Overgewicht en problemen kwijtraken

Afgelopen maandag zat ik te kijken naar een aflevering van De Reünie. Over leerlingen van dé middelbare school op Vlieland (er was maar 1 middelbare school), die elkaar na 36 jaar weer ontmoetten.

Boeiend om te zien hoe de levens van al die klasgenoten verlopen. En hoeveel je denkt van elkaar te weten, maar dat dat toch vaak heel anders blijkt te zijn.

 

Je gewicht als bescherming

Natuurlijk was er ook weer een schokkend verhaal. Linda kwam als 11-jarig meisje samen met haar moeder naar Vlieland. Het bleek een vlucht te zijn. Ze was 2 jaar lang misbruikt. Niemand van haar klasgenoten had daar weet van.

 vertelt ze dat ze haar leven ondanks alles toch een 8 geeft. Ze is inmiddels getrouwd en heeft 2 kinderen gekregen. Alleen haar overgewicht… daar is ze niet blij mee. Samen met de presentator gaat ze naar de sportschool. Want ze wil weer afvallen.

Tijdens haar workout doet ze haar verhaal. En ze praat over haar wens om haar overgewicht definitief kwijt te raken. Tegelijkertijd ziet ze ertegen op. Zo gruwelt ze van het idee om de komende tijd kwark te eten en koffie zonder suiker te drinken.

Ze is in het verleden al veel vaker aanzienlijk afgevallen. Dus ze weet dat ze dat kan. Doorzetten is dan ook het probleem niet. “Ja, ik val altijd wel flink af, maar op een gegeven moment komt het er gewoon weer bij.” Ze geeft ook zelf de verklaring: “Als ik zwaar ben, voel ik me veilig.”

Elke keer als ze afvalt, komt er een moment dat ze weer meer aandacht krijgt van mannen. Omdat ze sinds haar misbruik niet ongedwongen kan omgaan met dit soort aandacht (iemand een hand geven of zoenen op verjaardagen is al moeilijk), kiest ze dus uiteindelijk (onbewust) toch altijd weer voor aankomen.

Op die manier verdwijnt het ‘probleem’ van de aandacht, maar komt uiteraard het andere probleem (overgewicht) weer terug.

 

Het patroon doorbreken

Ze zit dus duidelijk gevangen in een patroon wat ze zelf niet kan doorbreken. Op zich logisch, want wie blijft doen wat hij altijd deed, krijgt de resultaten die hij altijd al kreeg. Dus als ze nu weer gewoon gaat afvallen, kun je verwachten dat dat ook dit keer tijdelijk zal zijn.

Vorige week ontving ik via mijn website. De reactie was van een van mijn oudcursisten die eind vorig jaar voor het eerst kennis had gemaakt met NLP.

Ze volgde mijn cursus om o.a. te werken aan haar overdreven perfectionisme. Maar ze had de afgelopen weken gemerkt dat ze steeds sterker het gevoel kreeg dat NLP en hypnose voor haar misschien ook de weg konden zijn naar een echt effectieve aanpak van haar overgewicht. Want net als Linda had ook deze dame al van alles ondernomen om hiervan af te komen.

Het doorbreken van patronen, zoals verslavingen of andere nare gewoonten, is niet alleen een kwestie van wilskracht en doorzettingsvermogen. Je kunt met je bewustzijn wel van alles willen. Maar, zoals ook blijkt uit het verhaal van Linda uit de Reünie, vaak zit er meer achter. En dan is wilskracht alleen niet genoeg.

“Zoiets raak je nooit meer kwijt!” zegt Linda zelf in de uitzending letterlijk over haar misbruik. En over haar afkeer om anderen een hand te geven of te zoenen: “Ik weet niet beter!”

 

NLP en Hypnose bij overgewicht

Ik denk dat ze zo niet alleen de invloed van de nare herinneringen aan haar misbruik bij zich blijft dragen, maar waarschijnlijk ook haar overgewicht. (Het jojo-effect zal zich blijven voordoen).

Ik zou haar adviseren het eens op een andere manier te proberen.  Met NLP en hypnose kun je op een ontspannen manier voorbij de ratio, je bewustzijn gaan en ontdekken wat jou werkelijk belemmert om te bereiken wat je zo graag wilt.  En een andere aanpak levert gegarandeerd andere en naar ik verwacht blijvende resultaten op.

 

 

Doe mee en ontvang gratis dit E-book:

“De Meest Gestelde Vragen over NLP & Hypnose
(én de verrassende antwoorden)

 

Ik merk dat er veel vragen (én vooroordelen) leven over NLP en hypnose. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan meer begrip en kennis over deze onderwerpen. Omdat je er namelijk zoveel problemen in korte tijd effectief mee kunt oplossen. (Ik noem hier verslavingen, nare gebeurtenissen en trauma’s verwerken, angsten overwinnen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!)

Heb jij een vraag over NLP of hypnose? Stel deze dan hieronder. Je krijgt uiteraard antwoord op jouw vraag. Bovendien ontvang je dan per mail gratis het bovenstaande E-book met de meest gestelde vragen en antwoorden.

 

 

 

 

 

Blue Monday – opkikker videootje …

Even heel iets anders… Wil je een sterk staaltje van ‘blind vertrouwen’ zien? Kijk dan even naar dit korte, maar supergrappige filmpje. (Ik denk dat dit meisje nooit meer haar vriendinnetje vertrouwt vanaf nu!)

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest