De zon doet iets wezenlijks met mensen. Als de zon er niet zou zijn, zou er geen leven zijn op deze planeet. We hebben dus allemaal letterlijk zonne-energie nodig. Maar er is nog iets met de zon aan de hand.

Wanneer de zon bij jou van binnen niet schijnt, ben je niet aangesloten op je eigen levensbron. Dan stroomt de levensenergie niet en ben je eigenlijk ‘dood’ van binnen. Dan leef je op de automatische piloot.

Voor veel mensen is dat blijkbaar helemaal prima. Die zijn niet op zoek naar ‘zingeving’ of een ander gevoel. Die denken hier niet over na. Die vermaken zich opperbest en dat is helemaal oké.

Maar mis jij wél iets wezenlijks in je leven als je eerlijk bent? Heb jij het gevoel: “Is dit nou ‘het leven’? Wat een ellende in deze wereld. Dit moet toch anders kunnen?” Schrik jij van tijd tot tijd op: “Ai, alweer een jaar voorbij en (ondanks al mijn goede voornemens en intenties) er is weer niks veranderd!” Lijkt jouw vorig jaar opvallend veel op dit jaar?

Dit is belangrijk en veelzeggend. Ik snap het heel goed als je hier liever niet bij stilstaat, want het voelt waarschijnlijk oncomfortabel. Misschien omdat je niet goed weet wat je ermee moet. Je zou misschien best in actie willen komen (vertel je jezelf) als je maar wist wat en hoe. Dus je maakt jezelf wijs dat je eerst antwoorden en helderheid nodig hebt, voordat je iets kunt beginnen te veranderen in je leven. Tot die tijd dus geen actie in de taxi voor jou. Je blijft rustig ‘rondkijken’ en wachten op toestemming van (tja van wie eigenlijk), of ‘het perfecte moment’. Het ongemakkelijke ‘is dit alles-gevoel’ stop je weer weg en je gaat gewoon door met je “leven”. En dit patroon herhaalt zich waarschijnlijk keer op keer. Jaar … na jaar… na jaar.

Goed nieuws: Wonderen bestaan!

Is dit ‘the story of your life’? Herhaalt dit patroon zich jaar na jaar na jaar? Hoop je op een wonder? Terwijl je levensenergie meer en meer weglekt?

Goed nieuws. Wonderen bestaan. Jij bent er zelf een. We zijn allemaal wonderen op pootjes. Jij ook dus. Alleen dat zie je niet in. Je hebt een grote blinde vlek en ruis op de lijn. Jouw ego weet je listig vast te houden in de grootst mogelijke leugens en onzin. En zolang je gelooft in die illusies, kun je al precies uitrekenen waar jij volgend jaar staat. Op hetzelfde of een vergelijkbaar punt in je leven als nu. Nog steeds wachtend op een wonder.

Guess what? You are the one you have been waiting for! Want stel nou eens: Dat je over dik een jaar terugkijkt op 2020 en overstroomt van dankbaarheid voor alles wat er het afgelopen jaar is veranderd. Hoe jij veranderd bent. Hoe de beslissing om eindelijk wél echt iets te doen met dat gevoel dat ik hierboven beschreef heeft geleid tot een hele serie kettingreacties die van alles in werking hebben gezet. En dat dit alles 2020  heeft gemaakt tot een jaar vol veranderingen en doorbraken. Een jaar waarin de zon in je leven weer is gaan schijnen. Een jaar waarin dingen zijn gerealiseerd waar je al heel lang van droomde of over fantaseerde.

Als je dit leest, durf ik te wedden dat dit idee je aanspreekt. Maar als je wilt dat er ook écht iets wezenlijks veranderd is volgend jaar, kun je niet blijven hopen op wonderen die zomaar ineens uit de lucht komen vallen’. Dat is super naïef en zonde van je tijd. Als jij volgend jaar nog dezelfde persoon bent als nu en je nog hetzelfde voelt over jezelf, is jouw leven volgend jaar ook nog hetzelfde. Tuurlijk, wat details hier en daar zijn vast anders. En je bent een jaar ouder. Een jaar dichter bij jouw einde ook. Maar verder oogst je vooral meer van hetzelfde.

Hoe voelt dat besef? Is dit een aantrekkelijk idee? Of zie je het toch graag anders voor je? Als je hier toch wat ongemakkelijk van wordt, dan heb ik iets bijzonders voor je. Komende decembermaand ga ik met een hele groep toegewijde enthousiastelingen een hele bijzondere Challenge aan. De DeZENber Challenge.

Een challenge in december? Jaaa! Juist dan! Omdat december waarschijnlijk voor jou ook een hele uitdagende maand is om bij jezelf te blijven. Een maand die je niet associeert met ZEN zijn. Dus ideaal om dat dan volop te kunnen oefenen. De hele maand nemen we de tijd, op een ontspannen manier, om te veranderen. Ik wil je leren je anders te voelen. Door je bewust te maken van alle onrust, de opgejaagdheid, het eeuwige moeten dat je drijft. Dat zit in je systeem en dat heb je vaak niet eens door. Maar als je je er bewuster van wordt, dan kun je ook kiezen om het anders te doen.

Eigenlijk is het een proces waarin je stap voor stap de zon in je leven, in je lijf weer gaat voelen. Jouw interne motor gaat weer draaien. En zo verander je. Niet omdat je niet goed genoeg was. Je zult juist steeds helderder zien en voelen dat je al perfect bent zoals je bent. En daardoor valt er zoveel moeten, bewijzen en pleasen van je af! Heerlijk toch!?

Tijdens de deZENber Challenge zet je elke dag een klein stapje. Kun je je al voorstellen hoe anders jij 1 januari 2020 zult ingaan als je 31 van die stapjes hebt gezet? Vergeet die goede voornemens van 1 januari. Die zijn toch gedoemd te mislukken omdat je het weer op wilskracht probeert te doen. De deZENber Challenge gaat niet over wilskracht. Het is echt een geschenk aan jezelf, een opmaat voor een prachtig 2020 waarin jij de deur openzet om te gaan ontdekken hoe je meer en meer kunt leven vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Ik vertel je er alles over in het DeZENber Challenge webinar dat ik  donderdag 28 november om 20.00 uur live ga geven. Via deze knop hieronder kun je je aanmelden. Helemaal gratis.

En mocht je het niet halen om live te kijken, meld je toch aan, dan kun je de replay bekijken.

Actueel

Yellow Sunday 1 mei 2022

Als je kiest voor je eigen geluk. is dat een belangrijk moment. Daarmee zet je een reeks veranderingen in gang.  Maar het verlangen naar anders en de keuze voor jezelf brengen ook de nodige uitdagingen met zich mee. Want de oude jij die trekt aan je. Net als je omgeving. Voor je het weet raak je de motivatie kwijt. En verzandt je weer in oude patronen.

Hoe voorkom je dit en zorg je dat het gemakkelijker is om ‘bij de les’ te blijven? En, minstens zo belangrijk, hoe hou je de lol erin? Want persoonlijke ontwikkeling mag vooral ook gewoon LEUK zijn he?

Door dit pad niet in je eentje te bewandelen. Samen is zoveel leuker. En effectiever. Je hebt de verbinding, de herkenning, de steun én het plezier.

Afgelopen 2 jaar hebben we gemerkt dat was ooit zo vanzelfsprekend was, veel waardevoller is dan we toen dachten: LIVE ontmoeten en verbinden.

Ik ben dan ook superblij om binnenkort weer voor het eerst sinds 2 jaar een Yellow Sunday te kunnen organiseren aan het strand! 

Yellow Sunday Castricum aan Zee

De insteek van een Yellow Sunday is:
Zonnig. Samen. Leren en Lol.  

Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak in je hoofd?  

Het voorjaar hangt in de lucht. Misschien gooiden jouw oma of moeder vroeger dan ook alle ramen en deuren open om eens flink huis te houden.

Het geeft een fantastisch gevoel om je te ontdoen van al het oude en stoffige, de boel eens flink uit te kloppen en op te schudden en te zorgen dat alles weer fris en helder wordt.

Stel je nu eens voor dat je hetzelfde zou doen, maar dan in je hoofd. Want het wordt daar niet zomaar vanzelf rustig, vredig en helder. Dat vraagt bewuste actie. Je drukke gedachten en verlammende overtuigingen vinden het wel prima daar, die zitten er warmpjes bij. Maar als ze jou in de weg zitten, is nu misschien een goed moment om te ontdekken hoe je ze weg kunt bonjouren. 

Waarom? Nou, als je kijkt door een vieze bril, zie je dingen niet helder. Met een hoofd vol negatieve overtuigingen, angsten en een brei aan drukke gedachten, kun je niet helder denken en ook niet voelen wat je hart wil. Gevolg: je bent uit verbinding en je leven heeft geen richting. En dat voelt heel onbevredigend.  

Hoe doorbreek je dit? Dat leer je in mijn ‘Zonnebank’.  De plek waar je laagdrempelig de leukste programma’s vindt om jouw mind te laten doen wat JIJ wilt in plaats van andersom.

 

Met programma’s als PRIMA is Perfect (in 5 stappen je perfectionisme loslaten), de cursus zelfhypnose of de training Oog voor het Leven waarin je ontdekt hoe je de negatieve saboterende onderstroom die je dagelijks ervaart in je leven kunt veranderen in een ware Wonderstroom.

Dus wil jij laagdrempelig en op een luchtige, zonnige manier de ‘rommel in je hoofd’ opruimen? Start dan eens met een proefmaand lidmaatschap van De Zonnebank, mij online academie.

Pin It on Pinterest