Ik kies licht!” zei ik op 28 juni 2021. De ‘bestelling’ kwam uit mijn tenen. Ik kon niet verder zo.

Het werd gehoord: Het licht in de “kelder” ging vol aan. Zwaar en tegelijkertijd een zegen, want in het licht kon ik kiezen.
Nu kon ik liefdevol door alle ‘spulletjes’ in de kelder gaan en sorteren en selecteren. Heel bijzonder dat wanneer ik de dingen (angst, woede, verdriet) stuk voor stuk echt aandacht, erkenning en liefde gaf, ze opgingen in het grote geheel, als rivierwater dat in de zee stroomt.

En dat proces gaat door. Dat bewustzijn blijft. Dat knopje kan niet meer uit. Het heeft mijn leven totaal veranderd. Zoveel losgelaten. Dingen die mij mij maakten, dacht ik. Mijn huwelijk, mijn rol als moeder, mijn bedrijf, het succes, mijn woonplaats. Alles is veranderd. Ik ben los.

En wat blijft er dan over? Gek genoeg méér van mij. En een verlangen om nog zoveel meer te ontdekken ook. En buiten leuke magische dingen die voortdurend gebeuren, prik ik ook elke dag opnieuw door illusies heen. Want ja, het licht is aan he? Ze kunnen zich niet echt meer verstoppen.

Zo merk ik het ook als ik mezelf laat vallen. In grote en kleine dingen. Dat is menselijk. Niets om te veroordelen. Wel om onder ogen te zien.

Vanochtend stond ik voor de spiegel en toen kwam het nummer Hold you van Tim Olsson voorbij. Ik besefte hoe vaak ik op zoek was geweest naar liefde en erkenning buiten mij. Naar iemand om mij vast te houden. Maar er is niemand in de hele wereld die jouw zelfafwijzing kan compenseren!

Er klikte iets en de tranen stroomden. Ik besefte: Dit is mijn diepste verlangen. Tim Olsson zingt: I just want to hold you. Terwijl die woorden in mijn oren klonken, keek ik regelrecht in mijn eigen ogen. Ik keek voorbij Astrid en zag onvoorwaardelijke liefde.

Ik besefte dat ik het tot 2 jaar terug nog steeds overal in had gezocht. In een mooi huis. Een succesvol bedrijf. In vrienden die me echt snapten en zagen. In nog duizend andere dingen.

Maar nu zag ik het. Dit is wat ik zocht. Dat is wat ik elke dag terug wil vinden als ik het kwijt ben. Dit is wat ik elke dag wil zijn en geven.
En het is er ook. Je moet het alleen onder ogen durven zien!

Ik heb mezelf stevig vast!

Actueel

Laat een review achter en verdien mijn boek!

Ben jij fan van mijn podcast?
Dan kan je een exemplaar van P.R.I.M.A. is Perfect verdienen.

Laat een review achter op Itunes en stuur mij even een mailtje als deze online staat. Dan neem ik contact met je op en komt mijn boek naar je toe.

Ik heb er nog 5, dus je maakt grote kans! Instructies hoe het werkt, kun je hier lezen. Heel veel succes!

Pin It on Pinterest