De zon doet iets wezenlijks met mensen. Als de zon er niet zou zijn, zou er geen leven zijn op deze planeet. We hebben dus allemaal letterlijk zonne-energie nodig. Maar er is nog iets met de zon aan de hand.

Wanneer de zon bij jou van binnen niet schijnt, ben je niet aangesloten op je eigen levensbron. Dan stroomt de levensenergie niet en ben je eigenlijk ‘dood’ van binnen. Dan leef je op de automatische piloot.

Voor veel mensen is dat blijkbaar helemaal prima. Die zijn niet op zoek naar ‘zingeving’ of een ander gevoel. Die denken hier niet over na. Die vermaken zich opperbest en dat is helemaal oké.

Maar mis jij wél iets wezenlijks in je leven als je eerlijk bent? Heb jij het gevoel: “Is dit nou ‘het leven’? Wat een ellende in deze wereld. Dit moet toch anders kunnen?” Schrik jij van tijd tot tijd op: “Ai, alweer een jaar voorbij en (ondanks al mijn goede voornemens en intenties) er is weer niks veranderd!” Lijkt jouw vorig jaar opvallend veel op dit jaar?

Dit is belangrijk en veelzeggend. Ik snap het heel goed als je hier liever niet bij stilstaat, want het voelt waarschijnlijk oncomfortabel. Misschien omdat je niet goed weet wat je ermee moet. Je zou misschien best in actie willen komen (vertel je jezelf) als je maar wist wat en hoe. Dus je maakt jezelf wijs dat je eerst antwoorden en helderheid nodig hebt, voordat je iets kunt beginnen te veranderen in je leven. Tot die tijd dus geen actie in de taxi voor jou. Je blijft rustig ‘rondkijken’ en wachten op toestemming van (tja van wie eigenlijk), of ‘het perfecte moment’. Het ongemakkelijke ‘is dit alles-gevoel’ stop je weer weg en je gaat gewoon door met je “leven”. En dit patroon herhaalt zich waarschijnlijk keer op keer. Jaar … na jaar… na jaar.

Goed nieuws: Wonderen bestaan!

Is dit ‘the story of your life’? Herhaalt dit patroon zich jaar na jaar na jaar? Hoop je op een wonder? Terwijl je levensenergie meer en meer weglekt?

Goed nieuws. Wonderen bestaan. Jij bent er zelf een. We zijn allemaal wonderen op pootjes. Jij ook dus. Alleen dat zie je niet in. Je hebt een grote blinde vlek en ruis op de lijn. Jouw ego weet je listig vast te houden in de grootst mogelijke leugens en onzin. En zolang je gelooft in die illusies, kun je al precies uitrekenen waar jij volgend jaar staat. Op hetzelfde of een vergelijkbaar punt in je leven als nu. Nog steeds wachtend op een wonder.

Guess what? You are the one you have been waiting for! Want stel nou eens: Dat je over dik een jaar terugkijkt op 2020 en overstroomt van dankbaarheid voor alles wat er het afgelopen jaar is veranderd. Hoe jij veranderd bent. Hoe de beslissing om eindelijk wél echt iets te doen met dat gevoel dat ik hierboven beschreef heeft geleid tot een hele serie kettingreacties die van alles in werking hebben gezet. En dat dit alles 2020  heeft gemaakt tot een jaar vol veranderingen en doorbraken. Een jaar waarin de zon in je leven weer is gaan schijnen. Een jaar waarin dingen zijn gerealiseerd waar je al heel lang van droomde of over fantaseerde.

Als je dit leest, durf ik te wedden dat dit idee je aanspreekt. Maar als je wilt dat er ook écht iets wezenlijks veranderd is volgend jaar, kun je niet blijven hopen op wonderen die zomaar ineens uit de lucht komen vallen’. Dat is super naïef en zonde van je tijd. Als jij volgend jaar nog dezelfde persoon bent als nu en je nog hetzelfde voelt over jezelf, is jouw leven volgend jaar ook nog hetzelfde. Tuurlijk, wat details hier en daar zijn vast anders. En je bent een jaar ouder. Een jaar dichter bij jouw einde ook. Maar verder oogst je vooral meer van hetzelfde.

Hoe voelt dat besef? Is dit een aantrekkelijk idee? Of zie je het toch graag anders voor je? Als je hier toch wat ongemakkelijk van wordt, dan heb ik iets bijzonders voor je. Komende decembermaand ga ik met een hele groep toegewijde enthousiastelingen een hele bijzondere Challenge aan. De DeZENber Challenge.

Een challenge in december? Jaaa! Juist dan! Omdat december waarschijnlijk voor jou ook een hele uitdagende maand is om bij jezelf te blijven. Een maand die je niet associeert met ZEN zijn. Dus ideaal om dat dan volop te kunnen oefenen. De hele maand nemen we de tijd, op een ontspannen manier, om te veranderen. Ik wil je leren je anders te voelen. Door je bewust te maken van alle onrust, de opgejaagdheid, het eeuwige moeten dat je drijft. Dat zit in je systeem en dat heb je vaak niet eens door. Maar als je je er bewuster van wordt, dan kun je ook kiezen om het anders te doen.

Eigenlijk is het een proces waarin je stap voor stap de zon in je leven, in je lijf weer gaat voelen. Jouw interne motor gaat weer draaien. En zo verander je. Niet omdat je niet goed genoeg was. Je zult juist steeds helderder zien en voelen dat je al perfect bent zoals je bent. En daardoor valt er zoveel moeten, bewijzen en pleasen van je af! Heerlijk toch!?

Tijdens de deZENber Challenge zet je elke dag een klein stapje. Kun je je al voorstellen hoe anders jij 1 januari 2020 zult ingaan als je 31 van die stapjes hebt gezet? Vergeet die goede voornemens van 1 januari. Die zijn toch gedoemd te mislukken omdat je het weer op wilskracht probeert te doen. De deZENber Challenge gaat niet over wilskracht. Het is echt een geschenk aan jezelf, een opmaat voor een prachtig 2020 waarin jij de deur openzet om te gaan ontdekken hoe je meer en meer kunt leven vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Ik vertel je er alles over in het DeZENber Challenge webinar dat ik  donderdag 28 november om 20.00 uur live ga geven. Via deze knop hieronder kun je je aanmelden. Helemaal gratis.

En mocht je het niet halen om live te kijken, meld je toch aan, dan kun je de replay bekijken.

Wil jij leren leven vanuit ontspanning, vertrouwen en verbinding?

Het brein van de meeste mensen is in de loop van hun leven een onsamenhangende (incoherente) brei geworden, vooral gefocust op gevaar en angst. Niet alleen in de buitenwereld ziet zo’n brein overal problemen, maar ook van binnen. Veel piekeren, beren op de weg oftewel doemscenario’s zijn het gevolg. En ook die interne processen leveren veel stress op.  Gevolg: Je leeft als een (gestresste) kip zonder kop of neemt je dromen en verlangens niet serieus. Bang voor de onzekerheid die je alleen al bij de gedachte eraan door je lijf voelt stromen.

In de deZENber Challenge ga ik je een hele maand meenemen op een reis waarin je jezelf beter leert kennen. En waarin je zult ontdekken hoeveel je kunt afleren en hoeveel nieuwe dingen je kunt leren. 

Waarom in december? Omdat deze maand voor de meeste mensen bolstaat van verwachtingen, verplichtingen, triggers, moeten, kortom stress. Of juist verdriet of eenzaamheid, maar ook dat is stress.

En om te voorkomen dat je straks in 2020 denkt: Dit jaar ga ik alles anders doen, terwijl je nog steeds dezelfde persoon bent als op 31 december 2019.

Wil jij graag op 31 december al een andere persoon zijn dan op 1 december? Doe dan mee met mijn gratis DeZENber Challenge webinar. Dan vertel ik je precies wat de bedoeling is en hoe je straks op 1 januari kunt terugblikken op een heel ontspannen feestmaand waarin je veel meer tijd, ruimte en aandacht voor jezelf hebt gevonden dan je dacht dat mogelijk was. En hoe je kunt uitkijken naar een jaar waarin een wereld aan mogelijkheden voor je open kan gaan. Want als jij niet meer bent wie je was, is je toekomst geen kopie meer van je verleden. https://zoninjeleven.webinargeek.com/dezenber-challenge

Heb je mijn nieuwste podcasts al gehoord?

Hoe kom je van je drukverslaving af?

Als je merkt dat je vaak druk bent, een kort lontje hebt, je druk maakt of druk doet, dan ben je waarschijnlijk drukverslaafd. Je brein is dan gewend vanuit de overlevingsstand te functioneren. Dit stopt niet zomaar vanzelf. En zo kun je ook niet in contact komen met jouw ware levensdoel. In deze episode vertel ik je hoe je dit kunt afleren. En ook hoe de stilte mij heeft geholpen me te verbinden met mijn levensdoel. 

https://zoninjeleven.nl/episode-60/

 

Pin It on Pinterest