De zon doet iets wezenlijks met mensen. Als de zon er niet zou zijn, zou er geen leven zijn op deze planeet. We hebben dus allemaal letterlijk zonne-energie nodig. Maar er is nog iets met de zon aan de hand.

Wanneer de zon bij jou van binnen niet schijnt, ben je niet aangesloten op je eigen levensbron. Dan stroomt de levensenergie niet en ben je eigenlijk ‘dood’ van binnen. Dan leef je op de automatische piloot.

Voor veel mensen is dat blijkbaar helemaal prima. Die zijn niet op zoek naar ‘zingeving’ of een ander gevoel. Die denken hier niet over na. Die vermaken zich opperbest en dat is helemaal oké.

Maar mis jij wél iets wezenlijks in je leven als je eerlijk bent? Heb jij het gevoel: “Is dit nou ‘het leven’? Wat een ellende in deze wereld. Dit moet toch anders kunnen?” Schrik jij van tijd tot tijd op: “Ai, alweer een jaar voorbij en (ondanks al mijn goede voornemens en intenties) er is weer niks veranderd!” Lijkt jouw vorig jaar opvallend veel op dit jaar?

Dit is belangrijk en veelzeggend. Ik snap het heel goed als je hier liever niet bij stilstaat, want het voelt waarschijnlijk oncomfortabel. Misschien omdat je niet goed weet wat je ermee moet. Je zou misschien best in actie willen komen (vertel je jezelf) als je maar wist wat en hoe. Dus je maakt jezelf wijs dat je eerst antwoorden en helderheid nodig hebt, voordat je iets kunt beginnen te veranderen in je leven. Tot die tijd dus geen actie in de taxi voor jou. Je blijft rustig ‘rondkijken’ en wachten op toestemming van (tja van wie eigenlijk), of ‘het perfecte moment’. Het ongemakkelijke ‘is dit alles-gevoel’ stop je weer weg en je gaat gewoon door met je “leven”. En dit patroon herhaalt zich waarschijnlijk keer op keer. Jaar … na jaar… na jaar.

Goed nieuws: Wonderen bestaan!

Is dit ‘the story of your life’? Herhaalt dit patroon zich jaar na jaar na jaar? Hoop je op een wonder? Terwijl je levensenergie meer en meer weglekt?

Goed nieuws. Wonderen bestaan. Jij bent er zelf een. We zijn allemaal wonderen op pootjes. Jij ook dus. Alleen dat zie je niet in. Je hebt een grote blinde vlek en ruis op de lijn. Jouw ego weet je listig vast te houden in de grootst mogelijke leugens en onzin. En zolang je gelooft in die illusies, kun je al precies uitrekenen waar jij volgend jaar staat. Op hetzelfde of een vergelijkbaar punt in je leven als nu. Nog steeds wachtend op een wonder.

Guess what? You are the one you have been waiting for! Want stel nou eens: Dat je over dik een jaar terugkijkt op 2020 en overstroomt van dankbaarheid voor alles wat er het afgelopen jaar is veranderd. Hoe jij veranderd bent. Hoe de beslissing om eindelijk wél echt iets te doen met dat gevoel dat ik hierboven beschreef heeft geleid tot een hele serie kettingreacties die van alles in werking hebben gezet. En dat dit alles 2020  heeft gemaakt tot een jaar vol veranderingen en doorbraken. Een jaar waarin de zon in je leven weer is gaan schijnen. Een jaar waarin dingen zijn gerealiseerd waar je al heel lang van droomde of over fantaseerde.

Als je dit leest, durf ik te wedden dat dit idee je aanspreekt. Maar als je wilt dat er ook écht iets wezenlijks veranderd is volgend jaar, kun je niet blijven hopen op wonderen die zomaar ineens uit de lucht komen vallen’. Dat is super naïef en zonde van je tijd. Als jij volgend jaar nog dezelfde persoon bent als nu en je nog hetzelfde voelt over jezelf, is jouw leven volgend jaar ook nog hetzelfde. Tuurlijk, wat details hier en daar zijn vast anders. En je bent een jaar ouder. Een jaar dichter bij jouw einde ook. Maar verder oogst je vooral meer van hetzelfde.

Hoe voelt dat besef? Is dit een aantrekkelijk idee? Of zie je het toch graag anders voor je? Als je hier toch wat ongemakkelijk van wordt, dan heb ik iets bijzonders voor je. Komende decembermaand ga ik met een hele groep toegewijde enthousiastelingen een hele bijzondere Challenge aan. De DeZENber Challenge.

Een challenge in december? Jaaa! Juist dan! Omdat december waarschijnlijk voor jou ook een hele uitdagende maand is om bij jezelf te blijven. Een maand die je niet associeert met ZEN zijn. Dus ideaal om dat dan volop te kunnen oefenen. De hele maand nemen we de tijd, op een ontspannen manier, om te veranderen. Ik wil je leren je anders te voelen. Door je bewust te maken van alle onrust, de opgejaagdheid, het eeuwige moeten dat je drijft. Dat zit in je systeem en dat heb je vaak niet eens door. Maar als je je er bewuster van wordt, dan kun je ook kiezen om het anders te doen.

Eigenlijk is het een proces waarin je stap voor stap de zon in je leven, in je lijf weer gaat voelen. Jouw interne motor gaat weer draaien. En zo verander je. Niet omdat je niet goed genoeg was. Je zult juist steeds helderder zien en voelen dat je al perfect bent zoals je bent. En daardoor valt er zoveel moeten, bewijzen en pleasen van je af! Heerlijk toch!?

Tijdens de deZENber Challenge zet je elke dag een klein stapje. Kun je je al voorstellen hoe anders jij 1 januari 2020 zult ingaan als je 31 van die stapjes hebt gezet? Vergeet die goede voornemens van 1 januari. Die zijn toch gedoemd te mislukken omdat je het weer op wilskracht probeert te doen. De deZENber Challenge gaat niet over wilskracht. Het is echt een geschenk aan jezelf, een opmaat voor een prachtig 2020 waarin jij de deur openzet om te gaan ontdekken hoe je meer en meer kunt leven vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Ik vertel je er alles over in het DeZENber Challenge webinar dat ik  donderdag 28 november om 20.00 uur live ga geven. Via deze knop hieronder kun je je aanmelden. Helemaal gratis.

En mocht je het niet halen om live te kijken, meld je toch aan, dan kun je de replay bekijken.

Actueel (feb 2020)

=> AUDIOBOOK PRIMA IS PERFECT ONDERWEG
Op veler verzoek ben ik bezig met het opnemen van een audioversie van PRIMA is Perfect. Ik hoop dat deze binnen een maand beschikbaar is. Wil je een berichtje zodra het boek beshikbaar is? Klik hier.

=> ENGELSE VERSIE PRIMA IS PERFECT
9 maart a.s. vlieg ik naar L.A. Ineens doet zich de gelegenheid voor om te kijken wat ik kan leren over het bereiken van een internationaal publiek. En ja, als dat goed voelt en ik word enthousiast, dan moet er natuurlijk ook een PRIMA is Perfect in het Engels komen. Heb jij ideeën of contacten hoe ik dat kan aanpakken? Let me know!

=> PRIMA IS PERFECT VOOR JONGEREN IN DE KNEL 
Wist je dat ik vorige week heb besloten dat er met spoed ook een PRIMA is Perfect voor jongeren moet komen?
Ik zie in mijn omgeving zoveel jongeren 'uitvallen' (burn-out, angst, paniek) of last hebben van zeer negatieve gedachten (depressief, suïcidaal zelfs) of eetstoornissen ontwikkelen. Ik kan dat niet langer aanzien.
Veel jongeren denken (net als veel volwassenen) serieus dat er iets 'mis' is met ze en de wachtlijsten in de zorg zijn immens.
Bovendien is de hulp die er wél is in mijn ogen lang niet altijd de hulp die echt nodig is en zoden aan de dijk zet.
Dus ja, als je dat vindt, dan moet je er ook iets aan doen he? Alleen maar klagen heeft geen zin.
Dus straks van half maart tot half april, als ik een maand in Berlijn woon, hoop ik hier een hele grote stap in te kunnen zetten.
Ik ga hier zeker nog op terugkomen en misschien ook wel je hulp vragen!

In deze podcast kun je meer horen over het hoe en wat.

Wil jij ook leven volgens 'PRIMA IS PERFECT'?

  • Wil jij ook je horizon verleggen?
  • Angst inruilen voor vertrouwen?
  • Stress omzetten in ontspanning?

Dit zijn de opties:

OPTIE A. Vrijdag 21 februari 2020:  SUPER INTRODUCTIE ACTIE Magische MP3's:
Ik maak al een paar maanden elke maand een nieuwe 'Magische Hypnose MP3. Alleen heb ik ze nog niet officieel gelanceerd. Dat gaat deze week gebeuren. Met een supergaaf aanbod.
Je kunt alvast meer lezen over wat deze MP3's voor je kunnen doen op deze pagina. 
(Zonnebankleden krijgen trouwens elke maand zo'n Magische MP3 t.w.v. 50 euro cadeau!)

OPTIE B. Kom los van al je conditioneringen en train jezelf om je goed te voelen zonder reden in De Zonnebank. 
Heb je nu wel voldoende podcasts beluisterd en voel je dat je verder wilt?
Zie je in dat je jezelf niet kunt veranderen als je niet weet hoe?
Vind je het ook zonde van je tijd om nog langer te blijven aanrommelen en over een jaar te concluderen dat er weer niet écht iets is veranderd in je leven? Omdat JIJ NIET bent VERANDERD?

Voel je een ja? Word dan nu lid van De Zonnebank, waarin ik je help je te bevrijden van je perfectionistische en faalangstige denkpatronen en (onbewuste) overtuigingen.
Zodat je serieus werk kunt gaan maken van wat je wérkelijk wilt met je leven.
En als ik serieus zeg, dan bedoel ik dat ook.

Als je lid wordt van De Zonnebank zeg je JA tegen 6 of 12 maanden focus op jezelf en je persoonlijke ontwikkeling.
Hoeveel tijd je erin stopt is aan jou. Maar tenminste twee uur per week beveel ik wel aan.
Want echt, jouw leven kan alle kanten op.
Als jij maar bereid bent het werk te doen.
En als je dat doet, dan ben ik er voor je en dan gaat het gebeuren.
Meer info of aanmelden voor De Zonnebank via deze link.

OPTIE C. STAP IN DE ROL VAN JE LEVEN!

Wil je intensieve begeleiding en dit jaar écht door je barrieres en angsten heenbreken? Dat kan!
Op vrijdag 1 mei start mijn intensieve groepstraject: "Stap in de Rol van je Leven" weer.
Dit is de laatste keer dat ik dit traject in deze vorm aanbied (driemaal is scheepsrecht).

Meer info over dit programma lees je op deze pagina.
Dit programma is voor degenen die écht klaar zijn voor een grote shift.
Die geen jaren kostbare tijd meer willen verspillen in de hoop dat ineens alles anders en beter wordt.
Dat gebeurt namelijk niet zolang jij jezelf niet op de eerste plek hebt durven te zetten.
Dan zul je altijd de neiging hebben te leven voor anderen of naar verwachtingen.

De Rol van je Leven pakken betekent niet dat je ineens ondernemer moet worden.
Het kan juist ook zijn dat je besluit

  • Weer in loondienst te gaan of
  • Volledig het moederschap te omarmen of
  • Te emigreren naar een tropisch eiland.

Ik heb geen idee waar jouw verlangens liggen.
Ik weet wel dat alle antwoorden al in jou zitten, maar dat je er nu niet bij kunt.
Omdat je vastzit in je hoofd en geregeerd wordt door je angsten.

Wat nodig is, is transformatie op diepgaand niveau.
Niks positief denken, hopen en affirmeren.
Maar de saboterende patronen echt doorbreken.
Ik help jou dolgraag om uit je negatieve hypnose te komen.
Zodat je kunt gaan doen waar jouw hart en ziel van gaan zingen.

Hoe spannend je het ook vindt (dat hoort zo, want je ego schreeuw natuurlijk moord en brand als jij dreigt te willen veranderen), je moed moet nét een stukkie groter zijn om deze sprong met mij te wagen. Dan ga je een fantastische tijd tegemoet.

Let op:
Je kunt je niet zomaar aanmelden, maar wel een vrijblijvend afspraak plannen in mijn agenda.
Hoe? Dat lees je ook op deze pagina.

Pin It on Pinterest