Ik kies licht!” zei ik op 28 juni 2021. De ‘bestelling’ kwam uit mijn tenen. Ik kon niet verder zo.

Het werd gehoord: Het licht in de “kelder” ging vol aan. Zwaar en tegelijkertijd een zegen, want in het licht kon ik kiezen.
Nu kon ik liefdevol door alle ‘spulletjes’ in de kelder gaan en sorteren en selecteren. Heel bijzonder dat wanneer ik de dingen (angst, woede, verdriet) stuk voor stuk echt aandacht, erkenning en liefde gaf, ze opgingen in het grote geheel, als rivierwater dat in de zee stroomt.

En dat proces gaat door. Dat bewustzijn blijft. Dat knopje kan niet meer uit. Het heeft mijn leven totaal veranderd. Zoveel losgelaten. Dingen die mij mij maakten, dacht ik. Mijn huwelijk, mijn rol als moeder, mijn bedrijf, het succes, mijn woonplaats. Alles is veranderd. Ik ben los.

En wat blijft er dan over? Gek genoeg méér van mij. En een verlangen om nog zoveel meer te ontdekken ook. En buiten leuke magische dingen die voortdurend gebeuren, prik ik ook elke dag opnieuw door illusies heen. Want ja, het licht is aan he? Ze kunnen zich niet echt meer verstoppen.

Zo merk ik het ook als ik mezelf laat vallen. In grote en kleine dingen. Dat is menselijk. Niets om te veroordelen. Wel om onder ogen te zien.

Vanochtend stond ik voor de spiegel en toen kwam het nummer Hold you van Tim Olsson voorbij. Ik besefte hoe vaak ik op zoek was geweest naar liefde en erkenning buiten mij. Naar iemand om mij vast te houden. Maar er is niemand in de hele wereld die jouw zelfafwijzing kan compenseren!

Er klikte iets en de tranen stroomden. Ik besefte: Dit is mijn diepste verlangen. Tim Olsson zingt: I just want to hold you. Terwijl die woorden in mijn oren klonken, keek ik regelrecht in mijn eigen ogen. Ik keek voorbij Astrid en zag onvoorwaardelijke liefde.

Ik besefte dat ik het tot 2 jaar terug nog steeds overal in had gezocht. In een mooi huis. Een succesvol bedrijf. In vrienden die me echt snapten en zagen. In nog duizend andere dingen.

Maar nu zag ik het. Dit is wat ik zocht. Dat is wat ik elke dag terug wil vinden als ik het kwijt ben. Dit is wat ik elke dag wil zijn en geven.
En het is er ook. Je moet het alleen onder ogen durven zien!

Ik heb mezelf stevig vast!

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

  • Wordt de beste versie van jezelf.
  • Leef je droomleven!
  • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

  • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
  • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
  • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest