hij nu gewoon openstaat om groenten en fruit te proberen. Natuurlijk lust hij alles nog niet meteen. Je moet het tenslotte ook leren eten, iets wat je normaal van kindsafaan doet natuurlijk.  Maar zijn eetprobleem is opgelost.

Interessant artikel? DELEN IS LIEF ☼

(via onderstaande knoppen!)

 

 

 

 

Pin It on Pinterest