De Zonnebank Programma’s

Blijven overleven of écht leren Leven?

Wanneer je je vrij en veilig voelt en je kunt jezelf zijn, dan straal je. Je zit boordevol energie en kunt écht genieten van het leven.

Helaas is dit voor veel mensen een verlangen, een droom, maar absoluut geen realiteit. Vaak miste de veilige basis al in je kindertijd. En ongemerkt en onbewust ga je je dan aanpassen om erbij te horen, om mee te doen, om erkenning en waardering ’te verdienen’. Zo raak je jezelf steeds meer en meer kwijt.

Dit kun je best een hele tijd volhouden, totdat je zoveel levensenergie hebt verspeeld met deze strategie dat je klachten krijgt of zelfs helemaal opbrandt.

“Een ramp!” denk je misschien…?

Maar het tegendeel is waar. Blijkbaar is dit de kans om jezelf eens onder de loep te nemen en te ontdekken hoe je dit proces kunt omkeren. Zodat je uit die overlevingsmodus kunt komen en écht kunt gaan Leven.

Welkom in De Zonnebank, mijn online academie waarin ik je graag help en inspireer om te leren leven vanuit jouw veilige basis: Zelfliefde. Door je bewust te maken van je saboterende patronen, oude blokkades te helen en nieuwe patronen en gedrag aan te leren.

Hoe meer ‘donker’ jij omzet in licht, des te meer je van binnenuit gaat stralen. Wanneer jouw basis staat als een huis, is het kinderspel om het Leven te zien voor wat het altijd al was en zal zijn: Een groot wonder. 

 

Nieuw in De Zonnebank: Oog voor het Leven

Kan het zijn dat je jouw meest belangrijke ‘relatie’ verwaarloost? Dat je Het Universum ontelbaar vaak een blauwtje laat lopen omdat je zo in beslag genomen wordt door je dagelijkse beslommeringen en drukte?  Waardoor je jezelf de kans ontzegt om je intuïtie meer te leren vertrouwen en op een gemakkelijker manier te leven en meer wonderen en magie te ervaren.

De tekens en hints zijn overal, maar om ze op te merken, moet je er natuurlijk wel oog voor (leren) hebben.

Zou het niet heerlijk zijn om spelenderwijs en laagdrempelig beter te worden in het samenwerken met Het Leven zelf? Om meer en meer  ‘bewijs’ te zien in de vorm van onverklaarbare gebeurtenissen en toevalligheden die jouw gevoel dat je altijd verbonden bent met iets groters dan jezelf versterken? Om te (h)erkennen dat je nooit alleen bent?

Blijf je lijdzaam liggen of sta je op om Jouw Leven te leiden?

 

 

Wat gaan we doen?

 • We gaan keiharde bewijzen verzamelen zodat je wéét dat Het Leven elke dag voor je klaarstaat
 • Je begint elke dag nieuwsgierig: “Wat zal er vandaag weer gebeuren?
 • Je gaat zonder schuldgevoel HARD werken verruilen voor vertragen en hartwerken met L.E.S. is More als motto
 • Je gaat steeds beter begrijpen wat Het Leven je wil zeggen
 • Je gaat meer oog krijgen voor details

Samen de Magie van het Leven (her)ontdekken!

 • Je gaat beter leren luisteren naar je innerlijke stem
 • Je gaat je sterker verbinden met je Ware Zelf / Intuïtie
 • Je gaat verzet steeds sneller verruilen voor overgave
 • Je gaat toveren en magie als ‘het nieuwe normaal’ ervaren
 • Je gaat een pro worden in high vibes (joy, gratitude love) en die als een virus verspreiden
 • Je gaat je steeds meer je ware ik herinneren

PRIMA is Perfect (PIP)

Wanneer je geleefd wordt door perfectionisme en faalangst, is er geen ruimte voor ontspanning, vertrouwen en zelfliefde in je leven. En magie is dan al helemaal in geen velden of wegen te bekennen!

Gelukkig kan dat anders. In mijn cursus PRIMA Is Perfect, leer je de PRIMA-methode uit mijn boek. De praktische, effectieve en vooral ook leuke technieken en oefeningen komen via de video’s, werkbladen, webinars en hypnose-audio’s helemaal tot leven.

Je kunt elk moment starten met PIP!

 

Deel 1 (les 1 t/m 3)

Je wordt je bewust van hoe klein je jezelf vaak maakt en hoe vaak je je laat leiden door angst en onzekerheid. 
Piekeren, doemdenken, zware gevoelens in je lichaam waardoor je je laat (af)leiden, je zult merken hoe sterk je leven hierdoor wordt bepaald en gestuurd. 
Dit is een confronterend proces, maar wel nodig om te kunnen shiften naar een andere, nieuwe, lichte manier van denken, doen en zijn. 

Deel 2 (les 4 t/m 7)

Nu volgt de leukste fase van de training, want na de fase van bewustwording en inzichten krijg je hele concrete handvatten en technieken. 
Je leert:

 • Hoe je negatieve gevoelens en emoties kunt neutraliseren
 • Hoe je fijne gevoelens en emoties oproept en vergroot. 
 • Hoe je positieve energie in je systeem verankert.
 • Hoe je piekeren en malen stopt
 • Hoe je doemscenario’s uit je hoofd krijgt
 • Hoe je positieve uitkomsten en een zonnige toekomst visualiseert
 • Hoe je je zelfbeeld, zelfliefde en eigenwaarde verandert en vergroot.

Voor de training heb je wél het boek PRIMA is Perfect nodig. Een fysiek exemplaar of audioboek koop je bijvoorbeeld hier. 

Meer info?

Voor een overzicht per les en reacties van oud-PIPpers, klik hier.

Waarom zou je (zelf)hypnose willen leren?

Hoe vaak heb jij wel niets iets willen veranderen, maar gemerkt dat het moeilijk was of niet lukte? Dat komt omdat je dit meestal doet vanuit wilskracht.

Je wilt iets anders, maar je brein is geprogrammeerd voor het oude bekende. Probeer dat maar eens om te buigen. 

Hypnose is een combinatie van ontspanning en focus. In deze natuurlijke staat van zijn (vergelijk het maar met dagdromen) kunnen positieve suggesties gemakkelijker worden geaccepteerd door ons onderbewustzijn.

Kennis van je onderbewuste en van (zelf)hypnose maakt het mogelijk dat je veranderen leuk gaat vinden. Omdat je merkt hoe gemakkelijk en leuk het is wanneer je weet wat je allemaal kunt doen en hoe. 

Een greep uit de Zelfhypnose Training:

 • Strategie voor eenvoudige zelfhypnose;
 • Jezelf effectieve suggesties geven;
 • Bevrijd jezelf uit de 3D Matrix met zelfhypnose
 • Los innerlijke conflicten op
 • Gefocust blijven op je eigen weg
 • Je verleden helen
 • Je toekomst creëren en doelen stellen
 • Je lichaam helen (pijnen en klachten oplossen)
 • Diepe Trance Identificatie, meer hierover in mijn podcast: www.zoninjeleven.nl/episode-136 
 • Contact met je Ware Zelf / Hogere Zelf

Zelfhypnosetraining: Hoe shiften we deze ‘shit’? 

Webinarserie (10 lessen)  waarin we gaan spelen met zelfhypnose om je bewustzijn en trilling te leren verhogen.  

Hoe bewust ben jij je dat je eigenlijk het grootste deel van de tijd in een soort ‘staat van hypnose’ verkeert? Daarmee bedoel ik dat je handelt en denkt vanuit je onderbewuste. En in hoeverre besef je dat jouw werkelijkheid, jouw realiteit veranderlijk is en relatief?

De meeste mensen niet. Die gaan af op hun 5 zintuigen en wat ze daarmee ervaren IS hun werkelijkheid.
En die ziet er vaak heel onveranderlijk uit.

Maar niets is minder waar. Als je ontdekt dat onze zintuigen ons bedriegen. Dat niets zo vaststaat of vastligt als je denkt of geleerd is.

Hoe leuk is het om te ontdekken dat je hypnoseprincipes heel goed bewust en op jezelf kunt leren toepassen. En wist je dat je dit principe van ‘hypnose’ ook bewust en op jezelf kunt leren toepassen? Om jouw realiteit in lijn te brengen met hoe je wilt dat deze is?

Of het nou gaat om jouw blik op de huidige (chaotische?) wereld, je saboterende gedrag, bepaalde verslavingen waar je zat van bent of het vergroten van je zelfvertrouwen en je eigenliefde, de mogelijkheden zijn eindeloos.

In deze serie webinars gaan we samen verkennen wat er allemaal kan als we de grenzen van het jou bekende overgaan. Ben jij klaar voor een nieuwe wereld?”

Door het volgen van deze lessen kun je dus mogelijkheden ontdekken die verder gaan dan je huidige bewustzijn. En hoe meer je hierop in kunt tappen, des te meer je dus afscheid kunt nemen van dingen die je in je huidige bewustzijn ervaart, maar waar je niet meer blij van wordt. Oftewel: Zo shift je de ‘shit’ die je ervaart.

Je kunt elk moment starten

De 4 Magische Vragen

De 4 magische vragen hebben mijn leven veranderd en sinds ik ze deel via deze training, geldt dat ook voor heel veel Zonnebankers. Sinds een aantal jaar schrijf ik namelijk wekelijks de antwoorden op de 4 magische vragen in mijn journal. En het is af en toe bijna eng om te zien hoe dingen na verloop van tijd gewoon uitkomen.

In deze cursus geef ik je uiteraard de 4 vragen, maar vooral ook het hoe en waarom van hun werking. Waar moet je op letten? Wat werkt en wat niet?

Met 2 hypnose audio’s

Schrijven vanuit je hoofd, je ratio is beperkt door je negatieve overtuigingen. Je wilt juist daaraan voorbij.
Dankzij de 2 speciale hypnose audio’s die je bij deze cursus krijgt, gaat het ook jou lukken om meer vanuit flow te gaan schrijven.

Meer info?

Wil je meer lezen over dit programma? Klik hier. 

Je kunt elk moment starten

 

Na bijna 3 jaar in De Zonnebank is voor mij nu de tijd gekomen om afscheid te nemen. Ik voel dat ik er aan toe ben om deze stap te nemen, en ben je zo enorm dankbaar voor alles wat jouw coaching mij gebracht heeft.

Mooie inzichten waardoor ik steeds verder kom in mijn persoonlijke ontwikkeling, beperkende overtuigingen kan loslaten en ontdekken wie ik werkelijk ben en wat ik hier te doen heb.

Op Yellow Sunday – nu bijna twee jaar geleden –  heb ik Mede- Zonnebankers ontmoet die hartsvriendinnen geworden zijn. We hebben bijna elke dag contact en coachen elkaar, dat is zo waardevol!

Je hebt me opnieuw leren voelen (dat was ik verleerd zat alleen maar in m’n hoofd) en ik kan eerlijk zeggen dat als ik jou niet op mijn pad was tegen gekomen het wel eens slecht met me had kunnen aflopen… maar toeval bestaat niet en het was de bedoeling dat mijn ogen en mijn hart open gingen, en ik bewust bekwaam werd.

“Alles is energie, alles is perceptie, follow your joy, you are a human being and not a human doing!”

Het zijn allemaal wijze lessen die ik heb geleerd en ook dagelijks toepas in het leven. Dus nogmaals DANK JE WEL Astrid voor alles wat je voor me gedaan hebt, bewust en onbewust, ik ga vol vertrouwen en met een frisse blik verder in mijn avontuur… en moet nu denken aan jouw T-shirt waarop staat ‘work in progress’ ☺️

Ik zal je blijven volgen, naar je podcasts luisteren, en wie weet komen we elkaar nog eens tegen dat zou ik erg fijn vinden.

Je nieuwe boek zal ik ook zeker aanschaffen, ik ben super benieuwd!

Heel veel liefs,
ik ga je missen,
maar sta in m’n kracht
en ik vind rust in het oog van de storm

Sheila

De Zonnebank heeft mij een hele tijd lang enorm veel gebracht. Zoveel, dat ik het gevoel heb dat ik nu zelf verder kan vliegen.
Dankzij jou heb ik twee jaar geleden de stap gezet om mijn baan in het onderwijs op te zeggen. Door de minicursus Perfectionisme Loslaten notabene. Daarna heb ik via PRIMA is Perfect, de Gratis Coachweek (magisch!) de Rol van je Leven en nu Hoe shiften we deze Shit enorm veel geleerd over mezelf. Wat een reis!
En ook mijn deelname aan De Hele Olifant was een ware eye-opener. Met jouw ontwikkeling ontwikkelde ik mezelf mee. Heel bijzonder. Dank voor je openheid, kwetsbaarheid, oefeningen, hypnose en alle filmpjes en audio’s.

Ik bewonder elke keer weer je invoelend vermogen. Vaak dacht ik dat je een bepaalde kant uit zou gaan als je met iemand sprak, maar meestal kwam er iets heel verrassends en altijd iets waardevols uit. Voor die persoon, maar ook voor de andere kijkers.
Ik geloof absoluut dat ik nog veel meer van je kan leren, maar ik voel ook dat ik het nu zelf mag gaan doen. Uiteraard blijf ik je volgen, ik kan niet helemaal zonder je!
Heel erg bedankt voor jouw mooie lessen!

Marijke

Ik heb twee jaar lang met veel plezier deelgenomen aan de Zonnebank. De programma’s heb ik doorlopen met de prettige, leerzame en professionele ondersteuning van Astrid. Ik heb geleerd mijn beperkende overtuigingen onder ogen te komen en deze te transformeren. De programma’s zijn op een fijne manier opgezet zodat ieder er dat uit kan halen wat voor hem/haar op dat moment goed is om te doen.

De community van gelijkgestemden en onze fijne buddygroep hebben er voor mij voor gezorgd dat ik mij gesteund voelde, een soort van warm bad. Ik raad de Zonnebank daarom ook van harte aan!

Carola Janssen

Ik heb afgelopen jaar dankzij Corona intensief kunnen Zonnebanken.

Het heeft me meer gebracht dat ik in woorden kan uitdrukken. Ik sta zoveel lichter en met meer vertrouwen in het leven. Ik ben ervan overtuigd dat wat er nog aan staat te komen mij nog veel zou kunnen brengen. Alleen voel ik momenteel een enorme verzadiging en de nood om alles een tijd te laten bezinken. Ik wil daarom nu een ruime pauze nemen en mogelijk haak ik later wel weer eens aan.

Graag wil ik je nog enorm hartelijk danken om er te zijn en om dit geweldige platform te creëren. Ik heb het gevoel dat dit mijn leven heeft gered. Zeker in deze speciale tijden maar ook omdat ik het overgrote deel van de tijd in het buitenland ben, was dit voor mij een godsgeschenk. Ik dank het universum hartelijk dat ik via je boek en daarna je podcast bij jou en de Zonnebank ben terecht gekomen. 🙏

 Ik wens je ontzettend veel liefde, geluk en succes toe bij alles wat je doet. ❤️

Vanessa Walschaers

Het zonnebanken geeft mij Energie! Energie die al in mij zat, maar super vastgeklonterd zat. Doordat ik door mijn perfectionistisch gedrag letterlijk alles vasthield. Na 2e keer burn-out nu via Facebook, podcasts en boek besloten op dieper niveau te werken. Wauw! Wat een verschil. Ik doe dingen die ik nooit durfde en spreek mijn gevoel uit, ga bewust de confrontatie aan met mijn angsten en los ze 1 voor 1 op. Dit met behulp van de lessen, de Facebook-groep en natuurlijk mijn geweldige Buddy’s. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en kan leren op zijn eigen manier. Top voor mij. Ik doe waar ik behoefte aan heb, wanneer dat mij uitkomt. En het leuke is, je wilt verder, je wilt oefenen, het voelt gewoon goed.
Ik ben Astrid super dankbaar voor deze kans en mogelijkheid 💖!

Tamara Makkinje

Ik ben sinds het begin lid van de Zonnebank en sinds ook de Magische MP3 aangeboden worden en 1 op 1 videosessies heb ik mezelf alweer zoveel beter leren kennen. Het is een echte ontdekkingsreis. Gun jezelf dit mooie cadeau, zie het als vervroegd Sinterklaas of Kerstcadeau of gewoon omdat je jezelf het waard vind. En zeker als je twijfelt zou ik zeggen, zet de twijfel opzij want het brengt je echt heel veel… 🎁🙏❤️🍀🌈

Miranda Laurant

Ga je brein herprogrammeren, om te voorkomen dat je in nood komt. Lang leve NLP en online coaching via fb live en webinars. Vooral regelmatig niks doen, stilte ervaren en emoties verwerken. Ruimte voor nieuwe dingen maken. Heerlijk! Stop de negatieve spiraal en verbeter jezelf, dan volgt je omgeving vanzelf en komt er voorspoed op je pad.

Anke van Eck-van Looveren

 Ik wil je heel erg bedanken wat je de afgelopen jaren voor mij betekent hebt. Jij hebt mij zo een eind op weg geholpen, echt geweldig.

Zoveel informatie wat ik kon vinden in de Zonnebank. Gezellig op de Yellow Sunday om iedereen te ontmoeten. En dan natuurlijk “Rol van je leven”. Je creeërde ook echt een veilig plek waarin ik echt mezelf kon zijn. Het heeft me enorm veel gebracht.

Ivonne Hoogervorst

Extra’s in De Zonnebank …

Thema Masterclasses en opnames webinars

Regelmatig geef ik een thema masterclass. De opnames blijven hier beschikbaar. 

 • Keuzestress, faalangst en onzekerheid bij tieners;
 • Is burn-out bullshit (Q&A met Pieter Wijtenburg)
 • Ondernemen vanuit je Ware Zelf
 • Stress, perfectionisme en burn-out
 • Uitstelgedrag
 • Hoe vind je je kracht temidden van chaos en destructie
 • Wie niet kan rouwen, kan niet bouwen!

Livedagen: Yellow Sunday / trainingsdagen

Toen ik startte met De Zonnebank was het mijn droom om een  community van Zonnebankers te creëren die elkaar niet alleen online, maar juist ook offline weten te vinden.

En hoewel Corona in 2020 enigszins roet in het eten heeft gegooid, heb ik  toch een aantal live bijeenkomsten kunnen organiseren. De zogenaamde ‘Yellow Sunday’s. 

En reken maar, zodra het weer kan, zullen we weer samenkomen. Want online is super, maar elkaar in levenden lijve ontmoeten is natuurlijk het aller-allerleukst!

 

 

=> Online community 

Voor het stellen van vragen en het delen van bijvoorbeeld jouw antwoorden op opdrachten met de groep, heb je toegang tot een besloten Facebookgroep en een online forum.

Je kunt hier je de andere Zonnebankers beter leren kennen of een buddy(groepje) vinden. Het buddyschap heeft een enorme toegevoegde waarde. Mensen vinden het vaak fijn om samen bepaalde processen door te maken en elkaar te motiveren. En er zijn zelfs al prachtige vriendschappen ontstaan! 

Buddygroepjes bij “Oog voor het Leven”

Ook bij “Oog voor het Leven” gaan we werken met buddygroepjes. En ik zal ook zeker weer een Yellow Sunday organiseren om ook live met elkaar te verbinden, iets waarvan we de waarde afgelopen 2 jaar allemaal wel hebben leren voelen. 

 

 

Opnames 1-op-1 sessies 

In De Zonnebank vind je een aantal opnames die ik heb gemaakt met Zonnebankers, waarin ik een 1-op-1 sessie met hen doe. Je ziet dan hoe we samen door bepaalde problemen en blokkades heenwerken en hoe snel transformatie kan gaan.

Alleen al door het kijken naar wat er bij een ander gebeurt, worden ook dingen in jou geraakt en geheeld. Dit zijn dus zeer transformerende sessiess. 

Q&A’s 

Er staan opnames van talloze vraag- en antwoordsessies in De Zonnebank waaruit je ook gegarandeerd altijd weer nieuwe inzichten en inspiratie kunt halen. 

Regelmatig geef ik nieuwe Q&A’s. In de Zonnebank-agenda staat een overzicht met data. 

 

 

Al enige tijd (2 jaar) ben ik bezig met perfectie loslaten, mind ful, NLP, hypnose, ACT……🍀 Je boek heb ik in 2018 persoonlijk door jou gesigneerd ontvangen. Ben toen PRIMA is Perfect gaan volgen. Dit heeft mijn ogen geopend en zo kwam ik erachter dat ik sinds de geboorte van ónze zoon (13 jaar geleden gehandicapt geboren door zuurstofgebrek tijdens de bevalling)  mijn gevoel had uitgeschakeld.

Het boek heb ik inmiddels wel 5x gelezen. Bij alles wat ik nu doe sta ik méér in het leven. En ben ik niet aan het overleven….. Dit geeft écht weer het gevoel dat ik mág leven.

Intussen ben ik ook mijn eigen weg in geslagen…..mij passie voor sport. Mijn vaste baan opgezegd.
Opleiding fitness A🏋️‍♀️ gevolgd nu ben ik ook nog Mindful Run Coach voor mijn gemeente. 🏃‍♀️ Zo COOL !!!!😎
Hoewel ik ook nog mijn minder goede dagen heb, die ik nu steeds meer accepteer en omarm, ben ik ( nee, DOE ik ) niet meer depressief. 😇
In de afgelopen maand zijn er 4 mensen geweest die tegen mij gezegd hebben dat : ” hier staat iemand ” !!!🔥 Zo geweldig mooi.
Ik voel het dan helemaal. ☀️ Ik mag er zijn en ik ben PRIMA zoals ik ben. 😍

Mijn doel is nu om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen.  Ik heb er heel veel zin in en ben gewoon nieuwsgierig naar wat het mij oplevert. Ik stop niet méér. 💥 Ik ga dóór. Op weg naar mijn doel. Op weg naar de beste versie van mijzelf !! 🤩
XXX
Trots en dankbaar. 🙏

Astrid Goossens

Alweer twee jaar geleden heb ik deelgenomen aan je PIP online training. Inmiddels is er voor mij al zoveel veranderd en voel ik (bijna) elke dag dat mijn bewustzijn blijft vergroten en ik een hogere trillingsfrequentie heb. Dat proces is grotendeels in gang gezet door de PIP training, en hier ben ik jou én het universum ontzettend dankbaar voor!

Sandra

Dank je wel voor alle mooie en vele inzichten! Wat ik altijd met mij mee zal nemen is de Nederlandse Ohm! Heerlijk!  Ook mijn emmertje af en toe even leeggooien helpt mij om weer terug te keren naar mezelf en goed te voelen wat ik wil.

Dat ik de beslissing zou nemen om een opleiding Hypnotherapie te gaan volgen, had ik echt niet kunnen bedenken. Ook ben ik veel met energie healing bezig en dit is al helemaal buiten de comfortzone ( zeker voor mijn naasten ) maar ik voel aan alles dat dit mijn pad is. Dit had ik niet kunnen doen, zonder de Zonnebank, de leden en jou!

Nogmaals dank je wel lieve Astrid voor deze mooie en fijne tijd!

Gitta Kuijper

Impressie Yellow Sunday 2020/2021
(livedagen voor Zonnebankers)

“Fijn om samen te zijn, elkaar in real life te zien en fijne ervaringsoefeningen;”

“Veel bijgeleerd, maar vooral ook veel gelachen. Er was echt een goede vibe en ik ben er graag een volgende keer weer bij.”

“Superdag, ontmoeten en samen leren en ervaren. Dankbaar, de hele dag voelde als een cadeau.”

“Fijne gesprekken, herkenning bij elkaar. Ik voelde liefde en blijdschap van jou uit, maar ook bij iedereen. Op aar de volgende meeting!”

“Hier een blijerd. Hele middag genoten met volle teugen van het warme samenzijn in een intieme en veilige setting, de oefeningen/hypnose, heerlijke lunch & versnaperingen, fijne locatie en omgeving. Echt een feestje.”

“Heel ontspannen, inspirerend, licht en goed samenzijn, op mijn gemak gevoeld en genoten! Ook van jou Astrid en bewondering hoe ‘ogenschijnlijk’ gemakkelijk en met humor je je beweegt en praat! What you see is what you get! 💯👍🏻🙏🏻”

Pin It on Pinterest