De zon doet iets wezenlijks met mensen. Als de zon er niet zou zijn, zou er geen leven zijn op deze planeet. We hebben dus allemaal letterlijk zonne-energie nodig. Maar er is nog iets met de zon aan de hand.

Wanneer de zon bij jou van binnen niet schijnt, ben je niet aangesloten op je eigen levensbron. Dan stroomt de levensenergie niet en ben je eigenlijk ‘dood’ van binnen. Dan leef je op de automatische piloot.

Voor veel mensen is dat blijkbaar helemaal prima. Die zijn niet op zoek naar ‘zingeving’ of een ander gevoel. Die denken hier niet over na. Die vermaken zich opperbest en dat is helemaal oké.

Maar mis jij wél iets wezenlijks in je leven als je eerlijk bent? Heb jij het gevoel: “Is dit nou ‘het leven’? Wat een ellende in deze wereld. Dit moet toch anders kunnen?” Schrik jij van tijd tot tijd op: “Ai, alweer een jaar voorbij en (ondanks al mijn goede voornemens en intenties) er is weer niks veranderd!” Lijkt jouw vorig jaar opvallend veel op dit jaar?

Dit is belangrijk en veelzeggend. Ik snap het heel goed als je hier liever niet bij stilstaat, want het voelt waarschijnlijk oncomfortabel. Misschien omdat je niet goed weet wat je ermee moet. Je zou misschien best in actie willen komen (vertel je jezelf) als je maar wist wat en hoe. Dus je maakt jezelf wijs dat je eerst antwoorden en helderheid nodig hebt, voordat je iets kunt beginnen te veranderen in je leven. Tot die tijd dus geen actie in de taxi voor jou. Je blijft rustig ‘rondkijken’ en wachten op toestemming van (tja van wie eigenlijk), of ‘het perfecte moment’. Het ongemakkelijke ‘is dit alles-gevoel’ stop je weer weg en je gaat gewoon door met je “leven”. En dit patroon herhaalt zich waarschijnlijk keer op keer. Jaar … na jaar… na jaar.

Goed nieuws: Wonderen bestaan!

Is dit ‘the story of your life’? Herhaalt dit patroon zich jaar na jaar na jaar? Hoop je op een wonder? Terwijl je levensenergie meer en meer weglekt?

Goed nieuws. Wonderen bestaan. Jij bent er zelf een. We zijn allemaal wonderen op pootjes. Jij ook dus. Alleen dat zie je niet in. Je hebt een grote blinde vlek en ruis op de lijn. Jouw ego weet je listig vast te houden in de grootst mogelijke leugens en onzin. En zolang je gelooft in die illusies, kun je al precies uitrekenen waar jij volgend jaar staat. Op hetzelfde of een vergelijkbaar punt in je leven als nu. Nog steeds wachtend op een wonder.

Guess what? You are the one you have been waiting for! Want stel nou eens: Dat je over dik een jaar terugkijkt op 2020 en overstroomt van dankbaarheid voor alles wat er het afgelopen jaar is veranderd. Hoe jij veranderd bent. Hoe de beslissing om eindelijk wél echt iets te doen met dat gevoel dat ik hierboven beschreef heeft geleid tot een hele serie kettingreacties die van alles in werking hebben gezet. En dat dit alles 2020  heeft gemaakt tot een jaar vol veranderingen en doorbraken. Een jaar waarin de zon in je leven weer is gaan schijnen. Een jaar waarin dingen zijn gerealiseerd waar je al heel lang van droomde of over fantaseerde.

Als je dit leest, durf ik te wedden dat dit idee je aanspreekt. Maar als je wilt dat er ook écht iets wezenlijks veranderd is volgend jaar, kun je niet blijven hopen op wonderen die zomaar ineens uit de lucht komen vallen’. Dat is super naïef en zonde van je tijd. Als jij volgend jaar nog dezelfde persoon bent als nu en je nog hetzelfde voelt over jezelf, is jouw leven volgend jaar ook nog hetzelfde. Tuurlijk, wat details hier en daar zijn vast anders. En je bent een jaar ouder. Een jaar dichter bij jouw einde ook. Maar verder oogst je vooral meer van hetzelfde.

Hoe voelt dat besef? Is dit een aantrekkelijk idee? Of zie je het toch graag anders voor je? Als je hier toch wat ongemakkelijk van wordt, dan heb ik iets bijzonders voor je. Komende decembermaand ga ik met een hele groep toegewijde enthousiastelingen een hele bijzondere Challenge aan. De DeZENber Challenge.

Een challenge in december? Jaaa! Juist dan! Omdat december waarschijnlijk voor jou ook een hele uitdagende maand is om bij jezelf te blijven. Een maand die je niet associeert met ZEN zijn. Dus ideaal om dat dan volop te kunnen oefenen. De hele maand nemen we de tijd, op een ontspannen manier, om te veranderen. Ik wil je leren je anders te voelen. Door je bewust te maken van alle onrust, de opgejaagdheid, het eeuwige moeten dat je drijft. Dat zit in je systeem en dat heb je vaak niet eens door. Maar als je je er bewuster van wordt, dan kun je ook kiezen om het anders te doen.

Eigenlijk is het een proces waarin je stap voor stap de zon in je leven, in je lijf weer gaat voelen. Jouw interne motor gaat weer draaien. En zo verander je. Niet omdat je niet goed genoeg was. Je zult juist steeds helderder zien en voelen dat je al perfect bent zoals je bent. En daardoor valt er zoveel moeten, bewijzen en pleasen van je af! Heerlijk toch!?

Tijdens de deZENber Challenge zet je elke dag een klein stapje. Kun je je al voorstellen hoe anders jij 1 januari 2020 zult ingaan als je 31 van die stapjes hebt gezet? Vergeet die goede voornemens van 1 januari. Die zijn toch gedoemd te mislukken omdat je het weer op wilskracht probeert te doen. De deZENber Challenge gaat niet over wilskracht. Het is echt een geschenk aan jezelf, een opmaat voor een prachtig 2020 waarin jij de deur openzet om te gaan ontdekken hoe je meer en meer kunt leven vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Ik vertel je er alles over in het DeZENber Challenge webinar dat ik  donderdag 28 november om 20.00 uur live ga geven. Via deze knop hieronder kun je je aanmelden. Helemaal gratis.

En mocht je het niet halen om live te kijken, meld je toch aan, dan kun je de replay bekijken.

 

Actueel

De Gratis Coach Week

Heb jij last van: 

  • een negatief zelfbeeld
  • weinig zelfvertrouwen
  • een gebrek aan zelfliefde?

Dan draait jouw ‘kritische ik’ blijkbaar overuren. Misschien heb je dat niet eens in de gaten omdat het zo normaal voor je is.

Maar wist je dat moeite hebben met ‘nee’ zeggen en je grenzen aangeven, anderen pleasen en steeds maar je best doen om jezelf te bewijzen op termijn echt slopend zijn? Dat het wel heel nobel lijkt als je altijd maar met de ander bezig bent en klaarstaat voor iedereen, maar dat je hiermee jezelf ernstig te kort doet? Dat de kans dat je hierdoor opbrandt erg groot is? En dat dit ook de oorzaak kan zijn van jouw eeuwige getwijfel, uitstelgedrag of verslavingen?

Doe mee met De Gratis Coach Week

Als je je herkent in de dingen die ik hiervoor noemde, dan is De Gratis Coach Week geknipt voor jou.

Tijdens deze week (van zondag 5 tot en met vrijdag 10 juli) ga ik online een aantal cruciale inzichten en tools met je delen om te voorkomen dat jij in deze valkuilen trapt.

De meeste mensen hebben niet in de gaten hoe ze in de loop van hun leven negatief geprogrammeerd zijn geraakt. Of ze denken: “Zo ben ik nu eenmaal.” Ik ga je laten zien dat dat onzin is. En dat als jij verbinding maakt met de “Échte Jij” je je zoveel beter gaat voelen dan je nu kunt bedenken.

Enthousiast? Je kunt hier nog wat meer lezen en horen en je direct aanmelden. 

Pin It on Pinterest